www.testkungen.se samarbetar med ett antal olika återförsäljare. Därför kan det förekomma affiliatelänkar från AdTraction och TradeDoubler där vi får en reklamprovision för den trafik vi driver till olika butiker.

Klubbor för en nybörjare inom golf: Vi guidar dig rätt

När du börjar spela golf kan det vara överväldigande med alla olika klubbor och utrustning som finns. Här kommer vi att granska tre uppsättningar av golfklubbor som är idealiska för nybörjare, samt ger dig några tips och råd för att komma igång med golf.

Recension av Cobra Fly XL

För de som är nya inom golfvärlden kan valet av klubbor kännas överväldigande. Det är därför som Cobra, ett känt märke inom golf, har skapat Cobra Fly XL-paketet – ett komplett set klubbor designat specifikt för nybörjare.

Design och Utrustning

Cobra Fly XL-paketet kommer med allt en ny golfare behöver för att komma igång. Setet innehåller drivern, fairway woods, hybrider, järnklubbor, en sandwedge och en putter. Dessutom medföljer en lätt bärbag, vilket gör det smidigt att bära med sig utrustningen på banan.

Driver

Drivern i detta set är utformad med förlåtelse i åtanke, vilket är idealiskt för nybörjare som ännu inte har perfektionerat sin sving. Den har en stor klubbhuvud som ökar chansen att träffa bollen på ett effektivt sätt.

Fairway Woods

Fairway Woods i Cobra Fly XL-setet är lättanvända och designade för att ge längd och precision. De är utmärkta för nybörjare som vill nå greenen på färre slag.

Hybrider

Hybridklubborna i setet är utmärkta för de som har svårt med långa järnklubbor. De är lättare att hantera och erbjuder en bra kombination av längd och kontroll.

Järnklubbor och Sand Wedge

Järnklubborna i detta set är gjorda för att ge maximalt med förlåtelse och hjälpa nybörjare att slå mer konsekventa slag. Sand Wedge-klubban är utmärkt för att komma ur bunkrar och för att slå korta slag nära greenen.

Putter

Puttern i Cobra Fly XL-paketet har en design som hjälper till att stabilisera klubban under slaget, vilket är avgörande för att sätta bollar i hålet.

Prestanda och Spelbarhet

Cobra Fly XL-setet erbjuder hög prestanda och är lätt att spela med. Det breda utbudet av klubbor ser till att nybörjare har allt de behöver för olika situationer på banan. Klubborna är förlåtande, vilket betyder att även om du inte slår bollen perfekt, så kan du fortfarande få hyggliga resultat. Detta är oerhört viktigt för att bygga självförtroende som ny golfare.

  Specifikationer

   Antal klubbor: 12

   Passar till: Herr

   Nivå: Nybörjare

  Kolla Priset

1. Cobra Fly XL

För nybörjare som söker ett komplett set golfklubbor för att komma igång, är Cobra Fly XL ett utmärkt val. Detta set är speciellt designat för att vara förlåtande och hjälpa nya spelare att utveckla sina färdigheter. Med en driver, fairway woods, hybrider, järnklubbor, en sandwedge och en putter, samt en praktisk bärbag, ger Cobra Fly XL-paketet dig allt du behöver för att börja din golfresa på rätt fot.

Recension av Spalding Halvset Nybörjare Herr

När man tar sina första steg i golfvärlden är det viktigt att ha rätt utrustning som stödjer lärandet och utvecklingen av ditt spel. Spalding, ett märke känt för att producera pålitliga och prisvärda golfprodukter, erbjuder ett Halvset för Herr som är speciellt avsett för nybörjare. Låt oss dyka in i vad detta set har att erbjuda.

Design och Utrustning

Spalding Halvset Nybörjare Herr är ett förenklat set som är tänkt att vara enkel och lättanvänd för de som är nya inom golf. Setet innehåller en driver, ett par fairway woods, ett urval av järnklubbor, samt en putter. En lätt bärbag medföljer även för smidig transport på banan.

