www.testkungen.se samarbetar med ett antal olika återförsäljare. Därför kan det förekomma affiliatelänkar från AdTraction och TradeDoubler där vi får en reklamprovision för den trafik vi driver till olika butiker.

Recension av Titleist golfbollar » Komplett genomgång och stort test 2023

Recension av Titleist Golfbollar

Titleist är en av de mest respekterade och välkända tillverkarna av golfbollar. I den här recensionen kommer vi att titta närmare på tre av deras populära bollar: Titleist Pro V1, Titleist Tour Soft, och Titleist Velocity. Var och en av dessa bollar är utformad för att tillgodose olika typer av spelare och preferenser.

Recension av Titleist Pro V1

Introduktion

Titleist Pro V1 är en ikon inom golfvärlden och har varit synonymt med prestanda och kvalitet sedan den introducerades år 2000. Denna boll används av många av de bästa professionella spelarna och är känd för sin enastående kombination av distans, spinn och känsla.

Konstruktion och Teknologi

Pro V1 är en flerlagersboll med en mjuk uretanytskikt och en högpresterande kärna. Dess 388-dimple mönster optimerar aerodynamiken och ger en jämn och penetrerande bollflykt. Kärnan är utformad för att ge hög bollhastighet och låg spinn på långa slag, medan det mjuka ytskiktet ger hög spinn och kontroll på de korta slagen och kring greenen.

Fördelar

 • Exceptionell spinnkontroll: Pro V1 erbjuder utmärkt spinnkontroll, vilket gör det möjligt att forma slag och attackera flaggor med precision.
 • Mjuk känsla: Den mjuka uretanytskiktet ger en mycket behaglig känsla vid impact, särskilt på putt och chippar.
 • Konsekvent bollflykt: Bollens dimple-mönster och konstruktion bidrar till en konsekvent och förutsägbar bollflykt.

Nackdelar

 • Pris: Som en premiumboll, är Pro V1 i det högre prissegmentet, vilket kan vara ett hinder för vissa spelare.
 • Hållbarhet: Den mjuka uretanytskiktet kan vara känslig för skador från träffar mot hårda ytor.

Rekommenderad för

Erfarna spelare och låghandikappare som söker maximal prestanda och kontroll.

  Specifikationer

   • Målgrupp: Erfarna spelare och låghandikappare som söker maximal prestanda och kontroll

  Kolla Priset

1. Pro V1

Titleist Pro V1 är en premium golfboll som är känd för sin exceptionella kombination av distans, spinn och känsla. Med en mjuk uretanytskikt och en högpresterande kärna, är den särskilt populär bland erfarna spelare och låghandikappare som söker maximal prestanda och kontroll på sina slag.

Recension av Titleist Tour Soft Golfboll

Introduktion

Titleist Tour Soft har gjort ett namn för sig som en golfboll som erbjuder en imponerande balans mellan mjuk känsla, distans och spinn. Denna boll är utformad för att tillgodose behoven hos medelhandikappare som söker hög prestanda utan kostnaden av en premiumboll. Låt oss ta en närmare titt på vad Tour Soft har att erbjuda.

Konstruktion och Teknologi

Tour Soft skiljer sig från de traditionella flerlagersbollarna genom att ha en mycket stor kärna och ett tunt ytskikt. Denna konstruktion optimerar energiöverföringen vid impact, vilket resulterar i högre bollhastigheter och därmed ökad distans. Dess sfäriskt dimple-mönster är designat för att ge en stabil och jämn bollflykt, vilket hjälper spelare att uppnå mer konsekventa resultat.

Prestanda

Känsla

En av de mest framträdande egenskaperna hos Titleist Tour Soft är dess mjuka känsla. Det tunna ytskiktet tillsammans med den stora kärnan ger en behaglig känsla vid impact, vilket är särskilt uppskattat vid puttning och korta slag runt greenen. Denna mjuka känsla gör det också lättare att bedöma styrkan i slaget, vilket kan bidra till bättre avståndskontroll.

Distans

Tour Soft levererar imponerande distans från tee, tack vare dess stora kärna. Den stora kärnan möjliggör hög bollhastighet, vilket är en kritisk faktor för längd. Dessutom är dess dimple-mönster utformat för att minska luftmotståndet och öka bärkraften, vilket bidrar ytterligare till distansen.

Spinn och Kontroll

När det gäller spinn, erbjuder Tour Soft en bra balans. Den är inte utformad för att ge samma nivå av spinn som en premium tour-boll som Pro V1, men den ger tillräcklig spinn för att ge spelare kontroll över sina slag. Den mjuka känslan hjälper också spelare att slå mer precisa slag, särskilt när det gäller korta chippar och slag in till green.

