www.testkungen.se samarbetar med ett antal olika återförsäljare. Därför kan det förekomma affiliatelänkar från AdTraction och TradeDoubler där vi får en reklamprovision för den trafik vi driver till olika butiker.

Bästa trådlösa högtalare 2023

Trådlös högtalare bäst i test 2023

En trådlös högtalare är så gott som en självklarhet i varje persons ägor idag. Trådlösa högtalare har idag så pass bra ljudkvalitet att det är den enda högtalaren du behöver, du kan spela musik med den hemma och du kan ta med dig den och spela musik var du än befinner dig. Det såväl på stranden och i parken som då du åker bil med barnen, tränar i ditt hemmagym eller spelar padel.  

En bra trådlös högtalare ska självklart ha bra ljud, men ska också ha bra batteritid samt vara enkel att koppla upp. Vill du kunna ha med dig den till stranden kan det också vara bra om den är stänk- och sandtålig.

Trådlösa högtalare finns i alla möjliga olika prisklasser och det finns något för alla, oavsett hur kräsen du är med ljudet. Dyrast behöver självklart inte alltid vara bäst, men när det kommer till högtalare kommer priset ofta spegla ljudkvaliteten och det kan vara bra att ha med sig i åtanke när man tittar på olika högtalare.

Vi har gjort ett trådlösa högtalare test där vi har testat flera olika portabla högtalare, som alla ansluts via Bluetooth. 

1. Recension av Soundlink Revolve+

Är du en riktig ljudnörd, och det enda som duger för dig är det absolut bästa bör du satsa på en Bose SoundLink Revolve+. En riktigt bra högtalare som levererar mer än vad man någonsin skulle kunna förvänta sig av en portabel högtalare, men som du också får vara beredd på att betala ett premiumpris för. Du ansluter den till telefonen via Bluetooth.

En av funktionerna som gör att denna högtalare verkligen sticker ut från andra är att den har ett system som gör att ljudet sprids 360° runt högtalare, och du kommer att höra musiken precis lika bra var du än sitter i rummet. Något vi inte ser hos många högtalare, eftersom de flesta endast har ljudutströmningen åt ett håll.

Den har något sämre batteritid än vår testvinnare och enligt tillverkaren har den en speltid på 16 timmar, visst är fler timmar alltid önskvärt men 16 timmar är ändå inget vi tycker att man kan klaga på, speciellt inte när ljudet är så pass bra.

Något den här högtalare från Bose har däremot som vår testvinnare inte har är en inbyggd mikrofon, och med ett enkelt knapptryck med en knapp på ovansidan kan du starta din telefons röststyrning. Absolut inte en nödvändig funktion, men ändå en sådan sak som gör det där lilla extra och som gör att högtalaren verkligen känns premium.

Bose har också en egen app du kan ladda ner, och i den kan du göra olika inställningar för högtalaren men också koppla ihop flera olika Bose produkter, för ett riktigt bra ljudsystem.

Högtalaren är vattentät och stöttålig och du kan bära med dig den på dina äventyr utan att oroa dig för att den ska gå sönder.

  Specifikationer

   • Äkta 360°-ljud
   • Upp till 17 timmars speltid
   • Vatten- och dammtålig design

  Kolla Priset

1. Premium-varianten

Högtalaren som passar ljudnörden som endast nöjer sig med det allra bästa. Bose SoundLink Revolve+ sprider ljudet i 360° runt i rummet.

2. Recension av JBL Go 3

För dig som är ute efter en praktisk och lätthanterlig trådlös högtalare kan vi verkligen tipsa om denna modell från JBL. JLB go 3 är nämligen en mycket nätt, smidig och behändig högtalare som du utan problem kan ta med dig överallt. Den väger väldigt lite, är inte alls särskilt stor och har ett praktiskt handtag. 

Trots storlek och design erbjuder den ett riktigt kraftfullt, levande ljud och hela 5 timmars trådlös användning. Allt detta får du för ett kanonbra, budgetvänligt pris. Sa vi att JBL go 3 var en självklar vinnare i vår budgetkategori?

Kompakt och lätt att ta med sig

En av de viktigaste egenskaperna när det kommer till trädlösa högtalare är enligt oss att de ska vara smidiga och behändiga att flytta omkring och placera på olika ställen. Vi bryr oss alltså inte bara om att de ska vara utan sladd och därmed något lättare att handskas med. Utan de ska även vara behagliga att hantera vid användning på olika ställen och i olika situationer. 

Just därför anser vi att detta är en solklar vinnare i vårt test av bästa trådlösa högtalare. 

