BÀsta babysÀng 2021

BÀst i test babysÀng 2021

Under natten sker den viktigaste ÄterhÀmtningen för oss alla, och dÀrför Àr det viktigt att investera i en bra sÀng, nÄgot som sjÀlvklart Àven gÀller för barn. Barn behöver en sÀng som de kan sova gott i, men ocksÄ som de kan vÀxa tillsammans med. Den fÄr ocksÄ gÀrna vara praktiskt med möjlighet till förvaring samtidigt som den helst ska vara snygg och passa bra in i barnrummet.

Den första sÀngen du har till barn Àr troligtvis en spjÀlsÀng, som passar bra till dess att barnet Àr cirka tvÄ Är, efter det brukar de flesta barn kunna sova i en barnsÀng. En mycket populÀr variant av barnsÀng Àr en sÄ kallad vÀxasÀng, som du kan dra ut och göra lÀngre allt eftersom ditt barn ocksÄ vÀxer. Men ocksÄ barnsÀngar med förvaring under Àr praktiskt och populÀrt.

För att hitta bÀsta barnsÀng till just er kan det vara bra att ni först jÀmför barnsÀng av olika modeller och varianter. PÄ sÄ vis kan ni hitta en som passar bra till ert boende men som ocksÄ barnet kommer att sova gott i. Vi har gjort ett test barnsÀng för att hjÀlpa dig att hitta den bÀsta för just dig och ditt barn.

1. Recension av Troll Royal JuniorsÀng

Den hÀr sÀngen Àr bÄde riktigt snygg i barnrummet samtidigt som den Àr skön att sova i för ditt barn. Den har en hög huvudgavel med en mÄlad krona som dekoration, eftersom det Àr dÀr din prins eller prinsessa kommer att sova sin skönhetssömn och fÄ sin viktiga ÄterhÀmtning.

Den har höga spjÀlor pÄ sidorna vid huvudÀnden och ner ungefÀr en tredjedel av sÀngen. PÄ sÄ vis kan ditt barn sova tryggt i sÀngen utan att riskera att ramla ut, samtidigt som hen bÄde kan kliva i och ur sÀngen enkelt pÄ egen hand.

SÀngen Àr tillverkad i björk och av MDF-skivor och har ett vÀldigt nÀtt utseende och passar bra i ett rum dÀr man inte vill att sÀngen ska ta allt för stor plats. Den kÀnns bÄde luftig och elegant och finns i grÄtt och vitt.

BĂ€ddmĂ„tt Ă€r 140×70 cm.

Madrass köper separat.

1. NĂ€tt och elegant

Troll

Royal

En nÀtt och elegant sÀng med hög huvudgavel. Troll Royal JuniorsÀng har en krona mÄlad pÄ huvudgaveln och passar perfekt till smÄ prinsar och prinsessor.

2. Recension av Moose Toys BarnsÀng med Förvaring

Den hÀr barnsÀngen frÄn Moose Toys Àr bÄde praktiskt och snygg. Samtidigt som ditt barn kommer att sova gott i den fÄr du ocksÄ plats med mÄnga leksaker tack vare den smarta förvaringen som finns under den. DÀrför blir det hÀr ocksÄ den bÀsta barnsÀngen i vÄrt test av barnsÀng.

SÀngen kÀnns mycket robust eftersom den Àr byggd av tÄliga MDF-skivor och kommer att tÄla ett hopp eller tvÄ frÄn en liten busunge som inte har lust att ligga still i sÀngen. Tack vare höga kanter pÄ sidorna kommer ditt barn att kunna sova tryggt hela natten utan att riskera att ramla ut sÀngen.

FörvaringslÄdorna under sÀngen Àr tillverkade i textil och har dragkedja sÄ att du enkelt kan stÀnga dem. Perfekt för förvaring av leksaker, klÀder eller annat som du inte har plats för nÄgon annanstans.

BĂ€ddmĂ„tt Ă€r 140×70 cm.

Madrass till sÀngen köpes separat.

