BĂ€sta gravidkudde 2021

Gravidkudde bÀst i test 2021

För dig som Àr gravid och vÀntar barn Àr en gravidkudde minst sagt en vÀrdig investering. Trots att en graviditet för mÄnga Àr det hÀftigaste man kan uppleva Àr det Àven en vÀldigt slitsam och krÀvande period som tar pÄ bÄde kropp och sjÀl. Att bÀra runt pÄ flera extra kilon fram pÄ magen kan bli rÀtt jobbigt.

Just av den anledningen kan en gravidkudde vara en perfekt avlastning. En gravidkudde Àr nÀmligen det optimala stödet för dig som Àr gravid och upplever problem med sömnen, dÀr saker som krÀmpor, stelhet och vÀrk Àr i vÀgen. Med den kan du utan problem hitta bekvÀma positioner och lÀgen i sÀngen, trots att den stora magen Àr i vÀgen.

Det blir helt enkelt inte lika tungt och inte lika obekvÀmt att ligga ner, oavsett om du ska sova eller vila. Dessutom Àr gravidkudden vÀldigt mysig att krama om! Den kan Àven komma till anvÀndning efter det att du fött ditt barn, bÄde till dig sjÀlv och till barnet i frÄga.

Idag finns det mÀngder av gravidkuddar pÄ marknaden. För att underlÀtta ditt val har vi samlat de gravidkuddar som kvalar in i vÄrt bÀst i test av gravidkudde!

Hitta bÀsta gravidkudde 2021

Är du pĂ„ jakt efter den bĂ€sta gravidkudden? DĂ„ Ă€r denna guide speciellt tillĂ€gnad dig! HĂ€r har vi nĂ€mligen samlat de modeller av gravidkuddar som pĂ„ olika sĂ€tt anses vara de absolut bĂ€sta i sin kategori. Oavsett om du vill investera i en lite lyxigare gravidkudde, en billigare variant eller en lite mer unik modell har vi bĂ€sta tipsen för dig hĂ€r!

Tack vare det generösa och mÄngsidiga utbud som finns av gravidkuddar idag Àr det möjligt för alla att hitta en kudde som passar. Det finns stora och smÄ kuddar, tjockare och smalare, mer enkla och mer mÄngsidiga, dyra och billiga, fasta och mjuka.

Ja, det finns allt du kan tÀnka dig, och lite till. Det gÀller bara att du ska hitta rÀtt! Vi hoppas att vÄr köpguide om bÀsta gravidkudde kan hjÀlpa dig pÄ vÀgen mot att hitta den bÀsta modellen för just dig och dina behov under graviditeten.

1. Recension av Doomoo Amnings- & Gravidkudde

För dig som vill investera i en riktigt stöttande och vÀlformad gravidkudde men som samtidigt inte Àr alltför dyr kan vi verkligen rekommendera vÄr mellanvinnare Doomoo Amnings- och gravidkudde.

Den hÀr kudden Àr inte bara mycket mjuk och flexibel, vilket underlÀttar nÀr du vill anpassa dess form efter din position och lÀge, utan kudden Àr ocksÄ riktigt trygg och trivsam att anvÀnda. Det tack vare dess material av bomullstrikÄ, samt dess fyllning av prasselfria, antibakteriella EPS-kulor. Det i kombination med kuddens stadiga placering runt din kropp gör ocksÄ att den kÀnns vÀldigt sÀker.

Med en lÀngd pÄ 180cm Àr kudden verkligen generös, utan att den upplevs som allt för klumpig. PÄ sÄ sÀtt funkar kudden ocksÄ riktigt bra för dig som vill ha ett bekvÀmt stöd under amningen, sÄ att bÄde du och barnet kan slappna av. Ytterligare en praktisk följd av dess funktionella form Àr att gravidkudden kan anvÀndas som sittstöd nÀr barnet blir lite större.

Alla dessa funktioner fÄr du alltsÄ för ett vÀldigt bra pris. Denna kudde Àr utan tvekan vÄr sjÀlvklara mellanvinnare, och Àven den mest prisvÀrda modellen!

1. PrisvÀrd gravidkudde

Doomoo

Amnings- & Gravidkudde

Doomoo gravidkudde ger riktigt bra stöd tack vare dess flexibla men mjuka form. Kudden Àr behÀndig, sÀker och trivsam att anvÀnda. Riktigt prisvÀrd!

2. Recension av Bbhugme

Bbhugmed gravid- och amingskudde Àr enligt oss, och vÀldigt mÄnga andra, den absolut bÀsta gravidkudden pÄ marknaden. Vi valde dÀrmed ut den som vÄr bÀst i test gravidkudde, dÀr dess mÄngsidiga funktioner och sÀkra utformning möjliggör sÄvÀl smidig som trygg anvÀndning för alla inblandade.

