www.testkungen.se samarbetar med ett antal olika återförsäljare. Därför kan det förekomma affiliatelänkar från AdTraction och TradeDoubler där vi får en reklamprovision för den trafik vi driver till olika butiker.

Recension av TaylorMade golfbollar » Komplett genomgång och stort test 2023

Välkommen till vår djupgående recension av TaylorMade golfbollar, där vi ska ta en titt på några av de mest banbrytande och framstående bollarna som denna ikoniska tillverkare har att erbjuda. TaylorMade, ett namn som är synonymt med innovation och kvalitet, har länge varit en kraft att räkna med på golfbanan. Från sina första framsteg inom golfklubbor till sin nuvarande status som en ledare inom golfbolls-teknologi, fortsätter TaylorMade att sätta standarden högt. I denna recension kommer vi att utforska ett urval av TaylorMade golfbollar, inklusive deras avancerade material, banbrytande konstruktion och de unika egenskaper som sätter dem i en klass för sig. Oavsett om du är en professionell spelare, en ivrig amatör, eller någonstans däremellan, är det viktigt att ha rätt boll för att komplettera ditt spel. Så sätt dig bekvämt, för vi ska ta en resa genom TaylorMades imponerande sortiment av golfbollar och hjälpa dig att hitta den perfekta bollen för just din sving.

Denna introduktionstext ger läsaren en översikt över vad de kan förvänta sig av recensionen och skapar en känsla av förväntan. Den presenterar också TaylorMade som ett varumärke och understryker dess betydelse inom golfindustrin.

I denna recension kommer vi gå igenom följande 3 golfbollar från TaylorMade:

 • TaylorMade TP5
 • TaylorMade Tour Responsive
 • TaylorMade Soft Responsive

Recension av TaylorMade TP5

TaylorMade TP5 är en premium golfboll som är känd för sin prestanda på touren. Den används av många professionella spelare och anses vara en av de bästa golfbollarna för seriösa och avancerade golfspelare. TP5 kombinerar flera teknologier för att erbjuda överlägsen distans, spinn, och känsla.

Teknologi

Fem-lagers konstruktion

En av de mest unika egenskaperna hos TaylorMade TP5 är dess fem-lagers konstruktion. Medan de flesta golfbollar har tre eller fyra lager, har TP5 fem, vilket möjliggör förbättringar i både lång och kort spel. De tre innersta lagren är designade för att optimera energiöverföringen vid impact, vilket ger bollen hög hastighet och lång distans. De två yttersta lagren är mjukare och hjälper till att ge bollen mer spinn i det korta spelet.

HFX (High-Flex Material)

TP5 använder ett material som kallas HFX, som är utformat för att ge bollen mer återstudseffekt och hastighet. Detta material fungerar genom att skapa en mer effektiv energiöverföring, vilket resulterar i ökad bollhastighet och distans.

Tri-Fast Core

TP5 har en Tri-Fast Core som innebär tre progressivt mjukare kärnlagrar. Detta hjälper till att skapa en högre bollhastighet utan att offra spinn, vilket är avgörande för kontroll kring greenerna.

Dual-Spin Mantle

Dual-Spin Mantle-teknologin i TP5 hjälper till att skapa hög spinn på korta slag genom att använda ett mjukare och mer elastiskt material i mantellagret. Detta ger spelaren ökad kontroll över bollen när den landar på greenen.

Spelbarhet och känsla

TP5 är känd för att ha en mjuk och solid känsla vid impact. Denna mjukhet är särskilt märkbar på greenen, där den ger utmärkt touch och kontroll. TP5 har också en mycket jämn och stabil bollbana, vilket är avgörande för att uppnå konsekventa resultat.

Spelartyper och användningsområden

TaylorMade TP5 är idealisk för låghandikappare och professionella spelare som söker maximal prestanda. Den fem-lagers konstruktionen och de avancerade materialen gör att TP5 kan erbjuda både lång distans och hög spinn, vilket är ovanligt i en och samma boll. Detta gör den särskilt användbar i tävlingssammanhang och på banor där precision och kontroll är avgörande.

Pris och tillgänglighet

En nackdel med TP5 är dess pris. Som en tour-kaliber boll, ligger den i det högre prissegmentet. Detta kan vara ett avskräckande för vissa spelare, särskilt de som är nya på sporten eller spelar meravslappnat. Det är viktigt att överväga om de avancerade egenskaperna och prestandan hos TP5 är nödvändiga för din spelstil och nivå.

