handdammsugare som städar

Fördelar med handdammsugare

Listan på fördelar med handdammsugare kan göras lång. Det är helt enkelt en riktigt bra produkt som de allra flesta både kan få glädje och användning av. För att sammanfatta det hela kommer vi här att ta upp de 5 främsta fördelarna med en handdammsugare, just för att du ska få det svart på vitt. 

Oavsett som du väljer att köpa en handdammsugare som vi tidigare har tipsat om eller om du väljer en egen modell finns det ingen tvekan om att den kommer göra stor nytta i ditt liv. Är du ännu inte riktigt såld på det här med skaftdammsugare eller handdammsugare kanske du kan bli det genom att läsa den här texten? Det är nämligen en produkt som kan göra stor skillnad i städningen trots att du redan har en vanlig dammsugare, och kanske till och med även en robotdammsugare.

Funderar du över om det inte räcker med din vanliga dammsugare kan vi säga såhär: “Du vet inte vad du missar med att bara ha en vanlig dammsugare”. Med handdammsugaren slipper du krångel med sladdar, dammsugarpåsar, brist på utrymme och mycket annat. Det har aldrig varit enklare att få rent och dammfritt överallt! 

Städa utan el 

Hur många gånger har det inte hänt att du har behövt byta eluttag eller sätta i en förlängningssladd för att din vanliga dammsugare ska fungera? Detta är ett vanligt problem hos många när de ska dammsuga, speciellt när man vill dammsuga i exempelvis bilen eller båten. 

Med en handdammsugare slipper du bry dig om ens behöva koppla in en sladd överhuvudtaget. Istället fungerar den som en dammsugare utan sladd, som alltså inte behöver el för att fungera. Du kan använda den i hemmet, i bilen eller till båten, i uteköket och till och med i trädgården, så länge du laddar upp den innan den ska användas går det hela hur smidigt som helst.

I och med att den kan användas när, var och i princip hur som helst slipper du köpa en helt ny dammsugare till bilen eller båten. Handdammsugaren är väldigt enkel att packa ned och behändig att ta med såväl som använda oavsett tillfälle. Detta är enligt oss, och många andra, den främsta fördelen med sladdlösa dammsugare. 

Du slipper plocka fram dammsugaren

Det kan inte bara vara vi som tycker att det jobbigaste med städningen inte är själva städningen i sig, utan istället drar man sig för att plocka fram dammsugaren. För det är inte bara jobbigt att hålla på och krångla och böka för att få fram den, utan det är även minst lika krångligt att ställa tillbaka den i städskåpet när man är klar. 

Med en skaftdammsugare slipper du krypa in i små städskåp och lyfta i konstiga positioner för att få fram dammsugaren. Du behöver inte heller hålla på och pussla för att den ska få plats. En hand- eller skaftdammsugare är nämligen otroligt smidig både när det kommer till användning, hantering, transport och förvaring. Den kan framförallt underlätta om du har barn eller djur i huset!

Detta då denna typ av dammsugare är mycket mindre och nättare än en vanlig dammsugare, vilket såklart gör att den tar väldigt mycket mindre plats. Något annat som är väldigt positivt med skaftdammsugare är att många har en ganska snygg design. Det gör att du kan lämna dammsugaren framme när du inte använder den. Den står stadigt på sin plats där du önskar. 

Bäst i test

Testvinnaren Dyson V8 Absolute förenklar städningen rejält. Trots att den liknar en vanlig dammsugare, det vill säga så nära man kan komma, är den otroligt mycket smidigare och lättsammare. Denna all-around-dammsugare kommer minst sagt att ta dig med storm. 

Lätt att komma åt i små utrymmen

Något av det mest irriterande med vanliga dammsugare är att det rätt ofta är svårt att komma åt och dammsuga i små utrymmen, exempelvis under bordet, bakom möbler, i små förråd eller på andra platser där det är svårt att ta sig fram. Antingen måste man dra ut alla möbler eller själv klättra in bakom dem, eller så struntar man i att dammsuga. 

Köper du en handdammsugare behöver du inte kompromissa på detta sätt, för med den kommer du aldrig mer behöva varken klättra in bakom möbler eller strunta i städningen. Med en handdammsugare kommer du nämligen enkelt åt alla utrymmen, stora som små. Det blir alltså inte längre ett problem att dammsuga i skrymslen och vrår.  

Trappor kan vara ett annat problem för vanliga dammsugare och robotdammsugare. Och då ska vi inte prata om hur svårt det kan vara att dammsuga i hörn. Med en handdammsugare klarar du av både trappor och hörn hur enkelt som helst. Handdammsugare är heller inte så tunga eller klumpiga vilket gör det hela ännu lite smidigare och mer behagligt. 

2 i 1 system

En handdammsugare är oftast inte bara en handdammsugare. Utan i många fall är handdammsugaren en del av en skaftdammsugare. Köper du köper en sådan kan du alltså få två dammsugare i en, som en 2-i-1 produkt. Detta kan du dra många fördelar av. 

Det bästa med att du får två dammsugare i en är att den inte tar upp mer plats än vad en gör, samt att du sparar tid genom att inte behöva byta dammsugare när du ska dammsuga olika ytor och utrymmen. Vill du använda dem separat så går det såklart också. 

Det enda du behöver göra är att lossa handdammsugaren från skaftdammsugaren – voilá, du har två dammsugare. Detta är både smart, praktiskt, ekonomiskt och behagligt. 

Nå längre än sladden räcker

I och med att handdammsugare väldigt sällan måste användas med sladd (och drivs istället på batteri) blir du aldrig begränsad i din städning. Du kan köra med dammsugaren hur, var och när du vill, och den kan användas till att dammsuga vad du vill. Du slipper anpassa dig efter en viss sladdlängd, ett visst uttag eller en viss yta. 

Detta ger dig en enorm frihet i städningen och gör det hela ännu lite lättare. I och med friheten med sladdlösa dammsugare kan du inte bara dammsuga huset utan begränsningar inomhus, utan den kan även utan problem användas på din altan eller balkong, i din bil eller båt, eller varför inte i garaget eller källarförrådet? 

Nyheter

Följ oss

Nyheter