www.testkungen.se samarbetar med ett antal olika återförsäljare. Därför kan det förekomma affiliatelänkar från AdTraction och TradeDoubler där vi får en reklamprovision för den trafik vi driver till olika butiker.

Bästa jacuzzi 2023

Jacuzzi bäst i test 2023

Ett spabad eller en jacuzzi är ett perfekt tillbehör för altanen, precis som ett bra utekök, en grill och en stekhäll.

Men att köpa en Jacuzzi är betydligt mer kostsamt i jämförelse med att köpa ett spabad som är uppblåsbart. 

Att kunna koppla av i ett spabad bidrar med en lyxig känsla, och spabad är dessutom bra för personer med led- eller muskelvärk. Detta då det varma vattnet sätter fart på blodomloppet, med en lindrande funktion för leder och muskler som följd. Spabad ökar dessutom ämnesomsättningen för de som badar, vilket kan medföra viktnedgång.

Ett spabad är nästan alltid utrustat med en elvärmare som ser till att vattnet håller sig på rätt temperatur, samt isolering som försäkrar att värmen står sig över tid. Många anser faktiskt att ett spabad är ett utmärkt alternativ till en bastu, och om du inte vill eller har råd med ett spabad med hårda kanter (i folkmun en Jacuzzi) fungerar ett uppblåsbart spabad minst lika bra.

De uppblåsbara spabad som säljs idag är slitstarka, oavsett prisklass, och de uppblåsbara spabad vi pratar mer om i denna bäst i test-artikel tål att användas året runt. Spabad av Jacuzzi-typ är alltid vintersäkrade även de, tack vare dess kraftfulla konstruktion.

Nedan kan du läsa mer om de uppblåsbara spabad samt spabad av Jacuzzi-typ som vi anser särskiljer sig från mängden.

Recension av M-Spa Mono Frame 6

M Spa Mono Frame 6 är som namnet antyder anpassad för sex personer. Spabadet rymmer sammanlagt 930 liter, och som mest kan du värma upp vattnet till 42 grader. Värmarens effekt ligger i sin tur på 1 500 watt, vilket innebär att den kan värma spabadet med upp till 1,8 grader per timme.

Utöver detta är M Spa Mono Frame 6 självuppblåsande, vilket medför att det bara tar några minuter att veckla ut hela spabadet helt. Detta spabad lämpar sig även bra för barnfamiljer, då ett lock i syntetiskt läder med inkluderade säkerhetslås finns på plats redan från start.

I detta spabad finns det sammanlagt 138 airjets som tillsammans arbetar för att bygga upp behagliga bubblor. Den externa motorenheten är dessutom såväl solid som enkel att använda. Det räcker med att ange ett gradantal på displayen, sen fixar motorenheten resten.

M Spa Mono Frame 6 är förvisso ett spabad i plast och tyg. Men misströsta inte för det. Spabadet är nämligen tillverkat av DWF(Double Wall Fabric)-material, vilket innebär att det är särskilt slitstarkt. Mer specifikt består DWF-material av ett övre lager med PVC-plast, som tillsammans med tyget bildar en styv konstruktion. DWF-materialet har även bidragit till att spabadet fått en snygg design, då det är lätt att tro att M Spa Mono Frame 6 i själva verket är tillverkat i trä.

Utöver detta kan du ha det här spabadet ute året runt, då det tål kyla ner till -30 grader. Som brukligt är även spabadets botten förstärkt, och utöver det inkluderas en jordfelsbrytare som medför att all ström bryts vid exempelvis en kortslutning i elnätet.

  Specifikationer

   • Plats för 5-6 personer
   • Rymmer 930 liter
   • Värmer till 42°
   • 138 st airjets
   • Värmare 1500W (värmer 1,2 – 1,8 grader/tim)

  Kolla Priset

1. Perfekt för 6 personer

M-Spa Mono Frame 6 är ett prispressat såväl som självuppblåsande spabad som lämpar sig bäst för barnfamiljer. Främst då ett avancerat säkerhetsskydd inkluderas redan från start.