Under din graviditet kommer kudden att ge dig bÀsta möjliga stöd och avlastning sÄvÀl nÀr du ska sova och vila som nÀr du ska koppla av i soffan eller sÀngen. Tack vare dess specifika design, skapad av tre kvinnliga kiropraktorer, kan kuddens fasthet justeras efter dina specifika behov. Detta gör du enkelt med hjÀlp av knytbanden.

PÄ sÄ sÀtt Àr det varken krÄngligt eller jobbigt att fÄ till den position och det lÀge just du vill ha, vilket i sin tur möjliggör rÀtt stöd och avlastning för din trötta kropp. Kudden formar sig efter dig för att axlar, nacke, mage, rygg och ben ska kunna slappna av och ÄterhÀmta sig. I och med att kudden i sig Àr mycket mjuk Àr den ocksÄ vÀldigt bekvÀm att krama om i alla lÀgen.

Det bÀsta Àr dock att denna gravidkudde Àven funkar som ett perfekt stöd efter din graviditet dÄ du ska amma barnet. Kudden placerar du tryggt och bekvÀmt runt din kropp med knytbanden för att sjÀlv fÄ stöd, samtidigt som ditt barn kan placeras pÄ kuddens mjuka men stadiga form för maximal komfort.

Kort sagt Àr det hÀr den absolut bÀsta gravidkudden för bÄde mamma och barn. Din kropp fÄr rÀtt stöd och avlastning, vilket i sin tur har en positiv pÄverkan pÄ ditt vÀlmÄende. Efter födseln kan kudden Àven vara en sÀker plats för barnet. Det finns gott om utrymme att vÀxa pÄ för er bÄda. RÀtt dyr, men minst sagt vÀrd varenda krona!

  

2. Gravid- och amningskudde

Bbhugme

Gravid- och amningskudde

Gravidkudden som ger dig allt du behöver! Riktigt bra stöd och avlastning sÄvÀl under graviditeten som under amning. Utvecklad för att erbjuda bÀsta möjliga anvÀndning pÄ ett sÀkert sÀtt.

3. Recension av NG Baby Gravidkudde

NG Baby Gravidkudde Àr den perfekta investeringen för dig som gillar att investera i billiga men kvalitativa prylar. För den hÀr gravidkudden Àr verkligen en investering i sig! Trots att den kommer till ett lÄgt pris ger gravidkudden det stöd och den avlastning de allra flesta gravida kvinnor Àr i behov av.

Kudden kan anvÀndas sÄvÀl under natten nÀr du ska sova som under dagen nÀr du ska vila i sÀngen eller koppla av i soffan. Tack vare dess avlÄnga design pÄ 145cm Àr den mysig att krama om och lÀgga sig intill. Enkel och smidig men samtidigt riktigt trygg och bekvÀm.

I och med att den Àr utformad med en rörlig fyllning Àr kudden ocksÄ vÀldigt flexibel, vilket Àven innebÀr att den snabbt och lÀtt formar sig efter din kropp. Du fÄr alltsÄ det stöd just du behöver i den position du befinner dig i, trots att den Àr avlÄng. 

En riktigt praktisk detalj Ă€r att NG Babys gravidkudde har ett avtagbart yttertyg – du avlĂ€gsnar det enkelt genom att öppna dragkedjan. PĂ„ sĂ„ sĂ€tt kan du tvĂ€tta kudden nĂ€r det behövs.

Vi Àr verkligen nöjda med den hÀr och anser att den gör ett mycket bra jobb. Inte lika fast och mÄngsidig i sin anvÀndning som vÄra dyrare favoriter. Men, den Àr helt klart en vinnare inom budgetkategorin!

 

3. Budgetalternativet

NG Baby

Gravidkudde

Billig men kvalitativ gravidkudde i avlÄng design. Enkel och smidig att hantera, men samtidigt mycket stöttande dÄ den formas efter kroppen. BÀst i test gravidkudde i budgetklassen!

4. Recension av Beemoo Care Gravidkudde

Är du pĂ„ jakt efter en lite mindre, mer lĂ€tthanterlig gravidkudde? DĂ„ kan vi rekommendera Beemoo Care Gravidkudde! Den hĂ€r modellen Ă€r nĂ€mligen bara 136cm lĂ„ng, nĂ„got som i kombination med dess vĂ€ldigt böjda form gör att den kĂ€nns smidig och behĂ€ndig att placera runt eller bredvid sin kropp.

Oavsett om du efterfrÄgar stöd nÀr du ska sova, avlastning i soffan eller en trygg amningskudde kan denna modell göra susen. Tack vare dess formbara fyllning som enkelt anpassar sig efter just din position kan du slappna av i sÄvÀl nacke och axlar som i rygg, mage och ben. Kudden Àr ocksÄ vÀldigt mjuk med yttertyget i bomull, vilket gör det lite extra gosigt.