Fördelar

 • Mjuk och behaglig känsla vid impact.
 • Imponerande distans från tee.
 • Bra balans mellan spinn och kontroll.
 • Mer prisvärd än premium tour-bollar.

Nackdelar

 • Spinnkontrollen på korta slag är inte på samma nivå som premiumbollarna.
 • Hållbarheten kan vara något sämre jämfört med distansbollar.

Slutsats och Rekommendation

Titleist Tour Soft är ett utmärkt val för medelhandikappare som söker en golfboll med en mjuk känsla, god distans och anständig spinnkontroll. Även om den inte matchar prestandan hos premium tour-bollar som Pro V1, erbjuder den ett utmärkt värde för spelare som vill ha en högpresterande boll utan att betala premiumpriser. Om du är en spelare som prioriterar känsla och distans och inte nödvändigtvis behöver den allra högsta nivån av spinn och kontroll kring greenen, är Titleist Tour Soft ett mycket bra alternativ att överväga.

  Specifikationer

   Passar för: Medelhandikappare

  Kolla Priset

2. Tour Soft

Titleist Tour Soft är en golfboll som erbjuder en utmärkt balans mellan mjuk känsla, distans och spinn för medelhandikappare. Med en stor kärna och tunt ytskikt, levererar den höga bollhastigheter och en behaglig känsla vid impact. Även om den inte når upp till de högsta nivåerna av spinnkontroll som premiumbollar, är den ett prisvärt alternativ för spelare som söker en allround högpresterande boll.

Recension av Titleist Velocity

När det kommer till att välja en golfboll som packar en riktig stöt, är Titleist Velocity ett namn som ofta kommer upp i diskussionen. Låt oss dyka djupt in i vad som gör denna boll till ett utmärkt val för golfare som söker det lilla extra i avstånd och hastighet.

Design och Teknologi:

Velocity är en golfboll som är utformad med hög hastighet i åtanke. Dess LSX-kärna är högenergi och producerar extremt snabba bollhastigheter, vilket resulterar i imponerande avstånd från tee. Detta kompletteras av en NaZ+ ytskikt, som är både mjukt och hållbart, vilket ger en behaglig känsla vid slaget samtidigt som det minskar spinnen i de långa slagen. Bollen har också en sfäriskt 328-dimple mönster som bidrar till en penetrerande bollflykt och ökad stabilitet i vinden.

Fördelar med Titleist Velocity:

 • Ökad Bollhastighet: Velocity lever upp till sitt namn genom att erbjuda exceptionell hastighet, vilket hjälper spelare att uppnå längre slag.
 • Låg Spinn i Långa Slag: Den här bollen är idealisk för dem som vill minska sidospinn och uppnå raka slag.
 • Hållbarhet: Ytskiktet är inte bara utformat för prestanda, utan även för hållbarhet, vilket gör att bollen behåller sin kvalitet över flera rundor.
 • Prisvärd: Jämfört med andra bollar i Titleist-sortimentet, som Pro V1, är Velocity mer prisvärd och erbjuder utmärkt värde för pengarna.

Nackdelar med Titleist Velocity:

 • Mindre Kontroll Runt Greenerna: Velocity är inte lika fokuserad på spinnkontroll och känsla runt greenerna som vissa andra bollar, såsom Pro V1.
 • Känsla: För spelare som föredrar en mycket mjuk känsla, kan Velocity kännas lite fast vid slaget.

Målgrupp:

Titleist Velocity är särskilt lämplig för medel- till höghandikappare som vill maximera avstånd och bollhastighet. Den är också ett utmärkt val för spelare som kämpar med att uppnå raka slag, tack vare dess låga spinn i de långa slagen.

Slutsats:

Om du är ute efter en boll som kan hjälpa dig att krossa dina drives och uppnå imponerande avstånd, är Titleist Velocity ett utmärkt val. Med sin kombination av hög bollhastighet, låg spinn och hållbarhet är den en pålitlig följeslagare på banan. Medan den kanske inte har den samma finessen runt greenerna som vissa andra bollar, kompenserar dess prestanda i de långa slagen och dess prisvärdhet mer än väl för detta. Titleist Velocity är en kraft att räkna med när det kommer till att ge golfare det extra avståndetde söker på banan.

