Bästa babyvakten 2022

www.testkungen.se samarbetar med ett antal olika återförsäljare. Därför kan det förekomma affiliatelänkar från AdTraction och TradeDoubler där vi får en reklamprovision för den trafik vi driver till olika butiker.

Babyvakt bäst i test 2022

När ditt lilla barn ligger och sover i sitt sovrum kan det vara behändigt att ha en babyvakt med kamera, eller babymonitor som det också kallar för så att du kan se ditt barn samt höra det om det skulle vakna.

En babyvakt har två enheter, den ena placerar du i babyns rum i närheten av sängen och den andra enheter placerar du där du själv befinner dig. En del babyvakter har endast envägskommunikation, det vill säga att du kan höra babyn men babyn kan inte höra dig. Medan en del har tvåvägskommunikation, då kan du prata med babyn och lugna hen med din röst innan du har hunnit in till sovrummet.

Alla babyvakter har inte kamera, men i det här testet har vi endast valt att titta på sådana som har en kamera för att kunna göra en rättvis jämförelse mellan de olika produkterna. Huruvida du behöver en kamera eller inte är upp till dig, men många tycker att det känns tryggande att kunna se babyn.

Reducering Dema V21

Alla har numera en avancerad liten dator i bakfickan i form av en kompakt smartphone. Kombinerar du din befintliga smartphone med en häftig babymonitor som Dema V21 kan du se över ditt barn oavsett var i hemmet du befinner dig. Dema V21 blir därför den perfekta produkten för dig som förälder, vare sig du vill säkerställa att ditt barn är tryggt eller helt enkelt vill se det söta ansiktet på den viktigaste personen i ditt liv!

Detta är en superprodukt som erbjuder mer än bara otrolig funktionalitet, utan här får du dessutom en riktigt snygg och minimalistisk design – perfekt för en babyvakt! Du placerar den fjärrstyrda kameran i ditt barns rum för att därefter koppla smartphonen (eller eventuellt en annan iPhone eller Android-enhet) till produkten. Från mobilen kan du då styra och ställa över kameran och interagera med ditt barn, exempelvis genom att prata genom mikrofonen på din smartphone.

Dema V21 är långt säkrare än vanliga babymonitors, eftersom produkten använder samma teknologi som går att hitta i walkie-talkies istället för vanlig WiFi-anslutning. Detta skyddar dig och ditt barn från hackers som eventuellt sitter och snopar på ditt nätverk. Det innebär dessutom att du kan använda din babymonitor även om det skulle råka bli strömavbrott!

Detta är en babymonitor som erbjuder ökad säkerhet och en hel del funktionalitet till ett riktigt rimligt pris. Dema V21 rekommenderas därför till föräldrar som vill ha en smart produkt som kan erbjuda det där lilla extra. Exempelvis ingår funktionalitet såsom mörkerseende, rotering av kameran, temperaturmätning och mycket mer. Den enda nackdelen som är värd att nämna är att räckvidden endast ligger på 200 meter, vilket inte är idealt för dig med en större tomt. För de allra flesta föräldrar blir detta inte någon avgörande faktor vid köp!

  Specifikationer

   • Trådlös skärm
   • 360° roterande kamera
   • Tvåvägskommunikation – Prata med och lyssna på ditt barn

  Kolla Priset

1. Dema

V21

Att ansluta din mobil till denna babyvakt kan inte vara enklare. Håll koll på ditt älskade barn oavsett situation!

1. Recension av Netgear Arlo Baby

Tekniken går hela tiden framåt och idag har i princip alla en smartphone, och varför då inte utnyttja den tekniken även i det här fallet. Netgear Arlo Baby är en gullig babymonitor som du ansluter till din smartphone där du kan både höra och se din baby.

För det första är den här kameran oerhört gullig, den ser ut som en robotfigur från någon Disneyfilm och kommer att passa utmärkt i ett fint inrett barnrum. Du placerar kameran i babyns rum och sedan ansluter du den till din smartphone eller till din surfplatta om du hellre vill det. Där kan du både höra och se barnet, samt att du kan styra och kontrollera en del andra saker från appen. Du kan exempelvis kontrollera luftfuktigheten i rummet eller starta vaggvisor.

Den här babymonitorn har tvåvägskommunikation vilket gör att du kan prata med babyn från din smartphone och babyn kommer att höra dig i kameran som står placerad i hens rum. Perfekt för barn som behöver snabb tröst vid uppvaknandet.

