www.testkungen.se samarbetar med ett antal olika återförsäljare. Därför kan det förekomma affiliatelänkar från AdTraction och TradeDoubler där vi får en reklamprovision för den trafik vi driver till olika butiker.

Bästa blender 2023

Blender bäst i test 2023

Vad sägs som en härlig smoothie på morgonen? Eller en krämig soppa med ris till middag? Eller varför inte en lyxig och uppfriskande drink med is på fredags- eller lördagskvällen? Oavsett vilket av alternativen just du föredrar eller är sugen på kan en blender hjälpa dig att uppnå det önskade resultatet. Om det känns lockande kan detta test om bästa blender vara något för dig!

Att ha en blender hemma kommer med otroligt många fördelar. Det finns många blenders som kan vara den bästa för just dig, och trots att det kan kännas svårt att välja rätt mellan alla olika modeller som finns på marknaden idag behöver det inte var så svårt. Framförallt inte om du tar del av vårt test av blender.

I detta test har vi testat och jämfört olika blenders, där vi sen skapat en topp fem lista med såväl våra som andra användares favoriter. Oavsett om du gillar att dricka en krämig smoothie till frukost eller om du vill göra eget jordnötssmör eller hemmagjorda lyxdrinkar kan du hitta den bästa blendern för dig i det här testet. Stort lycka till!

1. Recension om Blendtec Designer 725

Har du sett YouTube-klippet ”Will it Blend?” där tillverkare av Blentec testar att mixa en Iphone 6 till smulor? Blendern som används i videon är just Blenstec Designer 725, och det var just därifrån som den fick sitt genombrott.

Med en motor på 3,8 hästkrafter kan den mixa råvaror oavsett konsistens och hårdhet. Knivarna är trubbiga men samtidigt väldigt vassa, vilket innebär att denna blender kan göra en slät smet av i princip allt du stoppar i den. Dessutom möjliggör knivarnas form att blendern enklelt kan rengöras. Det underlättar verkligen.

Vi gillar också att behållaren rymmer 2,66 liter, samt att du själv kan styra hastigheten efter 100 olika lägen. Alla dessa funktioner speglar av sig på maskinens pris – de är av den högre klassen. Du kan dock vara riktigt säker på att det är kvalité du köper. Överlag anser vi att det här är premiumvalet i detta test av blenders!

  Specifikationer

   • Effekt: 2800 watt
   • Motor: 3 hk
   • Antal hastigheter: 100
   • Kapacitet: 2.66 liter

  Kolla Priset

1. Bästa premiumvalet

Med en kraftfull motor, trubbiga knivar som krossar allt i sin väg, och en stor behållare erbjuder denna blender kvalité och funktion av bästa sort. Den här blendern klarar till och med att göra pulver av en telefon. Vad mer kan man begära?

2. Recension om Magimix Le Blender

Den här blendern har inte bara en bra funktion, utan de bra funktionerna är otroligt många. Dessutom rymmer blenders kanna 1,8 liter, samtidigt som den har en effekt på 1300 watt där knivarna snurrar 22 000 varv per minut!

Med fyra olika inställningar (och även en pulsfunktion som inte får missas) klarar den av att mixa det mesta. Mängden smarta funktioner i kombination med dess kvalité och låga pris gör den här blendern till vår bäst i test vinnare.

Blendern har även en snygg design, där dess avlånga och smala form gör den lite extra stilren. Ännu ett plus i kanten är att samtliga delar kan diskas i maskin. Vi utsedde denna till vår bäst i test blender på grund av att man får mycket funktioner för ett väldigt bra pris. Bättre kan det inte bli!

  Specifikationer

   • Effekt: 1300 watt
   • Antal hastigheter: 4
   • Kapacitet: 1.8 liter

  Kolla Priset

2. Bäst i test

Här har vi en blender med bra kraft och smarta funktioner till ett bra pris. Kort sagt en vinnande kombo i detta blender test – Migimix Le Blender är vår bäst i test!

3. Recension om OBH Nordica 7766 Ultimate Blend

Den här modellen av blender, OBH Nordica 7766 Ultimare Blend, är ett perfekt alternativ för dig som vill ha en riktigt kraftfull blender. Ska du krossa is, blanda grönsaker eller mixa nötter? Oavsett vad du ska mixa kan denna variant förse dig med det resultat du önskar!

Med den mest kraftfulla motorn i detta test går det både snabbt och smidigt att mixa vilka råvaror du än vill eller ska använda. De 6 skarpa knivarna ser till att blandningen blir slät och len, samtidigt som de gör att du enkelt kommer igenom även råvarorna är frysta. Detta är verkligen ett plus.

Behållaren kan rymma upp till två liter. Den tål även värme tack vare dess material av Tritan. De sex olika inställningarna lyser snyggt upp på en LED-touchpanel – det är väldigt lätt att navigera sig fram. Att OBH-Nordica är kända för sin kvalité och sina smarta lösningar framstår väldigt tydligt med denna blender.