Driver

Drivern i Spalding Halvset är designad med fokus på förlåtelse. Det stora klubbhuvudet och den stora träffytan hjälper nybörjare att få bollen i luften och slå längre.

Fairway Woods

Fairway Woods i detta set är designade för att vara lätt att använda och ge spelaren möjlighet att nå längre avstånd med mer precision.

Järnklubbor

Järnklubborna i setet är utformade med en bred sula som hjälper till att reducera markstötar och öka chanserna för en ren träff. Dessa klubbor är avsedda att ge nybörjare den kontroll och konsistens som behövs för att förbättra sitt spel nära greenen.

Putter

Puttern i setet har en välbalanserad design som hjälper till att ge stabilitet och precision vid puttning. Detta är avgörande för att kunna sänka bollar i hålet med färre slag.

Prestanda och Spelbarhet

Spalding Halvset Nybörjare Herr är byggt för enkelhet och förlåtelse. Det är avsett att hjälpa nybörjare att bygga upp sina grundläggande färdigheter utan att behöva hantera ett överväldigande antal klubbor. Setet är lättspelat och utformat för att ge spelaren självförtroende på banan.

  Specifikationer

   Antal klubbor: 6

   Passar till: Herr

   Nivå: Nybörjare

  Kolla Priset

2. Spalding Halvset

Spalding Halvset Nybörjare Herr är ett utmärkt val för de som precis börjar med golf och vill ha ett enkelt och okomplicerat set att börja med. Detta halvset erbjuder allt som behövs för att komma igång och börja bygga upp dina grundläggande golfkunskaper.

Tips för dig som ska börja spela golf

Att börja spela golf är ett fantastiskt beslut. Det är en sport som inte bara är rolig utan också bra för hälsan. När du börjar, fokusera på att ha roligt och lär dig grunderna. Ta några lektioner och spendera tid på övningsområdet. Det är också viktigt att ha rätt utrustning.

Vilka klubbor behöver du som nybörjare?

Som nybörjare inom golf behöver du inte ett fullt set av klubbor. Det är viktigt att börja med de grundläggande klubborna som hjälper dig att lära dig olika slag.

Vad är en järnklubba?

En järnklubba inom golf är en typ av golfklubba som används för att slå bollen med precision över kortare till medellånga avstånd. Järnklubbor har ett mindre och plattare klubbhuvud än träklubbor och är oftast gjorda av stål, även om vissa kan ha andra material i klubbhuvudet.

Järnklubbornas huvud är oftast vinklat, vilket skapar ett ”loft” som hjälper till att lyfta bollen i luften. De är numrerade från 3 till 9, där lägre nummer indikerar ett mindre loft och längre potentiellt avstånd, medan högre nummer indikerar ett större loft och kortare avstånd. Det finns också klyftjärn (pitching wedge) och sandjärn (sand wedge), som används för ännu kortare slag och specifika situationer som att slå ur sandfällor.

Järnklubbor används oftast när du behöver mer kontroll över ditt slag, som när du närmar dig greenen eller behöver navigera runt hinder på banan. De är utformade för att ge bollen en hög och rak bana, vilket kan vara användbart när du försöker landa bollen på ett specifikt område på fairway eller green.

Vad är en träklubba?

En träklubba inom golf är en typ av golfklubba som används för att slå bollen över långa avstånd. Trots namnet ”träklubba” är de moderna träklubborna oftast inte gjorda av trä, utan snarare av material som titan, stål, och kompositer. Ursprungligen var dock träklubbornas klubbhuvuden gjorda av trä, därav namnet.

Träklubbor har ett större och rundare klubbhuvud än järnklubbor, vilket hjälper till att ge bollen mer längd. Deras klubbhuvuden är också utformade med ett lägre loft (vinkeln på klubbans ansikte), vilket ger en lägre och längre bollbana jämfört med järnklubbor.