Recension av Pooli Aquastar 5 

Pooli Aquastar 5 rymmer som namnet antyder fem personer. Och även om du kan köpa flera uppblåsbara spabad för detta pris, så anser vi att detta spabad är bäst i test. Detta spabad från Pooli är av bra kvalitet, trots att prislappen är låg med tanke om att vi pratar om ett spabad med en rejäl konstruktion.

Här är det akryl som gäller, vilket omöjliggör håligheter och punkteringar. Utöver detta inkluderas ett ljudsystem som kan spela upp FM-radio, och du kan även streama musik via ljudsystemet från tjänster likt Spotify och Apple Music.

Funktionerna kan du kontrollera med hjälp av en styrenhet som återfinns i ett av spabadets hörn. Med hjälp av styrenheten kan du bland annat bestämma vilken ljudvolym som ska gälla för systemet, så även hur många massagestrålar som ska vara aktiva på en och samma gång.

Pooli Aquastar 5 är även PU-isolerat, vilket medför att värmehållningen är god och som en konsekvens av det förblir elförbrukningen låg. De jetmunstycken som inkluderas är 68 till antalet. Det kan låta lite, men med tanke på att de största munstyckena har en omkrets på 3,5 tum är den effekt som medges solid.

Om du köper detta spabad får du även ta del av ett ozonfilter som bryter ner föroreningar, och så även en cirkulationspump som ser till att vattenkvaliteten förblir god. Bubblorna står luftpumpen för, och den är såväl tystgående som energisnål. 

Utöver detta inkluderas även stämningsbelysning, vilket du i regel behöver betala extra för om du köper ett enklare spabad. Mer specifikt är detta spabad en perfekt mix mellan pris kontra prestanda, och Pooli Aquastar 5 blir därför det spabad vi rekommenderar i första hand.

  Specifikationer

   • Vikt: 336 kg
   • Höjd: 90
   • Djup: 82
   • Bredd: 235

  Kolla Priset

2. Testvinnaren

Pooli Aquastar 5 ger dig mest Jacuzzi för pengarna. Här inkluderas även mer luxuösa funktioner såsom FM-radio, och du har även möjlighet att streama musik trådlöst via Spotify.

Recension av M-Spa Camaro Premium 

M-Spa Camaro Premium är inte det största eller det mest funktionsrika spabadet. Men om du köper ett M-Spa Camaro Premium-bad får du ta del av många moderna funktioner utan att behöva betala allt för mycket pengar. Detta spabad rymmer 700 liter och tillverkaren uppskattar att 4 personer ska få plats.

Camaro Premium är, och har under en lång tid varit storsäljaren i deras sortiment, och det är lätt att förstå varför så är fallet. Som brukligt med spabad från M Spa är det ett maximalt gradantal på 42°C som gäller. Utöver det är även detta spabad självuppblåsande, och det tar i regel 10 minuter innan det är helt utvecklat.

M-Spas Camaro Premium-modell inkluderar 118 stycken bubbelstrålar, och även detta spabad kan användas ner till -30 grader. Till skillnad från många enklare spabad från M Spa inkluderas här även en sladdförsedd fjärrkontroll som du bland annat kan justera värmen samt bubbel-effekterna med. 

Fjärrkontrollen har förvisso ett barnlås, men i sitt grundutförande är M-Spa Camaro Premium inte helt lämpad för barnfamiljer. Närmare bestämt är rekommenderar vi att du skaffar ett skyddande överdrag som även är låsbart, om du vet att barn kommer att befinna sig i närheten.

Lock som är säkra och som även passar för detta spabad kostar i regel mellan 500 och 1 500 kronor, och finns att lägga till som tillval hos samtliga återförsäljare.

  Specifikationer

   • Nettovikt: 35 kg.
   • Volym: 1200 liter.
   • Jordfelsbrytare: Ja.
   • 720W luftkompressor.
   • Yttermått: Ø204 cm.
   • Innermått: Ø160 cm.

  Kolla Priset

3. Budgetvalet

M-Spa Camaro Premium är ett uppblåsbart spabad för året runt-bruk, där som mest 4 personer får plats. Detta är testets mest prispressade spabad.