Trots en nÀttare design ger den ett bra stöd dÄ du ska amma, bÄde för dig och för barnet. Barnet ligger bekvÀmt och sÀkert i kuddens stadiga form, samtidigt som materialet kÀnns mjukt och mysigt. Kudden kan dessutom tvÀttas i maskin vid behov. Enligt oss en riktigt prisvÀrd modell som funkar för de flesta!

4. Bra & Liten

Beemoo

Care Gravidkudde

PrisvÀrd och lÀtthanterlig gravidkudde i mindre modell. Formbar och följsam för behÀndig anvÀndning i alla lÀgen. Ger bra avlastning för sÄvÀl barn som vuxen.

5. Recension av Chicco Total Body Boopy

Det hÀr Àr utan tvekan den gravidkudde som vi anser Àr bÀst i test nÀr det kommer till maximal komfort och avlastning. Det beror inte minst pÄ att Chicco Total body Boppy gravidkudde Àr utvecklad och utformad tillsammans med fysioterapeuter, vilka dÄ har sÀkerstÀllt att kudden har den optimala formen för att kunna ge det optimala stödet.

Som ni kan se Àr den hÀr kudden designad i tre olika delar, men som alla sitter ihop med kardborreband. Detta innebÀr dÄ att du som gravid vÀldigt enkelt och smidigt kan justera och fÀsta de enligt det stöd som precis som du önskar fÄ.

VÀlj den kombination som passar dig bÀst, sÄ som mage/ ryggstöd, huvud/ nackstöd eller höft/ ryggstöd baserat pÄ var du har ont eller kÀnner dig extra trött för stunden. Oavsett om du ska sova eller vila Àr denna utformning perfekt dÄ det bÄde Àr smidigt, bekvÀmt och ger dig bÀsta möjliga lÀge.

Det bÀsta med kudden Àr att den ocksÄ gör sig riktigt bra för magar och kroppar som vÀxer i takt med att graviditeten utvecklas. Det Àr som sagt hur smidigt som helst att bara Àndra positionen pÄ kuddens delar för att hitta bÀsta form för dig. Trots att dessa funktioner och kuddens optimala komfort Àr den mycket prisvÀrd! Kan Àven tvÀttas i maskin.

5. Avlastande gravidkudde

Chicco

Total Body Boppy

Chicco Total Body Boppy Àr den gravidkudde som avlastar bÀst och mest! Kuddens olika delar kan flyttas om för bÀsta möjliga anpassning efter kropp och lÀge. Utvecklad tillsammans med fysioterapeuter.

Varför ska jag investera i en gravidkudde?

En gravidkudde Àr den optimala investeringen för dig som upplever krÀmpor, vÀrkar, stelhet och sömnsvÄrigheter under graviditeten. Tack vare dess fasta men flexibla form ger en gravidkudde bÀsta möjliga stöd och avlastning oavsett position och lÀge. Placera den under magen och benen för att minska pÄfrestningen pÄ din vÀxande kropp!

Hur lÀnge kan jag anvÀnda en gravidkudde?

Beroende pÄ vilken variant av gravidkudde du vÀljer kan den anvÀndas olika lÀnge. Somliga, lite enklare modeller Àr utformade för att ge stöd och avlastning för specifika kroppsdelar, som exempelvis magen, ryggen eller axlarna. Dessa gör sig bÀst under graviditeten.

Andra, mer mÄngsidiga modeller kan bÄde anvÀndas som stöd, avlastning, kramkudde och amningskudde. Det beror pÄ hur de Àr utformade, det vill sÀga form, material, storlek och fasthet. Köper du en gravid- och amningskudde kan den anvÀndas som mer Àn en kramkudde vÀldigt lÀnge, Àven efter födseln.

Är det vĂ€rt att köpa lite dyrare gravidkuddar?

FrÄgar du oss skulle vi sÀga att ja, det Àr vÀrt att köpa lite dyrare gravidkuddar. Eller rÀttare sagt sÄ Àr det vÀrt att betala lite mer för en gravidkudde som hÄller högre kvalité och som har fler anvÀndningsomrÄden.

Generellt sett Àr dyrare gravidkuddar bÄde tÄligare, fastare, mer flexibla och anpassningsbara, samtidigt som dess material Àr bÀttre. Det innebÀr inte bara att dessa Àr mer bekvÀma, utan det innebÀr ocksÄ att kudden hÄller lÀngre och att sÄvÀl du som barnet fÄr sÀkrast möjliga stöd i alla lÀgen.

Hur vet jag vilken gravidkudde jag ska köpa?

Som vi tidigare varit inne pÄ Àr det alltid viktigt att du anpassar köpet av gravidkudde efter din kropp och din graviditet, det vill sÀga efter dina behov och önskemÄl.

