www.testkungen.se samarbetar med ett antal olika återförsäljare. Därför kan det förekomma affiliatelänkar från AdTraction och TradeDoubler där vi får en reklamprovision för den trafik vi driver till olika butiker.

Bästa babysäng 2023

Bäst i test babysäng 2023

Under natten sker den viktigaste återhämtningen för oss alla, och därför är det viktigt att investera i en bra säng, något som självklart även gäller för barn. Barn behöver en säng som de kan sova gott i, men också som de kan växa med. Den får också gärna vara praktiskt med möjlighet till förvaring samtidigt som den helst ska vara snygg och passa bra in i barnrummet och tillsammans med dess övriga inredning, så som ert babygym, leksakerna, möblerna och dylikt.

Den första sängen du har till barn är troligtvis en spjälsäng, som passar bra till dess att barnet är cirka två år, efter det brukar de flesta barn kunna sova i en barnsäng. En mycket populär variant av barnsäng är en så kallad växasäng, som du kan dra ut och göra längre allt eftersom ditt barn också växer. Men också barnsängar med förvaring under är praktiskt och populärt.

Med en barnsäng kommer barnet inte bara ha en trygg och bekväm plats att sova på i rummet. Utan med en barnsäng kan ni även försäkra er om att ni har en plats att vända er till efter det att vagnen inte längre funkar eller passar. För att hitta bästa barnsäng till just er kan det vara bra att ni först jämför barnsäng av olika modeller och varianter. På så vis kan ni hitta en som passar bra till ert boende men som också barnet kommer att sova gott i. Vi har gjort ett test barnsäng för att hjälpa dig att hitta den bästa för just dig och ditt barn.

1. Recension av Troll Royal Juniorsäng

Den här sängen är både riktigt snygg i barnrummet samtidigt som den är skön att sova i för ditt barn. Den har en hög huvudgavel med en målad krona som dekoration, eftersom det är där din prins eller prinsessa kommer att sova sin skönhetssömn och få sin viktiga återhämtning.

Den har höga spjälor på sidorna vid huvudänden och ner ungefär en tredjedel av sängen. På så vis kan ditt barn sova tryggt i sängen utan att riskera att ramla ut, samtidigt som hen både kan kliva i och ur sängen enkelt på egen hand.

Sängen är tillverkad i björk och av MDF-skivor och har ett väldigt nätt utseende och passar bra i ett rum där man inte vill att sängen ska ta allt för stor plats. Den känns både luftig och elegant och finns i grått och vitt.

Bäddmått är 140×70 cm.

Madrass köper separat.

  Specifikationer

   • Höjd: 922 mm
   • Bredd: 1528 mm
   • Djup: 767 mm
   • Madrass ingår ej

  Kolla Priset

1. Nätt och elegant

En nätt och elegant säng med hög huvudgavel. Troll Royal Juniorsäng har en krona målad på huvudgaveln och passar perfekt till små prinsar och prinsessor.

2. Recension av Moose Toys Barnsäng med Förvaring

Den här barnsängen från Moose Toys är både praktiskt och snygg. Samtidigt som ditt barn kommer att sova gott i den får du också plats med många leksaker tack vare den smarta förvaringen som finns under den. Därför blir det här också den bästa barnsängen i vårt test av barnsäng.

Sängen känns mycket robust eftersom den är byggd av tåliga MDF-skivor och kommer att tåla ett hopp eller två från en liten busunge som inte har lust att ligga still i sängen. Tack vare höga kanter på sidorna kommer ditt barn att kunna sova tryggt hela natten utan att riskera att ramla ut sängen.

Förvaringslådorna under sängen är tillverkade i textil och har dragkedja så att du enkelt kan stänga dem. Perfekt för förvaring av leksaker, kläder eller annat som du inte har plats för någon annanstans.

Bäddmått är 140×70 cm.

Madrass till sängen köpes separat.

  Specifikationer

   • Passar barn 1.5 – 5 år
   • Madrassmått: 140 x 70 cm

  Kolla Priset

2. Bäst i test

En praktisk och robust barnsäng tillverkad av tåliga MDF-skivor. Under Moose Toys Barnsäng finns smart förvaring med dragkedjor där både leksaker och kläder får plats.

3. Recension av Sebra Växasäng Baby & Jr.

Den här barnsängen är en mycket praktisk säng som ditt barn kan sova i redan från att det är spädbarn. Det är nämligen både en spjälsäng och en växasäng kombinerad i ett.

När du har en liten bebis använder du den som spjälsäng och när bebisen växer och börjar bli några år plockar du bort långsidorna och får istället en barnsäng. De höga kortsidorna med spjälor kommer fortfarande att sitta kvar samt att långsidorna har en något högre kant än själva madrassen för att barnet inte ska riskera att rulla ut under natten.

Ju äldre och större ditt barn desto mer drar du bara ut sängen, och du kommer att kunna använda den här sängen under många år. Du kan också höja och sänka botten på sängen för att ditt barn alltid ska kunna sova tryggt i den.

