Bäst i test
matkasse från lina

Linas Matkasse

Fullständig receension

Linas Matkasse tog Sverige med storm när man lanserade sin tjänst 2008. Genom enkla, och kompletta matkassar sparade man tid till familjerna och bidrog till en hälsosammare vardag. Vi har provat på tjänsten och lämnat vår recension!

www.testkungen.se samarbetar med ett antal olika återförsäljare. Därför kan det förekomma affiliatelänkar från AdTraction och TradeDoubler där vi får en reklamprovision för den trafik vi driver till olika butiker.

Recension av Linas Matkasse

Linas Matkasse Recension 

Linas Matkasse är inte bara en populär matkasse, utan det är även en av de matkassar som har funnits längst på den svenska marknaden. Vi har gjort ett test av Linas Matkasse för att avgöra kvaliteten på deras matkasse. 

Linas Matkasse grundades redan 2008 av två syskon, Carolina ”Lina” Gebäck och Niklas Aronsson. Idag ägs bolaget till viss del fortfarande av syskonen med också av det norska riskkapitalbolaget Herkules. Deras koncept är att hjälpa familjer med vardagslivet genom att leverera just vardagsmat och färdiga recept hem till dörren.  

Fördelar med Linas Matkasse 

En stor fördel med Linas Matkasse är att de har varit med i matchen länge och har under åren samlat på sig mycket erfarenhet kring vad kunderna faktiskt vill och inte vill ha. Bland annat har de upptäckt att något kunderna verkligen gillar är när matkassen är flexibel, och därför har du möjlighet att välja mellan hela 40 olika rätter till din matkasse varje vecka.   

Linas Matkasse strävar efter att inspirera till god och sund matlagning och alla deras recept är näringsberäknade. På så vis kan de hjälpa familjer att äta bättre, samtidigt som de sparar både tid och energi genom att slippa göra sin egen måltidplanering och inhandling.  

När du beställer din matkasse hos Linas får du även med en liten bok om olika tips och trix i köket som kan underlätta din matlagning, samt att du också får några extra recept för exempelvis mellanmål och efterrätt. Detta ser vi verkligen som en fördel, eftersom matlagningen sträcker sig längre än enbart middagen.  

En fördel är också att det finns olika matkassar att välja på, samt att du kan anpassa dem utifrån hur många personer ni är samt hur många måltider ni vill ha recept för per vecka. Flexibilitet väger tungt i vårt Linas Matkasse omdöme. När du får hem en Linas matkasse behöver du sällan komplettera med allt för många ingredienser och råvaror. Så länge du har ”det vanliga” i form av kryddor och liknande, samt redskap som kniv, skärbräda, stekpanna och andra nödvändiga redskap kommer du långt med din leverans. 

Så beställer du från Linas Matkasse 

En viktig del av vårt test av Linas Matkasse är förstås hur enkelt det är att beställa, och vi får säga att det är faktiskt väldigt lätt att beställa därifrån.  

Det första du behöver göra är att kontrollera om Linas Matkasse levererar till just din adress, och det gör du enkelt genom att skriva in ditt postnummer på deras hemsida. Sök gärna bland frågor och svar om du inte hittar var du ska fylla i ditt postnummer.   

När du har fått bekräftat att de levererar hem till dig är det dags att välja vilken matkasse du vill ha. Du kan välja mellan vegetariskt, klassiskt och inspirerande eller enkelt och lättlagat. Du får sedan välja om ni är två, fyra eller sex personer som vill äta samt om ni vill ha recept för tre, fyra eller fem dagar i veckan. Du kommer då även se priset för din matkasse. 

Nästa steg är att fylla i dina kontaktuppgifter och adressen matkassen ska levereras till. I det här steget kommer du också kunna se vilka dagar du kan få leverans och vilka tider, samt att du kan välja när du vill få din första matkasse. Glöm inte att ange eventuell portkod och meddelande till chauffören, exempelvis att du vill att maten blir lämnad utanför dörren. Sedan behöver du endast slutföra ditt köp genom att ange betalningsuppgifter.  

När detta är klart kan du sedan logga in på deras hemsida och hitta all din information. Där kan du också se menyn för kommande vecka, samt även byta ut recept om du så önskar. Du får alltid ett förslag men kan komponera din egen veckomeny genom att välja bland 40 olika recept.   

Ingen bindningstid förekommer hos Linas Matkasse och du kan alltid välja att hoppa över en vecka om du så önskar. Men alla förändringar måste ske 7–8 dagar innan leverans, du kan se exakta stopptiderna för just dig när du loggar in. Det gäller även ändringar i menyn.  

Kan jag byta ut recept i Linas Matkasse?

Ja det kan du. Varje vecka kan du välja mellan 40 olika recept och på så vis komponera din egen veckomeny. Det gör att allra flesta kan få till en matkasse som faller dem i smaken varje vecka, även allergiker.

Var levererar Linas Matkasse?