  Specifikationer

   Passar för: Låghandikappare

  Kolla Priset

1. TP5

TaylorMade TP5 är en premium golfboll som är känd för sin unika fem-lagers konstruktion, vilket ger den överlägsen distans och spinnkontroll. Den används ofta av professionella spelare och är idealisk för låghandikappare som söker maximal prestanda på banan. TP5:s avancerade material och teknologi, inklusive Dual-Spin Mantle och Tri-Fast Core, ger den en mjuk känsla och ökad bollhastighet, men den ligger i det högre prissegmentet.

Recension av TaylorMade Tour Response 

Låt oss ta en närmare titt på TaylorMade Tour Response golfbollen.

TaylorMade Tour Response är en golfboll som är designad för att ge en balans mellan prestanda och förlåtelse, vilket gör den till ett attraktivt val för medelhandikappare samt spelare som söker tour-inspirerad prestanda utan det höga priset av en tourboll.

Teknologi och konstruktion

Extended Flight Dimple Pattern

TaylorMade Tour Response är utrustad med ett Extended Flight Dimple mönster, vilket hjälper till att minska luftmotståndet och öka lyft, vilket i sin tur leder till längre slag.

Responsiv kärna

Bollen har en responsiv kärna som är konstruerad för att optimera energiöverföringen vid slaget, vilket ger en snabb bollhastighet och längre distanser.

Ionomer-ytskikt

TaylorMade Tour Response använder ett mjukt ionomer-ytskikt som är utformat för att öka greenside spinn och kontroll, vilket är avgörande för att kunna lägga upp precisa slag nära flaggan.

Spelbarhet och känsla

Tour Response har en mjuk känsla vid impact, vilket ger utmärkt feedback och hjälper spelare att ha bättre kontroll över sina slag. Dess responsiva kärna och ionomer-ytskikt kombineras för att ge en behaglig känsla, samtidigt som de erbjuder hög spinnkontroll, särskilt kring greenerna.

Spelartyper och användningsområden

TaylorMade Tour Response är riktad mot medelhandikappare, men är även lämplig för låghandikappare som söker en mer förlåtande boll. Dess mjuka känsla och förmåga att skapa hög spinn gör den till ett utmärkt val för spelare som vill förbättra sitt korta spel och lägga upp mer precisa slag.

Pris och tillgänglighet

Priset på TaylorMade Tour Response är mer överkomligt jämfört med tour-kaliberbollar som TP5. Detta gör den till ett attraktivt val för de som söker tour-inspirerad prestanda utan att bryta banken.

  Specifikationer

   Passar för: Medelhandikappare

  Kolla Priset

2. Tour Response

TaylorMade Tour Response är en imponerande golfboll som erbjuder en balans mellan prestanda och förlåtelse. Detta gör den till ett attraktivt val för medelhandikappare och de som söker tour-inspirerad prestanda till ett mer överkomligt pris.

TaylorMade Soft Response är en golfboll som är speciellt designad för spelare som söker en mjukare känsla utan att kompromissa med distans. Den är idealisk för spelare med låg till medel svinghastighet som vill ha bättre kontroll över sina slag, samtidigt som de får den distans de behöver.

Teknologi och konstruktion

Mjuk och responsiv kärna

En av de mest framträdande egenskaperna hos TaylorMade Soft Response är dess mjuka kärna. Denna kärna är utformad för att vara extra mjuk, vilket resulterar i en behaglig känsla vid impact. Den är också mycket responsiv, vilket hjälper till att maximera energiöverföringen för ökad bollhastighet och distans.

U-Shape Dimple mönster

TaylorMade Soft Response använder ett unikt U-Shape Dimple mönster. Detta mönster är designat för att öka bollens lyft, vilket hjälper till att hålla den i luften längre och ger extra distans, särskilt för spelare med låg till medel svinghastighet.

Ionomer-ytskikt

Precis som Tour Response använder Soft Response ett ionomer-ytskikt som ger en mjuk känsla och ökad spinn runt greenerna. Denna mjukhet och spinn är avgörande för korta slag och puttning, där känsla och kontroll är av yttersta vikt.

Spelbarhet och känsla

TaylorMade Soft Response är känd för sin extremt mjuka känsla, vilket gör den till ett populärt val bland spelare som föredrar en mjukare boll. Den mjuka känslan ger utmärkt feedback på greenen och under korta slag. Dess responsiva kärna och U-Shape Dimple mönster kombineras för att ge en imponerande distans, särskilt för de med låg till medel svinghastighet.

