BĂ€sta babyskydd 2021

BĂ€st i test babyskydd 2021

Ett babyskydd Ă€r den första bilbarnstolen du kommer att ha i bilen till ditt barn. Ett babyskydd anvĂ€nds frĂ„n födseln fram till att barnet Ă€r cirka 9–12 mĂ„nader, beroende pĂ„ vikt och lĂ€ngd pĂ„ barnet. NĂ€r barnet Ă€r riktigt litet kan ett spĂ€dbarnsinlĂ€gg behövas i babyskyddet för att bebisen ska sitta sĂ€kert.

Ett babyskydd sitter alltid bakÄtvÀnt i bilen och en del babyskydd spÀnner du fast med bilens trepunktsbÀlte och andra kan du fÀsta med isofix-fÀsten om din bil har det.

En del babyskydd kan du ocksÄ sÀtta fast i barnvagnens chassi, ofta kommer du dock behöva en adapter för det. En mycket smidig lösning eftersom det innebÀr att du inte behöver packa med dig bÄde chassit och liggdelen eller sittdelen i bilen. Det smidigaste Àr dÄ att ha ett babyskydd som sitter fast i en bas, dÄ Àr det basen du sÀtter fast i bilen och sedan kan du enkelt klicka i och ur babyskyddet ur basen.

MÄnga babyskydd liknar varandra, men sjÀlvklart finns det en hel del skillnader. Vi har gjort ett babyskydd test dÀr vi jÀmför babyskydd för att hjÀlpa dig att hitta det bÀsta.

 

1. Recension av Cybex LoreCloud Z i-Size

NÀr vi jÀmför babyskydd ser vi att det inte Àr speciellt vanligt att det gÄr att ha skyddet i ligglÀge och det Àr anledningen till att vi fastnade för just det hÀr skyddet. Det Àr dock viktigt att poÀngtera att det inte gÄr att ha babyskyddet i ligglÀge nÀr det Àr monterat i bilen, men dÀremot om du har det monterat pÄ en barnvagn.

Vad vi ocksÄ gillar med det hÀr babyskyddet frÄn Cybex Àr att du kan rotera skyddet i bilen sÄ att du kan rotera den mot bildörren nÀr du ska ta ut eller lyfta in ditt barn. PÄ sÄ vis Àr det enklare att se till sÄ att du verkligen spÀnner fast barnet ordentligt samt att du slipper vrida dig och riskera att göra illa ryggen nÀr du lyfter barnet.

Du kan köpa till en bas till detta babyskydd om du önskar för enklare montering. Babyskyddet kan anvÀndas upp till 13 kilo eller tills att barnet Àr cirka 90 cm lÄngt. BÄde nackstödet och selen kan anpassas allt eftersom barnet vÀxer och blir lÀngre.

1. Har ligglÀge

Cybex

LoreCloud Z i-Size

Ett babyskydd som kan fÄ ligglÀge nÀr den anvÀnds utanför bilen. Cybex Cloud Z i-Size kan dessutom vridas mot bildörren för enklare i- och urlyftning.

2. Maxi-Cosi Pebble Pro

Det bÀsta babyskyddet enligt oss Àr Joolz Maxi-Cosi Pro i-Size och har blivit utsett till bÀst i test pÄ mÄnga babyskydd test. Anledningen till att vi verkligen gillar detta skydd Àr att det Àr enkelt att anvÀnda och Àr mycket ombonat sÄ barnet Äker vÀldigt bekvÀmt i det.

Visst kan det vara skönt och roligt med mÄnga flashiga funktioner pÄ barnprylar, men ibland Àr det enkla faktiskt det allra bÀsta och speciellt nÀr det ocksÄ handlar om sÀkerhet. Det hÀr babyskyddet Àr utvecklat efter den senaste bilstolsstandarden i-Size, vilket maximerar allra högsta sÀkerhet för ditt barn.

Men det Àr inte bara sÀker det Àr ocksÄ skönt för barnet att sitta i tack vare den mjuka vadderingen och en mycket ombonad kÀnsla. Det medföljer ocksÄ ett spÀdbarnsinlÀgg som du kan anvÀnda under barnets första mÄnader.

