BĂ€sta jacuzzi 2021

Jacuzzi bÀst i test 2021

Ett spabad eller en jacuzzi Àr ett perfekt tillbehör för altanen, precis som ett bra utekök.

Men att köpa en Jacuzzi Àr betydligt mer kostsamt i jÀmförelse med att köpa ett spabad som Àr uppblÄsbart. 

Att kunna koppla av i ett spabad bidrar med en lyxig kÀnsla, och spabad Àr dessutom bra för personer med led- eller muskelvÀrk. Detta dÄ det varma vattnet sÀtter fart pÄ blodomloppet, med en lindrande funktion för leder och muskler som följd. Spabad ökar dessutom ÀmnesomsÀttningen för de som badar, vilket kan medföra viktnedgÄng.

Ett spabad Àr nÀstan alltid utrustat med en elvÀrmare som ser till att vattnet hÄller sig pÄ rÀtt temperatur, samt isolering som försÀkrar att vÀrmen stÄr sig över tid. MÄnga anser faktiskt att ett spabad Àr ett utmÀrkt alternativ till en bastu, och om du inte vill eller har rÄd med ett spabad med hÄrda kanter (i folkmun en Jacuzzi) fungerar ett uppblÄsbart spabad minst lika bra.

De uppblÄsbara spabad som sÀljs idag Àr slitstarka, oavsett prisklass, och de uppblÄsbara spabad vi pratar mer om i denna bÀst i test-artikel tÄl att anvÀndas Äret runt. Spabad av Jacuzzi-typ Àr alltid vintersÀkrade Àven de, tack vare dess kraftfulla konstruktion.

Nedan kan du lÀsa mer om de uppblÄsbara spabad samt spabad av Jacuzzi-typ som vi anser sÀrskiljer sig frÄn mÀngden.

Recension av M-Spa Mono Frame 6

M Spa Mono Frame 6 Àr som namnet antyder anpassad för sex personer. Spabadet rymmer sammanlagt 930 liter, och som mest kan du vÀrma upp vattnet till 42 grader. VÀrmarens effekt ligger i sin tur pÄ 1 500 watt, vilket innebÀr att den kan vÀrma spabadet med upp till 1,8 grader per timme.

Utöver detta Àr M Spa Mono Frame 6 sjÀlvuppblÄsande, vilket medför att det bara tar nÄgra minuter att veckla ut hela spabadet helt. Detta spabad lÀmpar sig Àven bra för barnfamiljer, dÄ ett lock i syntetiskt lÀder med inkluderade sÀkerhetslÄs finns pÄ plats redan frÄn start.

I detta spabad finns det sammanlagt 138 airjets som tillsammans arbetar för att bygga upp behagliga bubblor. Den externa motorenheten Àr dessutom sÄvÀl solid som enkel att anvÀnda. Det rÀcker med att ange ett gradantal pÄ displayen, sen fixar motorenheten resten.

M Spa Mono Frame 6 Àr förvisso ett spabad i plast och tyg. Men misströsta inte för det. Spabadet Àr nÀmligen tillverkat av DWF(Double Wall Fabric)-material, vilket innebÀr att det Àr sÀrskilt slitstarkt. Mer specifikt bestÄr DWF-material av ett övre lager med PVC-plast, som tillsammans med tyget bildar en styv konstruktion. DWF-materialet har Àven bidragit till att spabadet fÄtt en snygg design, dÄ det Àr lÀtt att tro att M Spa Mono Frame 6 i sjÀlva verket Àr tillverkat i trÀ.

Utöver detta kan du ha det hÀr spabadet ute Äret runt, dÄ det tÄl kyla ner till -30 grader. Som brukligt Àr Àven spabadets botten förstÀrkt, och utöver det inkluderas en jordfelsbrytare som medför att all ström bryts vid exempelvis en kortslutning i elnÀtet.

1. Perfekt för 6 personer

M-Spa

Mono Frame 6

M-Spa Mono Frame 6 Àr ett prispressat sÄvÀl som sjÀlvuppblÄsande spabad som lÀmpar sig bÀst för barnfamiljer. FrÀmst dÄ ett avancerat sÀkerhetsskydd inkluderas redan frÄn start.