Fundera pÄ var just du Àr i behov av stöd och vilka kroppsdelar du vill ska avlastas, samt nÀr, var och hur du vill anvÀnda kudden. Det finns en modell för alla! Ta hjÀlp av vÄr bÀst i test guide av gravidkudde för att hitta en modell som gör dig bra för just dig.

Nyheter och tips till barnförÀldrar

HÀr listar vi nyheter och tips för er med barn.

JÀmför gravidkuddar

Som vi tidigare varit inne pÄ Àr det inte alltid helt lÀtt att veta vilken gravidkudde man sjÀlv ska vÀlja, och det inte minst med tanke pÄ det otroligt generösa utbud som finns att tillgÄ pÄ marknaden. Men, trots att det bÄde breda och varierande utbudet innebÀr att det finns en gravidkudde för alla Àr det otroligt viktigt att man vet hur man hittar rÀtt.

Precis som att allas kroppar och graviditeter ser olika ut ser Àven de allra flesta gravidkuddar olika ut. Trots att deras grundlÀggande funktion om att ge stöd och avlastning Àr densamma kan det finnas rÀtt stora skillnader mellan olika modeller. 

En gravid kvinna som har svÄrt att sova pÄ grund av att magen Àr i vÀgen Àr i behov av en kudde som ger stöd för magen, medan en kvinna som upplever utmattning pÄ grund av vÀrk och stelhet i överkroppen Àr i behov av en kudde som avlastar de omrÄdena. För att gravidkudden ska komma till sin fulla rÀtt bör du alltsÄ anpassa ditt val efter just dina behov och önskemÄl.

Att tÀnka pÄ inför köp av gravidkudde

Med andra ord kan det vara bra att jĂ€mföra olika gravidkuddar innan det att du gör ditt val. DĂ€r kan du stĂ€lla dig frĂ„gor som hur gravidkudden kan underlĂ€tta för dig och vad just du efterfrĂ„gar med produkten. Var Ă€r du i behov av stöd? Vilka kroppsdelar vill du att den ska avlasta – vilka kĂ€nns mest tunga? Hur, var och nĂ€r vill du anvĂ€nda den?

Dessa frÄgor Àr Àven avgörande för om det skulle funka med en lite enklare modell, eller om du Àr i behov av en mer mÄngsidig sÄdan som kan anvÀndas vid flera tillfÀllen. DÀr finns det exempelvis kuddar som Àr gravid- och amingskudde i ett.

Oavsett vad just du kommer fram till bör du dock alltid vĂ€lja en gravidkudde som Ă€r fast och tĂ„lig men samtidigt mjuk, flexibel och formbar. Detta Ă€r ett tecken pĂ„ kvalitĂ©, samtidigt som dessa egenskaper Ă€r de som möjliggör rĂ€tt stöd och avlastning för din kropp. Kudden ska inte sjunka ihop – dĂ„ ger den inte den stöttning, avlastning och det skydd sin vĂ€xande kropp behöver!

Sammanfattning av gravidkuddar

En gravidkudde Àr en produkt som vi kan rekommendera alla gravida kvinnor att införskaffa. Med en gravidkudde kan du som gravid fÄ det stöd och den avlastning som din vÀxande kropp efterfrÄgar.

Oavsett om du upplever smÀrtor, vÀrkar eller stelhet kommer kudden öka din komfort, vilket i sin tur minskar risken för utmattning och trötthet dÄ du sover bÀttre. Kudden kan bÄde anvÀndas i sÀngen nÀr du ska sova eller vila, eller i soffan nÀr du ska koppla av.

Trots att gravidkuddar Ă€r specifikt utformade för att stötta och avlasta just gravida kroppar kan en sĂ„dan kudde Ă€ven komma till stor anvĂ€ndning efter graviditeten, bĂ„de för dig och barnet – de Ă€r mycket kramgoa och ger ett tryggt stöd för ökad komfort. Somliga modeller kan Ă€ven anvĂ€ndas dĂ„ du ska amma barnet, vilket i sig Ă€r vĂ€rt en investering.

Idag finns det gravidkuddar av alla olika modeller och former som möjliggör för alla att hitta en variant som passar. Vi hoppas att vÄr bÀst i test guide om bÀsta gravidkudde kan ge dig inspiration, och att det i sin tur underlÀttar dÄ du vill hitta den kudde som Àr bÀst för dig!

BĂ€st i test

Bbhugme

Gravid- och amningskudde

Gravidkudden som ger dig allt du behöver! Riktigt bra stöd och avlastning sÄvÀl under graviditeten som under amning. Utvecklad för att erbjuda bÀsta möjliga anvÀndning pÄ ett sÀkert sÀtt.

Se pris