Den väger endast ca 200g och mäter 4,8 x 9,4 x 1,3cm – både vikt och mått talar för att denna högtalare kan tas med i väskan, bäras i handen eller till och med tas med i fickan utan minsta problem. I och med att högtalaren 

  Specifikationer

   • Vattentålig
   • Bluetooth

  Kolla Priset

2. Grymt ljud

JBL Go 3 har ett riktigt bra ljud och låter dig koppla ihop upp till 100 stycken högtalare för att få ett fullständigt ljudsystem.

3. Recension av JBL Clip 3

Den trådlösa Bluetooth högtalare som vi tycker är absolut bäst i budgetklassen kommer även den från JBL, det är nämligen JBL Clip 3. Det här är inte bara den bästa i budgetklassen utan kanske också en av de allra smidigaste portabla högtalarna att ha med sig.

Den här högtalaren är relativt liten och är kanske inte den du ska satsa på om du vill ha en högljudd fest runt lägerelden en kväll, men perfekt om du vill kunna ta med dig musik ut när du påtar i trädgården utan att behöva ha hörlurar.

Det som gör att den här högtalaren är så smidig att ha med sig är att den har ett inbyggt clip som gör att du kan fästa den i exempelvis ryggsäcken, på en hylla ut i trädgården eller till och med i byxlinningen om du så önskar. Den har också en väldigt lätt vikt och väger endast 220 gram, så där kan man verkligen tala om portabel.

Den har inte riktigt lika bra batteritid som de större högtalarna, men det känns helt naturligt eftersom batteriet i den också är mindre, men en speltid på 10 timmar tycker vi är helt klart godkänt för en högtalare i den här prisklassen och storleken.

Precis som vår testvinnare är den vattentät enligt IPX7 klass, och du kan utan problem ha med dig den på båten eller andra aktiviteter nära vatten.

Du kan koppla den till din högtalartelefon med ett enkelt knapptryck, och skulle telefonen ringa kan du helt enkelt prata i telefon via högtalaren, mycket smidigt och enkelt.

Bonus är att den finns i många olika färger.

3. Budget-alternativet

Smidig högtalare till ett budgetpris som du enkelt kan bära med dig tack vare att den har ett clips som du enkelt fäster med.

4. Recension av Marshall Emberton

Bärbara högtalare är förvisso en relativt ny produkt, men det betyder inte att högtalaren behöver de modern ut, vill du ha en bra högtalare i retrostil tycker vi att du ska titta närmare på Marshall Emberton. Marshall är ett varumärke som är känt för att göra riktigt bra högtalare i retrodesign, och Emberton är en av deras portabla högtalare.

Det här är en lite större högtalare, som passar utmärkt att ha med sig till sommarstugan, på campingen och liknande men kanske inte lika bra för att bära med sig till olika ställen. Du ansluter den enkelt via Bluetooth och kan sedan njuta av kristallklart ljud i 20 timmar. Precis som Bose högtalaren vi rekommenderade har denna 360° ljudutströmning, och du kommer att få en lika bra upplevelse var i rummet du än sitter.

Batteriet har som sagt en speltid på 20 timmar, men du kan snabbladda den under 20 minuter och få ut hela fem timmars speltid. Perfekt när du har råkat glömma ladda högtalaren, men inte vill få kvällen förstörd för det.

Trots att denna högtalare från Marshall är relativt stor, väger den endast 700 gram. Så även om den tar upp en viss yta i resväskan, kommer den inte ta upp vikt. Den är IPX7-klassad och du behöver alltså inte oroa dig för att den ska bli skadad av vatten. Perfekt för poolpartyt.

  Specifikationer

   • Bluetooth 5.0
   • Vattentät
   • Trådlös
   • Vikt 700 g

  Kolla Priset

4. Bärbar högtalare i retrostil

En modern högtalare i retrodesign. Njut av kristallklart ljud i 20 timmar på en laddning med Marshall Emberton trådlösa högtalare.

5. Recension av Sony SRS XB12

En annan mycket liten och smidig bärbar högtalare som också är väldigt prisvärd är Sony SRS-XB12. En snygg, rund högtalare med intensivt ljud som finns i flera olika färger.

Trots att den är så pass liten har den en riktigt bra bas tack vare funktionen Extra Bass som är ett passivt element som förbättrar låga toner och ger en fylligare bas. Något som annars brukar kunna bli ett problem med dessa små portabla högtalare.

Precis som JLB Clip 3 är den här mycket enkel att bära med sig var man än går, eftersom den har en löstagbar rem som gör att du kan fästa högtalaren på olika saker. Varför inte hänga upp den på en gren i trädgården?

Högtalaren är helt vattentät enligt IP67-klassning och du behöver därför inte oroa dig om du råkar tappa den i badkaren eller om du råkar spilla ut ett vattenglas på den. Den är också helt dammtålig, vilket gör att du kan ta med den till stranden eller till och med ut i öknen om du är så pass äventyrlig.

Den här högtalaren från Sony är en monohögtalare, men du kan koppla ihop den med en likadan för att kunna få ett stereoljud.

