www.testkungen.se samarbetar med ett antal olika återförsäljare. Därför kan det förekomma affiliatelänkar från AdTraction och TradeDoubler där vi får en reklamprovision för den trafik vi driver till olika butiker.

Bästa massagepistol 2023

Bäst i test massagepistol 2023

Massagepistoler är något som tar mer och mer plats på marknaden av olika massageredskap och produkter för återhämtning. Hos vissa har användning av massagepistol till och med blivit en lika självklar vana som att borsta tänderna eller knyta skorna. Och vi kan förstå varför!

De flesta som testat massagepistoler blir frälsta redan vid första användning. De känner att deras kropp, med alla leder och muskler, kan återhämta sig snabbare vilket resulterar i en smidigare och mer lättsam kropp såväl i vardagen och vardagsmotionen som under träning och mer intensiv rörelse, det såväl på gym som utomhus och hemma

I det här testet hittar du fem massagepistoler som är några av de allra bästa. Alla har sina unika funktioner som passar olika bra för olika behov, samtidigt som de flesta av dem går att individanpassa. Det alla har gemensamt är att de främjar hälsa och har förmågan att punktmassera olika delar av kroppen. Med de här massagepistolerna kan du ge en riktigt bra massage på dig själv, smidigt va?

Spana in när vi testar Flowlifes nya produkter 2022! 

1. Recension om Hyperice HyperVolt

Hyperice HyperVolt landade på den svenska marknaden 2019 och har sen varit otroligt populär hos många. Kort sagt är det en av de bästa massagepistolerna på marknaden just nu – du får inte bara en mycket kvalitativ maskin, utan den kommer även med tre olika hastighetsnivåer. Som högst kan den slå 3 200 slag per minut.

Behöver du hjälp med att bearbeta träningsvärk eller mjukgöra musklerna för att bli mer rörlig? Eller är du kanske i behov av att förbättra cirkulationen och kroppens återhämtning? Vad du än vill att din massagepistol ska göra kan du med andra ord lita på den här modellen. Den ser till att musklerna mjuknar samtidigt som den minskar smärta och ökar rörligheten.

Med dess lätta och ergonomiska design är den både behaglig och smidig att använda, även i soffan. Massagepistolen är otroligt tystlåten och stör inte om du exempelvis ser på TV eller lyssna på musik samtidigt. Dessutom medföljer fem olika massagehuvuden för varierad användning.

Det enda som möjligtvis drar ned betyget något är att det inte medföljer någon förvaringsväska. Å andra sidan anser vi att de andra funktioner har större betydelse. Denna är otroligt trevlig och bra att använda oavsett problem, därav får den en självklar plats i vårt test av massagepistol.

  Specifikationer

   • Uppdaterad version med Bluetooth
   • 3 olika vibrationsnivåen, 5 olika massagehuvuden
   • Kompakt storlek – lätt att ta med sig
   • Upp till tre timmars användning

  Kolla Priset

1. Proffsig och kraftfull massagepistol

Öka din rörlighet med hjälp av denna professionella massagepistol från Hyperice. Vibrationerna känns inte bara behagliga, utan de ser även till att du får riktigt bra resultat i form av mer avslappnade muskler och en mer följsam kropp i dess helhet. 

 

Flowlife fortsätter att släppa massagepistoler som håller den bästa kvalitén. Senaste tillskottet till marknaden är deras Flowgun Go 2.0 som är en förbättring mot deras tidigare succépistol Flowgun Go. Här får du 6 munstycken som passar för olika områden på kroppen tillsammans med 4 olika intensitetsnivåer. Nytt med denna massagepistol är dessutom att du nu har ett automatläge som går igenom samtliga nivåer med 10s intervaller.

Med en vikt på endast 790 gram så får du en kompakt och lätthanterlig massagepistol som du enkelt kan ta med dig på resor. När du köper en Flowgun Go 2.0 så medföljer en väska där du får plats för samtliga munstycken och även en laddare. Det stöttåliga skyddet håller din massagepistol säker mot allt!

  Specifikationer

   • 6 massagehuvud
   • 5 olika program
   • 5 timmar batteritid
   • 100 dagars nöjdkundgaranti

  Kolla Priset

2. Flowlife

Flowlife har släppt en ny massagepistol och den är ännu bättre än föregångaren. Med 6 munstycken och flertalet olika nivåer kan du nu få den bästa massageupplevelsen från hemmet.