Netgear Arlo Baby är en mycket bra babyvakt, men passar troligtvis främst till föräldern som är riktigt prylgalen, för den här vakten kan du till och med styra med hjälp av Google Home, Siri och andra röststyrningshjälpmedel. Nackdelen är att om du inte är speciellt teknisk av dig kan den kännas lite krånglig att använda. Det är dock en smaksak och förstår du dig på den kan du räkna med en riktigt bra babyvakt, som dessutom är väldigt fin.

  Specifikationer

   • 1080p HD-upplösning
   • Smarta notiser
   • 2-vägs kommunikation

  Kolla Priset

2. Funkar med smartphone

Netgear

Babyvakten som du enkelt ansluter till din mobil. Netgear Arlo Baby har endast en enhet och du kan övervaka barnet i din telefon.

2. Recension av Philips Avent Baby Monitor SCD841

Den babyvakten som tidigare utsetts till bäst i test är Philips Avent Baby Monitor SCD841/26. En mycket bra babymonitor som har alla funktioner vi kan tänka oss komma till nytta, och ett extra plus att skärmen faktiskt är riktigt bra och man kan tydligt se sitt barn på den.

Enheten som du placerar inne hos ditt barn ser ut som en liten, stilren webbkamera och står på en stadig fot. Enheten har fem stycken olika vaggvisor som kan hjälpa ditt barn att somna in och samtidigt finns det en behaglig nattlampa som passar utmärkt att använda för små bebisar som inte vill ha det totalt svart i rummet. Den här enheten kan endast drivas av elström och du behöver ha den inkopplad i ett vägguttag.

Föräldraenheten däremot drivs av batterier och har en batteritid på cirka 10 timmar, och räcker alltså utan problem under en kväll/natt. Enheten har en 3,5 tum färgskärm som gör att du kan se babyn mycket tydligt, även när det är mörkt inne i babyns rum. Dessutom kan du zooma in på skärmen, så att du verkligen kan se vad babyn har för sig där inne.

Med Philips Avent Baby Monitor behöver du inte oroa dig över att någon annan ska kunna snappa upp frekvensen och kunna tjuvlyssna på ditt barn, den har nämligen en privat och säker anslutning med FHSS-teknik. Endast de två tillhörande enheterna kan paras ihop och störningar kommer också att minimeras.

Räckvidden på babymonitorn är 50 meter inomhus och 300 meter utomhus, vilket vi tycker är alldeles lagom och fungerar utmärkt i de flesta hus och lägenheter. Om enheterna kommer för långt ifrån varandra och börjar tappa signalen kommer du att varnas.

Vi skulle säga att det här är en mycket bra babymonitor som är enkel att använda och gör jobbet utan problem. Precis som det ska vara.

  Specifikationer

   • Automatiskt kanalval: Ja.
   • Frekvensband: DECT.
   • Volymkontroll: Ja.

  Kolla Priset

3. Bäst i test

Philips

Smidig babyvakt med kamera som är enkel att använda. Philips Avent Baby Monitor SCD841/26 använder FHSS-teknik för säker och privat anslutning.

3. Recension av Motorola Ease 35 Babymonitor

Babyvakter med kamera kostar en slant och är betydligt dyrare än babyvakter utan kamera, men det finns även prisvärda produkter med kamera och en som vi tycker är riktigt bra till ett bra pris är Motorola Ease 35 Video Babymonitor.

Det vi framför allt gillar med den här babyvakten är den stora skärmen, den har en färgskärm som är hela 5 tum stor och är kristallklar. Du kommer att kunna se precis allting babyn gör, och för att se extra tydligt kan du även zooma in för att se alla små detaljer.

Det som är lite negativt med den här babymonitorn från Motorola är att den inte har en nattlampa, men det tycker vi är en liten petitess eftersom det enkelt går att lösa med en extern nattlampa för en billig peng. Men istället har den ett antal förprogrammerade vaggvisor och även naturljud som många bebisar tycker är avkopplande och lugnande.

Något som istället är mycket positivt är att mikrofonen har mycket hög känslighet och du kommer att kunna höra din baby även om den gnyr väldigt tyst, och du behöver inte oroa dig över att du ska missa att babyn har vaknat och behöver din uppmärksamhet.

Monitorn har tvåvägskommunikation om du kan prata eller sjunga till ditt barn för att lugna hen innan du har hunnit komma in i sovrummet.

Räckvidden är enligt tillverkaren densamma som för vår testvinnare, det vill säga 300 meter vid fri väg men 50 meter i inomhus miljö, vi tycker dock att uppkopplingen är något sämre på den här och det förekommer mer störningar och det är främsta anledningen till att det här inte är vår testvinnare. I övrigt är det här en riktigt bra babymonitor till ett bra pris.