2. BĂ€st i test

Moose Toys

BarnsÀng med förvaring

En praktisk och robust barnsÀng tillverkad av tÄliga MDF-skivor. Under Moose Toys BarnsÀng finns smart förvaring med dragkedjor dÀr bÄde leksaker och klÀder fÄr plats.

3. Recension av Sebra VÀxasÀng Baby & Jr.

Den hÀr barnsÀngen Àr en mycket praktisk sÀng som ditt barn kan sova i redan frÄn att det Àr spÀdbarn. Det Àr nÀmligen bÄde en spjÀlsÀng och en vÀxasÀng kombinerad i ett.

NÀr du har en liten bebis anvÀnder du den som spjÀlsÀng och nÀr bebisen vÀxer och börjar bli nÄgra Är plockar du bort lÄngsidorna och fÄr istÀllet en barnsÀng. De höga kortsidorna med spjÀlor kommer fortfarande att sitta kvar samt att lÄngsidorna har en nÄgot högre kant Àn sjÀlva madrassen för att barnet inte ska riskera att rulla ut under natten.

Ju Àldre och större ditt barn desto mer drar du bara ut sÀngen, och du kommer att kunna anvÀnda den hÀr sÀngen under mÄnga Är. Du kan ocksÄ höja och sÀnka botten pÄ sÀngen för att ditt barn alltid ska kunna sova tryggt i den.

NĂ€r sĂ€ngen Ă€r som minst Ă€r den 115 cm lĂ„ng och nĂ€r den Ă€r maximalt utdragen Ă€r den 155 cm och ger ett bĂ€ddmĂ„tt pĂ„ 140×70 cm.

SÀngen finns i flera olika fÀrger och du vÀljer sjÀlv om du vill köpa med den tillhörande madrassen eller om du vill köpa en separat madrass.

3. VĂ€xer med barnet

Sebra

VÀxasÀng Baby & Jr.

En mycket praktisk sÀng som vÀxer med barnet. Sebra VÀxasÀng Baby & Jr. börjar som en spjÀlsÀng och förvandlas sedan till en barnsÀng.

4. Recension av JLY Heaven JuniorsÀng

En prisvÀrd sÀng dÀr ditt barn kommer att kunna sova gott och tryggt hela natten. SÀngen Àr tillverkad i trÀ och har en mycket nÀtt och stilren design som gör att sÀngen passar in i de allra flesta barnrum.

Trots att sÀngen har samma bÀddmÄtt som de flesta andra barnsÀngar kÀnns den hÀr luftig och minimalistisk och passar bra Àven om ditt barn har ett lite trÀngre rum.

SÀngen har ribbotten och du kan sjÀlv vÀlja vilken typ av madrass du vill ha till sÀngen. Vid huvudet finns spjÀlor som förhindrar att ditt barn rullar ur sÀngen under natten. Samtidigt kan barnet ocksÄ enkelt klÀttra i och ur sÀngen pÄ egen hand och slipper bli begrÀnsad av att behöva bli lyft.

En bra sÀngen behöver inte kosta mycket, och kom ihÄg att det mesta av bekvÀmligheten beror pÄ vilken madrass du har.

BĂ€ddmĂ„tt Ă€r 140×70 cm och madrass köper separat

4. BĂ€sta budgetvalet

JLY

Heaven JuniorsÀng

En prisvÀrd barnsÀng som lÄter ditt barn sova gott om natten. JLY Heaven BarnsÀng Àr bÄde stilren och bra i barnrummet.

5. Recension av Minitude Nordic Jax JuniorsÀng

En sÀng som Àr bÄde rolig och praktisk för barnet och barnrummet. SÀngen har nÀstan formen av ett hus, men med öppna vÀggar och pÄ dagen passar sig sÀngen lika bra för lek som den passar för sömn pÄ natten. Om du vill kan du Àven dekorera sÀngen pÄ mÄnga roliga sÀtt, och endast din och ditt barns fantasi sÀtter grÀnserna.

SÀngen har höga kanter runt om förutom en liten bit vid ena fotÀnden för i- och urklivning, vilket gör att ditt barn kan sova trygg hela natten och du behöver inte oroa dig för att barnet rullar ner pÄ golvet och slÄr sig.

