www.testkungen.se samarbetar med ett antal olika återförsäljare. Därför kan det förekomma affiliatelänkar från AdTraction och TradeDoubler där vi får en reklamprovision för den trafik vi driver till olika butiker.

Bästa stekhäll 2023

Bäst i test stekhäll 2023

En stekhäll är en otroligt bra investering för dig som gillar att laga mat utomhus. Tack vare stekhällens enkla men samtidigt praktiska utformning har du med en stekhäll möjligheten att laga mängder av varierande maträtter oavsett var du befinner dig, det alltså även oavsett var du befinner dig utomhus.

Det finns mindre stekhällar som är perfekta att ta med sig då du ska ut på vandring eller göra ett äventyr i skogen, och så finns det de lite större, mer robusta modellerna som är riktigt härliga att ha på altanen, intill uteplatsen eller på gräsmattan i trädgården. Oavsett vad just du vill tillaga, hur många du vill laga mat till och var du vill placera dig finns det en stekhäll som kan passa.

För dig som är på jakt efter den stekhäll som är bäst i test kan vår köpguide komma till stor användning. Här har vi nämligen samlat de bästa stekhällarna på marknaden i ett flertal olika kategorier. Ta del av vårt stekhäll test för att hitta din favorit, så att du kan ta din matlagning till nya nivåer även utomhus.

1. Recension om Muurikka Stekgryta (Wok) med ben

Är du ett stort fan av att göra olika typer av woks? Då kan den här stekgrytan från Muurikka komma att bli en ny favorit! I och med att detta är en liten specialare av stekhällar kan det kännas som att dess användning är begränsad. Vi skulle dock säga att det är precis tvärtom.

Med denna stekgryta kan du inte bara steka dina råvaror och tillaga maträtter där efter. Utan dess djupa utformning gör den även perfekt för att tillaga maträtter som kräver lite mer yta och djupa rum, så som grytor, soppor och woks. Det är med andra ord en väldigt mångsidig variant av stekhäll som de flesta kan få användning av.

Dessutom kommer den med tre stadiga men löstagbara ben som underlättar vid användning. Den kan användas direkt över öppen eld utan problem. Vi gillar också att grytan är generös men inte allt för stor. Prisvärd stekhäll av hög kvalité!

 

1. Bästa stekhäll för wok

Muurikka Stekgryta är perfekt för dig som gillar att göra stora portioner av wok! Dess djupa form är även optimal för tillagning av kött, grytor, soppor och liknande. En unik, mångsidig stekhäll!

2. Recension om Muurikka Stekhäll 58 cm med Ställning och D-400 Brännare

För dig som gärna går efter andras recensioner och litar på positiva omdömen och höga betyg kan vi lova dig att denna stekhäll, Muurikka stekhäll 58cm med ställning och D-400 brännare, inte kommer göra dig besviken. Detta är nämligen vår bäst i test vinnare, och det av flera anledningar.

Till att börja med får du här ett komplett kit med allt du behöver för att laga riktigt god mat med en stekhäll utomhus. Stekhällen i sig är generöst tilltagen utan att upplevas som klumpig eller stor. Du kan tillaga allt från fisk och kött till woks, pannkakor och mycket mer. Resultaten blir riktigt bra.

Tack vare de stadiga benen och tillhörande ställning kan du känna dig trygg med att den står säkert på sin plats i alla lägen, även i elden. Vid köp får du även med en effektiv gasolbrännare med vindskydd, en praktisk skyddspåse och en tub med stekfett. Detta är alltså värt en investering i sig.

Det är hur enkelt som helst att sätta ihop denna konstruktion. Samtliga delar är även lätta att hantera och rengöra oavsett var du väljer att placera din häll. Kort sagt en otroligt prisvärd variant som enligt oss är bästa stekhäll i alla kategorier. Hög kvalité rakt igenom.