Det finns olika typer av träklubbor:

 1. Driver: Detta är den största och kraftfullaste träklubban och används vanligtvis för det första slaget på ett hål (utslag från tee). Drivern har det lägsta loftet av alla träklubbor och är avsedd att ge maximal längd.
 2. Fairway Woods: Dessa är mindre än drivern men större än järnklubbor, och används för långa slag från fairway. De är numrerade (till exempel 3-wood, 5-wood) baserat på deras loft. En 3-wood har mindre loft än en 5-wood, och kan därför slå bollen längre, men med mindre höjd.
 3. Hybrids: Dessa är en korsning mellan träklubbor och järnklubbor, och är utformade för att vara lättare att slå än långa järnklubbor men med liknande avstånd som träklubbor.

Träklubbor används när du behöver maximal längd på dina slag, såsom när du slår ut från tee eller behöver täcka mycket avstånd från fairway. De är inte lika precisa som järnklubbor, så de används främst när avstånd är viktigare än precision.

Vad är en wedge?

En wedge inom golf är en typ av järnklubba som är utformad för att slå korta slag med hög precision, ofta när bollen är nära greenen. Wedges är kända för att ha ett högre loft än andra järnklubbor, vilket innebär att de lyfter bollen högre och ger den mer spinn. Detta gör det möjligt för spelaren att slå mer kontrollerade slag, vilket är särskilt användbart när du behöver övervinna hinder som bunkrar eller när du vill att bollen ska stanna snabbt efter att den har landat.

Det finns olika typer av wedges som används för olika situationer på banan:

 1. Pitching Wedge (PW): Denna wedge har det lägsta loftet bland wedges, vanligtvis mellan 44 och 48 grader. Den används för lite längre slag nära greenen, oftast från 100 till 125 meter.
 2. Gap Wedge (GW) eller Approach Wedge (AW): Med ett loft på omkring 50 till 54 grader används denna wedge för att fylla gapet mellan pitching wedge och sand wedge, därav namnet. Den används för slag som är för korta för en pitching wedge men för långa för en sand wedge.
 3. Sand Wedge (SW): Med ett loft på mellan 54 och 58 grader, är sand wedge utformad för att hjälpa spelare att ta sig ur bunkrar och för att slå höga slag över hinder. Det breda sulan hjälper till att förhindra att klubben gräver sig för djupt i sanden.
 4. Lob Wedge (LW): Denna wedge har det högsta loftet, vanligtvis mellan 58 och 64 grader, och används för att slå mycket höga slag över korta avstånd. Detta är användbart när du behöver att bollen ska stanna mycket snabbt på greenen utan att rulla mycket.

Att välja rätt wedge och använda den korrekt är avgörande för en golfspelares korta spel. En skicklig användning av wedges kan hjälpa spelare att rädda par eller till och med göra birdies genom att placera bollen nära hålet på approachskott.

Vad är en putter?

En putter inom golf är en särskild typ av golfklubba som används för att slå bollen med precision över mycket korta avstånd på greenen, vanligtvis för att få bollen i hålet. Till skillnad från andra klubbor som är designade för att lyfta bollen i luften, är putterns huvudsyfte att få bollen att rulla jämnt längs marken.

Putterns klubbhuvud har vanligtvis ett mycket lågt loft, ofta bara några få grader, vilket hjälper till att minimera backspinn och säkerställa att bollen börjar rulla så snart som möjligt efter att den träffas.

Det finns en mängd olika stilar och former av putters, inklusive:

 1. Blade Putters: Dessa har ett smalt, platt klubbhuvud och är traditionellt den enklaste formen av putter.
 2. Mallet Putters: Dessa har ett större, rundare klubbhuvud, vilket kan hjälpa till att öka stabiliteten under svingen.
 3. Center-Shafted Putters: På dessa putters är skaftet fäst vid mitten av klubbhuvudet, vilket kan hjälpa till att öka känslan och balansen.
 4. Belly Putters and Long Putters: Dessa är längre än standardputters och är avsedda att ankra mot magen eller bröstet för ökad stabilitet.

Putterns grepp är också ofta annorlunda jämfört med andra golfklubbor, med en tjockare och plattare form som hjälper till att minska handledsrörelsen och främjar en jämn, pendlande rörelse.