Till den hÀr barnsÀngen medföljer Àven en madrass, som bÄde Àr ergonomisk och hÀlsosam för ditt barn. Den Àr nÀmligen tillverkad i polyuretanskum och har ett inbyggt ventilationssystem som ger hög luftcirkulation och dÀr med ocksÄ bra sovmiljö till ditt barn.

5. Rolig inredningsdetalj

Minitude

Nordic Jax JuniorsÀng

En barnsÀng med form av ett hus. Minitude Nordic Jax JuniorsÀng Àr en snygg inredningsdetalj samtidigt som ditt barn sover gott hela natten.

NÀr Àr mitt barn redo för en barnsÀng?

Det varierar sÄklart mellan olika barn, men runt tvÄ Ärs Älder brukar de flesta barn kunna sova i en barnsÀng. NÀr du kan kÀnna dig trygg med att barnet inte kliver upp sjÀlv och gör nÄgot som kan vara farligt.

Hur stor Àr en barnsÀng?

Det finns inget bestÀmt mÄtt och det kan variera mellan olika butiker och varumÀrken, men vanligast Àr att en barnsÀng Àr 140x70 cm. En vÀxasÀng Àr dÀremot kortare till en början och kan sedan dras ut till cirka 140 cm.

Vad Àr en vÀxasÀng?

En vÀxasÀng Àr en barnsÀng som du kan variera lÀngden pÄ. NÀr den Àr som kortast Àr den inte lÀngre Àn en spjÀlsÀng men kan sedan dras ut allt eftersom att barnet blir lÀngre. PÄ sÄ vis behöver ditt barn inte sova i en sÀng som kÀnns för stor.

Tips nÀr du ska köpa barnsÀng

NÀr du ska köpa en barnsÀng Àr det viktigt att du göra ett klokt och genomtÀnkt val eftersom ditt barn troligen kommer att ha samma sÀng i nÄgra Är framöver. MÄnga börjar sova i barnsÀng runt tvÄ Ärs Älder och Àven om barnet kanske Àr lite för litet för att ha en egen Äsikt om sÀngen kan det ÀndÄ vara en bra idé att lÄta barnet vara med pÄ ett litet hörn nÀr ni vÀljer sÀng. Chansen att barnet faktiskt kommer sova i sÀngen ökar om barnet gillar sÀngen.

De flesta barnsĂ€ngar har samma bĂ€ddmĂ„tt, det vill sĂ€ga 140×70 cm, om det inte Ă€r en vĂ€xasĂ€ng som dĂ„ Ă€r kortare i början. Men ytmĂ„ttet sĂ€ngen tar kan skilja sig mycket beroende pĂ„ sĂ€ngens design. Har ditt barn ett rum med begrĂ€nsad yta Ă€r det sĂ„klart viktigt att ta hĂ€nsyn till det vid val av sĂ€ng. Det kan dĂ„ vara bra att satsa pĂ„ en sĂ€ng som kĂ€nns nĂ€tt och luftig för att inte ge en allt för trĂ„ng kĂ€nsla i rummet.

Det Àr viktigt att barnsÀngen har höjda kanter som förhindrar barnet att rulla ur sÀngen under natten, eftersom mÄnga barn Àr vÀldigt rörliga nÀr de sover. Men det Àr ocksÄ viktigt att det inte Àr höga kanter runt om hela sÀngen eftersom barnet dÄ inte kan kliva i och hur sÀngen sjÀlv, vilket Àr lite av poÀngen med att faktiskt byta frÄn en spjÀlsÀng.

Fundera ocksÄ pÄ om du vill ha en sÀng med eller utan förvaring. En sÀng med förvaring tar ofta lite större plats, men Ä andra sidan fÄr du bort andra saker som skulle ta plats.