Recension av Pooli Diamant 6 

Pooli Diamant 6 är ett av Poolis mest lyxiga spabad. Här är det 61 jetmunstycken som gäller, men i detta fall är de särskilt väl tilltagna. De största munstyckena ligger nämligen på 5 tum, vilket medför att effekterna av bubblorna är än mer tilltagen i jämförelse med Pooli Aquastar 5. De stora munstyckena bidrar även till att massagefunktionen blir särskilt effektfull. 

Detta spabad har i sin tur en rund design, och enligt tillverkaren ska sju personer kunna sitta bekvämt i den. Pooli Diamant 6 påminner föga förvånande en hel del om Pooli Aquastar 5. Det är samma reningssystem som gäller, så även samma ljudsystem.

Mer specifikt betalar du ett premiumpris för att detta spabad har en mer kraftfull konstruktion, samt för att de funktioner som inkluderas är mer avancerade. Med Pooli Diamant 6 kan du exempelvis njuta av ett LED-belyst vattenfall samt en mer kraftfull massage i jämförelse med billigare modeller från Pooli.

Det här spabadet är bara marginellt dyrare i jämförelse med Pooli Aquastar 5, men det är förstås du som avgör huruvida Pooli Diamant 6 är värd den extra investeringskostnaden. 

  Specifikationer

   • Vikt: 233 kg
   • Bredd: 220 cm
   • Djup: 84 cm
   • Höjd: 91 cm

  Kolla Priset

4. PREMIUM

Pooli Diamant 7 är testets mest luxuösa Jacuzzi. Sju personer ryms i spabadet, och då de jetmunstycken som inkluderas är särskilt kraftfulla blir effekten av bubblorna och massageprogrammen extra märkbar.

Vad ska jag tänka på innan jag köper ett spabad?

Du ska i det första steget fundera över hur mycket pengar du har råd att spendera, samt hur många personer som måste få plats i spabadet. Om du är intresserad av ett spabad av Jacuzzi-typ är det dessutom viktigt att du anlitar en fackman som i sin tur ombesörjer elinstallationsarbetet. 

Måste man duscha innan man badar i ett spabad?

Du måste inte duscha innan du badar i ett spabad eller en Jacuzzi. Men om du väljer att duscha innan du badar slipper du klorera vattnet lika frekvent. Du behöver inte heller rengöra filtret lika ofta om du väljer att duscha innan du tar en avkopplande stund i ditt spabad.

Hur varmt ska vattnet vara i ett spabad?

Vattnet i ett spabad ska förslagsvis ha en temperatur på 26 grader under en varm sommardag, för att man ska kunna bli avsvalkad. På sommarkvällar samt vid höst och vår är en högre temperatur på cirka 38 grader behaglig. Men du ska aldrig ha en vattentemperatur på 40 grader eller mer.

Kan man bada sin bebis i ett spabad?

Det är alltid en dålig idé att bada sin bebis i ett spabad. Bebisar kan inte anpassa sin kroppstemperatur på samma sätt som vuxna, vilket kan leda till överhettning. Utöver det kan vattnet vara jättevarmt för en bebis, även om du tycker att vattnet i spabadet bara har en ljummen temperatur.

Aktuella Erbjudanden

köket matlagning
MEDS

Erbjudande

30%

Se aktuella kampanjer hos MEDS.

Gäller så länge lagret räcker

tjej som kyler sig med fläkt
gino:s logo png

Erbjudande

50%

Se aktuella erbjudanden hos Gino:s

Gäller så länge lagret räcker

tjej som kyler sig med fläkt
nordicfeel logo png

Erbjudande

40%

Upptäck aktuella erbjudanden hos Nordicfeel!

Gäller så länge lagret räcker

tjej som kyler sig med fläkt
parfym logo png

Erbjudanden

40%

Upptäck aktuella erbjudanden hos Parfym.se

Gäller så länge lagret räcker

middag under infravärme
proffsmagasinet logo

Erbjudande

30%

Passa på att fynda hos Proffsmagasinet!

Gäller så länge lagret räcker

robotgräsklippare
gardenstore logo png

Erbjudande

Upp till 20%

Få upp till 20% på en rad olika produkter.