  Specifikationer

   • 1,25 liter glasbehållare
   • Krossar enkelt is och fryst frukt
   • Enkel rengöring

  Kolla Priset

3. Kraftfull blender med stil

OBH Nordica 7766 Ultimate Blend är en kraftfull blender med stil. Investerar du i denna gör du minst sagt ett bra val! Den bjuder på kraft, stil och kvalité – allt för att du ska bli nöjd.

4. Recension om Hamilton Beach Multiblender 58151-SC

Låt dig inte luras av att det här är den billigaste varianten i vårt test av blender. För sitt låga pris erbjuder Hamilton Beachs Multiblender en överraskande hög kvalité! Du kan välja mellan olika funktioner som utan problem mixar dina morgonsmoothies eller middagssoppor. Att krossa is är inte heller något problem.

När vi testade blenderns kraft räckte den dock inte riktigt till att mixa nötter och frusna råvaror. Men så länge du inte är i behov av att krossa allt för tuffa råvaror kommer denna funka galant. Dessutom rymmer kannan 1,4 liter, och du kan justera blenders hastighet så att du får din smoothie, sås eller soppa precis som du vill ha den.

När du köper blendern får du med en juicesil så att du kan njuta av riktigt goda juicer utan klumpar. Och det till ett toppenpris! På grund av blenderns varierande funktioner, höga kvalité och låga pris korar vi den till den bästa blendern i budgetklassen, utan tvekan.

  Specifikationer

   • 1,4 liter BPA-fri och okrossbar kanna
   • 12 olika program
   • 700 W

  Kolla Priset

4. Bästa budgetval

Vårt bästa budgetval är Hamilton Beach multiblender. Trots ett lägre pris har den ändå en kvalité som håller vad den lovar. En stor variation på funktioner i samband med priset gör denna till ett pålitligt och smart val.

5. Recension om KitchenAid Artisan Power Blender

Här har vi en mångsidig blender med en riktigt fin design. Pricken över i:et är dock ändå att den klarar av att både snabbt och enkelt mixa samman såväl mer krävande som mjuka råvaror. Det finns inga hinder med denna!

Och som om det inte vore nog med det. Denna blender klarar inte bara av en mängd olika råvaror av olika texturer. Utan den kan även utan problem även hantera varierande temperaturer. Vare sig du ska göra soppa eller en sorbet är det här blendern för dig.

Jämfört med de andra testade blenders har denna dock ett högre pris. Det i kombination med dess något sämre inställningar, där det inte finns några förinställda program, drar ner betyget en aning.

Men, den starka motorn och de specialdesignade stålknivarna gör ändå att den platsar in i vår lista om bästa blenders. Något av det bästa är dock att de flesta delarna går att diska i maskin. Du slipper alltså stå och diska de olika delarna, inte minst knivarna, för hand. Det kallar vi vardagslyx!

  Specifikationer

   • 1800 W
   • Kapacitet: 1,65 L
   • Stabil metallkonstruktion
   • 10 års garanti

  Kolla Priset

5. Mångsidig blender med styrka

Är du en vardagslyxare som önskar att mixandet ska gå så snabbt och smidigt som möjligt? Då är det här den bästa blendern för dig. Den är mångsidig och kommer med en riktigt bra styrka.

Hur rengör jag min blender på bästa sätt?

Det bästa är att handdiska din blender och dess alla delar separat. Vissa varianter har dock delar som klarar av att diskas i maskin. Hos vissa modeller klarar till och med knivarna av maskindisk – då kan du såklart testa det.

Ett stort tips, oavsett hur tålig din mixer är, är att hälla i varmt vatten och diskmedel i din blender och sen mixa. Då löses smuts och rester bort från blendern innan du faktistk ska rengöra den.

Vilken blender är bäst?

Enligt vårt bäst i test är Migimix Le Blender den bästa blendern. Samtidigt har våra andra deltagare otroligt många funktioner som erbjuder smart och mångsidig användning, och som kanske passar bättre för dig? Bara för att en mixer utses som bäst betyder inte det att de andra är oanvändbara. Det är dina behov som avgör vilken som är den bästa blendern för dig!

Ska man ha en blender med glas- eller plastbehållare?

Vill du ha en behållare som är tjockare och lite tyngre rekommenderar vi att välja en blender med glas. Glas går dock lättare sönder än plast, det inte minst om du råkar tappa din behållare i golvet. De flesta av de stora varumärkena tillverkar behållare av BPA-fri plast - det är tunnare än glas men erhåller liknande egenskaper, samtidigt som det är lite lättare men tåligare.

Vad menas med pulsfunktion och när ska den användas?

På många blenders finns det en så kallad pulsfunktion. Det innebär att blendern ger små stötar till mixningen. För att få en så effektiv och jämn blandning som möjligt är pulsfunktionen bra.

Kom ihåg att du behöver ha koll på hur länge blendern mixar då pulsfunktionen inte finns i ett förinställt tidsprogram. Alla blenders har dock inte denna funktion, utan det beror på vilket modell du köper.

Nyheter och tips till köket

Läs de senaste nyheterna och de bästa tipsen till köket

Aktuella Erbjudanden

köket matlagning
cervera

Erbjudande

50%

Se aktuella kampanjer hos Cervera.