  Specifikationer

   • Sommarköksvagn Basic Brun/svart
   • Gasolbrännare D-350
   • Muurikka 58 cm stekhäll
   • Muurikka Lock 58 cm

  Kolla Priset

2. Bäst i test stekhäll

Vill du investera i den stekhäll som är bäst i test? Då hittar du vår testvinnare här – Muurikka Stekhäll 58cm med ställning och D-400 brännare! Detta är en riktig klassiker som går hem hos alla.

3. Recension om Muurikka Stekhäll 48 cm med ben

Oavsett om du vill investera i en stekhäll som möjliggör tillagning mitt i skogen, eller om du vill köpa en variant som känns trygg att använda över elden på altanen kan vi rekommendera vår prisvärda deltagare Muurikka Stehäll 48cm med ben. Denna finns i flera olika storlekar och designs för breda valmöjligheter.

Muurikka är, inte bara av den anledningen, en storfavorit när det kommer till stekhällar. Och det inte bara för oss! Denna variant på 48cm är återigen en omtalad klassiker som funkar för det mesta. Tack vare de stadiga och avtagbara benen, samt det greppvänliga handtaget känns den både trygg och säker.

Stekhällens material av varmvalsad plåt innebär hög värmetålighet som i sin tur möjliggör långvarig användning och perfekta resultat. Värmespridningen är på topp samtidigt som du inte behöver oroa dig för att något fastnar eller trillar av pannan. Detta ser även hällens svagt skålformade design till – att tillaga maträtter med vätska är inte ett problem. Så prisvärd stekhäll.

  Specifikationer

   • Typ: Stekhäll
   • Diameter: 48 cm
   • Vikt: 5.2 kg

  Kolla Priset

3. Prisvärd stekhäll

Här har vi en riktigt prisvärd stekhäll i ett enkelt men praktiskt format. Dess 48cm gör den enkel att hantera samtidigt som de pålitliga benen möjliggör trygg användning. Lätt att använda för det mesta.

4. Recension om Hällmark Stekhäll 58 cm

Fick du upp ögonen för vår bäst i test vinnare men känner för att investera i en ännu lite lyxigare stekhäll? Då kan denna modell vara perfekt för dig. Här får du allt du behöver för att lyckas då du vill använda en stekhäll utomhus.

Som vårt främsta budgetval är denna stekhäll från Hällmark en av våra bäst i test deltagare. Oavsett om du tagit del av vårt stekhäll test för att få tips och råd, eller om du faktiskt är här för att hitta den bästa stekhällen för dig kan vi lova att just denna modell är ett av våra mest användbara tips.

Väljer du att investera i en av Hällmarks storsäljare kommer du få en stekhäll för många år framöver. Här går alltså ett lågt pris hand i hand med hög kvalité och slittålighet, vem gillar inte det!? Det är också ett perfekt alternativ för dig som vill använda en riktigt bra stekhäll utomhus då den även funkar på vintern.

Dessutom är den svensktillverkad, och så känns det både smidigt och tryggt vid användning. De praktiska handtagen och avtagbara benen underlättar användning rejält. Vi är så nöjda!

  Specifikationer

   • Hällmark stekhäll 48 cm
   • Hällmark gasolbrännare 30 cm
   • Hällmark regulatorset

  Kolla Priset

4. Bästa budgetval

Hällmarks stekhäll på 58cm är utan tvekan vår vinnare när det kommer till budgetvarianter. Denna är prisvärd, pålitlig, riktigt kvalitativ och minst sagt mångsidig. Den kommer följa med dig många år framöver!

5. Recension om Muurikka Stekhäll 100 cm med Vindskydd och Brännare D-500

Frågar du oss finns det ingen tvekan om att Muurikkas Stekhäll med tillhörande vindskydd och brännare är en solklar vinnare. Just av den anledningen valde vi att ta med just den varianten av stekhäll i vårt test två gånger. Utöver att det är vår bäst i test vinnare är det även en lyxig favorit.

Här har vi nämligen en uppgraderad variant av vår vinnare, Muurikka Stekhäll 100cm med vindskydd och D-500 brännare. Som ni förstår är denna stekhäll inte bara väldigt mycket större, utan den kommer även med en något mer kraftig brännare. Tillhörande 70cm- ben för dess tunga kropp, samt vindskydd, ingår också.