Spelartyper och användningsområden

TaylorMade Soft Response är ett utmärkt val för spelare med låg till medel svinghastighet som söker en mjukare känsla utan att offra distans. Den är också lämplig för spelare som vill ha bättre kontroll i sitt korta spel tack vare dess mjuka ionomer-ytskikt och hög spinn.

Pris och tillgänglighet

TaylorMade Soft Response är prissatt för att vara överkomlig, vilket gör den tillgänglig för ett brett spektrum av golfare. Den kombinerar prestanda med värde och är ett utmärkt alternativ för de som söker en kvalitetsboll utan att behöva spendera som för en premium tour-boll.

  Specifikationer

   Passar för: Nybörjare

  Kolla Priset

3. Soft Response

TaylorMade Soft Response är en golfboll som kombinerar en mjuk känsla med imponerande distans. Dess mjuka och responsiva kärna, unika U-Shape Dimple mönster och ionomer-ytskikt gör den till ett utmmärkt val för golfare med låg till medel svinghastighet och som är nybörjare på golf.

Historia om TaylorMade golfbollar

TaylorMade grundades av Gary Adams, som revolutionerade golfvärlden genom att introducera den första metalklubban. Företaget fortsatte att växa och blev snabbt en större aktör inom golfutrustningsindustrin. År 1997 blev TaylorMade ett dotterbolag till Adidas, och sedan 2017 är det en del av KPS Capital Partners.

TaylorMade Golfbollar

När det gäller TaylorMade golfbollar, har TaylorMade etablerat sig som en av de ledande tillverkarna. De erbjuder ett brett utbud av bollar designade för olika typer av spelare och spelstilar. Här är några av de viktigaste aspekterna av TaylorMade’s golfbollar:

Innovation och teknologi

TaylorMade är känt för att ständigt innovera inom golfbollsteknologi. De använder avancerade material och konstruktionstekniker för att skapa bollar som maximerar distans, spinnkontroll, och känsla. Exempel på innovationer inkluderar användningen av flerlagers konstruktioner, avancerade dimple-mönster och högpresterande kärnor.

Varierat utbud

TaylorMade erbjuder ett brett spektrum av golfbollar för att möta de olika behoven hos golfare på alla nivåer. Från tour-kaliberbollar som TP5 och TP5x, som är avsedda för proffs och låghandikappare, till mer förlåtande alternativ som Soft Response och Tour Response för medel- till höghandikappare.

Tour-närvaro

Många av världens bästa golfspelare använder TaylorMade-bollar, inklusive några majorvinnare och Ryder Cup-spelare. Detta är ett bevis på kvaliteten och prestandan hos TaylorMade’s golfbollar på högsta nivå.

Tillgänglighet och prissättning

TaylorMade’s golfbollar finns i olika prisklasser, vilket gör dem tillgängliga för ett brett spektrum av golfare. Från premium tour-bollar till mer överkomliga alternativ, ger TaylorMade spelare möjlighet att välja en boll som passar både deras spelstil och budget.

Vilka golfproffs använder TaylorMade golfbollar?

Det finns många professionella golfspelare som använder TaylorMade-utrustning, inklusive golfbollar och klubbor. Notera att sponsoravtal och utrustningsval kan förändras över tid, så det är möjligt att en spelares val av utrustning kan variera. Vid tidpunkten för denna publicering var några av de framstående proffsen som använde TaylorMade-utrustning:

 • Dustin Johnson: En av de bästa spelarna i världen och en majorvinnare, Dustin Johnson har varit en långvarig TaylorMade-spelare.
 • Rory McIlroy: Fyrfaldig majorvinnare från Nordirland, Rory McIlroy har använt TaylorMade-klubbor och -bollar sedan 2017.
 • Collin Morikawa: En av de unga stjärnorna på PGA-touren, Morikawa har vunnit flera majors och använder TaylorMade-utrustning.
 • Matthew Wolff: En annan ung stjärna på PGA-touren, Matthew Wolff har snabbt etablerat sig som en av de mest lovande talangerna i golf och är en TaylorMade-spelare.
 • Tommy Fleetwood: En engelsk proffsgolfspelare som har haft framgång på både European Tour och PGA Tour, Tommy Fleetwood använder TaylorMade-klubbor. Spana in Tommy Fleetwoods golfbag här!