Linas Matkasse levererar till stora delar av landet. Men för att få reda på om de levererar till just din adress, kan du skriva in ditt postnummer på deras hemsida och få svar på om de levererar och vilka dagar leveranser sker i ditt område.

Vad kostar Linas Matkasse?

Priset varierar beroende på vilken matkasse ni väljer, hur många ni vill att matkassen ska vara anpassad för och hur många recept per vecka ni vill ha. Priserna startar från 549 kronor och sträcker sig upp till 998 kronor. Du får en prova på rabatt på din första kasse.

Nyheter och tips till hemmet

Läs de senaste nyheterna och de bästa tipsen till köket

Aktuella Erbjudanden

köket matlagning
cervera

Erbjudande

50%

Se aktuella kampanjer hos Cervera.

Gäller så länge lagret räcker

köket matlagning
mathem logo png

Rabattkod

NY150KR

150 kr rabatt för nya kunder!

Giltigt t.o.m. 31/12 2022

köket matlagning
hemköp logo png

Rabattkod

HEMKÖP100

100 kr rabatt när du handlar för 700 kr!

Giltigt t.o.m. 31/12 2022

stekpanna test
kitchentime

Outlet

-70%

Här hittar du populära köksredskap.

Gäller så länge lagret räcker

stekpanna test
linas matkasse logopng

REA

Få 30%

Få 30 % rabatt på dina första 2 kassar.

Gäller till 30:e November

Test av Linas Matkasses recept 

Det går såklart inte att skriva en Linas Matkasse recension utan att göra ett test av maten, eftersom det trots allt är det viktigaste för en matkasse. Linas Matkasse är inriktade mot familjer och vi tycker att alla recept är relativt barnvänliga, oavsett vilken av de tre olika kassarna du väljer. Men den som är allra mest barnvänlig är den som heter enkelt och snabbt, den passar också bra för dig som inte vill lägga ner speciellt mycket tid på din matlagning.  

Eftersom du varje vecka faktiskt får välja mellan 40 olika recept skulle vi säga att det nästan är en garanti på att alla kan sätta ihop en veckomeny som tilltalar dem. Vi tycker att recepten är enkla att följa, tar inte allt för lång tid och i största allmänhet smakar bra. Det märks förvisso att matkassen till stor del är inriktad på barnfamiljer när man tittar vilka olika recept man har att välja på, men det finns även en hel del recept som känns nytänkande och inspirerande  

Eftersom det finns så pass många olika recept att välja på, fungerar Linas Matkasse oftast bra även för dig med allergier eftersom du helt enkelt kan välja recept som du tål.  

Rabattkod Linas Matkasse 

Som ny prenumerant på Linas Matkasse får du oftast rabatt på din första matkasse. Om du behöver en rabattkod kommer du att hitta den på deras hemsida. Klicka här för att hämta din rabattkod hos Linas Matkasse. 

Linas Matkasse omdöme 

I vårt test av Linas Matkasse har vi gjort ett samlat omdöme där vi bedömer både maten i sig men också hur enkelt det är att beställa därifrån. Vi tycker att Linas Matkasse är en bra matkasse som kanske passar allra bäst till barnfamiljer, men självklart kan alla som vill ha en matkasse använda sig av den.  

Vi gillar framför allt att det finns möjlighet att välja bland hela 40 olika recept – med allt från vegetariska recept till recept som innehåller kött, fisk och olika matstilar – varje vecka eftersom det ger stor flexibilitet. Det ger också bra flexibilitet att du får välja hur många personer ni är som ska äta maten samt hur många dagar i veckan ni vill ha recept för. Maten är god och recepten är enkla att följa. Ett extra plus för att alla recept är näringsberäknade av en dietist. På så vis är det enkelt att ha koll på att familjen alltid äter en hälsosam kost.   

Sammanfattning av Linas Matkasse 

Linas Matkasse grundades redan 2008 och har under åren hunnit samla på sig erfarenhet om vad kunder vill ha. Och två grundläggande saker är flexibilitet och god, lättlagad mat. Det märks tydligt genom att låta sina kunder komponera sin veckomeny genom att välja bland 40 olika recept.  

Maten är kanske främst inriktad som barnfamiljer, men maten är god och recepten är enkla att följa. Du kan välja mellan tre olika matkassar, men har som sagt alltid möjlighet att byta ut recept. Matkassarna än anpassade för två, fyra eller sex personer samt att det går att få mat för tre, fyra eller fem dagar i veckan. Linas Matkasse har ett brett leveransområde och många städer runt om i landet kan få matkasse därifrån. Du kan kontrollera om just du kan få leverans genom att skriva in ditt postnummer på hemsidan.  

Bäst i test
matkasse från lina

Linas Matkasse

Fullständig receension

Linas Matkasse tog Sverige med storm när man lanserade sin tjänst 2008. Genom enkla, och kompletta matkassar sparade man tid till familjerna och bidrog till en hälsosammare vardag. Vi har provat på tjänsten och lämnat vår recension!