www.testkungen.se samarbetar med ett antal olika återförsäljare. Därför kan det förekomma affiliatelänkar från AdTraction och TradeDoubler där vi får en reklamprovision för den trafik vi driver till olika butiker.

Bästa vandringsskorna dam 2023

Bäst i test vandringsskor dam 2023

För att kunna njuta av din vandring till fullo är det viktigt att du har ett par riktigt bra och bekväma vandringsskor. Något av det värsta som finns är ju att ha obekväma skor, speciellt då du ska utföra lite mer krävande aktiviteter. Det kan med andra ord vara värt att lägga lite extra pengar på ett par vandringsskor av hög kvalité som passar dig och dina behov. 

I den här texten hjälper dig att hitta de bästa vandringsskorna för er kvinnor som vill göra just det! I vårt test listar vi upp fem vandringsskor för kvinnor som alla kan passa bra oavsett om du aldrig tidigare har vandrat eller om du har vandrat flera mil. Dina fötter förtjänar att må bra – det kan de göra om du investerar i någon av dessa vandringsskor. 

Vilka skor som är bäst för dig är dock individuellt. För att du ska hitta dem krävs det att du lägger ner lite tid. Ta del av vårt test av vandringsskor för att hitta de som passar dig bäst!

1. Recension om Haglöfs Observe Extended GT Woman 

Med samma bas som andra populära skomodeller från Haglöfs har denna vandringssko både en mellan- och yttersula som bidrar med stabilitet och komfort. Den främre delen av skon är också bredare jämfört med andra vandringsskor, vilket ökar komforten lite extra för vandringar. 

Ovandelen är av ett slitstarkt textilmaterial som skyddar dina fötter mot alla slags väder och vind, men som även ser till att skon håller sig snygg och ren. Tack vare dess fasta plös blir det också extra svårt för exempelvis sand och vatten att ta sig in. 

Tån och hälen är utformade med gummi för att göra skon extra hållbar, tålig och skyddande. GT står för Gore-Tex och betyder att skon ger optimal vattentäthet vilket är precis vad som krävs under vandringar i olika miljöer. 

Samtidigt har skon god andningsförmåga – de kan därmed även användas i varmare temperaturer. Lättheten finns inte bara där, utan även skon i sig är lättviktig. En sko väger endast 355 gram och är därmed otroligt smidiga att använda eller bära med sig. Det finns med andra ord ingen tvekan om att dessa vandringsskor är ett riktigt bra alternativ – ett säkert kort till ett bra pris!

 

  Specifikationer

   • GEL™-stötdämpning i det bakre fotpartiet som ger fantastisk stötupptagning
   • GORE-TEX Extended Comfort ger optimal andningsförmåga och vattentäthet

  Kolla Priset

1. Vandringssko speciellt framtagen för kvinnor

Haglöfs är varumärket som kvalar in högt i många bäst i test, och det även i vårt test. Deras bästsäljare Observe GT Surround Woman passar perfekt för kvinnor som gillar att vandra då de tål mycket och håller länge.

 

2. Recension om Keen Women’s Targhee III Waterproof 

Här har vi vår bäst i test vinnare av vandringsskor för dam! Keen Women’s Targhee lll Waterproof är ett otroligt bra val för alla olika typer av vandringar. Just dess mångsidighet och optimala komfort är de egenskaper som främst utgör den som vår vinnare. 

En annan väldigt bra egenskap är att det på denna vandringssko finns ett TPU-system för dina hälar. Det ger stabilitet och komfort så att du kan vandra länge och ofta. Samtidigt är skon vattentät tack vare dess utformning med vattentätt läder. Detta material kan även andas bra tack vare Keen Dry-membranet. 

Skons sula såväl som innersula formar sig efter behov och ger dig ett fast och stabilt grepp, med minskad risk för skador och vrickningar. Stötdämpningen möjliggör ännu lite högre komfort på alla underlag. Vi gillar också att tån är lite bredare. Du slipper skotrång och andra tråkiga följder. Behöver vi säga mer än så? Vår bäst i test vandringssko är ett rent kap!