Gäller tills vidare

Vad är skillnaden mellan jacuzzi och spabad

Jacuzzi är ett italienskt varumärke som bland annat tillverkar spabad och pooler. En av grundarnas söner led av ledgångsreumatism, varpå hans pappa tillverkade ett massagebad för att lindra hans symptom. I Sverige har Jacuzzi blivit en generell term för ett spabad av rejäl konstruktion.

Men om man är krass och går på den absoluta definitionen är en Jacuzzi ett spabad av märket Jacuzzi.

Hur mycket kostar en Jacuzzi?

En Jacuzzi, det vill säga ett spabad av rejäl konstruktion, kostar i regel mellan 30 000 och 65 000 kronor. Det exakta pris du betalar beror främst på tillverkare, material, storlek samt de funktioner som inkluderas. Medianpriset för en Jacuzzi ligger vanligtvis på 45 000 kronor.

Hur kan man rengöra en Jacuzzi

När man sätter sig i en Jacuzzi vill man kunna slappna av, och samtidigt känna att man blir ren. Det är därför viktigt att ha de kunskaper som krävs för att man ska kunna rengöra sin Jacuzzi på ett effektivt sätt. Precis som att du måste rengöra din kaffemaskin för att den ska kunna prestera på bästa sätt måste du rengöra din jacuzzi då och då!

OBS! Innan du rengör din Jacuzzi är det viktigt att du tar reda på huruvida de jetmunstycken som återfinns i Jacuzzin ska vara stängda eller öppna vid rengöring. Mer information gällande detta finns att tillgå i instruktionsmanualen.

Ta fram det här innan rengöringen

 • En mikrofibertrasa
 • En borstpinne eller en tandborste
 • En tvättsvamp
 • En mikrofiberduk
 • En hink
 • Bakpulver
 • Klorin
 • En diskmedelstablett för maskindisk

9 steg för att rengöra sin jacuzzi

 1. Avlägsna all synlig smuts med hjälp av en mikrofiberduk. Det är exempelvis vanligt att hår fastnar i Jacuzzin.
 2. Fyll Jacuzzin med varmvatten tills att alla jetmunstycken är täckta.
 3. Lös upp en krossad diskmedelstablett i kokande vatten. Tillsätt därefter vätskan i Jacuzzin tillsammans med en halv kopp Klorin. 
 4. Slå på Jacuzzins jetmunstycken och låt dem arbeta till maximal belastning. Efter cirka 5 minuter märker du att smuts från Jacuzzins inre slangar letar sig upp till ytan. När 15 minuter har fortlöpt, stäng av de jetmunstycken som återfinns i Jacuzzin.
 5. Töm Jacuzzin på vatten och torka av smutsen med en mikrofiberduk.
 6. Fyll återigen Jacuzzin med varmt eller kallt vatten, så att jetmunstyckena täcks helt.
 7. Tillsätt bakpulver på en tvättsvamp och skruva bort skyddet för luftintaget. Skrubba därefter bort all synlig smuts, och skruva återigen dit skyddet för luftintaget.
 8. Tillsätt bakpulver i det vatten som återfinns i Jacuzzin, och rengör hela Jacuzzin med en mikrofiberduk. Bakpulver avlägsnar bland annat tvålrester på ett effektivt sätt, utan att Jacuzzins finish riskerar att skadas.
 9. Fyll en hink med vatten och spola bort alla rester från bakpulvret. Avslutligen ska du torka Jacuzzin helt torr med hjälp av en mikrofiberduk, för att på så sätt minska risken för att vattenränder uppstår i Jacuzzins interiör.

Nu ska din Jacuzzi vara strålande ren. Notera att den beskrivning som återges ovan är av generell karaktär. Det är alltid du som ansvarar för att du rengör din Jacuzzi på det vis som tillverkaren avsett. Mer specifikt; det är mycket viktigt att du tar del av Jacuzzins rengöringsbeskrivning, vilken du alltid hittar i användarmanualen.