Det är viktigt att nämna att det finns många andra proffs som använder TaylorMade-utrustning, och listan över spelare kan förändras. Dessutom använder vissa spelare endast vissa delar av TaylorMade-sortimentet, som exempelvis klubbor men inte bollar, eller vice versa.

Begagnade TaylorMade golfbollar

Att köpa begagnade golfbollar kan vara ett kostnadseffektivt alternativ för golfare som vill spela med högkvalitativa bollar utan att spendera för mycket pengar. TaylorMade, som är känt för sina högpresterande golfbollar, är ett populärt val även på den begagnade marknaden.

 • Kostnadseffektivt: Genom att köpa begagnade TaylorMade golfbollar kan du spara pengar jämfört med att köpa dem nya. Detta är särskilt fördelaktigt för nybörjare eller de som tenderar att förlora många bollar under rundan.
 • Miljövänligt: Genom att återanvända golfbollar bidrar du till att minska avfall och skapa en mer hållbar konsumtion av golfutrustning.
 • Tillgång till premiumbollar: Begagnade bollar ger spelare möjlighet att prova på TaylorMade’s premium-serier, såsom TP5, till en bråkdel av kostnaden för nya bollar.

Klassificering av begagnade golfbollar

När du handlar begagnade golfbollar, kommer du ofta att märka att de är klassificerade i olika grader eller klasser. Dessa klasser ger en indikation på bollens skick och kvalitet. Här är en översikt över de vanliga klasserna A, B och C:

Klass A (Mint eller Grade A)

 • Klass A, ofta kallad Mint eller Grade A, representerar de bästa begagnade golfbollarna.
 • Dessa bollar är i utmärkt skick, med lite eller inga tecken på slitage eller användning.
 • De har inte några skador som skulle påverka deras prestanda och kan ofta vara svåra att skilja från nya bollar.
 • Klass A-bollar är idealiska för spelare som söker nästan ny kvalitet utan det höga priset på nya bollar.

Klass B (Near Mint eller Grade B)

 • Klass B, eller Near Mint, representerar bollar som har ett litet tecken på användning men är fortfarande i mycket gott skick.
 • De kan ha mindre märken eller ytliga repor, men ingenting som skulle påverka bollens spelbarhet i någon större utsträckning.
 • Denna klass är ett bra val för golfare som vill ha en bra kombination av kvalitet och värde.

Klass C (Grade C)

 • Klass C-bollar har märkbara tecken på användning, såsom repor, missfärgningar eller små skador.
 • De är fortfarande spelbara men kan ha en något nedsatt prestanda jämfört med bollar i högre klasser.
 • Klass C är det mest kostnadseffektiva alternativet och är lämpligt för nybörjare, höghandikappare eller de som bara söker övningsbollar.

Att köpa begagnade TaylorMade golfbollar kan vara ett utmärkt sätt att spela med högkvalitativa bollar till ett lägre pris. Genom att förstå de olika klasserna A, B och C, kan golfare välja bollar som bäst passar deras behov och budget. Klass A erbjuder nästan ny kvalitet, medan Klass B är ett balanserat val mellan kvalitet och värde. Klass C, å andra sidan, är mest lämplig för de som söker det mest prisvärda alternativet eller behöver bollar för övningsändamål. Det är också viktigt att notera att genom att köpa begagnade golfbollar bidrar man till en mer hållbar och miljövänlig konsumtion av golfutrustning.

Att köpa begagnade TaylorMade golfbollar kan vara ett utmärkt sätt att spela med högkvalitativa bollar till ett lägre pris. Genom att förstå de olika klasserna A, B och C, kan golfare välja bollar som bäst passar deras behov och budget. Klass A erbjuder nästan ny kvalitet, medan Klass B är ett balanserat val mellan kvalitet och värde. Klass C, å andra sidan, är mest lämplig för de som söker det mest prisvärda alternativet eller behöver bollar för övningsändamål. Det är också viktigt att notera att genom att köpa begagnade golfbollar bidrar man till en mer hållbar och miljövänlig konsumtion av golfutrustning.

Sammanfattning

TaylorMade är en titan inom golfindustrin, känd för sina innovativa och högpresterande produkter. När det kommer till golfbollar, fortsätter de att sätta standarden genom teknologisk innovation, ett brett utbud av produkter, och närvaro på proffstouren. Oavsett om du är en erfaren golfare eller nybörjare, finns det en TaylorMade golfboll som är utformad för att förbättra ditt spel.