Bäst i test
hello fresh varor

Fresh Recension

Fördelar med Hello Fresh

Hello Fresh är en matkasse där fokus ligger på hållbarhet. Hello Fresh är ett internationellt matkasseföretag med huvudkontor i Tyskland men är det största matkasseföretaget i USA. Du väljer själv mellan olika typer av matkassar, hur många personer som ska äta och hur många recept du vill ha per vecka, på så vis blir det mindre matsvinn och du spar både pengar och tid genom att slippa matplaneringen.

www.testkungen.se samarbetar med ett antal olika återförsäljare. Därför kan det förekomma affiliatelänkar från AdTraction och TradeDoubler där vi får en reklamprovision för den trafik vi driver till olika butiker.

Recension av Hello Fresh 2023

Hello Fresh recension 2023

Hello Fresh är en matkasse där fokus ligger på hållbarhet. Hellofresh är ett internationellt matkasseföretag med huvudkontor i Tyskland men är det största matkasseföretaget i USA. Du väljer själv mellan olika typer av matkassar, hur många personer som ska äta och hur många recept du vill ha per vecka, på så vis blir det mindre matsvinn och du spar både pengar och tid genom att slippa matplaneringen.

Fördelar med Hello Fresh

En generell fördel med matkassar är att du spar både tid och energi genom att själv slippa att sitta och planera inför veckans måltider och sedan åka och handla alla ingredienser. Med en matkasse planeras maten åt dig och du får alla ingredienser hem till dörren, redo att kastas i stekpannan eller läggas på grillen direkt.

Hållbarhet i fokus

Hello Fresh Sverige är en matkasse som lägger stor vikt vid att maten måste vara hållbar, och då pratar vi främst inte om att maten inte ska bli dålig fort utan att den ska vara hållbar för miljön. I och med att de själva köper in mat från producenterna slipper råvarorna att gå omvägar via återförsäljare och där med minskar också transporterna och deras utsläpp.

Företaget lägger också stor vikt på att köpa in råvaror från lokala producenter, det gör att maten blir färskare, smakar godare och ger mindre klimatpåverkan än mat som transporteras långt. En hellofresh leverans behöver alltså inte ge dig klimatångest! Fokus ligger också på att variera råvarorna efter säsong, för att du alltid ska kunna få så färsk mat som möjligt.

En annan stor fördel är att du har möjlighet att byta ut hello fresh recept i din matkasse. På så vis kan de flesta få en matkasse från hello fresh Sverige som faller dem i smaken varje vecka.

Hellofresh leverans – Så beställer du från Hello Fresh

Att lägga en hellofresh leverans är väldigt enkelt och smidigt, och går väldigt snabbt. Hela processen sköts direkt online och du kan därmed beställa hem din hellofresh mat oavsett var du befinner dig. Det är också du själv som avgör vilken hellofresh leveranstid som passar dig bäst.

Hellofresh leveranser till din adress?

Det första du behöver göra innan du lägger en hello fresh beställning är att kontrollera om HelloFresh leverans är möjlig hem till dig. Det kan du göra genom att klicka dig in på leveransområden genom deras FAQ-sektion. Om du ser att du kan få leveranser till din stad kan du fortsätta med din beställning.

Välj hello fresh matkasse och hello fresh recept

Du har fyra olika matkassar att välja mellan, klassiskt, familjevänligt, vegetariskt eller snabbt och enkelt. När du har valt den kassen du tycker passar dig bäst får du sedan välja hur många personer den ska vara till. Du kan välja mellan två och fyra personer.

Du får också välja hur många recept per vecka du vill ha, tre, fyra eller fem. När du gjort dessa val kommer du se vad priset per portion ligger på. I det här steget kan du också se nästa veckas meny för just den valda kassen, på så vis kan du få några exempel på recept och känna av vilken kasse som passar dig bäst.

Registrera dig hos hellofresh

Nästa steg är att registrera dig, det kan du enkelt göra med Google eller Facebook om du önskar. Då får du också fylla i din adress, fakturaadress och om du vill lämna ett meddelande till chauffören, exempelvis om det finns en portkod i din trappuppgång. När du fyllt i din adress kommer du att kunna se vilka dagar du kan få leverans i ditt område, och välja när du vill få din första leverans.

Betala

Efter detta är det dags att göra betalningen, du betalar med kort. När du har betalt för din matkasse är det dags att välja recept. Du kommer att få ett förslag på recept, men om du inte är nöjd med dessa kan du välja mellan 15 olika recept för att sätta ihop din egen passande matkasse.

När du väl är prenumerant kan du alltid välja att hoppa över matkassar om du exempelvis kommer att vara bortrest eller inte hittar något recept du gillar. Men kom ihåg att avboka din kasse i tid – det måste du göra senast onsdagen veckan före din hello fresh leverans för att det ska vara möjligt.

Hello fresh leverans – leveranstider

En ambition som hello fresh har är att de ska kunna levera sina matkassar när det passar dig. Hello fresh leveranstid där därmed väldigt flexibel beroende på hur din vardag och ditt schema ser ut. Oavsett var du bor kan du hitta en dag och tid för leverans där du kan vara hemma.