Recension av Pooli Aquastar 5 

Pooli Aquastar 5 rymmer som namnet antyder fem personer. Och Àven om du kan köpa flera uppblÄsbara spabad för detta pris, sÄ anser vi att detta spabad Àr bÀst i test. Detta spabad frÄn Pooli Àr av bra kvalitet, trots att prislappen Àr lÄg med tanke om att vi pratar om ett spabad med en rejÀl konstruktion.

HÀr Àr det akryl som gÀller, vilket omöjliggör hÄligheter och punkteringar. Utöver detta inkluderas ett ljudsystem som kan spela upp FM-radio, och du kan Àven streama musik via ljudsystemet frÄn tjÀnster likt Spotify och Apple Music.

Funktionerna kan du kontrollera med hjÀlp av en styrenhet som Äterfinns i ett av spabadets hörn. Med hjÀlp av styrenheten kan du bland annat bestÀmma vilken ljudvolym som ska gÀlla för systemet, sÄ Àven hur mÄnga massagestrÄlar som ska vara aktiva pÄ en och samma gÄng.

Pooli Aquastar 5 Àr Àven PU-isolerat, vilket medför att vÀrmehÄllningen Àr god och som en konsekvens av det förblir elförbrukningen lÄg. De jetmunstycken som inkluderas Àr 68 till antalet. Det kan lÄta lite, men med tanke pÄ att de största munstyckena har en omkrets pÄ 3,5 tum Àr den effekt som medges solid.

Om du köper detta spabad fÄr du Àven ta del av ett ozonfilter som bryter ner föroreningar, och sÄ Àven en cirkulationspump som ser till att vattenkvaliteten förblir god. Bubblorna stÄr luftpumpen för, och den Àr sÄvÀl tystgÄende som energisnÄl. 

Utöver detta inkluderas Àven stÀmningsbelysning, vilket du i regel behöver betala extra för om du köper ett enklare spabad. Mer specifikt Àr detta spabad en perfekt mix mellan pris kontra prestanda, och Pooli Aquastar 5 blir dÀrför det spabad vi rekommenderar i första hand.

2. Testvinnaren

Pooli

Aquastar 5

Pooli Aquastar 5 ger dig mest Jacuzzi för pengarna. HÀr inkluderas Àven mer luxuösa funktioner sÄsom FM-radio, och du har Àven möjlighet att streama musik trÄdlöst via Spotify.

Recension av M-Spa Camaro Premium 

M-Spa Camaro Premium Àr inte det största eller det mest funktionsrika spabadet. Men om du köper ett M-Spa Camaro Premium-bad fÄr du ta del av mÄnga moderna funktioner utan att behöva betala allt för mycket pengar. Detta spabad rymmer 700 liter och tillverkaren uppskattar att 4 personer ska fÄ plats.

Camaro Premium Àr, och har under en lÄng tid varit storsÀljaren i deras sortiment, och det Àr lÀtt att förstÄ varför sÄ Àr fallet. Som brukligt med spabad frÄn M Spa Àr det ett maximalt gradantal pÄ 42°C som gÀller. Utöver det Àr Àven detta spabad sjÀlvuppblÄsande, och det tar i regel 10 minuter innan det Àr helt utvecklat.

M-Spas Camaro Premium-modell inkluderar 118 stycken bubbelstrÄlar, och Àven detta spabad kan anvÀndas ner till -30 grader. Till skillnad frÄn mÄnga enklare spabad frÄn M Spa inkluderas hÀr Àven en sladdförsedd fjÀrrkontroll som du bland annat kan justera vÀrmen samt bubbel-effekterna med. 

FjÀrrkontrollen har förvisso ett barnlÄs, men i sitt grundutförande Àr M-Spa Camaro Premium inte helt lÀmpad för barnfamiljer. NÀrmare bestÀmt Àr rekommenderar vi att du skaffar ett skyddande överdrag som Àven Àr lÄsbart, om du vet att barn kommer att befinna sig i nÀrheten.

Lock som Àr sÀkra och som Àven passar för detta spabad kostar i regel mellan 500 och 1 500 kronor, och finns att lÀgga till som tillval hos samtliga ÄterförsÀljare.

