Bästa syskonvagn 2023

www.testkungen.se samarbetar med ett antal olika återförsäljare. Därför kan det förekomma affiliatelänkar från AdTraction och TradeDoubler där vi får en reklamprovision för den trafik vi driver till olika butiker.

Har ni planer på att utöka familjen? Eller har ni kanske redan en till liten knodd påväg? Då kan det vara dags för er att investera i en så kallad syskonvagn. En syskonvagn är, precis som det låter, en barnvagn specifikt anpassad för att kunna köra två barn i samtidigt. Oavsett om det gäller tätt födda syskon eller tvillingar så kan en syskonvagn vara en riktigt passande investering som inte minst underlättar föräldralivet och allt vad det innebär. 

En syskonvagn kan göra att du sparar både tid, energi och ork när du ska skjutsa barnen. Vill du köpa en syskonvagn kan du ta del av våra tips och råd nedan. Vi listar de bästa syskonvagnarna på marknaden just nu för att du ska kunna hitta din favorit!

Här listar vi nyheter och tips för er med barn.

 • Black week & Black Friday 2022

  Om du är på jakt efter att göra riktiga reafynd är det nu i november du ska vara extra alert..

  Read
 • Tips för bilåkning med barn

  Ska du åka på bilsemester med dina barn? Då har du flera drömlika scenarion att se framemot, men även en.

  Read
 • Mors dag present 2023

  Snart är det dags för dagen då alla mammor förtjänar lite extra uppvaktande, uppmärksamhet och uppskattning, det vill säga mors.

  Read
 • Barnsäkra ditt hem

  En viktig sak du kommer att behöva göra såväl innan din bebis föds och kommer till världen, och allt eftersom.

  Read

Aktuella Erbjudanden

barn i bilstol
Jollyroom

Erbjudanden

20%

Aktuella erbjudanden hos Jollyroom.

Gäller så länge lagret räcker

barnvagn
bonti logo png

REA

40%

Just nu har vi upp till 40% på utvalda leksaker!

Gäller så länge lagret räcker

Jämför syskonvagn 

Att jämföra syskonvagn innan det du att du köper hem en viss modell är smart om du vill öka dina chanser att köpa den bästa syskonvagnen för dig. Idag finns det mängder av syskonvagnar att välja mellan, vilket innebär att du har goda chanser att hitta något som passar just dig, dina behov och önskemål. 

Samtidigt kan detta väldigt stora och mångsidiga utbud bidra till att valet kan bli extra svårt. Vad ska jag vända mig till? Vad är jag egentligen i behov av? Vilken syskonvagn är bäst för mig? För att få svar på dessa frågor är det väldigt viktigt att man jämför olika modeller av syskonvagnar med varandra, så att man får en tydligare bild av vilka modeller som faktiskt kan vara rätt. 

Med vägledning, genom att ta del av tips och recensioner, samt genom att jämföra olika modeller utifrån ens egna behov och önskemål kan man med andra ord dra nytta av detta enorma utbud och tillslut hitta rätt. Det kräver lite tid, engagemang och tålamod, men svårt behöver det inte vara. Speciellt inte om du tar del av vår syskonvagn recension nedan!

Fördelar med tvillingvagn

Oavsett om du har två tvillingar eller två tätt födda syskon finns det många fördelar med att investera i en syskonvagn. Det underlättar föräldralivet på så många sätt, gör att du kan spara både tid och energi, samt bidrar till att både du och barnen kan få behagliga åkturer var ni än ska. Precis som att en bilbarnstol för barn både underlättar bilturen med barn och ökar säkerheten för samtliga i bilen kommer en ordentlig, stadig och kvalitativ tvillingvagn se till att båda barnen sitter tryggt, bekvämt och säkert under hela promenaden. 

För att du på ett tydligt sätt ska förstå varför det är så fördelaktigt att investera i en syskonvagn har vi listat de främsta fördelarna här nedan: 

 • Båda barnen ges möjlighet att åka i vagnen – minskar risken för tjafs, bråk och onödigt elände i vardagen
 • Det är smidigare för föräldern att skjutsa barnen i en och samma vagn
 • En syskonvagn är ofta både enkel att köra och hantera
 • Behöver du inte använda båda sätena för barn kan du använda ena sidan som förvaring/ bärhjälp

Pris på syskonvagn

Idag finns det som sagt en mängd olika syskon- och tvillingvagnar att välja mellan på marknaden. Det finns allt från riktigt dyra och exklusiva modeller till de billigare varianterna. Beroende på vad just du har för budget, behov och önskemål kommer du alltså hitta olika modeller som passar olika bra. 

Värt att tänka på vid köp av syskonvagn är dock att priset inte alltid är avgörande för dess kvalité. Du kan nämligen hitta en tvilling- eller dubbelvagn som är av väldigt hög kvalité trots att den kommer till ett lägre pris. Det du ska se över är egentligen varumärket, funktioner, egenskaper, storlek och mått, för att sen välja den modell som matchar just dina behov. 

Självklart ska du inte köpa en syskonvagn som är dyrare än vad din budget kan hantera. För som sagt så finns det modeller av alla olika prisklasser. Att lägga på några hundralappar och därmed gå upp lite i prisklass vid val av syskonvagn kan däremot många gånger gynna dig på lång sikt. Det speciellt om du planerar att använda vagnen i många år. 

Vi har också provat och hittat den bästa duovagnen 2022 – Läs recensionen här

Vilken är den bästa syskonvagnen för mig?

Vilken som är den bästa syskonvagnen för just dig beror på väldigt många olika aspekter och faktorer. Som vi nämnde ovan bör du inte bara se till priset då du ska köpa en tvillingvagn, utan även utgå från faktorer som storlek, vikt, funktioner, mått, körkänsla, framkomlighet och hopfällning. 

Ett tips är att utgå från i vilka miljöer du vill kunna köra din syskonvagn, om den ska passa för barn i liknande ålder eller för barn med ett par år emellan, samt hur er boendesituation ser ut. Därefter kan du jämföra olika modeller för att hitta den variant som passar dig bäst.  

Bäst i test