  Specifikationer

   Passar för: Höghandikappare

  Kolla Priset

3. Velocity

Titleist Velocity är en golfboll designad för att maximera avstånd och bollhastighet, tack vare sin högenergikärna och NaZ+ ytskikt. Den är särskilt lämplig för medel- till höghandikappare som söker längre och rakare slag från tee. Även om den inte erbjuder samma nivå av spinnkontroll och känsla runt greenerna som vissa andra bollar, är dess prisvärdhet och hållbarhet stora fördelar för spelare som fokuserar på avstånd.

Titleist-golfbollar historia

Titleist, vars namn är synonymt med tradition, innovation och excellens inom golfvärlden, har en historia som sträcker sig över nio decennier. Det är en berättelse som börjar med en vision och en passion för golf som sedan har omvandlats till ett av de mest respekterade varumärkena inom sporten.

Phil Young grundade Titleist år 1932 efter en incident där han missade ett viktigt putt under en rund golf. Han var övertygad om att det var golfbollens fel och inte hans teknik. Detta ledde honom till att utforska tillverkningen av golfbollar, och snart nog föddes Titleist som ett företag inriktat på att skapa den mest konsekventa och välpresterande golfbollen på marknaden.

I början koncentrerade sig Titleist på att skapa golfbollar med konsekventa prestandaegenskaper. År 1949 introducerade Titleist den första golfbollen med dynamiskt balanserade vindlingar, vilket var en banbrytande innovation vid den tiden. Detta satte standarden för kvalitet och prestanda inom golfbollsindustrin och etablerade Titleist som en ledare inom området.

År 2000, lanserade Titleist Pro V1, vilket skulle bli en av de mest framgångsrika och ikoniska golfbollarna i historien. Med sin revolutionerande konstruktion av en solid kärna och ett mjukt uretanytskikt, satte Pro V1 en ny standard för distans, spinn och känsla. Pro V1 blev snabbt populär på PGA-touren och är än idag en favorit bland både professionella och amatörspelare.

Men Titleists engagemang för innovation slutade inte med Pro V1. Företaget fortsatte att utveckla ett brett utbud av golfbollar för att möta olika spelares behov. Titleist AVX, till exempel, introducerades som ett lägre spinnande och mjukare alternativ till Pro V1. Titleist Tour Soft, å andra sidan, riktar sig till medelhandikappare som söker en balans mellan känsla, spinn och distans.

Titleist har även utvecklat golfbollar specifikt för spelare som söker maximal distans, såsom Titleist Velocity. Med en fastare kärna och ett aerodynamiskt dimple-mönster, är Velocity utformat för att maximera bollhastighet och bärkraft, vilket gör det till ett utmärkt val för dem som vill lägga extra meter till sina slag.

Förutom golfbollar har Titleist också blivit kända för sin högkvalitativa golfutrustning, inklusive klubbor, väskor och tillbehör. Men det är utan tvekan inom golfbollar som Titleist har gjort sitt mest varaktiga avtryck.

Titleist har också haft en långvarig relation med professionella golfspelare. Många av världens bästa spelare, inklusive Jordan Spieth, Justin Thomas, Adam Scott och Webb Simpson, har valt Titleist-bollar för deras prestanda och pålitlighet under tävling. Denna närvaro på proffstouren har hjälpt till att cementera Titleists rykte som ett märke som är förknippat med mästerskap och framgång.

Titleist har också varit aktivt involverad i att stödja tillväxten av golf genom olika initiativ och partnerskap. De har varit engagerade i juniorprogram, amatörtävlingar och har även stöttat olika välgörenhetsorganisationer inom golf.

Sammanfattningsvis har Titleist, genom sin långa historia, ständigt strävat efter innovation och excellence inom golfbollsindustrin. Från Phil Youngs ursprungliga vision har Titleist vuxit till ett globalt företag som representerar det bästa inom golfprestanda och kvalitet. Med ett brett utbud av golfbollar, som sträcker sig från revolutionerande Pro V1 till de mer specialiserade alternativen som AVX och Velocity, fortsätter Titleist att vara ett föredöme för innovation och ett varumärke som golfspelare på alla nivåer litar på när de går ut på banan.

Vilka proffs använder Titleist-golfbollar

Många professionella golfspelare väljer att använda Titleist-utrustning, inklusive klubbor och golfbollar. Vid tidpunkten för denna publicering var några av de framstående proffsen som använde Titleist-utrustning:

 • Justin Thomas: En av de topprankade spelarna i världen och en majorvinnare, Justin Thomas har varit en Titleist-spelare under större delen av sin karriär.
 • Webb Simpson: Webb Simpson, som vann U.S. Open 2012, har varit en trogen användare av Titleist-klubbor och -bollar.
 • Adam Scott: Den australiensiske golfspelaren Adam Scott, som har vunnit The Masters, är känd för att använda Titleist-utrustning.
 • Patrick Cantlay: Som en av de mest konsekventa spelarna på PGA-touren, är Patrick Cantlay också känd för att använda Titleist-utrustning.
 • Jordan Spieth: Trots att han har varit mer associerad med Under Armour för kläder, har Jordan Spieth också varit en långvarig användare av Titleist-klubbor och -bollar.