Vi är verkligen så nöjda med den här varianten. Det trots att den kostar otroligt mycket. Det går så snabbt, är otroligt enkelt att laga stora portioner, och så känns det tryggt. Samtidigt får du allt du behöver i ett och samma paket. Stekhällen är också robust och rejäl och kommer hålla i princip hela livet. Så bekvämt och mångsidigt!

  Specifikationer

   • Bredd: 65 cm
   • Höjd: 89 cm
   • Djup: 71 cm
   • Vikt: 13.1 kg

  Kolla Priset

5. Lyxig stekhäll

Fick du upp ögonen för vår bäst i test vinnare men känner för att investera i en ännu lite lyxigare stekhäll? Då kan denna modell vara perfekt för dig. Här får du allt du behöver för att lyckas då du vill använda en stekhäll utomhus.

Kommer jag ha användning av en stekhäll?

Gillar du att laga mat utomhus, inte minst för stora sällskap och på ett lite mer robust sätt, kommer en stekhäll passa perfekt i din trädgård. Idag finns det varianter av stekhällar som kan passa alla olika behov och intressen – utgå från vad du efterfrågar och välj den som erbjuder bäst användning för dig!

Vilken storlek av stekhäll är bäst för mig?

Idag finns det som sagt mängder av olika stekhällar att välja mellan på marknaden. Det innebär att du i princip kan välja mellan alla olika storlekar. Större stekhällar är mer rejäla och robusta, och de funkar även bra då du vill laga mat för fler personer.

Samtidigt är större stekhällar lite krångligare att både flytta och ta hand om. Mindre stekhällar väger ofta lite mindre vilket innebär att de är lättare att flytta runt, samtidigt som de kanske inte är riktigt lika tåliga och hållbara.

Vilket material är bäst?

Även svaret på frågan om vilket material som är bäst varierar beroende på vad just du är i behov av. Stekhällar av varmvalsat stål är fördelaktigt då det väger mindre, erbjuder riktigt bra värmefördelning och ser till att maten inte bränner fast. Vill du flytta runt din stekhäll på olika platser och slippa så mycket underhåll kan det alltså vara att föredra.

Om du istället vill ha en mer rejäl stekhäll som både tål mer och håller längre, men som samtidigt är lite svårare att hantera, är de av gjutjärn att föredra. De är mer robusta och ”på riktigt”, vilket i sig även innebär att de är tyngre och svårare att flytta. De håller dock värmen väldigt länge.

Nyheter och tips till köket

Läs de senaste nyheterna och de bästa tipsen till köket

Aktuella Erbjudanden

köket matlagning
cervera

Erbjudande

50%

Se aktuella kampanjer hos Cervera.

Gäller så länge lagret räcker

middag under infravärme
proffsmagasinet logo

Erbjudande

30%

Passa på att fynda hos Proffsmagasinet!

Gäller så länge lagret räcker

robotgräsklippare
gardenstore logo png

Erbjudande

Upp till 20%

Få upp till 20% på en rad olika produkter.

Gäller tills vidare

köket matlagning
mathem logo png

Rabattkod

NY150KR

150 kr rabatt för nya kunder!

Giltigt t.o.m. 31/12 2022

köket matlagning
hemköp logo png

Rabattkod

HEMKÖP100

100 kr rabatt när du handlar för 700 kr!

Giltigt t.o.m. 31/12 2022

stekpanna test
kitchentime

Outlet

-70%

Här hittar du populära köksredskap.

Gäller så länge lagret räcker

Vad är en stekhäll?

Det finns många fördelar med att använda en stekhäll. Men vad är en stekhäll egentligen? För dig som inte tidigare är bekant med det mycket praktiska fenomenet så kan man förklara en stekhäll som något mellanting mellan en wokpanna och en stekpanna. Det är alltså, som du säkert nu förstår, en form av köksredskap.