Vad som kanske Àr viktigare Àn sjÀlva sÀngen i sig Àr madrassen, eftersom det Àr i den sjÀlva komforten sitter i. Precis som för oss vuxna Àr det viktigt att barnet har en madrass som ger bra avlastning Ät kroppen och som verkligen lÄter barnets kropp, som ofta Àr mycket aktivt under dagen faktiskt fÄr sin ÄterhÀmtning. Till de allra flesta sÀngar ingÄr inte en madrass, utan den fÄr du köpa separat och kan dÀrför anpassa madrassen utifrÄn ditt barns behov oavsett vilken sÀng du vill köpa.

BarnsÀng med förvaring

NĂ€r vi jĂ€mför barnsĂ€ng tycker vi att den bĂ€sta barnsĂ€ng Ă€r en med förvaring under sig. Även om det inte ger ett lika luftigt och nĂ€tt uttryck Ă€r det mycket praktiskt att kunna förvara bĂ„de det ena och det andra under barnsĂ€ngen.

Alla som har barn kan nog intyga om att barnrummet fylls pÄ med saker i en orimligt snabb takt utan att man egentligen vet hur det gÄr till. Att dÄ kunna förvara saker under sÀngen, som ÀndÄ stÄr dÀr och tar golvyta Àr bÄde smart och praktiskt.

Om det Ă€r lĂ€tt att ta ut förvaringslĂ„dorna kan du med fördel förvara en del leksaker dĂ€r i, dĂ„ kan ni enkelt dra ut lĂ„dorna nĂ€r det Ă€r dags för lek. Är det förvaring som Ă€r lite krĂ„ngligare att komma Ă„t kan en bra idĂ© vara att förvara sĂ„dant som inte anvĂ€nds lika ofta dĂ€r i, exempelvis sĂ€ngklĂ€der eller andra textiler.

Det behöver sjÀlvklart inte vara saker till barnet du förvara i barnsÀngen, utan kan vara vad som helst som du vill fÄ undan. FörvaringslÄdor i en barnsÀng kan vara perfekt förvaring för dina egna vinterklÀder under sommarhalvÄret, eller varför inte för hela familjens vinterjackor?

VÀlj gÀrna en sÀng dÀr förvaringen gÄr att stÀnga igen. Exempelvis den vi utsett till bÀst i test i detta test av barnsÀng har förvaringslÄdor som stÀngs med en dragkedja. PÄ sÄ vis förhindrar du bÄde damm och smuts att ta sig in i förvaringen.

Sammanfattning

Den bÀsta barnsÀngen Àr en som passar i ditt barns rum och det finns mÄnga olika modeller pÄ marknaden att vÀlja bland. Vill du kunna ha en sÀng sÄ lÀnge som möjligt kan det vara smart att vÀlja en vÀxasÀng, som vÀxer tillsammans med barnet. I det hÀr testet har vi recenserat en som börjar som spjÀlsÀng och sedan kan anvÀndas upp till cirka fem Ärs Älder.

En barnsÀng med förvaring under kan vara mycket praktiskt eftersom du dÄ fÄr undan sÄdant som du annars inte har plats till, men en sÄdan sÀng kan ocksÄ kÀnnas stor och klumpig i ett trÄngt rum. Har ditt barn ett litet barnrum kan det vara bÀttre att vÀlja en sÀng som kÀnns nÀtt och luftig, för att rummet inte ska kÀnnas allt för trÄngt.

Det Àr viktigt att barnsÀngen har höga kanter sÄ att barnet inte rullar ut under natten, men kanterna fÄr inte tÀcka hela sÀngen eftersom barnet ska ha möjlighet att kunna klÀttra i och hur pÄ egen hand.

Ofta ingĂ„r inte en madrass nĂ€r du köper barnsĂ€ng, men de allra flesta barnsĂ€ngar har bĂ€ddmĂ„tt pĂ„ 140×70 cm och dĂ€rför kan du enkelt hitta en bra och bekvĂ€m madrass till ditt barn.

BĂ€st i test

Moose Toys

BarnsÀng med förvaring

En praktisk och robust barnsÀng tillverkad av tÄliga MDF-skivor. Under Moose Toys BarnsÀng finns smart förvaring med dragkedjor dÀr bÄde leksaker och klÀder fÄr plats.

Se pris