 

  Specifikationer

   • ESS-kraft
   • Prisbelönt
   • Andas

  Kolla Priset

2. Bäst i test vandringsskor dam

Damernas bästa vandringssko för all sorts terräng är dessa från Keen. Deras Women’s Targhee lll Waterproof är optimala då du ska vandra i skogen eller på berg – skon ser till att du tar dig dit du vill på bästa möjliga sätt. 

 

3. Recension om Haglöfs L.I.M Mid Proof Eco – Den ekologiska vandringsskon

Här har vi en sko som trots sin enkelhet och avskalning har hög hållbarhet och många fördelaktiga egenskaper. Dess funktioner är få och antalet gram lågt, men samtidigt presterar den riktigt bra och ger vad som utlovas.

Skon tål först och främst långa och tuffa vandringar i och med dess utformning av hållbart mesh. Hårda miljöer och oväder är inte ett problem, och inte heller strålande sol och värme. Vid tillverkning av denna sko har man även lyckats kombinera tålighet och hållbarhet med fotvårdande egenskaper. Denna sko tar alltså hand om dina fötter och låter dem andas.

De är också väldigt lätta då en sko bara väger 315 gram. Men trots sin låga vikt ger de bra stötdämpning och hög komfort. Skons halvhöga form ger stöd åt dina vrister utan att skava eller göra ont. Väljer du att investera i dessa kan du välja mellan svarta, beigea eller mörkgröna skor. Där tycker vi att Haglöfs har gjort ett smart val då färgerna är snygga men samtidigt neutrala. 

Det enda vi vill poängtera är att dessa skor är rätt smala. Annars finns det inte så mycket att klaga på. De erbjuder otrolig komfort, de absolut mest nödvändiga funktionerna, samt mångsidig användning. Vi är så nöjda.

 

  Specifikationer

   • Vattentät
   • Miljövänlig
   • För vandring

  Kolla Priset

3. Den ekologiska vandringsskon

En halvhög variant av vandringssko från Haglöfs. Detta är en enkel men funktionell som sko som funkar för det mesta. Det inte minst då den dess miljövänliga Proof Eco-membranteknik gör den mycket vattentålig. 

 

4. Recension om Merrell Siren Edge Q2 WP 

Merell Siren Edge Q2 EP är en färgglad vandringssko som muntrar upp nästan vem som helst. Den är samtidigt väldigt skön och ger foten bra stöd. Den följer med dig i dina steg när du går då den anpassar sig efter dina fötter och tyngden i dina steg. Vatten i skon behöver du dock inte oroa dig för – skon har ett skyddande M Select DRY- impregnerat membran.

Detta membran är även fördelaktigt då det låter fötterna andas. Dina fötter kommer hålla sig torra och behagliga under hela din vandring, samtidigt som du kan känna dig trygg med vetskapen om att de är riktigt behagliga även under längre turer. 

Innersulan formas efter dina fötter och ger dig ett tredubbelt hålfotsstöd så att du ska slippa smärta i fötterna. Tillsammans med innersulan ger mellansulan en naturligt hög komfort. Yttersulan är en M Select GRIP-sula som ger dig ett starkt grepp om marken. Kort sagt några  av de bästa vandringsskorna då du vill ha en funktionell men billigare lösning. Helt klar vårt bästa budgetval!

 

  Specifikationer

   • BASE-sula
   • Q-form 2 teknologi

  Kolla Priset

4. Bästa budgetval

Vandringsskon som hyllas av många då den funkar riktigt bra utan att ruinera din plånbok. Vill du ha en färgglad och enklare vandringssko är det den här varianten, vårt bästa budgetval, du ska testa. 

 

5. Recension om Inov-8 Roclite 345 GTX Women  

Med en vikt på 345 gram per sko är denna vandringssko, Inov-8 Recolite 345 GTX Women, en riktig testvinnare när det kommer till mångsidig användning. Dess låga vikt innebär att du kan använda skon för såväl vandring och löpning. Den revolutionerande sulan ger ett fantastiskt grepp oavsett om du springer, går eller klättrar. 