När sängen är som minst är den 115 cm lång och när den är maximalt utdragen är den 155 cm och ger ett bäddmått på 140×70 cm.

Sängen finns i flera olika färger och du väljer själv om du vill köpa med den tillhörande madrassen eller om du vill köpa en separat madrass.

  Specifikationer

   • Längd: 115 cm
   • Bredd: 75.8 cm
   • Höjd: 88 cm

  Kolla Priset

3. Växer med barnet

En mycket praktisk säng som växer med barnet. Sebra Växasäng Baby & Jr. börjar som en spjälsäng och förvandlas sedan till en barnsäng.

4. Recension av JLY Heaven Juniorsäng

En prisvärd säng där ditt barn kommer att kunna sova gott och tryggt hela natten. Sängen är tillverkad i trä och har en mycket nätt och stilren design som gör att sängen passar in i de allra flesta barnrum.

Trots att sängen har samma bäddmått som de flesta andra barnsängar känns den här luftig och minimalistisk och passar bra även om ditt barn har ett lite trängre rum.

Sängen har ribbotten och du kan själv välja vilken typ av madrass du vill ha till sängen. Vid huvudet finns spjälor som förhindrar att ditt barn rullar ur sängen under natten. Samtidigt kan barnet också enkelt klättra i och ur sängen på egen hand och slipper bli begränsad av att behöva bli lyft.

En bra sängen behöver inte kosta mycket, och kom ihåg att det mesta av bekvämligheten beror på vilken madrass du har.

Bäddmått är 140×70 cm och madrass köper separat

  Specifikationer

   • Höjd till madrass: 18 cm
   • Bäddmått: 70 x 140 cm
   • Mått från golvet till sängbotten: 8,5 cm

  Kolla Priset

4. Bästa budgetvalet

En prisvärd barnsäng som låter ditt barn sova gott om natten. JLY Heaven Barnsäng är både stilren och bra i barnrummet.

5. Recension av Minitude Nordic Jax Juniorsäng

En säng som är både rolig och praktisk för barnet och barnrummet. Sängen har nästan formen av ett hus, men med öppna väggar och på dagen passar sig sängen lika bra för lek som den passar för sömn på natten. Om du vill kan du även dekorera sängen på många roliga sätt, och endast din och ditt barns fantasi sätter gränserna.

Sängen har höga kanter runt om förutom en liten bit vid ena fotänden för i- och urklivning, vilket gör att ditt barn kan sova trygg hela natten och du behöver inte oroa dig för att barnet rullar ner på golvet och slår sig.

Till den här barnsängen medföljer även en madrass, som både är ergonomisk och hälsosam för ditt barn. Den är nämligen tillverkad i polyuretanskum och har ett inbyggt ventilationssystem som ger hög luftcirkulation och där med också bra sovmiljö till ditt barn.

  Specifikationer

   • Prisgaranti
   • Fri frakt över 1 000 kr
   • 365 dagars öppet köp

  Kolla Priset

5. Rolig inredningsdetalj

En barnsäng med form av ett hus. Minitude Nordic Jax Juniorsäng är en snygg inredningsdetalj samtidigt som ditt barn sover gott hela natten.

När är mitt barn redo för en barnsäng?

Det varierar såklart mellan olika barn, men runt två års ålder brukar de flesta barn kunna sova i en barnsäng. När du kan känna dig trygg med att barnet inte kliver upp själv och gör något som kan vara farligt.

Hur stor är en barnsäng?

Det finns inget bestämt mått och det kan variera mellan olika butiker och varumärken, men vanligast är att en barnsäng är 140x70 cm. En växasäng är däremot kortare till en början och kan sedan dras ut till cirka 140 cm.

Vad är en växasäng?

En växasäng är en barnsäng som du kan variera längden på. När den är som kortast är den inte längre än en spjälsäng men kan sedan dras ut allt eftersom att barnet blir längre. På så vis behöver ditt barn inte sova i en säng som känns för stor.

 • Black week & Black Friday 2022

  Om du är på jakt efter att göra riktiga reafynd är det nu i november du ska vara extra alert..

  Read
 • Tips för bilåkning med barn

  Ska du åka på bilsemester med dina barn? Då har du flera drömlika scenarion att se framemot, men även en.

  Read
 • Mors dag present 2023

  Snart är det dags för dagen då alla mammor förtjänar lite extra uppvaktande, uppmärksamhet och uppskattning, det vill säga mors.

  Read
 • Barnsäkra ditt hem

  En viktig sak du kommer att behöva göra såväl innan din bebis föds och kommer till världen, och allt eftersom.

  Read

Aktuella Erbjudanden

barn i bilstol
Jollyroom

Erbjudanden

20%

Aktuella erbjudanden hos Jollyroom.

Gäller så länge lagret räcker

barnvagn
bonti logo png

REA

40%

Just nu har vi upp till 40% på utvalda leksaker!