  Specifikationer

   • Babymonitor med video
   • Zoomfunktion
   • Säker signal

  Kolla Priset

4. Prisvärd babyvakt

Motorola

Motorola Ease 35 Video Babymonitor är en prisvärd babyvakt som har en stor färgskärm på föräldraenheten. Har tvåvägskommunikation så du kan prata med ditt barn.

4. Recension av Miniland Digimonitor 3.5 Touch

Vill du ha en riktigt bra babyvakt som har stor flexibilitet och många funktioner tycker vi att du ska ta dig en närmare titt på Miniland Digimonitor 3.5 Touch Babyvakt, i alla fall om du också är beredd att lägga ut en lite större slant.

Du kan se babyn i föräldraenheten men du kan också välja att koppla den till din smartphone för att kunna övervaka bebisen där, något som ger stor flexibilitet och gör det enkelt att anpassa utifrån dina behov. Skärmen på föräldraenheten är 3,5 tum och där kan du också styra monitorn. Du kan exempelvis spela in filmsekvenser, ta bilder eller korrigera nattljus och starta olika melodier.

Den här babymonitorn från Miniland har många fler funktioner än vad som egentligen är nödvändiga, men som ändå uppskattas av många föräldrar. Har du två barn kan du koppla två kameror till samma enhet och sedan se båda vyerna samtidigt på monitorn. Mycket praktiskt tycker vi. En annan funktion som är praktiskt är att du kan få varningar som vibrationer i din smartphone om barnet rör på sig mycket eller låter, perfekt om du av olika anledningar inte kan ha på ljud.

  Specifikationer

   • Räckvidd: 240 m
   • Sänder i två riktningar
   • App

  Kolla Priset

5. Premium

Miniland

Den här babyvakten kan du koppla till din telefon, spela in filmsekvenser med och ta bilder. Miniland Digimonitor 3.5 Touch Babyvakt är ett riktigt premiumalternativ.

5. Recension av Neonate BC-8000DV

Nackdelen med babyvakter med kamera är att räckvidden är betydligt kortare än för dem med enbart ljud. Neonate BC-8000DV babyvakt har samma räckvidd för sin kamera som de flesta andra, det vill säga 300 meter utomhus och 50 meter inomhus däremot har den 800 meters räckvidd för enbart ljud. Det innebär att om du behöver gå längre bort från din bebis kan den övergå till att enbart registrera ljud, mycket bra och praktiskt tycker vi.

Föräldraenheten har en pekskärm, som förvisso är ganska liten men vi tycker ändå att den är tydlig och tillräckligt bra för att kunna se barnet utan problem. Du kan dessutom ansluta upp till fyra olika kameror till samma enheter, perfekt om du har många barn eller om du kanske även vill kunna övervaka din hund som sover i ett annat rum medan du är ute på tomten.

Kameran har åtta stycken IR lysdioder vilket gör att du kommer att kunna se ditt barn bra även om det är väldigt mörkt i rummet. Du kan styra nattljus från lampan via föräldraenheten, och den kommer även varna dig om det blir för varmt eller för kallt i babyns rum.

Det här är verkligen en babyvakt som passar bra för dig som vill ha flexibilitet och måste kunna lita på sakerna, även om du inte bara befinner dig i rummet bredvid. Du kan välja om du vill ha både ljud och bild på vakten eller om du endast vill ha ljud. Dessutom tål den upp till -19 grader och passar perfekt om du har ett barn som brukar sova utomhus i sin vagn. 

En robust babyvakt som verkligen håller måttet.

  Specifikationer

   • Båda enheterna är trådlösa
   • Extra lång räckvidd för ljud, upp till 800 m (fri sikt)
   • Videosignalen har en räckvidd på upp till 300 m (fri sikt)

  Kolla Priset

6. Lång räckvidd

Neonate

Tar räckvidden för video slut går babyvakten över till endast ljud. Neonate BC-8000DV kan anslutas till fyra olika kameror för övervakning i flera rum.

Hur vet jag hur lång räckvidden är?

Det står alltid angivet på produkten när du köper den, men vanligaste är 300 meter utomhus och 50 meter inomhus. Men beroende på hur många saker som är i vägen för signalen, exempelvis väggar kan räckvidden variera. Välj gärna en babymonitor som varnar om signalen börjar försvinna.

Måste jag ha en babyvakt med kamera?