2. Recension om Flowlife Flowgun 

Flowlife är det svenska företaget som minst sagt har tagit marknaden med storm med sina massagepistoler. Tack vare dess höga kvalité och många praktiska funktioner har otroligt många konsumenter varit mycket tacksamma över Flowlife och deras sortiment, inte minst över vår testvinnare Flowgun. 

Detta är en massagepistol som kan användas av användare med flera olika behov och önskemål – den går att individanpassa och är därmed mycket mångsidig. Samtidigt är den genomtänkt för att alla konsumenter ska bli nöjda. Just därför är den båda tystlåten och kraftfull på samma gång.

Utöver det får du med en smart förvaringsväska där du tryggt och enkelt kan samla alla 6 massagehuvuden som ingår vid köp på ett och samma ställe. Varje massagehuvud kan vibrera och behandla i fem olika hastigheter. På en sekund kan du ta del av hela 53 slag som stimulerar muskler, minskar triggerpunkter och ökar blodcirkulationen.

Du får alltså exakt det du vill ha från denna massagepistolen. Med ett komplement om två års garanti och en batteritid på sex timmar finns det inga tvivel om att Flowlife Flowgun är vinnare i vårt test av bästa massagepistol.

  Specifikationer

   • Vikt: 903 gram
   • 1700-2800 rpm
   • Slaglängd: 10 mm
   • Batteritid: 5 timmar

  Kolla Priset

3. Bäst i test massagepistol

Vår bäst i test vinnare är en massagepistol av otroligt hög kvalité som erbjuder ett flertal smarta funktioner. Du får kort sagt allt som behövs för bästa möjliga upplevelse. Dessutom är denna massagepistol tillverkad av ett svenskt företag. 

3. Recension om Hyperice HyperVolt Plus BT 

Till skillnad från Hyperice HyperVolt har den här modellen av massagepistol från samma märke, Hyperrice HyperVolt Plus BT, en smart bluetooth-funktion. Denna gör att du enkelt kan se över och styra allt som har med massagepistolen att göra direkt i din telefon. Där kan du bland annat välja mellan olika program, se över batteri och hantera arbetstid.  

Vid första anblick kan man tro att detta är en massagepistol med en något tung motor, men där har faktiskt många fel. Massagepistolen är väldigt lätt och även väldigt tyst. Att hantera denna eller komma åt för att massera svåråtkomliga områden är alltså inte ett problem. Dock är motorn kraftig, vilket i sig bidrar till en batteritid på 2,5 timme. 

Något som dock kan vara bra att veta om är att denna massagepistol inte kommer med någon garanti. Förvaringsväska medföljer inte heller. Men, om du hellre prioriterat att få tillgång till en kraftfull massagepistol med enkel hantering kommer du inte bli besviken här. Dess Quiet Glide-teknik är också väldigt uppskattad!

  Specifikationer

   • Bredd: 28.6 cm
   • Djup: 19.7 cm
   • Höjd: 22.2 cm
   • Vikt: 1.4 kg

  Kolla Priset

4. Smidig och smart massagepistol

Hyperrice HyperVolt Plus BT är tyst och kraftfull på samma gång. Tack vare dess smidiga anslutning till tillhörande app är det möjligt för samtliga användare att få full kontroll över dess behandling av din kropp. Smidig och smart är bara förnamnet. 

4. Recension om Flowlife Flowgun Go! 

Flowlife har lanserat en mer kompakt version av sin bästsäljande massagepistol Flowlife Flowgun, och det till ett billigare pris. Det här är av många anledningar en av de bästa massagepistolerna på marknaden just nu.

Dess något mindre storlek och vikt gör den än mer lätthanterlig, utan att du måste välja bort den välgörande och behandlande egenskapen. Att bära med sig eller packa ned redskapet i väskan på resan är inte ett problem. Den medföljande förvaringsväskan underlättar hantering och medtag lite extra samtidigt som den skyddar redskapet. 

Motorn har en kraft på 160 Watt men ger inte en sämre massage för det. Med 2 800 slag per minut kan vi försäkra dig om att massagepistolen ger dig det du önskar. Du kan också välja ska mellan sex olika massagehuvuden. Den spetsiga är optimal för att ta bort muskelknutor och den mjuka för de lite mer känsliga områdena. 

