BĂ€sta massagepistol 2021

BÀst i test massagepistol 2021 

Massagepistoler Àr nÄgot som tar mer och mer plats pÄ marknaden av olika massageredskap och produkter för ÄterhÀmtning. Hos vissa har anvÀndning av massagepistol till och med blivit en lika sjÀlvklar vana som att borsta tÀnderna. Och vi kan förstÄ varför!

De flesta som testat massagepistoler blir frÀlsta redan vid första anvÀndning. De kÀnner att deras kropp, med alla leder och muskler, kan ÄterhÀmta sig snabbare vilket resulterar i en smidigare och mer lÀttsam kropp sÄvÀl i vardagen som under trÀning. 

I det hÀr testet hittar du fem massagepistoler som Àr nÄgra av de allra bÀsta. Alla har sina unika funktioner som passar olika bra för olika behov, samtidigt som de flesta av dem gÄr att individanpassa. Det alla har gemensamt Àr att de frÀmjar hÀlsa och har förmÄgan att punktmassera olika delar av kroppen. Med de hÀr massagepistolerna kan du ge en riktigt bra massage pÄ dig sjÀlv, smidigt va?

1. Recension om Hyperice HyperVolt

Hyperice HyperVolt landade pĂ„ den svenska marknaden 2019 och har sen varit otroligt populĂ€r hos mĂ„nga. Kort sagt Ă€r det en av de bĂ€sta massagepistolerna pĂ„ marknaden just nu – du fĂ„r inte bara en mycket kvalitativ maskin, utan den kommer Ă€ven med tre olika hastighetsnivĂ„er. Som högst kan den slĂ„ 3 200 slag per minut.

Behöver du hjÀlp med att bearbeta trÀningsvÀrk eller mjukgöra musklerna för att bli mer rörlig? Eller Àr du kanske i behov av att förbÀttra cirkulationen och kroppens ÄterhÀmtning? Vad du Àn vill att din massagepistol ska göra kan du med andra ord lita pÄ den hÀr modellen. Den ser till att musklerna mjuknar samtidigt som den minskar smÀrta och ökar rörligheten.

Med dess lÀtta och ergonomiska design Àr den bÄde behaglig och smidig att anvÀnda, Àven i soffan. Massagepistolen Àr otroligt tystlÄten och stör inte om du exempelvis ser pÄ TV eller lyssna pÄ musik samtidigt. Dessutom medföljer fem olika massagehuvuden för varierad anvÀndning.

Det enda som möjligtvis drar ned betyget nĂ„got Ă€r att det inte medföljer nĂ„gon förvaringsvĂ€ska. Å andra sidan anser vi att de andra funktioner har större betydelse. Denna Ă€r otroligt trevlig och bra att anvĂ€nda oavsett problem, dĂ€rav fĂ„r den en sjĂ€lvklar plats i vĂ„rt test av massagepistol.

1. Proffsig och kraftfull massagepistol

Hyperrice

HyperVolt

Öka din rörlighet med hjĂ€lp av denna professionella massagepistol frĂ„n Hyperice. Vibrationerna kĂ€nns inte bara behagliga, utan de ser Ă€ven till att du fĂ„r riktigt bra resultat i form av mer avslappnade muskler och en mer följsam kropp i dess helhet. 

 

2. Recension om Flowlife Flowgun 

Flowlife Àr det svenska företaget som minst sagt har tagit marknaden med storm med sina massagepistoler. Tack vare dess höga kvalité och mÄnga praktiska funktioner har otroligt mÄnga konsumenter varit mycket tacksamma över Flowlife och deras sortiment, inte minst över vÄr testvinnare Flowgun. 

Detta Ă€r en massagepistol som kan anvĂ€ndas av anvĂ€ndare med flera olika behov och önskemĂ„l – den gĂ„r att individanpassa och Ă€r dĂ€rmed mycket mĂ„ngsidig. Samtidigt Ă€r den genomtĂ€nkt för att alla konsumenter ska bli nöjda. Just dĂ€rför Ă€r den bĂ„da tystlĂ„ten och kraftfull pĂ„ samma gĂ„ng.

Utöver det fÄr du med en smart förvaringsvÀska dÀr du tryggt och enkelt kan samla alla 6 massagehuvuden som ingÄr vid köp pÄ ett och samma stÀlle. Varje massagehuvud kan vibrera och behandla i fem olika hastigheter. PÄ en sekund kan du ta del av hela 53 slag som stimulerar muskler, minskar triggerpunkter och ökar blodcirkulationen.