Extra bra passar dessutom det hÀr babyskyddet om du har en barnvagn frÄn Joolz, eftersom du dÄ kan köpa en adapter till och placera skyddet direkt i vagnen.

Köper du till en bas monterar du babyskyddet med isofix, annars monterar du det med bilens trepunktsbÀlte.

2. BĂ€st i test

Joolz Maxi-Cosi

Pebble Pro i-Size

Joolz Maxi-Cosi Pro i-Size Àr utvecklad enligt den senaste och sÀkraste standarden för bilbarnstolar. Förutom att ditt barn Äker sÀkert Äker det ocksÄ mycket bekvÀmt.

3. Maxi-Cosi Coral

I teorin Àr alla babyskydd enkla att bÀra tack vare dess utformning, men alla som har burit pÄ ett barn i ett babyskydd vet att teorin inte stÀmmer överens med verkligheten, utan att det Àr mycket tungt. Det hÀr babyskyddet frÄn Maxi-Cosi dÀremot Àr mycket innovativt och har en insats du kan ta ut ur sjÀlv skyddet och bÀra barnet i. Det gör att den delen du bÀr pÄ endast vÀger 1,7 kilo istÀllet för standard som brukar vara cirka 3,5 kilo.

Det hÀr Àr en helt unik och innovativ funktion som vi inte hittar nÄgon annanstans nÀr vi jÀmför babyskydd, och som underlÀttar mycket för förÀldrar som ofta behöver bÀra pÄ barnen i babyskyddet. Du lyfter enkelt ut insatsen ur sitt saftey shell, som du kan lÀmna kvar i bilen. Insatsen kan du sedan bÀra pÄ flera olika ergonomiska sÀtt.

Saftey shellet kan du i sin tur klicka in i isofix-basen som du kan montera i bilen om din bil har isofix-fÀsten. Stolen har dessutom en audivisuell indikator som visar nÀr stolen Àr korrekt monterad, vilket kan kÀnnas tryggt för dig som förÀlder. Babyskyddet har dessutom ett extra sidoskyddssystem för att vara extra motstÄndskraftig mot stötar frÄn sidan.

Babyskyddet har en maxvikt pĂ„ upp till 12 kilo, och passar barn mellan 40–75 cm lĂ„nga. För de minsta barnen bör du anvĂ€nda det medföljande spĂ€dsbarnsinlĂ€gget.

3. LÀtt att bÀra

Maxi-Cosi

Coral

Maxi-Cosi Babyskydd Coral har en insats som du kan ta ut för att du enklare ska kunna bÀra barnet i babyskyddet.

4. Recension av Beemoo Babyskydd

Babyskydd Àr mÄnga gÄnger ganska sÄ kostsamt och alla kan eller vill sÄklart inte lÀgga en eller flera tusenlappar pÄ produkten, men alla barn ska sjÀlvklart Äka sÀkert i bilen. Det hÀr babyskyddet frÄn Beemoo Àr mycket prisvÀrt och lÄter ditt barn ocksÄ tryggt och sÀkert i bilen.

Du kan kanske inte förvÀnta dig nÄgra extra och speciella funktioner med det hÀr babyskyddet, men du kan vara helt trygg med att ditt barn sitter sÀkert under bilfÀrden. Babyskyddet Àr enkelt och praktiskt, och Àven den nyfödde kan Äka bekvÀmt i skyddet. BÄde sittdynan och huvudkudden Àr vadderad för god komfort samt att bÀltesremmarna Àr vadderade för att inte skava pÄ barnet.

Vill du hÄlla det riktigt prisvÀrt fÀster du helt enkelt babyskyddet direkt i bilen med bilens trepunktsbÀlte. Vill du dÀremot göra det lite bekvÀmare för dig sjÀlv finns det en isofix-bas att köpa till som du enkelt klickar i skyddet i sedan.

4. BĂ€sta budgetvalet

Beemoo

Babyskydd

Ett mycket prisvÀrt babyskydd frÄn Beemoo som gör att du slipper kompromissa med bilsÀkerheten för ditt barn, oavsett hur din budget ser ut.