Att välja rätt putter och utveckla en konsekvent puttteknik är avgörande för framgång inom golf, eftersom ett stort antal slag under en rond tas på greenen. Därför lägger många golfare mycket tid och ansträngning på att förbättra sina putterfärdigheter.

Skaffa brevlådemedlemskap för endast 389 kr / månad

Vad är skillnaden på järn och grafit?

När man talar om skillnaden mellan järn och grafit i sammanhanget golfklubbor, refererar man oftast till materialet i klubbskaftet. Skaftet är den långa, smala delen av klubban som du håller i när du svingar. Det finns två huvudmaterial som används för att tillverka klubbskaft: stål (ofta kallat ”järn”) och grafit. Här är några av de viktigaste skillnaderna mellan stålskaft (järn) och grafit:

 1. Vikt: Grafit är ett lättare material än stål. Grafitklubbskaft väger ofta mycket mindre än deras stål-motsvarigheter. Detta kan göra det lättare att svinga klubban snabbare, vilket i sin tur kan leda till längre slag för vissa spelare.
 2. Flexibilitet: Grafit är mer flexibelt än stål. Detta kan vara till hjälp för spelare med långsammare svinghastigheter, eftersom den extra flexibiliteten kan hjälpa till att öka bollens hastighet vid träff. För spelare med snabbare svinghastigheter kan dock ett stivare stålskaft vara mer lämpligt.
 3. Känsla och Feedback: Stålskaft ger vanligtvis mer direkt feedback till spelarens händer än grafit. Detta kan hjälpa skickliga spelare att bättre bedöma kvaliteten på deras träffar. Grafit absorberar mer av vibrationerna från slaget, vilket kan vara mer bekvämt, särskilt för de som har problem med leder eller armar.
 4. Pris: Grafitklubbskaft tenderar att vara dyrare än stålskaft. Detta beror på tillverkningsprocessen och materialet som används.
 5. Användningsområden: Grafitklubbskaft används ofta i drivrar och fairway woods eftersom de gynnar längd och svinghastighet. Stålskaft används oftare i järnklubbor och wedges där precision och kontroll är viktigare.

Valet mellan stålskaft och grafitklubbskaft beror på spelarens personliga preferenser, svingstil och fysiska egenskaper. Det är oftast bäst att prova båda typerna av skaft för att se vilket som fungerar bäst för ens individuella spel.

Skaffa brevlådemedlemskap för endast 389 kr / månad

Checklista för golfbagen

När du förbereder dig för en runda golf, är det viktigt att ha rätt utrustning i din golfbag. Här är en checklista för vad du bör ha med dig:

 • Golfklubbor (Driver, Fairwayklubba, Hybrid, Järnklubbor, Putter)
 • Golfbollar
 • Tees
 • Greenlagare
 • Markörer
 • Regelbok
 • Golfhandskar
 • Paraply eller regnkläder (beroende på väder)
 • Solskydd och solglasögon
 • Vattenflaska
 • Handduk
 • Penna och scorekort

Så blir du en bättre golfare

Att bli en bättre golfare tar tid och tålamod. Här är några tips som kan hjälpa dig på vägen:

 1. Ta Lektioner: Att ta golflektioner från en kvalificerad instruktör kan vara en av de bästa investeringarna du gör som nybörjare.
 2. Öva Regelbundet: Golf är en färdighetssport, och regelbunden träning är nyckeln till förbättring.
 3. Lär dig Reglerna: Att ha en god förståelse för golfreglerna kommer inte bara att göra dig till en bättre spelare utan också förbättra din upplevelse på banan.
 4. Spela Med Olika Personer: Att spela med olika personer kan hjälpa dig att lära dig nya strategier och få olika perspektiv på spelet.
 5. Sköt om din Utrustning: Att ta hand om din utrustning genom att rengöra och kontrollera den regelbundet kommer att säkerställa att den presterar som den ska.
 6. Var Tålmodig och Ha Kul!: Golf kan vara en frustrerande sport ibland, men kom ihåg att det är ett spel och det viktigaste är att ha kul.

Med dessa råd och rätt utrustning i handen, är du på god väg att bli en skicklig golfare. Lycka till på golfbanan!

Bäst i test