3. Budgetvalet

M-S Spa

Camaro Premium

M-Spa Camaro Premium Àr ett uppblÄsbart spabad för Äret runt-bruk, dÀr som mest 4 personer fÄr plats. Detta Àr testets mest prispressade spabad.

Recension av Pooli Diamant 6 

Pooli Diamant 6 Àr ett av Poolis mest lyxiga spabad. HÀr Àr det 61 jetmunstycken som gÀller, men i detta fall Àr de sÀrskilt vÀl tilltagna. De största munstyckena ligger nÀmligen pÄ 5 tum, vilket medför att effekterna av bubblorna Àr Àn mer tilltagen i jÀmförelse med Pooli Aquastar 5. De stora munstyckena bidrar Àven till att massagefunktionen blir sÀrskilt effektfull. 

Detta spabad har i sin tur en rund design, och enligt tillverkaren ska sju personer kunna sitta bekvÀmt i den. Pooli Diamant 6 pÄminner föga förvÄnande en hel del om Pooli Aquastar 5. Det Àr samma reningssystem som gÀller, sÄ Àven samma ljudsystem.

Mer specifikt betalar du ett premiumpris för att detta spabad har en mer kraftfull konstruktion, samt för att de funktioner som inkluderas Àr mer avancerade. Med Pooli Diamant 6 kan du exempelvis njuta av ett LED-belyst vattenfall samt en mer kraftfull massage i jÀmförelse med billigare modeller frÄn Pooli.

Det hÀr spabadet Àr bara marginellt dyrare i jÀmförelse med Pooli Aquastar 5, men det Àr förstÄs du som avgör huruvida Pooli Diamant 6 Àr vÀrd den extra investeringskostnaden. 

4. PREMIUM

Pooli

Diamant 6

Pooli Diamant 7 Àr testets mest luxuösa Jacuzzi. Sju personer ryms i spabadet, och dÄ de jetmunstycken som inkluderas Àr sÀrskilt kraftfulla blir effekten av bubblorna och massageprogrammen extra mÀrkbar.

Vad ska jag tÀnka pÄ innan jag köper ett spabad?

Du ska i det första steget fundera över hur mycket pengar du har rÄd att spendera, samt hur mÄnga personer som mÄste fÄ plats i spabadet. Om du Àr intresserad av ett spabad av Jacuzzi-typ Àr det dessutom viktigt att du anlitar en fackman som i sin tur ombesörjer elinstallationsarbetet. 

MĂ„ste man duscha innan man badar i ett spabad?

Du mÄste inte duscha innan du badar i ett spabad eller en Jacuzzi. Men om du vÀljer att duscha innan du badar slipper du klorera vattnet lika frekvent. Du behöver inte heller rengöra filtret lika ofta om du vÀljer att duscha innan du tar en avkopplande stund i ditt spabad.

Hur varmt ska vattnet vara i ett spabad?

Vattnet i ett spabad ska förslagsvis ha en temperatur pÄ 26 grader under en varm sommardag, för att man ska kunna bli avsvalkad. PÄ sommarkvÀllar samt vid höst och vÄr Àr en högre temperatur pÄ cirka 38 grader behaglig. Men du ska aldrig ha en vattentemperatur pÄ 40 grader eller mer.

Kan man bada sin bebis i ett spabad?

Det Àr alltid en dÄlig idé att bada sin bebis i ett spabad. Bebisar kan inte anpassa sin kroppstemperatur pÄ samma sÀtt som vuxna, vilket kan leda till överhettning. Utöver det kan vattnet vara jÀttevarmt för en bebis, Àven om du tycker att vattnet i spabadet bara har en ljummen temperatur.

Vad Àr skillnaden mellan jacuzzi och spabad

Jacuzzi Àr ett italienskt varumÀrke som bland annat tillverkar spabad och pooler. En av grundarnas söner led av ledgÄngsreumatism, varpÄ hans pappa tillverkade ett massagebad för att lindra hans symptom. I Sverige har Jacuzzi blivit en generell term för ett spabad av rejÀl konstruktion.

Men om man Àr krass och gÄr pÄ den absoluta definitionen Àr en Jacuzzi ett spabad av mÀrket Jacuzzi.

Hur mycket kostar en Jacuzzi?