Den har en batteritid på 16 timmar, vilket är bra och tillräckligt för en sån har liten högtalare.

  Specifikationer

   • Helt vattentät med IP67-certifiering
   • Upp till 16 timmars batteritid

  Kolla Priset

5. Liten och prisvärd

Sony SRS-XB12 är en rund högtalare som sprider ljudet i 360°. Enkel att bära med sig tack vare en läderrem som går att fästa.

Kan jag styra en högtalare från olika telefoner?

Oftast kan du inte styra en högtalare samtidigt från olika telefoner, men det finns undantag. Däremot kan du utan problem koppla upp högtalaren mot olika telefoner vid olika tillfällen.

Hur lång batteritid är lagom?

För en mindre högtalare är 10 timmar vanligt medan större brukar ha mellan 16–20 timmar speltid.

Hur lång räckvidd ha en Bluetooth-högtalare?

Det beror på om det finns mycket som stör emellan, men cirka 10 meter.

Ska jag ha en Bluetooth-högtalare eller WiFi-högtalare?

För en WiFi-högtalare måste du ha tillgång till WiFi-nätverk och du kan inte spela musik ute på stranden till exempel. En högtalare som kopplas via Bluetooth kan du använda var som helst. Så det beror på ditt användningsområde.

Nyheter och tips om hemelektronik

Vi går regelbundet igenom nyheter och produktlanseringar och delar med oss av tips och nyheter.

Aktuella Erbjudanden

middag under infravärme
lamp24 logo png

Rabattkod

SE22-UTE14

Lys upp utomhus! Få 14% rabatt på all belysning

Giltigt t.o.m. 31/8 2022

Skillnad på en Bluetooth-högtalare och en WiFi-högtalare

I det här testat har vi endast valt att titta på högtalare som du kopplar ihop med din smartphone eller surfplatta med hjälp av Bluetooth – det vill säga trådlösa högtalare, som bland annat Sonos erbjuder – eftersom det är dessa som räknas som portabla och en sådan du behöver ha om du vill kunna använda den utanför ditt hemnätverk.

Men det finns även trådlösa högtalare som du kopplar ihop med din telefon via WiFi, och här tänkte vi förklara skillnaden mellan dessa två för att du enklare ska veta vad det är du egentligen söker.

En högtalare du kopplar med WiFi kan du endast använda hemma, eller där du har en WiFi-uppkoppling, du kan alltså inte använda den på resa eller om du exempelvis vill ta med dig högtalaren till stranden. Därför är en WiFi-högtalare ett bättre val om du helt enkelt vill ha en bra högtalare hemma, som du inte behöver ansluta via kabel. Tidigare var det vanligt att du behöva ansluta högtalaren till en ljudkälla, exempelvis din smartphone med en hörlurssladd, men det behöver du alltså inte med en WiFi-högtalare.

Har du istället en portabel högtalare som du ansluter med Bluetooth behöver varken din telefon eller högtalaren ha WiFi, ja telefonen behöver förstås ha internet för att streama musik men det är en helt annan fråga. En Bluetooth-högtalare kan du med andra ord ta med dig vart som helst och enkelt koppla upp till telefonen.

Det som kan vara bra att veta är att Bluetooth har mycket kortare räckvidd än vad WiFi-anslutning har. Går du runt hemma och har telefonen i fickan kan den absolut tappa kopplingen med högtalaren. Har du däremot en WiFi-högtalare kommer du kunna röra dig obehindrat i huset så länge du har WiFi-uppkoppling.

En WiFi-högtalare är alltså bra för dig som endast kommer att lyssna på musik i hemmet medan en Bluetooth-högtalare passar dig som vill ha en portabel högtalare som du kan ta med överallt.

Sammanfattning trådlösa högtalare

I det här testet har vi recenserat sex olika portabla Bluetooth-högtalare och vår testvinnare är JLB Charge 4. En mycket bra högtalare men bra ljud, enkel att använda och har bra batteritid – allt det vi efterfrågar hos en högtalare, och dessutom har den ett rimligt pris.

Vill du däremot ha en riktig premiumhögtalare har vi recenserat Bose SoundLink Revolve+ som är en riktigt lyxig högtalare som kan tillfredsställa alla ljudnördar, men då får du också vara beredd på att betala priset för den.

Vill du ha en liten och behändig högtalare kan du titta på JBl Clip 3 eller Sont SBS-XB12.

Vi endast recenserat trådlösa högtalare som kopplas via Bluetooth, men ska du endast använda din högtalare i hemmet kan vi rekommendera dig att titta på högtalare som kopplas via WiFi istället.

Bäst i test

JBL Go 3 har ett riktigt bra ljud och låter dig koppla ihop upp till 100 stycken högtalare för att få ett fullständigt ljudsystem.

Premium