Trots det låga priset får du en mycket kvalitativ massagepistol med en mängd olika funktioner som kan ge dig fantastiska resultat. Utöver dess kompakta storlek är skillnaderna mot massagepistolen som tog hem vinsten som bäst i test däremot inte så många. Just därför anser vi att denna modell är det bästa budgetvalet.

5. Bästa budgetval

Är du på jakt efter en allsidig massagepistol med praktiska funktioner till ett billigare pris? Då ska du kolla in vår testdeltagare Flowlife Flowgun Go! Här har vi massagepistolen som både är billig, allsidig, lätthanterlig och smart. Du får allt i ett helt enkelt. 

5. Recension om Theragun Pro 

Theragun Pro är som de andra massagepistolerna mycket kraftfull men tyst. Massagepistolen ger muskelbehandling i toppklass med dess professionella och smarta perkussionsterapi- funktion. Samtidigt kan du anpassa användning för olika behov och områden. 

Modellen används vanligen bland idrottare av olika nivåer men passar självklart även för en vanlig motionär. Till och med du som inte tränar kan använda massagepistolen och nå väldigt trivsamma resultat. Den triangulära formen ger massage i olika vinklar där massagehuvudet går att vrida över 90 grader. 

Ergonomi är minst sagt ett nyckelord för att beskriva denna massagepistol och vad den kan erbjuda. Det är inga problem att komma åt svåra områden utan att du ska få problem med handleder eller muskler i armarna på grund av konstiga rörelser. Istället går allt smidigt och känns bekvämt. 

Med två medföljande batterier kan du vara säker på att du alltid kan använda din Theragun Pro när det behövs. Modellen är ett alternativ för de som har en högre budget men som vill få en unik upplevelse av kvalité och trivsel.

  Specifikationer

   • 4:e generationen
   • Oöverträffad kraft.
   • Anmärkningsvärt tyst
   • Bluetooth aktiverad Smart perkussionsterapi

  Kolla Priset

6. Bästa premiumval av massagepistol

Denna massagepistol till ett högre pris kommer med flera funktioner och mer varierande användningsområden. Theragun Pro är den lite lyxigare massagepistolen som både ser och känns exklusiv ut. 

Finns det forskningsbevis på att massagepistoler hjälper?

Bevisen på om en massagepistol hjälper eller inte kan endast finnas hos dem som använder produkten. Effekterna som massagepistolen bidrar med kan hjälpa en viss person väldigt mycket, medan det kanske inte alls gör så stor skillnad för en annan. Det beror helt enkelt på vad du har för behov och önskemål. Det finns däremot forskningsbevis på att massage har en lugnande effekt.

Hur laddas en massagepistol?

De massagepistoler vi har testat här är alla batteridrivna. Batteriet laddar du på samma sätt som du laddar din dator, där du efter ett par timmars laddning har möjligheten att använda din massagepistol i flera timmar. Behövs det kan du köpa nya batterier, men oftast går det bra att ladda dem.

Varför behövs massagepistoler?

Många ställer sig frågan om en massagepistol verkligen är en nödvändig investering, räcker det inte med vanlig massage? Och jo, faktum är att den vanliga massagen kan räcka. Men, med en massagepistol kan du helt bestämma hur hårt och vilket slags tryck du vill få från massagen. Sen behöver du inte heller be någon annan massera dig.

Används massagepistoler i professionella sammanhang?

Ja, massagepistoler används av både kiropraktorer, naprapater och elitidrottare. Detta är något som bevisar att massagepistoler är kvalitativa redskap som alla olika typer av människor kan ha användning för då man vill förbättra sin hälsa, sitt välmående och sina prestationer.

Aktuella Erbjudanden

middag under infravärme
lamp24 logo png

Rabattkod

SE22-UTE14

Lys upp utomhus! Få 14% rabatt på all belysning

Giltigt t.o.m. 31/8 2022

Tips när du ska köpa massagepistol

Det är inte lätt att veta vilka funktioner en massagepistol ska ha för att den ska uppnå bästa resultat. Till marknaden kommer det bara fler och fler modeller vilket gör att det kan vara svårt att testa alla innan du väljer den du ska köpa. Samtidigt är det viktigt att du jämför de olika modeller av massagepistol som du tycker låter bäst för att du ska kunna hitta den som just är perfekt för dig. 