En Jacuzzi, det vill sÀga ett spabad av rejÀl konstruktion, kostar i regel mellan 30 000 och 65 000 kronor. Det exakta pris du betalar beror frÀmst pÄ tillverkare, material, storlek samt de funktioner som inkluderas. Medianpriset för en Jacuzzi ligger vanligtvis pÄ 45 000 kronor.

Hur kan man rengöra en Jacuzzi

NÀr man sÀtter sig i en Jacuzzi vill man kunna slappna av, och samtidigt kÀnna att man blir ren. Det Àr dÀrför viktigt att ha de kunskaper som krÀvs för att man ska kunna rengöra sin Jacuzzi pÄ ett effektivt sÀtt. 

OBS! Innan du rengör din Jacuzzi Àr det viktigt att du tar reda pÄ huruvida de jetmunstycken som Äterfinns i Jacuzzin ska vara stÀngda eller öppna vid rengöring. Mer information gÀllande detta finns att tillgÄ i instruktionsmanualen.

Ta fram det hÀr innan rengöringen

 • En mikrofibertrasa
 • En borstpinne eller en tandborste
 • En tvĂ€ttsvamp
 • En mikrofiberduk
 • En hink
 • Bakpulver
 • Klorin
 • En diskmedelstablett för maskindisk

9 steg för att rengöra sin jacuzzi

 1. AvlÀgsna all synlig smuts med hjÀlp av en mikrofiberduk. Det Àr exempelvis vanligt att hÄr fastnar i Jacuzzin.
 2. Fyll Jacuzzin med varmvatten tills att alla jetmunstycken Àr tÀckta.
 3. Lös upp en krossad diskmedelstablett i kokande vatten. TillsÀtt dÀrefter vÀtskan i Jacuzzin tillsammans med en halv kopp Klorin. 
 4. SlÄ pÄ Jacuzzins jetmunstycken och lÄt dem arbeta till maximal belastning. Efter cirka 5 minuter mÀrker du att smuts frÄn Jacuzzins inre slangar letar sig upp till ytan. NÀr 15 minuter har fortlöpt, stÀng av de jetmunstycken som Äterfinns i Jacuzzin.
 5. Töm Jacuzzin pÄ vatten och torka av smutsen med en mikrofiberduk.
 6. Fyll Äterigen Jacuzzin med varmt eller kallt vatten, sÄ att jetmunstyckena tÀcks helt.
 7. TillsÀtt bakpulver pÄ en tvÀttsvamp och skruva bort skyddet för luftintaget. Skrubba dÀrefter bort all synlig smuts, och skruva Äterigen dit skyddet för luftintaget.
 8. TillsÀtt bakpulver i det vatten som Äterfinns i Jacuzzin, och rengör hela Jacuzzin med en mikrofiberduk. Bakpulver avlÀgsnar bland annat tvÄlrester pÄ ett effektivt sÀtt, utan att Jacuzzins finish riskerar att skadas.
 9. Fyll en hink med vatten och spola bort alla rester frÄn bakpulvret. Avslutligen ska du torka Jacuzzin helt torr med hjÀlp av en mikrofiberduk, för att pÄ sÄ sÀtt minska risken för att vattenrÀnder uppstÄr i Jacuzzins interiör.

Nu ska din Jacuzzi vara strÄlande ren. Notera att den beskrivning som Äterges ovan Àr av generell karaktÀr. Det Àr alltid du som ansvarar för att du rengör din Jacuzzi pÄ det vis som tillverkaren avsett. Mer specifikt; det Àr mycket viktigt att du tar del av Jacuzzins rengöringsbeskrivning, vilken du alltid hittar i anvÀndarmanualen.

4 tips för att hÄlla din jacuzzi ren och fin Àven i framtiden

 1. Om du anvÀnder din Jacuzzi varje dag mÄste du rengöra den oftare, förslagsvis var 14:e dag.
 2. AnvÀnd inte feta oljor i Jacuzzin, dÄ dessa kan skapa belÀggningar som kan vara svÄra att avlÀgsna.
 3. Rengör aldrig din Jacuzzi med skrovligt material, dÄ det kan ge upphov till repor pÄ ytskiktet.
 4. Du kan vaxa de plastdetaljer som Äterfinns pÄ innersidorna av Jazuccin. AnvÀnd förslagsvis bilvax, och vaxa aldrig Jacuzzins botten dÄ bottenpartiet kan bli halt och utgöra en halkrisk. 