Du behöver med andra ord inte vara orolig för att du ska halka eller tappa greppet om marken. Oron för att bli blöt eller fuktig om fötterna slipper du också då skon ger dig skydd i alla slags väder tack vare dess Gore-Tex material. Trots det är skons flexibilitet på topp – de följer dina fötter med lättsamhet. Det tar därmed inte lång tid för skon att forma sig efter din fot så att den blir så bekväm som möjligt. 

Det högre skaftet ökar stabiliteten och stöttningen vid vandringar på ojämna terränger samtidigt som de hjälper dig att hålla värmen vid behov. Du får med andra ord optimalt skydd utan att det känns extra krävande. 

Vet du om att du ska vandra i tuffa miljöer där det krävs en kraftigare vandringssko kan du sluta leta. Här är skon som kommer passa bäst för dig, och vi kan nästan lova att du inte kommer bli besviken! Trots sin kraftiga form är de inte hårda eller klumpiga, utan de känns istället lätta och riktigt bekväma. Ett extra plus för dess mångsidighet för olika typer av användning.

 

  Specifikationer

   • Funkar för vandring
   • Funkar för löpning

  Kolla Priset

5. En kraftig vandringssko

Den kraftigaste vandringsskon för damer i detta bäst i test. Trots sitt robusta och slittåliga material är skorna lätta och smidiga att använda. Inov-8 Roclite 345 GTX Women är ett riktigt bra alternativ för dig som önskar det bästa av två världar.  

 

Vilka är de viktigaste egenskaperna hos vandringsskor?

Vi anser att det absolut viktigaste är att dina vandringsskor erbjuder hög komfort. De ska vara bekväma men ändå lätta att använda tack vare att de anpassar sig efter din fot. Här har EVA-sulor stora fördelar i och med deras stötdämpande egenskaper. Samtidigt bör du välja en sko med ett material som skyddar i kombination med att det låter dina fötter andas.

Vad är det för skillnad på kängor och vandringsskor?

Kängor är oftast gjorda i mer kraftiga material vilket också innebär att de väger mer. De tål vanligtvis väldigt låga temperaturer och är just av den anledningen lite större så att du ska kunna ha en tjockare strumpa på foten. Men i och med att kängor inte är lika lätta och anpassningsbara som vandringsskor kan det finnas en större risk för vrickningar.

Hur väljer jag de bästa skorna för mig som kvinna?

För att hitta de bästa vandringsskorna för dig som kvinna bör du fundera över vilken terräng du ska vandra i. Därifrån kan du sen förstå dina behov. Genom att jämföra vandringsskor i olika tester och läsa på om vandringsskor kan du få en uppfattning om vilka modeller som passar bäst in på dina önskemål.

Hur rengör jag mina vandringsskor bäst?

Den bästa rengöringen för vandringsskor görs med produkter som är tillverkade specifikt för ändamålet. Om du inte har dessa produkter hemma, eller känner för att investera i dem, kan du testa att doppa skorna i vatten för att lösa upp smuts. Du kan även slå skorna med sulorna mot varandra för att få bort smuts och lera från mönstrade undersulor.

Nyheter och tips till köket

Läs de senaste nyheterna och de bästa tipsen till köket

Tips när du ska köpa vandringsskor för kvinnor 

Vill du investera i ett par riktigt bra vandringsskor för kvinnor? Nedan kan du ta del av våra bästa tips för att du ska hitta de vandringsskor som är bäst för dig! 

Till att börja med är det viktigt att du funderar över vilken, eller vilka, terräng du vill använda dina skor i. Du bör även tänka över hur länge och hur långt du ska använda skorna. Utgå från hur dina vandringar brukar se ut. När du har kartlagt skornas önskade användningsområden kan du börja jämföra vandringsskor med varandra för att hitta din favorit. Att testa dem är verkligen smart!