Värt att veta om är att många modeller har liknande funktioner som andra. Å andra finns det väldigt ofta diverse skillnader som kan vara bra att se över och utgå ifrån. Sådana aspekter ligger exempelvis i massagepistolens slagfrekvens, slaglängd, watt, form och ljudnivå. 

Olika egenskaper att se över

Slagfrekvens är ett “mått” på hur många slag per sekund (eller minut) en massagepistol slår. Slaglängden syftar istället på hur långt massagepistolens huvud rör sig i varje slag. Hur många Watt en motor har bestämmer hur kraftfull massagepistolen är, vilket i sig är avgörande för dess prestation. 

Att titta på massagepistolens former, ljudnivå samt batteritid och laddning är också att rekommendera. För att få exakt den massagepistol du vill ha kan du även tänka på vikt, form, design och förvaring. Allt detta spelar roll när du ska hitta den bästa massagepistolen för dig. Ju mer aspekter du utgår ifrån, desto lättare blir det att jämföra massagepistoler.

När du ska hitta och jämföra massagepistolen är det viktigaste att du utgår från dig och din egen kropp. Vad är det du vill få ut av massagepistolen? Det kan låta komplicerat att hitta den bästa för dig, men oftast går det bra att hitta den bästa för dig genom att läsa tester och recensioner. Vill du vara extra säker kan du gå in i butiken och testa massagepistolerna. 

Hur funkar en massagepistol?

En massagepistol är precis vad det låter som, en “pistol” som du kan använda för att massera dig själv eller andra. Massgepistolen är utformad för att behandla punktområden där dess effekt hjälper dig att uppnå olika resultat i musklerna, så avslappning eller återhämtning. 

För att en massagepistol och alla dess funktioner ska funka krävs det ett batteri. Dessa har olika laddningstider beroende på vilken variant du väljer. Batteritiden beror på batteriets storlek, vilket därmed även påverkar massagepistolens totala storlek och vikt. Beroende på vikt och storlek kan du få olika resultat, men en annan aspekt som påverkar användningen är de olika massagehuvudena.

Dessa massagehuvuden kan antingen vara utformat som en “gaffel”, som en kula, som en boll eller som en halv rund boll med platt huvud. Massagehuvudet som ser ut som en gaffel fungerar bäst till anklar och fötter. Kulan är bäst till triggerpunkter. Det platta huvudet ger bäst effekt för bröstet och låren. Det runda huvudet är bra att ha på kroppens stora områden, såsom nacke och höfter. 

Beroende på vilket huvud du väljer kan slaglängd och frekvens variera. Slaglängden ligger dock vanligen på 10 mm. Hur snabbt en massagepistol slår mot kroppen bestäms av produktens slagfrekvensen. Ju högre frekvens, desto fler slag per sekund eller minut. Se till att massagehuvudet sitter korrekt på sin plats och börja sen massera önskat område enligt instruktioner. 

Sammanfattning

En massagepistol är ett redskap som de allra flesta kan dra nytta av fördelarna hos. Oavsett om du har problem med smärta, träningsvärk, spänningar och muskelknutor kan det lösas med hjälp av en massagepistol. Redskapet är även bra att använda då du vill få ut så mycket som möjligt av din träning. Vid kontinuerlig användning kan dess effekt även minska stressnivåer och oro. 

I det här testet har vi samlat fem olika massagepistoler med förhoppningen om att underlätta då du vill hitta den modell som passar dig och dina behov bäst. Trots att de må låta överskattat att investera i en massagepistol kan vi nästan lova att om du har möjligheten så är det värt. Ta del av vårt test om vilken som är bäst i test massagepistol för att få tips, inspiration och kunskap om ämnet! Glöm inte att jämföra massagepistol för att hitta den bästa för dig, precis som du bör jämföra aktivitetsarmband, löpband, motionscykel och andra träningsredskap och hjälpmedel som du funderar över att köpa hem. 

Bäst i test

Flowlife har släppt en ny massagepistol och den är ännu bättre än föregångaren. Med 6 munstycken och flertalet olika nivåer kan du nu få den bästa massageupplevelsen från hemmet.