Bästa bebisleksaker 5 åring

www.testkungen.se samarbetar med ett antal olika återförsäljare. Därför kan det förekomma affiliatelänkar från AdTraction och TradeDoubler där vi får en reklamprovision för den trafik vi driver till olika butiker.

Är du bjuden på barnkalas hos en femåring? Eller råkar det kanske vara så att du själv har en femåring där hemma? Då är den här texten tillägnad dig. Här kommer vi nämligen tipsa om bästa bebisleksaker för 5 åring! Detta för att det ska vara så enkelt och smidigt som möjligt för dig att hitta en leksak som kan passa till barnet i fråga.

Marknaden av leksaker för barn är nämligen enormt stor. I det finns det många fördelar, samtidigt som det kan försvåra valet – vilka av alla leksaker ska jag välja? Vilken leksak kommer passa bäst? Genom att ta del av vår guide behöver valet inte bli lika svårt, utan istället kan det bli ganska enkelt!

Populära leksaker 5 åring

Micki Byggstavar (200 st)

Vill du investera i en leksak för 5 åring som ger oändligt med möjligheter och variation? Då kan vi verkligen tipsa dig om denna Micki Byggstavar. Det må låta som en otroligt enkel, och kanske lite tråkig, sak att ge till ett barn. Men faktum är dessa byggstavar många gånger är otroligt uppskattade av såväl barn som föräldrar. 

Det bästa med denna leksak är att den kan passa lika bra till en 2 åring som till en 5 åring. Detta tack vare att byggstenarna som sagt ger så otroligt många valmöjligheter när det kommer till användning. Barnets fantasi får ett enormt utrymme att flöda stort vilket både är roligt, bra och utvecklande. I förpackningen får du med hela 200 stavar i trävit färg.

Tinti Badfärg 3-pack

Detta kit med badfärg är den perfekta presenten att ge till en lekfull och badsugen 5 åring. Med denna badfärg kommer nämligen badstunden bli ännu roligare – istället för att det bara blir ett ”vanligt” bad så kan i tillsammans färga både vatten och skumbubblor i rött, blått eller gult. Så roligt!

Vi gillar verkligen att dessa badfärger är helt naturligt framställda, och att de är så enkla att använda. Det krävs bara att ni öppnar förpackningen och lägger ner förpackningen med valfri färg direkt ner i vattnet. Vill ni göra det extra roligt kan ni ju testa att blanda olika färger med varandra. Vilken färg får vattnet om ni blandar den röda och blå tabletten?

Disney Frozen Home Sprint

En väldigt rolig present att ge till en 5 åring är ett spännande, fartfyllt och roligt spel. Så vad passar då inte bättre än att köpa detta Disney Frozen Home Sprint? Här går spelet ut på att ni ska slå en tärning och försöka ta dig hem så snabbt som möjligt. Men på vägen finns det olika hinder du måste se upp för, som både kan vara till din fördel och till din nackdel. 

Det är med andra ord väldigt spännande att se vad som händer och vem som kommer först. I detta spel kan ni vara 2-4 spelare beroende på vad som passar er. Passar barn från 4 år. Vi skulle säga att detta Disney Frozen spel är precis lika passande för ett stort Frozenfan som för en äventyrslysten och sprallig 5 åring!

 • Black week & Black Friday 2022

  Om du är på jakt efter att göra riktiga reafynd är det nu i november du ska vara extra alert..

  Read
 • Tips för bilåkning med barn

  Ska du åka på bilsemester med dina barn? Då har du flera drömlika scenarion att se framemot, men även en.

  Read
 • Mors dag present 2023

  Snart är det dags för dagen då alla mammor förtjänar lite extra uppvaktande, uppmärksamhet och uppskattning, det vill säga mors.

  Read
 • Barnsäkra ditt hem

  En viktig sak du kommer att behöva göra såväl innan din bebis föds och kommer till världen, och allt eftersom.

  Read

Att tänka på vid köp av leksak till 5 åring – tips för ett lyckat köp 

Marknaden av leksaker för barn är idag otroligt stor. Det finns ett enormt utbud av allt från dockor och gosedjur – som kanske även kan vara passande för barn från 1 års ålder till barn upp till 3 års ålder – till olika bilar, byggklossar, kritor, spel och liknande. Oavsett vad just du vill ge till en 5 åring kommer du med andra ord med stor sannolikhet hitta ett flertal olika alternativ som passar bra, det alltså oavsett intresse och önskemål. 

För att valet av leksak ska bli så bra som möjligt finns det dock vissa saker som kan vara bra att tänka på. Du bör bland annat tänka på att barnsäkra ditt hem och att inte låta några saker som kan vara skadliga eller farliga för barnet ligga framme, det anpassat efter barnest ålder. Nedan har vi listat de främsta sakerna du bör tänka på vid köp av leksak till 5 åring för att säkerställa att du gör ett så passande val som möjligt för alla inblandade, även dig själv!

Skolstart

Något som kan vara bra att ha i åtanke är att de allra flesta barnen vid 5 eller 6 års ålder kommer att börja skolan efter sommarlovet. Det innebär att det kan vara alldeles perfekt att köpa olika räkneböcker, skrivblock, pennor, räknespel och liknande, som barnet kan använda både inför skolstart och hemma på egen hand. Lärande, utvecklande och roligt!

En aktiv ålder

När barnet är 5 år är det inte helt ovanligt att intresset för aktivitet, rörelse och äventyr är stort. Det är ofta i denna ålder som barnet lär sig simma, cykla och så vidare, just för att barnet vill testa på fler saker och utveckla olika färdigheter. Att köpa en cykel, cykelhjälm, badkläder, badringar eller flytleksaker kan med andra ord passa perfekt. 

Intresse för att utforska och leka

Samtidigt som en 5 åring utvecklas väldigt mycket och växer till sig en hel del får man inte glömma bort att de fortfarande är barn som gillar att utforska och leka. Det kan med andra ord vara otroligt uppskattat att ge bort maskeradkläder, pyssel, bollhav och liknande leksaker där barnet tillåts att leka för fullt och använda sin fantasi. 

Priset är inte det viktiga

För dig som ska köpa en leksak, eller kanske till och med ge bort en present, till en 5 åring kan det kanske kännas svårt att veta vilken prisnivå man bör hålla sig till. Det även då i förhållande till den relation du har med barnet och dess föräldrar. Det du köper bör inte vara alldeles för dyrt, men inte heller för billigt. 

Värt att nämna är dock att priset inte är det viktiga i detta. Utan det som är viktigt är att du väljer leksak efter 5 åringen i fråga. Om det så handlar om att du ger ett litet gosedjur eller en docka så kommer inte det spela någon roll så länge presenten är genomtänkt, personlig och fyller en funktion eller ett syfte. Det finns så många leksaker som passar för 5 åringar!