Där bör du framförallt se över passformen och storleken på vandringsskorna – dessa är avgörande för att de ska vara så bekväma och trygga att gå i som möjligt. Ett tips är att du väljer den storlek där du har minst en centimeter mellan din längsta tå och skons framkant. Känn efter om se så att skornas knytning passar din fot, de ska inte klämma åt när skon sitter tätt om foten. Skorna ska inte heller vara för luftiga och lösa då det ökar risken för skador. 

Vidare är sulan också viktig. Sulan bör vara stabil men ändå formbar för att du ska få ett fast men behagligt grepp. Dess mönster bör vara grovt och rejält så att du får fäste utan att du känner alla stenar eller ojämnheter du går på. Genom att utgå från dessa tips blir det lättare för dig att välja den sko som gör sig bäst för just dina fötter och dina vandringar. Lycka till!

Därför ska du använda vandringsskor

Tycker du om att gå långa sträckor i lite mer krävande miljöer? Då är ett par vandringsskor en optimal investering för dig! Ett par vandringsskor ger dig möjligheten att gå så långt du vill i alla olika terränger du önskar. Med rätt skor finns det inget som kan begränsa dig! 

Att vandra kan vara spännande, och det ger så mycket mer än bara steg i din mobils hälsoapp. Det ger dig energi samtidigt som du får vara med om en häftig upplevelse där du kombinerar motion med nöje. Men, för att du ska få denna trivsamma upplevelse bör du använda vandringsskor. Med dem kan även dina fötter få bästa möjliga upplevelse av vandringen. 

Kombinerar du det med en riktigt bra vandringsryggsäck och andra plagg och redskap som gör vandringen lite mer trivsam kommer upplevelsen bli väldigt mycket bättre och din komfort väldigt mycket högre. Oavsett om du ska vandra i fjällen (kanske i samband med jakt?), vandra tillsammans med din hund, bestiga berg eller promenera på enklare stigar är det viktigt med rätt utrustning.

Bästa möjliga upplevelse med vandringsskor

Har du ett par vandringsskor kan du njuta av alla de fantastiska miljöer och unika terränger du får ta del av under din vandring, utan att riskera minsta smärta i fötterna. Det till skillnad från om du istället väljer att vandra i ett par andra skor där riskerar att såväl smärta som skador tar bort ditt fokus från den fina omgivningen.

Därför vill vi att du ska ha de bästa vandringsskorna! Då är sannolikheten stor att du får ta del av den där euforiska känslan som gör att du vill ta dig tillbaka ut i naturen. Ta del av vårt bäst i test och jämför vandringsskor för att hitta den modell som behandlar dina fötter bäst. Rätt skor är en ren fröjd att använda om och om igen. Det samma gäller om du ska köpa ett par löparskor eller andra sportskor för träning – det är lika viktigt att ha bra skor när man ska ut och vandra som när man tränar hemma, springer på löpband eller tar långa promenader. 

Sammanfattning

För dig som ska ut och vandra är det otroligt viktigt att du har ett par riktigt bra vandringsskor, det oavsett om du är man eller kvinna. Kvinnor kan dock behöva en annan form på sina skor än män. Just därför har vi gjort ett specifikt bäst i test för damskor. Vi hoppas att vårt test kan du underlätta då du vill hitta de vandringsskor som är bäst för dig. 

Samtliga deltagare håller hög kvalité och är utformade med praktiska funktioner som bidrar till behaglig komfort i alla lägen. Utöver vår bäst i test vinnare, Keen Women’s Targhee III Waterproof, kan du hitta ett flertal varierande modeller som av olika anledningar kan bli din nya favorit. Stort lycka till i jakten på de bästa vandringsskorna!

Bäst i test

Damernas bästa vandringssko för all sorts terräng är dessa från Keen. Deras Women’s Targhee lll Waterproof är optimala då du ska vandra i skogen eller på berg – skon ser till att du tar dig dit du vill på bästa möjliga sätt.