Du fÄr alltsÄ exakt det du vill ha frÄn denna massagepistolen. Med ett komplement om tvÄ Ärs garanti och en batteritid pÄ sex timmar finns det inga tvivel om att Flowlife Flowgun Àr vinnare i vÄrt test av bÀsta massagepistol.

2. BĂ€st i test massagepistol

Flowlife

Flowgun

VÄr bÀst i test vinnare Àr en massagepistol av otroligt hög kvalité som erbjuder ett flertal smarta funktioner. Du fÄr kort sagt allt som behövs för bÀsta möjliga upplevelse. Dessutom Àr denna massagepistol tillverkad av ett svenskt företag. 

3. Recension om Hyperice HyperVolt Plus BT 

Till skillnad frÄn Hyperice HyperVolt har den hÀr modellen av massagepistol frÄn samma mÀrke, Hyperrice HyperVolt Plus BT, en smart bluetooth-funktion. Denna gör att du enkelt kan se över och styra allt som har med massagepistolen att göra direkt i din telefon. DÀr kan du bland annat vÀlja mellan olika program, se över batteri och hantera arbetstid.  

Vid första anblick kan man tro att detta Àr en massagepistol med en nÄgot tung motor, men dÀr har faktiskt mÄnga fel. Massagepistolen Àr vÀldigt lÀtt och Àven vÀldigt tyst. Att hantera denna eller komma Ät för att massera svÄrÄtkomliga omrÄden Àr alltsÄ inte ett problem. Dock Àr motorn kraftig, vilket i sig bidrar till en batteritid pÄ 2,5 timme. 

NÄgot som dock kan vara bra att veta om Àr att denna massagepistol inte kommer med nÄgon garanti. FörvaringsvÀska medföljer inte heller. Men, om du hellre prioriterat att fÄ tillgÄng till en kraftfull massagepistol med enkel hantering kommer du inte bli besviken hÀr. Dess Quiet Glide-teknik Àr ocksÄ vÀldigt uppskattad!

3. Smidig och smart massagepistol

Hyperice

HyperVolt Plus BT

Hyperrice HyperVolt Plus BT Àr tyst och kraftfull pÄ samma gÄng. Tack vare dess smidiga anslutning till tillhörande app Àr det möjligt för samtliga anvÀndare att fÄ full kontroll över dess behandling av din kropp. Smidig och smart Àr bara förnamnet. 

4. Recension om Flowlife Flowgun Go! 

Flowlife har lanserat en mer kompakt version av sin bÀstsÀljande massagepistol Flowlife Flowgun, och det till ett billigare pris. Det hÀr Àr av mÄnga anledningar en av de bÀsta massagepistolerna pÄ marknaden just nu.

Dess nÄgot mindre storlek och vikt gör den Àn mer lÀtthanterlig, utan att du mÄste vÀlja bort den vÀlgörande och behandlande egenskapen. Att bÀra med sig eller packa ned redskapet i vÀskan pÄ resan Àr inte ett problem. Den medföljande förvaringsvÀskan underlÀttar hantering och medtag lite extra samtidigt som den skyddar redskapet. 

Motorn har en kraft pÄ 160 Watt men ger inte en sÀmre massage för det. Med 2 800 slag per minut kan vi försÀkra dig om att massagepistolen ger dig det du önskar. Du kan ocksÄ vÀlja ska mellan sex olika massagehuvuden. Den spetsiga Àr optimal för att ta bort muskelknutor och den mjuka för de lite mer kÀnsliga omrÄdena. 

Trots det lÄga priset fÄr du en mycket kvalitativ massagepistol med en mÀngd olika funktioner som kan ge dig fantastiska resultat. Utöver dess kompakta storlek Àr skillnaderna mot massagepistolen som tog hem vinsten som bÀst i test dÀremot inte sÄ mÄnga. Just dÀrför anser vi att denna modell Àr det bÀsta budgetvalet.

4. BĂ€sta budgetval

Flowlife

Flowgun Go!

Är du pĂ„ jakt efter en allsidig massagepistol med praktiska funktioner till ett billigare pris? DĂ„ ska du kolla in vĂ„r testdeltagare Flowlife Flowgun Go! HĂ€r har vi massagepistolen som bĂ„de Ă€r billig, allsidig, lĂ€tthanterlig och smart. Du fĂ„r allt i ett helt enkelt. 