4 tips för att hålla din jacuzzi ren och fin även i framtiden

 1. Om du använder din Jacuzzi varje dag måste du rengöra den oftare, förslagsvis var 14:e dag.
 2. Använd inte feta oljor i Jacuzzin, då dessa kan skapa beläggningar som kan vara svåra att avlägsna.
 3. Rengör aldrig din Jacuzzi med skrovligt material, då det kan ge upphov till repor på ytskiktet.
 4. Du kan vaxa de plastdetaljer som återfinns på innersidorna av Jazuccin. Använd förslagsvis bilvax, och vaxa aldrig Jacuzzins botten då bottenpartiet kan bli halt och utgöra en halkrisk. 

Hur köper man det bästa spabadet?

Det finns två typer av utespa, och för att kunna göra ett bra köp är det viktigt att du väljer rätt typ av spabad.

Spabad som är uppblåsbara

Uppblåsbara spabad lämpar sig bäst för alla som är ute efter ett billigt spabad, som även är enkelt att flytta på. Den motor som ser till att vattnet blir varmt är i detta fall placerat utanför spabadet, vilket förvisso inte utgör någon nackdel.

De funktioner som inkluderas i ett uppblåsbart spabad är oftast inte lika avancerade i jämförelse med dyrare spabad med hårda skal. Men trots det kan man utan problem köpa ett billigt, uppblåsbart spabad och komplettera det med exempelvis en dryckeshållare samt LED-ljus, så att det blir nästan lika lyxigt som en Jacuzzi. 

4 fördelar med uppblåsbara spabad

 1. De är billiga.
 2. De är portabla.
 3. De är enkla att underhålla.
 4. Installationen är enkel och snabb.

Spabad med hårt skal (Jacuzzi)

Spabad med hårda skal är i regel mer robusta och mer tekniskt avancerade i jämförelse med uppblåsbara spabad. Det är vanligast att spabad med hårda skal är tillverkade av akryl och/eller plast, och utöver det är högtalare och LED-belysning ofta standardutrustning som är inkluderad redan från start.

Att flytta ett spabad med hårt skal, som i folkmun kallas för Jacuzzi, är nästintill omöjligt. De väger nämligen i regel cirka 300 kilo, och installationen blir därför permanent. Det innebär att du måste placera Jacuzzin med omsorg, så att det passar in i omgivningen även om du skulle möblera om.

3 fördelar med spabad av Jacuzzi-typ

 1. LED-lampor och högtalare är i regel standardutrustning
 2. De är oftast mer hållbara i jämförelse med uppblåsbara spabad
 3. De erbjuder oftast mer kraftfulla effekter, såsom starka massageprogram samt vattenfall.

Sammanfattning Jacuzzi och spabad

Du kan förlänga utesäsongen med en bra terassvärmaresom ser till att uteplatsen har en behaglig temperatur även på våren och hösten. Men sanningen är att man kan säga exakt samma sak om ett spabad. De spabad som vi tar upp i detta test kan du använda året om, bara du underhållsvärmer vattnet enligt de instruktioner som tillverkaren ger.

I det här testet talade vi först mer om M Spa Mono Frame 6 som är ett uppblåsbart spabad med många airjets, som har en kraftfull motor med kapacitet nog att värma vattnet med nästan 2 grader per timme.

Därefter uppmärksammade vi det spabad som är bäst i test, närmare bestämt Pooli Aquastar 5. Det spabadet är av Jacuzzi-typ, och har stora samt bastanta jetmunstycken med en största omkrets på 3,5 tum. Vi fastslog att Pooli Aquastar 5 är det spabad som ger dig mest Jacuzzi för pengarna.

Avslutningsvis pratade vi mer om Pooli Diamant 7, som är en mer avancerad version av den lite billigare Pooli-Jacuzzin som fick utmärkelsen bäst i test. Med en Pooli Diamant 7-Jacuzzi får du plats med fler kompisar i badet, och det är även mer effektfullt än Aquastar 5-modellen då de största jetmunstyckena har en omkrets på 5 tum.

Bäst i test

Pooli Aquastar 5 ger dig mest Jacuzzi för pengarna. Här inkluderas även mer luxuösa funktioner såsom FM-radio, och du har även möjlighet att streama musik trådlöst via Spotify.

Premium