www.testkungen.se samarbetar med ett antal olika återförsäljare. Därför kan det förekomma affiliatelänkar från AdTraction och TradeDoubler där vi får en reklamprovision för den trafik vi driver till olika butiker.

Bästa babyvakten 2023

Babyvakt bäst i test 2022

När ditt lilla barn ligger och sover i sitt sovrum kan det vara behändigt att ha en babyvakt med kamera, eller babymonitor som det också kallas, så att du kan se ditt barn. Med en babyvakt kan du också höra barnet om det skulle vakna, prata till barnet och spela upp olika melodier för att göra barnet tryggt och lugnt.

En babyvakt har två enheter, den ena placerar du i babyns rum i närheten av sängen och den andra enheter placerar du där du själv befinner dig. En del babyvakter har endast envägskommunikation, det vill säga att du kan höra babyn men babyn kan inte höra dig. Medan en del har tvåvägskommunikation, då kan du prata med babyn och lugna hen med din röst innan du har hunnit in till sovrummet.

Alla babyvakter har inte kamera, men i det här testet har vi endast valt att titta på sådana som har en kamera för att kunna göra en rättvis jämförelse mellan de olika produkterna. Huruvida du behöver en kamera eller inte är upp till dig, men många tycker att det känns tryggande att kunna se babyn.

Recension av Padwico 850

Denna babyvakt från Padwico är ett mycket passande alternativ för dig som vill stilrena, praktiska och moderna prylar. För just den här modellen av babyvakt är utformad för att likna en smartphone, vilket alltså gör att den både känns smidig och bekväm att hantera samtidigt som den kommer med mängder av smarta funktioner. 

När du köper denna babyvakt får du med en babyenhet och en föräldraenhet, allt för att kommunikationen er sinsemellan ska bli så smidig och trygg som möjligt i alla lägen. Är utrymmena emellan enheterna öppna är räckvidden på 500 meter utan problem. 

I andra fall är det inga problem att placera enheterna med både diverse störningar och hinder mellan dem. Ljudkänsligheten (som kan ställas in) är riktigt bra – minsta lilla ljud ger en reaktion! Trots det så arbetar och verkar dessa enheter från Padwico utan störning och erbjuder högteknologiska lösningar med låg strålning. 

Några av de funktioner som vi verkligen uppskattar hos denna babyvakt, och som gör att vi anser att den är en självklar vinnare i premiumklassen, är att ljudnivån kan justeras enligt behov samt att enheterna varnar med både ljus och ljud om kontakten bryts. Det gör att användningen känns trygg och pålitlig oavsett var du befinner dig och gör.

Du har dessutom möjlighet att prata direkt till barnet via föräldraenheten om du önskar. Babyenheten kommer även att indikera på vilken temperatur det är i det rum som den står placerad, information den sen delar till föräldraenheten. Helt enkelt en väldigt lätthanterlig och pålitlig babyvakt som förser dig med det du önskar!

Sist men inte minst vill vi slå ett slag för att babyvakten kommer med inbyggda funktioner i form av nattlampa och enhetsljus för laddning. Att ladda de båda enheterna går snabbt och smidigt, och batteriet håller sig bra efter laddningen. Det enda negativa med Padwico 850 är att den saknar bältesklämma. Annars är vi så nöjda med detta premiumval.

  Specifikationer

   • 1080p HD-upplösning
   • Smarta notiser
   • 2-vägs kommunikation

  Kolla Priset

1. Det stilrena valet

En stilren, modern och lättanvänd babyvakt som erbjuder hög trygghet och komfort för såväl förälder som barn. 

2. Recension av Philips Avent Baby Monitor SCD841

Den babyvakten som tidigare utsetts till bäst i test är Philips Avent Baby Monitor SCD841/26. En mycket bra babymonitor som har alla funktioner vi kan tänka oss komma till nytta, och ett extra plus att skärmen faktiskt är riktigt bra och man kan tydligt se sitt barn på den.

Enheten som du placerar inne hos ditt barn ser ut som en liten, stilren webbkamera och står på en stadig fot. Enheten har fem stycken olika vaggvisor som kan hjälpa ditt barn att somna in och samtidigt finns det en behaglig nattlampa som passar utmärkt att använda för små bebisar som inte vill ha det totalt svart i rummet. Den här enheten kan endast drivas av elström och du behöver ha den inkopplad i ett vägguttag.

Föräldraenheten däremot drivs av batterier och har en batteritid på cirka 10 timmar, och räcker alltså utan problem under en kväll/natt. Enheten har en 3,5 tum färgskärm som gör att du kan se babyn mycket tydligt, även när det är mörkt inne i babyns rum. Dessutom kan du zooma in på skärmen, så att du verkligen kan se vad babyn har för sig där inne.