Det bör noteras att det finns många andra professionella golfspelare som också använder Titleist, och listan över spelare kan förändras. Dessutom använder vissa spelare endast vissa delar av Titleists utbud, som till exempel klubbor men inte bollar, eller vice versa. Titleist är känt för att ha en stark närvaro på proffstouren, särskilt när det gäller golfbollar, där många spelare väljer Titleist Pro V1 eller Pro V1x.

Begagnade titleist golfbollar

I golfens värld är utrustningens kvalitet och prestanda ofta avgörande för hur framgångsrik en spelare kan vara på banan. Titleist, som är ett av de mest respekterade varumärkena i branschen, är känt för att producera golfbollar av hög kvalitet. Men, inte alla golfspelare har råd med eller vill investera i helt nya bollar, särskilt om de är nybörjare eller har en tendens att förlora många bollar under en runda. Där kommer begagnade Titleist golfbollar in som ett attraktivt alternativ.

Begagnade Titleist golfbollar kan vara ett utmärkt sätt för spelare att uppleva märkets prestanda och kvalitet utan att behöva betala fullt pris för helt nya bollar. De flesta begagnade bollar kommer från sjöar, skogar och andra områden på golfbanor där spelare har tappat dem. Dessa bollar samlas sedan in, rengörs och sorteras efter kvalitet innan de säljs vidare.

När det gäller kvaliteten på begagnade Titleist golfbollar, är det vanligt att de graderas i olika klasser. Ofta ser man graderingar som A, B och C, där A-klassen representerar de bollar som är närmast nya i skick. B-klassen kan ha mindre defekter men är fortfarande i gott skick, medan C-klassen kan innefatta bollar med mer slitage eller defekter.

En av de största fördelarna med att köpa begagnade Titleist golfbollar är kostnadseffektiviteten. För golfspelare som bara vill öva eller som inte spelar så ofta, kan det vara onödigt att investera i helt nya bollar. Dessutom kan nybörjare som fortfarande lär sig spelet ha en tendens att förlora bollar, så att använda begagnade bollar minskar den ekonomiska bördan.

Det finns dock vissa nackdelar att överväga. Begagnade bollar kan ha förlorat en del av sin ursprungliga prestanda, särskilt om de är i lägre kvalitetsklasser. För seriösa spelare som deltar i tävlingar kan detta vara ett problem.

För att sammanfatta, begagnade Titleist golfbollar erbjuder ett kostnadseffektivt sätt för spelare på alla nivåer att njuta av kvaliteten hos ett välkänt varumärke. Medan de kanske inte når samma prestandanivå som helt nya bollar, kan de vara ett utmärkt val för övning, casual spel eller för de som bara vill testa Titleist-bollar utan att göra en större investering. Det är viktigt att vara medveten om kvalitetsgraderingen och att välja bollar som passar ens spelstil och behov.

Sammanfattning av Titleist golfbollar

Titleist är ett av de mest erkända och respekterade varumärkena inom golf, känt för sin höga kvalitet på golfbollar och utrustning. Sedan grundandet på 1930-talet av Phil Young har Titleist varit ledande inom innovation och utveckling av golfbollar. Pro V1, som lanserades år 2000, är kanske den mest ikoniska bollen från Titleist och har revolutionerat golfbollsindustrin med sin prestanda och konsistens. Den riktar sig till låghandikappare och professionella spelare och erbjuder exceptionell avståndskontroll och spinn. Titleist Tour Soft är ett annat populärt alternativ, designat för spelare som söker en mjukare känsla och ökad bollhastighet, medan Titleist Velocity är känt för att erbjuda maximalt avstånd med en högre bollflykt. Många proffs, inklusive Justin Thomas och Webb Simpson, använder Titleist-utrustning, vilket ytterligare stärker varumärkets rykte. För de som söker ett mer kostnadseffektivt alternativ, erbjuder begagnade Titleist golfbollar ett bra sätt att uppleva varumärkets kvalitet utan att betala fullt pris för nya bollar. Sammantaget representerar Titleist en kombination av tradition, innovation, och prestanda som fortsätter att vara en favorit bland golfspelare på alla nivåer runt om i världen.

Bäst i test