Skillnaden är dock att en stekhäll är utformad för att kunna användas utomhus. Just av den anledningen är de ofta tillverkade i riktigt slittåliga och hållbara material, vanligen varmvalsat stål eller gjutjärn. På så sätt kan du med en stekhäll känna dig säker på att den kan användas länge utan risk för att den slits av varken väder eller av påfrestande tillagning. De kräver sällan särskilt mycket underhållning, till skillnad från en stekpanna (inte minst de pannor som är i gjutjärn).

Det bästa är att stekhällen gör sig lika bra vid användning i uteköket som vid användning i skogen eller på tomten. Så länge du ser till att plocka in den när det är dags att förbereda trädgård och uteplats för vintern och förvarar den på ett tryggt och skyddat ställe tål stekhällen det mesta. Den är smidig att både ställa undan och ta fram vid behov!

Mångsidigt redskap

En av de främsta fördelarna med en stekhäll är att den i de allra flesta är svagt skålformad. På så sätt kan du tillaga möjliga olika typer av maträtter, där det inte är ett problem om såväl vätska som sås tillhör rätten. Det kommer inte rinna över kanten trots att hällen är stor och robust.

Oavsett om du vill steka, koka, baka eller fritera olika råvaror kan vi garantera dig att en stekhäll kommer göra sig riktigt bra. Den möjliggör mångsidig matlagning till såväl stora som små sällskap i alla lägen. Beroende på vilken variant just du väljer att köpa kan du antingen placera den i din trädgård eller ta med den på dina äventyr i naturen.

Idag finns det mängder av olika stekhällar att välja mellan. Du kan med andra ord hitta en favorit som passar perfekt för dina behov och intressen. Oavsett vad just du efterfrågar kan vi garantera dig att en stekhäll kan komma till stor användning då den är så mångsidig och trygg att använda.

Hur rengör man en stekhäll?

Beroende på vilken stekhäll just du väljer att investera i kan material och utformning variera. Vanligast är dock att de är gjorda av varmvalsat stål eller gjutjärn. Stekhällar som är tillverkade av stål är ofta lite mer tåliga och mer lätthanterliga än just gjutjärn, inte minst när det kommer till rengöring och underhåll.

Somliga varianter som är av stål anses därmed vara tillräckligt tåliga för att diskas i maskinen. Vi skulle dock rekommendera dig att du rengör din stekhäll för hand med tvål och vatten oavsett rekommendationer från olika tillverkare. Detta är ofta tillräckligt då stålet ser till att maten inte bränner fast.

Köper du en stekhäll av gjutjärn gäller dock inte riktigt samma sak. Utan där är det extra viktigt att du tar hand om din stekhäll på ett skonsamt sätt enligt de instruktioner som ges. Gjutjärn har en tendens att rosta om du diskar det med diskmedel. Se därför till att endast diska den i varmt vatten, följt av tork och en genomgående oljebehandling.

Sammanfattning

Frågar du oss skulle vi säga att en stekhäll är en riktigt bra investering för de allra flesta som på något sätt gillar att stå i köket. Om du dessutom är ett fan av att laga mat utomhus, och gärna för flera personer, kan vi garantera att den kommer gå hem.

Stekhällar möjliggör mångsidig matlagning i alla olika väder. Tack vare deras robusta och rejäla designs i slittåliga och hållbara material är det en investering som kommer bestå i många år. De är även relativt smidiga att hantera, känns trygga att använda och så funkar de till de allra flesta matlagningstyper.

Vill du hitta den bästa stekhällen har vi många tips och råd att bidra med i denna guide. Ta del av våra rekommendationer ovan för att hitta din favorit bland från vårt stekhäll test. Det finns en variant som kan passa alla olika behov och intressen!

 

Bäst i test

Vill du investera i den stekhäll som är bäst i test? Då hittar du vår testvinnare här – Muurikka Stekhäll 58cm med ställning och D-400 brännare! Detta är en riktig klassiker som går hem hos alla.