Gäller så länge lagret räcker

Tips när du ska köpa barnsäng

När du ska köpa en barnsäng är det viktigt att du göra ett klokt och genomtänkt val eftersom ditt barn troligen kommer att ha samma säng i några år framöver. Många börjar sova i barnsäng runt två års ålder och även om barnet kanske är lite för litet för att ha en egen åsikt om sängen kan det ändå vara en bra idé att låta barnet vara med på ett litet hörn när ni väljer säng. Chansen att barnet faktiskt kommer sova i sängen ökar om barnet gillar sängen.

De flesta barnsängar har samma bäddmått, det vill säga 140×70 cm, om det inte är en växasäng som då är kortare i början. Men ytmåttet sängen tar kan skilja sig mycket beroende på sängens design. Har ditt barn ett rum med begränsad yta är det såklart viktigt att ta hänsyn till det vid val av säng. Det kan då vara bra att satsa på en säng som känns nätt och luftig för att inte ge en allt för trång känsla i rummet.

Det är viktigt att barnsängen har höjda kanter som förhindrar barnet att rulla ur sängen under natten, eftersom många barn är väldigt rörliga när de sover. Detta är viktigt i frågan om att barnsäkra hemmet, för precis på samma sätt som köket, farliga medel eller opassande leksaker kan utgöra fara för det lilla barnet kan en säng utan kanter också göra det. Men det är också viktigt att det inte är höga kanter runt om hela sängen eftersom barnet då inte kan kliva i och hur sängen själv, vilket är lite av poängen med att faktiskt byta från en spjälsäng.

Fundera också på om du vill ha en säng med eller utan förvaring. En säng med förvaring tar ofta lite större plats, men å andra sidan får du bort andra saker som skulle ta plats.

Vad som kanske är viktigare än själva sängen i sig är madrassen, eftersom det är i den själva komforten sitter i. Precis som för oss vuxna är det viktigt att barnet har en madrass som ger bra avlastning åt kroppen och som verkligen låter barnets kropp, som ofta är mycket aktivt under dagen faktiskt får sin återhämtning. Till de allra flesta sängar ingår inte en madrass, utan den får du köpa separat och kan därför anpassa madrassen utifrån ditt barns behov oavsett vilken säng du vill köpa.

Barnsäng med förvaring

När vi jämför barnsäng tycker vi att den bästa barnsäng är en med förvaring under sig. Även om det inte ger ett lika luftigt och nätt uttryck är det mycket praktiskt att kunna förvara både det ena och det andra under barnsängen.

Alla som har barn kan nog intyga om att barnrummet fylls på med saker i en orimligt snabb takt utan att man egentligen vet hur det går till. Att då kunna förvara saker under sängen, som ändå står där och tar golvyta är både smart och praktiskt. Ni väljer själva vad som ska förvaras i lådorna, men ett förslag är leksaker, skolgrejer, kläder som inte används, och så vidare,

Om det är lätt att ta ut förvaringslådorna kan du med fördel förvara en del leksaker där i, då kan ni enkelt dra ut lådorna när det är dags för lek. Är det förvaring som är lite krångligare att komma åt kan en bra idé vara att förvara sådant som inte används lika ofta där i, exempelvis sängkläder eller andra textiler.

Det behöver självklart inte vara saker till barnet du förvara i barnsängen, utan kan vara vad som helst som du vill få undan. Förvaringslådor i en barnsäng kan vara perfekt förvaring för dina egna vinterkläder under sommarhalvåret, eller varför inte för hela familjens vinterjackor?

Välj gärna en säng där förvaringen går att stänga igen. Exempelvis den vi utsett till bäst i test i detta test av barnsäng har förvaringslådor som stängs med en dragkedja. På så vis förhindrar du både damm och smuts att ta sig in i förvaringen.

Sammanfattning

Den bästa barnsängen är en som passar i ditt barns rum och det finns många olika modeller på marknaden att välja bland. Vill du kunna ha en säng så länge som möjligt kan det vara smart att välja en växasäng, som växer tillsammans med barnet. I det här testet har vi recenserat en som börjar som spjälsäng och sedan kan användas upp till cirka fem års ålder.

En barnsäng med förvaring under kan vara mycket praktiskt eftersom du då får undan sådant som du annars inte har plats till, men en sådan säng kan också kännas stor och klumpig i ett trångt rum. Har ditt barn ett litet barnrum kan det vara bättre att välja en säng som känns nätt och luftig, för att rummet inte ska kännas allt för trångt.

Det är viktigt att barnsängen har höga kanter så att barnet inte rullar ut under natten, men kanterna får inte täcka hela sängen eftersom barnet ska ha möjlighet att kunna klättra i och hur på egen hand.

Ofta ingår inte en madrass när du köper barnsäng, men de allra flesta barnsängar har bäddmått på 140×70 cm och därför kan du enkelt hitta en bra och bekväm madrass till ditt barn.

Bäst i test

En praktisk och robust barnsäng tillverkad av tåliga MDF-skivor. Under Moose Toys Barnsäng finns smart förvaring med dragkedjor där både leksaker och kläder får plats.