5. Recension om Theragun Pro 

Theragun Pro Àr som de andra massagepistolerna mycket kraftfull men tyst. Massagepistolen ger muskelbehandling i toppklass med dess professionella och smarta perkussionsterapi- funktion. Samtidigt kan du anpassa anvÀndning för olika behov och omrÄden. 

Modellen anvÀnds vanligen bland idrottare av olika nivÄer men passar sjÀlvklart Àven för en vanlig motionÀr. Till och med du som inte trÀnar kan anvÀnda massagepistolen och nÄ vÀldigt trivsamma resultat. Den triangulÀra formen ger massage i olika vinklar dÀr massagehuvudet gÄr att vrida över 90 grader. 

Ergonomi Àr minst sagt ett nyckelord för att beskriva denna massagepistol och vad den kan erbjuda. Det Àr inga problem att komma Ät svÄra omrÄden utan att du ska fÄ problem med handleder eller muskler i armarna pÄ grund av konstiga rörelser. IstÀllet gÄr allt smidigt och kÀnns bekvÀmt. 

Med tvÄ medföljande batterier kan du vara sÀker pÄ att du alltid kan anvÀnda din Theragun Pro nÀr det behövs. Modellen Àr ett alternativ för de som har en högre budget men som vill fÄ en unik upplevelse av kvalité och trivsel.

5. BĂ€sta premiumval av massagepistol

Theragun

Massager Pro

Denna massagepistol till ett högre pris kommer med flera funktioner och mer varierande anvÀndningsomrÄden. Theragun Pro Àr den lite lyxigare massagepistolen som bÄde ser och kÀnns exklusiv ut. 

Finns det forskningsbevis pÄ att massagepistoler hjÀlper?

Bevisen pÄ om en massagepistol hjÀlper eller inte kan endast finnas hos dem som anvÀnder produkten. Effekterna som massagepistolen bidrar med kan hjÀlpa en viss person vÀldigt mycket, medan det kanske inte alls gör sÄ stor skillnad för en annan. Det beror helt enkelt pÄ vad du har för behov och önskemÄl. Det finns dÀremot forskningsbevis pÄ att massage har en lugnande effekt.

Hur laddas en massagepistol?

De massagepistoler vi har testat hÀr Àr alla batteridrivna. Batteriet laddar du pÄ samma sÀtt som du laddar din dator, dÀr du efter ett par timmars laddning har möjligheten att anvÀnda din massagepistol i flera timmar. Behövs det kan du köpa nya batterier, men oftast gÄr det bra att ladda dem.

Varför behövs massagepistoler?

MÄnga stÀller sig frÄgan om en massagepistol verkligen Àr en nödvÀndig investering, rÀcker det inte med vanlig massage? Och jo, faktum Àr att den vanliga massagen kan rÀcka. Men, med en massagepistol kan du helt bestÀmma hur hÄrt och vilket slags tryck du vill fÄ frÄn massagen. Sen behöver du inte heller be nÄgon annan massera dig.

AnvÀnds massagepistoler i professionella sammanhang?

Ja, massagepistoler anvÀnds av bÄde kiropraktorer, naprapater och elitidrottare. Detta Àr nÄgot som bevisar att massagepistoler Àr kvalitativa redskap som alla olika typer av mÀnniskor kan ha anvÀndning för dÄ man vill förbÀttra sin hÀlsa, sitt vÀlmÄende och sina prestationer.

Tips nÀr du ska köpa massagepistol

Det Àr inte lÀtt att veta vilka funktioner en massagepistol ska ha för att den ska uppnÄ bÀsta resultat. Till marknaden kommer det bara fler och fler modeller vilket gör att det kan vara svÄrt att testa alla innan du vÀljer den du ska köpa. Samtidigt Àr det viktigt att du jÀmför de olika modeller av massagepistol som du tycker lÄter bÀst för att du ska kunna hitta den som just Àr perfekt för dig. 

VĂ€rt att veta om Ă€r att mĂ„nga modeller har liknande funktioner som andra. Å andra finns det vĂ€ldigt ofta diverse skillnader som kan vara bra att se över och utgĂ„ ifrĂ„n. SĂ„dana aspekter ligger exempelvis i massagepistolens slagfrekvens, slaglĂ€ngd, watt, form och ljudnivĂ„. 