5. Recension av Doona+ Babyskydd

HÀr snackar vi verkligen om innovation och produktutveckling, men du fÄr ocksÄ vara beredd att betala för det. Det hÀr babyskyddet frÄn Doona Àr inte enbart ett babyskydd utan en hel vagn. Du behöver alltsÄ inte fundera pÄ om det behövs nÄgon adapter eller liknande för att kunna fÀsta babyskyddet direkt i vagnens chassi, hÀr Àr babyskyddet ocksÄ vagnen.

Med en enkel knapptryckning fÀller du ut snabbt ut hjulen, du behöver inte ens ta ut barnet först och vips sÄ har du en vagn istÀllet för ett babyskydd. Det hÀr Àr en extremt smidig lösning eftersom det innebÀr att du aldrig mer behöver bÀra pÄ ett tungt babyskydd nÀr du ska gÄ frÄn bilen, eller fylla upp hela bagageutrymmet med en barnvagn.

Babyskyddet kan anvÀndas frÄn att bebisen Àr nyfödd, dÄ med till tillhörande spÀdbarnsinlÀgget till och med att bebisen vÀger 13 kilo, eller har vÀxt ut skyddet pÄ lÀngden.

Ditt barn kommer att sitta bÄde tryggt och bekvÀmt i det hÀr babyskyddet och du vÀljer sjÀlv om du vill köpa den tillhörande basen för enklare montering eller om du vill montera den direkt med bilens trepunktsbÀlte.

5. Integrerad vagn

Doona+

Babyskydd

Detta babyskydd frÄn Doona+ har en integrerad vagn. Med endast en knapptryckning fÀlls hjul ut och du kan enkelt köra ivÀg med babyskyddet.

Hur installerar jag ett babyskydd i bilen?

Antingen köper du till en bas och fÀster i bilens isofix-fÀsten, om din bil har sÄdana, och dÄ behöver du bara klicka i babyskyddet i basen. Annars fÄr du montera babyskyddet med hjÀlp av bilens trepunktsbÀlte. LÀs alltid instruktionerna för just ditt babyskydd.

Hur lÀnge kan ett babyskydd anvÀndas?

Du kan anvĂ€nda babyskyddet redan frĂ„n födseln och sedan upp till att barnet nĂ„r maxvikten eller lĂ€ngden. Maxvikten brukar ligga pĂ„ cirka 12–13 kilo medan lĂ€ngden kan variera. Vanligtvis kan barnet sitta i babyskyddet upp till cirka 9–12 mĂ„naders Ă„lder.

Hur vet jag om mitt babyskydd Àr sÀkert?

Köper du babyskyddet pÄ en svensk butik kan du oftast vara sÀker pÄ att det följer alla sÀkerhetsstandarder. Men det kan alltid vara bra att kontrollera sÄ att babyskyddet faktiskt Àr godkÀnt enligt svensk eller EU-standard innan du köper det. Kontakta affÀren om du kÀnner dig osÀker.

LÀs inlÀgg om barnartiklar

HÀr listar vi nyheter och tips för er med barn.

Tips nÀr du ska köpa babyskydd

Ett babyskydd nÀr nÄgot du behöver köpa redan innan födseln, i alla fall om ni planerar att Äka bil hem ifrÄn förlossningen och dÀrför Àr det sÄklart svÄrt att prova ut vilket babyskydd som kÀnns bÀst för just ditt barn.

DÀremot bör du jÀmföra babyskydd för att hitta bÀsta babyskydd utifrÄn dina behov och önskemÄl. Det du kanske behöver bestÀmma dig för först Àr vilken budget du vill hÄlla dig inom, och utifrÄn det sedan börja jÀmföra babyskydd.

En annan viktig sak du behöver tÀnka pÄ Àr om din bil har isofix-fÀsten eller inte. Om din bil har det Àr det absolut rekommenderat att köpa till en bas till babyskyddet som du installerar med isofix. Dels kommer det bli mycket bekvÀmare för dig att slippa krÄngla med bilensbÀlte varje gÄng, men undersökningar visar ocksÄ att babyskydd som monteras med bilens trepunktsbÀlte ofta monteras fel eller slarvigt. DÀrför rekommenderas en bas med isofix-fÀste om det Àr möjligt.