Gäller så länge lagret räcker

köket matlagning
mathem logo png

Rabattkod

NY150KR

150 kr rabatt för nya kunder!

Giltigt t.o.m. 31/12 2022

köket matlagning
hemköp logo png

Rabattkod

HEMKÖP100

100 kr rabatt när du handlar för 700 kr!

Giltigt t.o.m. 31/12 2022

stekpanna test
kitchentime

Outlet

-70%

Här hittar du populära köksredskap.

Gäller så länge lagret räcker

stekpanna test
linas matkasse logopng

REA

Få 30%

Få 30 % rabatt på dina första 2 kassar.

Gäller till 30:e November

Vad kan du göra med en blender?

Det första många tänker på när de tänker på blenders är just smoothies. Och det är inte fel då blenders är optimala för att göra smoothies med. Det krävs bara att du skär upp din frukt med en kniv (eller använder dig av frysta fruktbitar), häller i önskade ingredienser som yoghurt eller mjölk, gröna blad, honung, ingefära eller vad du nu vill ha i, och sen klickar på start. Perfekt till både frukost och mellanmål.

Det många däremot inte tänker på är att en blender är ett köksredskap som kan användas till väldigt mycket. Den hjälper dig att mixa, hacka, krossa och blanda dina råvaror till mängder av olika konsistenser. Du kan till exempel använda din blender för att mixa en våffelsmet, för att göra nötsmör eller för att krossa is till dina drinkar. Valmöjligheterna och användet är med andra ord otroligt mångsidigt.

Vanligt är dock att man blandar ihop blender med både mixer och matberedare. Det kan vara förvirrande då de alla tre är en form av mixer. Jämfört med en mixer är blenders dock mer begränsade i sina användningsområden. Ett tips är att tänka såhär: En matberedare klarar av det en blender klarar av, men en blender klarar inte av allt en matberedare klarar av.

Trots att blenders kan vara lite svagare än de andra två alternativen kan du med din blender få en mycket härlig morgon med färskmixad juice eller en näringsrik smoothie. Eller varför inte slänga ihop en matig smoothiebowl till lunch och/eller en snabb men ändå mättande soppa till middag!? Det mesta som ska mixas i matväg kan mixas i en blender, så där är det bara du som sätter gränserna.

Det som är roligt med en blender är att du även kan göra lite ovanligare saker. Till exempel kan du göra din egen barnmat, nötmjölk eller olika marinader till köttgrillningen. Möjligheterna är minst sagt många, så se till att införskaffa dig den bästa blendern för dig och ditt kök! Då kan du skapa mycket både gott, nyttigt och roligt.

Jämför blender

Att lägga ner tid på att jämföra blenders är viktigt. Det då en blender förhoppningsvis ska tillbringa flera år i ditt kök, där den då även ska vara en del av din matlagning. Men för att det ska vara möjligt är det nödvändigt att den blender du väljer att investera i passar just dina behov och önskemål.

I och med att det är rätt vanligt att olika tillverkare påstår att olika blenders uppfyller dina behov, trots att de kanske egentligen inte alls gör det, gäller det också att man inte bara faller för första bästa variant. Vill du verkligen vara säker på att du köper den bästa blendern för dig bör du jämföra och testa blenders både med och mot varandra.

Genom att jämföra blenders kan du med andra ord hitta din nya favorit i köket, och det på riktigt. När du vill ha något snabbt och enkelt att äta eller dricka är blendern din räddning – se då till att din blender är den som passar behov och uppfyller det just du vill ha bäst. Bara för att någon annan säger att de har en jättebra blender betyder inte det att den optimala blendern för dig.

När du jämför blenders får även lära dig om dess olika funktioner och inställningar. Det är en fördel i sig då du återigen kan få en bättre förståelse kring vad du efterfrågar själv. Ta del av vårt test och jämför olika blenders så kan du bli nästa expert när det kommer till att hitta rätt modell för olika behov. Här finns det något att hitta för alla!

Sammanfattning

Det här ett bäst i test av blenders – vi hoppas att våra tips, råd och framförallt rekommendationer kan ge dig den rätta vägledningen mot den blender som är bäst för dig. Med andra ord vill vi hjälpa dig att förenkla din vardag.

En blender ska vara ett hjälpmedel för såväl dig som för din matlagning. Vid rätt val kan du mixa smoothies precis som du kan krossa is och göra soppor. Att välja rätt modell är viktigt för att upplevelsen just ska bli så mångsidig. Vi har gjort detta test av blender utifrån funktioner, kraft och inställningar, just för att du ska hitta den blender som erbjuder så hög kvalité som möjligt.

Våra jämförelser resulterade i att Migimix Le Blender fick guldmedaljen – det är vår bäst i test vinnare. Utöver denna hittar du 4 andra favoriter! Vilken du än köper kan vi med vår kunskap garantera att du får en bra och hållbar mixer som hjälper dig med det mesta. Välj den som bäst uppfyller dina behov med vårt bäst i test av blender!

Bäst i test

Här har vi en blender med bra kraft och smarta funktioner till ett bra pris. Kort sagt en vinnande kombo i detta blender test – Migimix Le Blender är vår bäst i test!

Premium