Olika egenskaper att se över

Slagfrekvens Ă€r ett “mĂ„tt” pĂ„ hur mĂ„nga slag per sekund (eller minut) en massagepistol slĂ„r. SlaglĂ€ngden syftar istĂ€llet pĂ„ hur lĂ„ngt massagepistolens huvud rör sig i varje slag. Hur mĂ„nga Watt en motor har bestĂ€mmer hur kraftfull massagepistolen Ă€r, vilket i sig Ă€r avgörande för dess prestation. 

Att titta pÄ massagepistolens former, ljudnivÄ samt batteritid och laddning Àr ocksÄ att rekommendera. För att fÄ exakt den massagepistol du vill ha kan du Àven tÀnka pÄ vikt, form, design och förvaring. Allt detta spelar roll nÀr du ska hitta den bÀsta massagepistolen för dig. Ju mer aspekter du utgÄr ifrÄn, desto lÀttare blir det att jÀmföra massagepistoler.

NÀr du ska hitta och jÀmföra massagepistolen Àr det viktigaste att du utgÄr frÄn dig och din egen kropp. Vad Àr det du vill fÄ ut av massagepistolen? Det kan lÄta komplicerat att hitta den bÀsta för dig, men oftast gÄr det bra att hitta den bÀsta för dig genom att lÀsa tester och recensioner. Vill du vara extra sÀker kan du gÄ in i butiken och testa massagepistolerna. 

Hur funkar en massagepistol?

En massagepistol Ă€r precis vad det lĂ„ter som, en “pistol” som du kan anvĂ€nda för att massera dig sjĂ€lv eller andra. Massgepistolen Ă€r utformad för att behandla punktomrĂ„den dĂ€r dess effekt hjĂ€lper dig att uppnĂ„ olika resultat i musklerna, sĂ„ avslappning eller Ă„terhĂ€mtning. 

För att en massagepistol och alla dess funktioner ska funka krÀvs det ett batteri. Dessa har olika laddningstider beroende pÄ vilken variant du vÀljer. Batteritiden beror pÄ batteriets storlek, vilket dÀrmed Àven pÄverkar massagepistolens totala storlek och vikt. Beroende pÄ vikt och storlek kan du fÄ olika resultat, men en annan aspekt som pÄverkar anvÀndningen Àr de olika massagehuvudena.

Dessa massagehuvuden kan antingen vara utformat som en “gaffel”, som en kula, som en boll eller som en halv rund boll med platt huvud. Massagehuvudet som ser ut som en gaffel fungerar bĂ€st till anklar och fötter. Kulan Ă€r bĂ€st till triggerpunkter. Det platta huvudet ger bĂ€st effekt för bröstet och lĂ„ren. Det runda huvudet Ă€r bra att ha pĂ„ kroppens stora omrĂ„den, sĂ„som nacke och höfter. 

Beroende pÄ vilket huvud du vÀljer kan slaglÀngd och frekvens variera. SlaglÀngden ligger dock vanligen pÄ 10 mm. Hur snabbt en massagepistol slÄr mot kroppen bestÀms av produktens slagfrekvensen. Ju högre frekvens, desto fler slag per sekund eller minut. Se till att massagehuvudet sitter korrekt pÄ sin plats och börja sen massera önskat omrÄde enligt instruktioner. 

Sammanfattning

En massagepistol Àr ett redskap som de allra flesta kan dra nytta av fördelarna hos. Oavsett om du har problem med smÀrta, trÀningsvÀrk, spÀnningar och muskelknutor kan det lösas med hjÀlp av en massagepistol. Redskapet Àr Àven bra att anvÀnda dÄ du vill fÄ ut sÄ mycket som möjligt av din trÀning. Vid kontinuerlig anvÀndning kan dess effekt Àven minska stressnivÄer och oro. 

I det hÀr testet har vi samlat fem olika massagepistoler med förhoppningen om att underlÀtta dÄ du vill hitta den modell som passar dig och dina behov bÀst. Trots att de mÄ lÄta överskattat att investera i en massagepistol kan vi nÀstan lova att om du har möjligheten sÄ Àr det vÀrt. Ta del av vÄrt test om vilken som Àr bÀst i test massagepistol för att fÄ tips, inspiration och kunskap om Àmnet!

BĂ€st i test

Flowlife

Flowgun

VÄr bÀst i test vinnare Àr en massagepistol av otroligt hög kvalité som erbjuder ett flertal smarta funktioner. Du fÄr kort sagt allt som behövs för bÀsta möjliga upplevelse. Dessutom Àr denna massagepistol tillverkad av ett svenskt företag. 

Se pris