Även om de flesta babyskydd har ungefĂ€r samma maxvikt kan de vara olika stora, en del tar större plats Ă€n andra och du bör fundera pĂ„ hur rymlig din bil Ă€r. Rymligast brukar vara att placera babyskyddet i fram, men dĂ„ mĂ„ste airbagen kunna kopplas ur.

Sedan finns det alltid smÄ detaljer du kan lÀgga fokus pÄ om du vill, exempelvis hur mjuk och vadderar stolen kÀnns eller hur suffletten ser ut. Det hÀr pÄverkar inte babyskyddets sÀkerhet men kan pÄverka barnets Äkkomfort.

Du bör aldrig köpa ett babyskydd begagnat eftersom du inte vet hur den har behandlats. Ett babyskydd som har varit med om en kollision eller ett fall kan ha blivit skadat pÄ insidan och inte lÀngre vara sÀker, men detta Àr extremt svÄrt att upptÀcka. TÀnk ocksÄ pÄ att babyskydd har ett bÀst före-datum.

Skillnad mellan babyskydd och bilbarnstol

Ett babyskydd Ă€r en slags bilbarnstol, det Ă€r den första bilbarnstolen. Du kan anvĂ€nda babyskyddet frĂ„n att barnet Ă€r nyfött och upp till och med cirka 9–12 mĂ„naders Ă„lder.

I ett babyskydd sitter alltid barnet bakÄtvÀnt i bilen och barnet sitter alltid fast i babyskyddets fempunktsbÀlte. En bilbarnstol för Àldre barn finns i bÄde bakÄtvÀnda och framÄtvÀnda modeller samt modeller som gÄr att ha Ät bÄda hÄllen. En bilbarnstol kan ha ett fempunktsbÀlte men kan ocksÄ innebÀra att du mÄste spÀnna fast barnets direkt med bilens eget bÀlte.

Ett babyskydd Àr mycket mer ombonat Àn en bilbarnstol, eftersom den anvÀnds av mycket smÄ barn. Eftersom det anvÀnds redan frÄn födseln sitter inte barnet upp helt och hÄllet i ett babyskydd, utan har mer en halvsittande position.

Ett babyskydd har ofta en tillhörande bas som du köper separat och fÀster i bilens isofix, sedan kan du enkelt klicka fast babyskyddet i basen vilket gör att du enkelt kan lyfta i och hur hela babyskyddet ut bilen. En bilbarnstol vÀger för det första mycket mer men Àr ocksÄ mycket svÄrare att montera.

Sammanfattning

Ett babyskydd Àr den första Äkanordning du har till ditt barn bilen och kan anvÀndas frÄn att barnet Àr nyfött upp till och med cirka ett Ärs Älder, eller nÀr barnet nÄr maxvikten eller maxlÀngden för skyddet.

De flesta babyskydd kan du anvÀnda tillsammans med en bas, dÄ installerar du basen med bilens isofix-fÀsten och klickar sedan enkelt fast skyddet i basen. Har bilen inte isofix-fÀsten eller om du inte vill köpa till en bas fÀster du babyskyddet med bilens trepunktsbÀlte.

Det finns mÄnga olika varianter av babyskydd, men de flesta liknar varandra bÄde till utseende och funktion. Det finns dock nÄgra pÄ marknaden som Àr mycket innovativa och har funktioner som underlÀttar.

Vi har i vÄrt babyskydd test stött pÄ babyskydd du kan rotera mot bildörren och babyskydd med integrerad barnvagn. Men kom ihÄg att detta Àr endast funktioner som kan vara bekvÀma att ha och innebÀr inte att de Àr mer sÀkra Àn ett enklare babyskydd.

BĂ€st i test

Joolz Maxi-Cosi

Pebble Pro i-Size

Joolz Maxi-Cosi Pro i-Size Àr utvecklad enligt den senaste och sÀkraste standarden för bilbarnstolar. Förutom att ditt barn Äker sÀkert Äker det ocksÄ mycket bekvÀmt.

Se pris