Med Philips Avent Baby Monitor behöver du inte oroa dig över att någon annan ska kunna snappa upp frekvensen och kunna tjuvlyssna på ditt barn, den har nämligen en privat och säker anslutning med FHSS-teknik. Endast de två tillhörande enheterna kan paras ihop och störningar kommer också att minimeras.

Räckvidden på babymonitorn är 50 meter inomhus och 300 meter utomhus, vilket vi tycker är alldeles lagom och fungerar utmärkt i de flesta hus och lägenheter. Om enheterna kommer för långt ifrån varandra och börjar tappa signalen kommer du att varnas.

Vi skulle säga att det här är en mycket bra babymonitor som är enkel att använda och gör jobbet utan problem. Precis som det ska vara.

  Specifikationer

   • Automatiskt kanalval: Ja.
   • Frekvensband: DECT.
   • Volymkontroll: Ja.

  Kolla Priset

2. Bäst i test

Smidig babyvakt med kamera som är enkel att använda. Philips Avent Baby Monitor SCD841/26 använder FHSS-teknik för säker och privat anslutning.

3. Recension av Motorola Ease 35 Babymonitor

Babyvakter med kamera kostar en slant och är betydligt dyrare än babyvakter utan kamera, men det finns även prisvärda produkter med kamera och en som vi tycker är riktigt bra till ett bra pris är Motorola Ease 35 Video Babymonitor.

Det vi framför allt gillar med den här babyvakten är den stora skärmen, den har en färgskärm som är hela 5 tum stor och är kristallklar. Du kommer att kunna se precis allting babyn gör, och för att se extra tydligt kan du även zooma in för att se alla små detaljer.

Det som är lite negativt med den här babymonitorn från Motorola är att den inte har en nattlampa, men det tycker vi är en liten petitess eftersom det enkelt går att lösa med en extern nattlampa för en billig peng. Men istället har den ett antal förprogrammerade vaggvisor och även naturljud som många bebisar tycker är avkopplande och lugnande.

Något som istället är mycket positivt är att mikrofonen har mycket hög känslighet och du kommer att kunna höra din baby även om den gnyr väldigt tyst, och du behöver inte oroa dig över att du ska missa att babyn har vaknat och behöver din uppmärksamhet.

Monitorn har tvåvägskommunikation om du kan prata eller sjunga till ditt barn för att lugna hen innan du har hunnit komma in i sovrummet.

Räckvidden är enligt tillverkaren densamma som för vår testvinnare, det vill säga 300 meter vid fri väg men 50 meter i inomhus miljö, vi tycker dock att uppkopplingen är något sämre på den här och det förekommer mer störningar och det är främsta anledningen till att det här inte är vår testvinnare. I övrigt är det här en riktigt bra babymonitor till ett bra pris.

  Specifikationer

   • Babymonitor med video
   • Zoomfunktion
   • Säker signal

  Kolla Priset

3. Prisvärd babyvakt

Motorola Ease 35 Video Babymonitor är en prisvärd babyvakt som har en stor färgskärm på föräldraenheten. Har tvåvägskommunikation så du kan prata med ditt barn.

4. Recension av Miniland Digimonitor 3.5 Touch

Vill du ha en riktigt bra babyvakt som har stor flexibilitet och många funktioner tycker vi att du ska ta dig en närmare titt på Miniland Digimonitor 3.5 Touch Babyvakt, i alla fall om du också är beredd att lägga ut en lite större slant.

Du kan se babyn i föräldraenheten men du kan också välja att koppla den till din smartphone för att kunna övervaka bebisen där, något som ger stor flexibilitet och gör det enkelt att anpassa utifrån dina behov. Skärmen på föräldraenheten är 3,5 tum och där kan du också styra monitorn. Du kan exempelvis spela in filmsekvenser, ta bilder eller korrigera nattljus och starta olika melodier.

Den här babymonitorn från Miniland har många fler funktioner än vad som egentligen är nödvändiga, men som ändå uppskattas av många föräldrar. Har du två barn kan du koppla två kameror till samma enhet och sedan se båda vyerna samtidigt på monitorn. Mycket praktiskt tycker vi. En annan funktion som är praktiskt är att du kan få varningar som vibrationer i din smartphone om barnet rör på sig mycket eller låter, perfekt om du av olika anledningar inte kan ha på ljud.

  Specifikationer

   • Räckvidd: 240 m
   • Sänder i två riktningar
   • App

  Kolla Priset

4. Premium

Den här babyvakten kan du koppla till din telefon, spela in filmsekvenser med och ta bilder. Miniland Digimonitor 3.5 Touch Babyvakt är ett riktigt premiumalternativ.

