säkert hem

Barnsäkra ditt hem

En viktig sak du kommer att behöva göra både innan din bebis födds och allt eftersom hen växer och blir mer och mer rörlig och nyfiken på världen är att barnsäkra ditt hem. Exakt vad det är du behöver göra beror lite på hur ditt hem ser ut och vad du har där hemma. 

Stäng av med grind

Bor du i ett hus med flera våningar kommer du att behöva sätta grind för trapporna. Du behöver ha en grind både nere och uppe i trappan för att inte barnet ska börja klättra och riskera att ramla och slå sig. 

Men grindar kan även vara funktionella på andra ställen, exempelvis kan du sätta en grind intill köket då slipper du oroa dig över att barnet tar sig in dit på egen hand. Har du en öppen spis kan en bra idé och vara att sätta en grind framför den så att barnet inte tar sig fram till elden. 

Håll koll på ditt sovande barn

Barn sover mer än vuxna och under tiden ditt barn sover kan det vara skönt att passa på att fixa med annat. Men ligger barnet och sover i ett eget rum kan det ändå vara bra att kunna ha koll på barnet. Med hjälp av en babyvakt kan du röra dig runt i huset och på tomten samtidigt som du har koll på ditt barn.

Akta kemikalier och mediciner

Kemikalier så som städ- och tvättmedel ska aldrig finnas så att barn kan få tag på dem eftersom de ofta är mycket hälsofarliga och ibland till och med dödliga. Det samma gäller med mediciner och därför ska dessa alltid förvaras oåtkomliga för barn, gärna högt upp och i låsta skåp.

Nyheter

Följ oss

Nyheter