Nej, många tycker att det räcker med ljud men en kamera kan vara praktiskt. Speciellt om ditt barn börjar bli större och kan kliva ur sängen själv.

Hur används en babyvakt?

Du placerar en enhet i barnet rum, nära sängen och den andra enheten har du med dig. Har den kamera kan du hela tiden se ditt barn i enheten du har med dig, och du kommer bli varnad om barnet låter.

Läs inlägg om barnartiklar

Här listar vi nyheter och tips för er med barn.

 • Black week & Black Friday 2021

  Om du är på jakt efter att göra riktiga reafynd är det nu i november du ska vara extra alert..

  Read
 • Mors dag present 2022

  Snart är det dags för dagen då alla mammor förtjänar lite extra uppvaktande, uppmärksamhet och uppskattning, det vill säga mors.

  Read
 • Barnsäkra ditt hem

  En viktig sak du kommer att behöva göra både innan din bebis födds och allt eftersom hen växer och blir.

  Read
 • Ta hand om dig när du är gravid

  Att vara gravid är förhoppningsvis en härlig upplevelse och en förväntansfull tid för er båda. Men en graviditet är en.

  Read

Att tänka på när du ska köpa en babyvakt

En babymonitor är absolut ingen nödvändig produkt men är för många en mycket praktisk produkt som underlättar vardagen när ett litet barn finns med i bilden. En babyvakt låter dig befinna dig i ett annat rum när barnet sover utan att du behöver oroa dig för att missa om barnet vaknar och behöver dig.

I det här testet har vi endast gått igenom babyvakter med kamera men vi tycker att du ska fundera på om du verkligen behöver en med kamera innan du gör ditt inköp. En kamera ger absolut en extra trygghet och kan vara mycket praktiskt, men det finns också nackdelar. Dels är en babymonitor med kamera oftast dyrare än en likvärdig utan kamera och dels brukar räckvidden bli avsevärt kortare när du har bild istället för enbart ljud.

Har du väl bestämt dig för en med kamera, finns det några saker du behöver fundera på innan du bestämmer dig för vilken modell du vill ha. Det finns idag två olika typer, en som har en medföljande föräldraenhet med skärm och en annan där du kopplar kameran till din smartphone. Vi vet att en del tycker det känns lite osäkert att koppla till telefonen, men vi skulle säga att idag är tekniken så pass framskriden att det är inget att oroa dig över. Snarare är det istället mycket praktiskt.

Sedan kan det också vara bra att fundera över vilka funktioner du vill att din babymonitor ska ha. Ska det vara en enkel variant med endast basfunktioner, eller är du en riktig prylgalen en som vill ha alla funktioner som man kan tänka sig?

Du kan exempelvis välja om det räcker med envägskommunikation, så att du kan höra barnet eller om det är viktigt för dig att du även kan prata till barnet innan du hinner in i rummet. Vill du kunna styra nattljus och starta vaggvisor från föräldraenheten? Och vill du kunna spela in filmsekvenser och ta bilder från monitorn?

Ju fler funktioner du vill ha desto mer pengar får du räkna med att lägga ut på din babyvakt.

Sammanfattning babyvakt

I det här testet har vi tittat på sex olika babyvakter som alla har kameraövervakning. Den babyvakten vi utsåg till vår testvinnare är Philips Avent Baby Monitor SCD841/26. Anledningen till att den vann vårt test var för att den är enkel att använda, den är pålitlig och den har alla funktioner som är nödvändiga, utan att ha alldeles för mycket fluff som kan kännas svårt att förstå sig på.

Är du däremot någon som gillar extra allt och många funktioner rekommenderar vi antingen Netgear Arlo Baby som du ansluter till din smartphone eller Miniland Digimonitor 3.5 Touch Babyvakt som är en riktig premiumvariant som kan användas på flera olika sätt.

Har du flera barn du vill kunna övervaka rekommenderar vi att du köpa en babyvakt som låter dig ansluta flera kameror till en och samma monitor, ett bra exempel på en sådan är Neonate BC-8000DV babyvakt. Där kan du också välja att koppla bort bilden om få mycket längre räckvidd om du skulle behöva det. Räckvidden på de flesta babyvakter med kamera är 50 meter i inomhusmiljö och 300 meter i ostörd utomhusmiljö.

Babyvakter med kamera finns i flera olika modeller och prisklasser, välj en som passar dig.

Bäst i test

Netgear

Babyvakten som du enkelt ansluter till din mobil. Netgear Arlo Baby har endast en enhet och du kan övervaka barnet i din telefon.

Bäst i test

V21