5. Recension av Neonate BC-8000DV

Nackdelen med babyvakter med kamera är att räckvidden är betydligt kortare än för dem med enbart ljud. Neonate BC-8000DV babyvakt har samma räckvidd för sin kamera som de flesta andra, det vill säga 300 meter utomhus och 50 meter inomhus däremot har den 800 meters räckvidd för enbart ljud. Det innebär att om du behöver gå längre bort från din bebis kan den övergå till att enbart registrera ljud, mycket bra och praktiskt tycker vi.

Föräldraenheten har en pekskärm, som förvisso är ganska liten men vi tycker ändå att den är tydlig och tillräckligt bra för att kunna se barnet utan problem. Du kan dessutom ansluta upp till fyra olika kameror till samma enheter, perfekt om du har många barn eller om du kanske även vill kunna övervaka din hund som sover i ett annat rum medan du är ute på tomten.

Kameran har åtta stycken IR lysdioder vilket gör att du kommer att kunna se ditt barn bra även om det är väldigt mörkt i rummet. Du kan styra nattljus från lampan via föräldraenheten, och den kommer även varna dig om det blir för varmt eller för kallt i babyns rum.

Det här är verkligen en babyvakt som passar bra för dig som vill ha flexibilitet och måste kunna lita på sakerna, även om du inte bara befinner dig i rummet bredvid. Du kan välja om du vill ha både ljud och bild på vakten eller om du endast vill ha ljud. Dessutom tål den upp till -19 grader och passar perfekt om du har ett barn som brukar sova utomhus i sin vagn. 

En robust babyvakt som verkligen håller måttet.

  Specifikationer

   • Båda enheterna är trådlösa
   • Extra lång räckvidd för ljud, upp till 800 m (fri sikt)
   • Videosignalen har en räckvidd på upp till 300 m (fri sikt)

  Kolla Priset

5. Lång räckvidd

Tar räckvidden för video slut går babyvakten över till endast ljud. Neonate BC-8000DV kan anslutas till fyra olika kameror för övervakning i flera rum.

Hur vet jag hur lång räckvidden är?

Det står alltid angivet på produkten när du köper den, men vanligaste är 300 meter utomhus och 50 meter inomhus. Men beroende på hur många saker som är i vägen för signalen, exempelvis väggar kan räckvidden variera. Välj gärna en babymonitor som varnar om signalen börjar försvinna.

Måste jag ha en babyvakt med kamera?

Nej, många tycker att det räcker med ljud men en kamera kan vara praktiskt. Speciellt om ditt barn börjar bli större och kan kliva ur sängen själv.

Hur används en babyvakt?

Du placerar en enhet i barnet rum, nära sängen och den andra enheten har du med dig. Har den kamera kan du hela tiden se ditt barn i enheten du har med dig, och du kommer bli varnad om barnet låter.

Läs inlägg om barnartiklar

Här listar vi nyheter och tips för er med barn.

 • Black week & Black Friday 2022

  Om du är på jakt efter att göra riktiga reafynd är det nu i november du ska vara extra alert..

  Read
 • Tips för bilåkning med barn

  Ska du åka på bilsemester med dina barn? Då har du flera drömlika scenarion att se framemot, men även en.

  Read
 • Mors dag present 2023

  Snart är det dags för dagen då alla mammor förtjänar lite extra uppvaktande, uppmärksamhet och uppskattning, det vill säga mors.

  Read
 • Barnsäkra ditt hem

  En viktig sak du kommer att behöva göra såväl innan din bebis föds och kommer till världen, och allt eftersom.

  Read

Aktuella Erbjudanden

barn i bilstol
Jollyroom

Erbjudanden

20%

Aktuella erbjudanden hos Jollyroom.

Gäller så länge lagret räcker

barnvagn
bonti logo png

REA

40%

Just nu har vi upp till 40% på utvalda leksaker!

Gäller så länge lagret räcker

Att tänka på när du ska köpa en babyvakt

En babymonitor är absolut inte en av de mest nödvändiga produkterna för dig som förälder – det finns annat du bör prioritera först. Men, samtidigt är babyvakten för många en mycket praktisk produkt som underlättar vardagen i stort när ett litet barn finns med i bilden. En babyvakt låter dig befinna dig i ett annat rum när barnet sover utan att du behöver oroa dig för att missa om barnet vaknar och behöver dig.

Är kamera nödvändigt?

I det här testet har vi endast gått igenom babyvakter med kamera, men vi tycker att du ska fundera på om du verkligen behöver en med kamera innan du gör ditt inköp. En kamera ger absolut en extra trygghet och kan vara mycket praktiskt, men det finns också nackdelar. Dels är en babymonitor med kamera oftast dyrare än en likvärdig utan kamera, och dels brukar räckvidden bli avsevärt kortare när du har bild istället för enbart ljud.