Hur köper man det bÀsta spabadet?

Det finns tvÄ typer av utespa, och för att kunna göra ett bra köp Àr det viktigt att du vÀljer rÀtt typ av spabad.

Spabad som Àr uppblÄsbara

UppblÄsbara spabad lÀmpar sig bÀst för alla som Àr ute efter ett billigt spabad, som Àven Àr enkelt att flytta pÄ. Den motor som ser till att vattnet blir varmt Àr i detta fall placerat utanför spabadet, vilket förvisso inte utgör nÄgon nackdel.

De funktioner som inkluderas i ett uppblÄsbart spabad Àr oftast inte lika avancerade i jÀmförelse med dyrare spabad med hÄrda skal. Men trots det kan man utan problem köpa ett billigt, uppblÄsbart spabad och komplettera det med exempelvis en dryckeshÄllare samt LED-ljus, sÄ att det blir nÀstan lika lyxigt som en Jacuzzi. 

4 fördelar med uppblÄsbara spabad

 1. De Àr billiga.
 2. De Àr portabla.
 3. De Àr enkla att underhÄlla.
 4. Installationen Àr enkel och snabb.

Spabad med hÄrt skal (Jacuzzi)

Spabad med hÄrda skal Àr i regel mer robusta och mer tekniskt avancerade i jÀmförelse med uppblÄsbara spabad. Det Àr vanligast att spabad med hÄrda skal Àr tillverkade av akryl och/eller plast, och utöver det Àr högtalare och LED-belysning ofta standardutrustning som Àr inkluderad redan frÄn start.

Att flytta ett spabad med hÄrt skal, som i folkmun kallas för Jacuzzi, Àr nÀstintill omöjligt. De vÀger nÀmligen i regel cirka 300 kilo, och installationen blir dÀrför permanent. Det innebÀr att du mÄste placera Jacuzzin med omsorg, sÄ att det passar in i omgivningen Àven om du skulle möblera om.

3 fördelar med spabad av Jacuzzi-typ

 1. LED-lampor och högtalare Àr i regel standardutrustning
 2. De Àr oftast mer hÄllbara i jÀmförelse med uppblÄsbara spabad
 3. De erbjuder oftast mer kraftfulla effekter, sÄsom starka massageprogram samt vattenfall.

Sammanfattning Jacuzzi och spabad

Du kan förlÀnga utesÀsongen med en bra terassvÀrmare,

som ser till att uteplatsen har en behaglig temperatur Àven pÄ vÄren och hösten. Men sanningen Àr att man kan sÀga exakt samma sak om ett spabad. De spabad som vi tar upp i detta test kan du anvÀnda Äret om, bara du underhÄllsvÀrmer vattnet enligt de instruktioner som tillverkaren ger.

I det hÀr testet talade vi först mer om M Spa Mono Frame 6 som Àr ett uppblÄsbart spabad med mÄnga airjets, som har en kraftfull motor med kapacitet nog att vÀrma vattnet med nÀstan 2 grader per timme.

DÀrefter uppmÀrksammade vi det spabad som Àr bÀst i test, nÀrmare bestÀmt Pooli Aquastar 5. Det spabadet Àr av Jacuzzi-typ, och har stora samt bastanta jetmunstycken med en största omkrets pÄ 3,5 tum. Vi fastslog att Pooli Aquastar 5 Àr det spabad som ger dig mest Jacuzzi för pengarna.

Avslutningsvis pratade vi mer om Pooli Diamant 7, som Àr en mer avancerad version av den lite billigare Pooli-Jacuzzin som fick utmÀrkelsen bÀst i test. Med en Pooli Diamant 7-Jacuzzi fÄr du plats med fler kompisar i badet, och det Àr Àven mer effektfullt Àn Aquastar 5-modellen dÄ de största jetmunstyckena har en omkrets pÄ 5 tum.

BĂ€st i test

Pooli

Aquastar 5

Pooli Aquastar 5 ger dig mest Jacuzzi för pengarna. HÀr inkluderas Àven mer luxuösa funktioner sÄsom FM-radio, och du har Àven möjlighet att streama musik trÄdlöst via Spotify.

Se pris