Föräldraenheten

Har du väl bestämt dig för en med kamera, finns det några saker du behöver fundera på innan du bestämmer dig för vilken modell du vill ha. Det finns idag två olika typer, en som har en medföljande föräldraenhet med skärm och en annan där du kopplar kameran till din smartphone. Vi vet att en del tycker det känns lite osäkert att koppla till telefonen, men vi skulle säga att idag är tekniken så pass framskriden att det är inget att oroa dig över. Snarare är det istället mycket praktiskt.

Funktioner

Sedan kan det också vara bra att fundera över vilka funktioner du vill att din babymonitor ska ha. Ska det vara en enkel variant med endast basfunktioner, eller är du en riktig prylgalen en som vill ha alla funktioner som man kan tänka sig?

Du kan exempelvis välja om det räcker med envägskommunikation, så att du kan höra barnet eller om det är viktigt för dig att du även kan prata till barnet innan du hinner in i rummet. Vill du kunna styra nattljus och starta vaggvisor från föräldraenheten? Och vill du kunna spela in filmsekvenser och ta bilder från monitorn. Ju fler funktioner du vill ha desto mer pengar får du räkna med att lägga ut på din babyvakt.

Hur länge kan man använda en babyvakt?

En stor fördel med en babyvakt är att du kan använda den så länge som du själv känner är nödvändigt. Det vill säga, du kan använda den från det att du för första gången kommer hem med bebisen tills det att ditt barn går i skolan – här är det upp till dig att avgöra vad som passar bäst för er och vad som känns tryggt för dig.

Främst anpassad för bebisar

Det är ju givet att babyvakten främst är anpassad för att användas just under perioden då bebisen är en bebis. Då kan du montera och installera babymonitorn så att du kan både se och höra barnet trots att det sover i ett annat rum eller utomhus i vagnen. På så sätt blir hela situationen både tryggare och mer bekväm för er båda – du hör om barnet behöver dig och barnet kan känna sig tryggt med att du inte är mer än ett skrik bort. Trots att du kanske gillar att samla motionspoäng i ditt aktivitetsarmband kan det vara skönt att inte behöva springa in och störa barnet stup i kvarten för att se så allt är okej!

Kan även användas när barnet blir äldre

Däremot skulle vi säga att väldigt många underskattar användningen av en babyvakt när bebisen blivit lite större. Det är för många naturligt att man slutar använda produkten när barnet kan gå och prata på egen hand – då kan ju barnet gå och hämta dig som förälder, eller ropa efter dig, trots att hen sover eller leker i eget rum. Men, faktum är att det kan vara en trygghet att ha babyvakten monterad och igång även när barnet blir äldre.

Då kan du hålla koll och checka in på barnet lite då och då för att se att allt är bra. Babyvakten kan sen användas som en ”säkerhetskamera” i hemmet – så att du kan ha koll om barnet exempelvis är ensamt hemma eller har kompisar på besök – eller till och med användas då du ska ensamträna din hund. Via babyvakten kan du då ha koll på huruvida hunden kan ligga tryggt i sin hundbädd och vila, eller om den inte verkar trivas så bra.

Sammanfattning babyvakt

I det här testet har vi tittat på sex olika babyvakter som alla har kameraövervakning. Den babyvakten vi utsåg till vår testvinnare är Philips Avent Baby Monitor SCD841/26. Anledningen till att den vann vårt test var för att den är enkel att använda, den är pålitlig och den har alla funktioner som är nödvändiga, utan att ha alldeles för mycket fluff som kan kännas svårt att förstå sig på.

Är du däremot någon som gillar extra allt och många funktioner rekommenderar vi antingen Netgear Arlo Baby som du ansluter till din smartphone eller Miniland Digimonitor 3.5 Touch Babyvakt som är en riktig premiumvariant som kan användas på flera olika sätt.

Har du flera barn du vill kunna övervaka rekommenderar vi att du köpa en babyvakt som låter dig ansluta flera kameror till en och samma monitor, ett bra exempel på en sådan är Neonate BC-8000DV babyvakt. Där kan du också välja att koppla bort bilden om få mycket längre räckvidd om du skulle behöva det. Räckvidden på de flesta babyvakter med kamera är 50 meter i inomhusmiljö och 300 meter i ostörd utomhusmiljö.

Babyvakter med kamera finns i flera olika modeller och prisklasser, välj en som passar dig!

Bäst i test

Smidig babyvakt med kamera som är enkel att använda. Philips Avent Baby Monitor SCD841/26 använder FHSS-teknik för säker och privat anslutning.

Premium