Lördag: 09:00-15:00 // 14:00-18:00
Söndag: 10:00-16:00 // 15:00-21:00 // 12:00-21:00
Måndag: 12:00-17:00 // 14:00-22:00 / 17:00 – 22:00
Tisdag: 12:00-17:00 // 14:00-22:00 // 17:00 – 22:00
Onsdag: 12:00-17:00 // 17:00-22:00
Torsdag: 12:00-17:00 // 17:00-22:00
Fredag: 12:00-17:00 // 17:00-22:00

Test av Hello Fresh recept

Det viktigaste hos en matkasse är förstås recepten och att maten smakar bra. I och med att du kan välja mellan 15 olika hello fresh recept varje vecka kommer du med största sannolikhet alltid hitta några recept som du gillar.

Efter att vi har gjort ett test med Hello Fresh tycker vi att recepten är varierande och enkla att följa. Det märks tydligt på recepten att fokus ligger på säsongsbetonade råvaror och att det finns mycket färska grönsaker med i varje recept. Oavsett vad du har för smak kommer du hitta något som passar!

Vi gillar också att det inte förväntas att vi ska ha speciellt många basvaror hemma redan, utan det är endast ett fåtal saker du bör ha – resten får man med i matkassen. På så vis blir det verkligen minimalt med svinn och du slipper åka till affären för att komplettera.

Hello fresh pris – vad kostar hello fresh?

I din hello fresh leverans får du tillgång till färdiga matkassar innehållande kvalitativa råvaror för varierande, nyttiga och välsmakande recept. Det innebär att du kan spara både tid och energi på att slippa ta dig till affären. Hello fresh priset är också väldigt bra i förhållande till de tjänster de erbjuder och den kvalité råvarorna håller.

Beroende på vilken matkasse du väljer, för hur många personer och antalet dagar kommer ditt hello fresh pris variera. Men, det ordinarie priset ligger på från 549kr/ vecka. Då ingår tre måltider för 2-3 personer. I och med att du helt kan anpassa dina leveranser efter det som passar dig kan du även anpassa beställningen efter din egen budget.

Hello Fresh Rabattkod

Visste du att du i princip alltid kan ta del av hello fresh rabattkod i samband med dina beställningar? Om du vill testa Hello Fresh kan du nästan alltid hitta rabattkoder som du kan använda för att få rabatt på din beställning. Och det i många fall en rätt generös hello fresh rabatt.

Hello fresh rabatt till nya användare

Vanligtvis erbjuder Hello Fresh också alla sina nya prenumeranter ett bättre pris på de första matkassarna. Du brukar kunna läsa om ett sådana rabattkod hello fresh erbjudanden direkt på deras hemsida – klicka här för komma till Hello Fresh. De samarbetar också med många influensers och kändisar som ger ut rabattkoder exempelvis på instagram, facebook eller i podcasts.

Hello Fresh omdöme

Vi tycker att Hello Fresh matkasse är ett väldigt bra alternativ på marknaden, där du får god mat och erbjuds att göra många olika val enligt det som passar det. Detta gör matkassen mycket flexibel. Vi gillar att det finns hela fyra olika matkassar att välja mellan, och trots det kan du ändå välja mellan 15 olika recept varje vecka. Det gör att det är enkelt att anpassa maten efter alla smaker i hushållet.

Vi gillar också att du kan välja för hur många personer matkassen ska vara till samt att du kan variera antalet dagar du vill ha recept för. Det här gör att Hello Freshs matkasse verkligen går att anpassa efter dina behov och önskemål och det blir verkligen en hjälp i vardagen.

Maten är god och enkel att laga och det känns att grönsakerna och övriga råvaror är färska. Däremot är det bra att tänka på att maten är inte direkt speciell, utan det är helt vanlig vardagsmat det handlar om. Positivt eller negativt? Det är upp till dig att avgöra!

Hello fresh kundtjänst

Nedan listar vi de altenrativ av hello fresh kundservice som du kan vända dig till om du vill komma i kontakt med företaget. De erbjuder proffsig, personlig och pålitlig kundtjänst och snabba svar oavsett om du har frågor gällande din hello fresh matkasse, hello fresh leveranser, innehåll, leverantörer eller något annat!

På hemsidan kan du även ta del av en väldigt övergripande FAQ och hjälpcenter där du kan få svar på det mesta utan att behöva kontakta dem; HelloCare. Smidigt och bra.

Hello fresh telefonnummer

I dagsläget erbjuder inte hello fresh dig som kund eller användare att kontakta dem via ett hello fresh telefonnummer. Utan istället får du vända dig till deras hjälpcenter och FAQ-sektion, eller använda deras chattfunktion direkt på hemsidan. Du kan även välja att kontakta dem direkt via appen.

Kan jag anpassa Hello Freshs matkasse efter egna önskemål?

Ja, det kan du. Dels har du fyra olika matkassar att välja på men du får också byta ut recept och har 15 olika recept varje vecka att välja på. Du får också välja hur många personer kassen ska vara anpassad för och hur många recept per vecka ni vill ha.

Vad kostar Hello Freshs matkasse?

Priset kommer att variera beroende på hur många personer kassen ska vara anpassad för samt hur många dagar i veckan ni vill ha recept för. Priset varierar mellan cirka 500 kronor och 900 kronor. Leveransavgiften är alltid 29 kronor.

Finns det allergivänlig mat hos Hello Fresh?

Eftersom du får välja mellan 15 olika recept varje vecka är det stor sannolikhet att de flesta hittar mat som de kan äta. Men det finns inga speciella allergianpassade matkassar eller recept att välja på.

Nyheter och tips till köket

Läs de senaste nyheterna och de bästa tipsen till köket

Aktuella Erbjudanden

köket matlagning
cervera

Erbjudande

50%

Se aktuella kampanjer hos Cervera.

Gäller så länge lagret räcker

köket matlagning
mathem logo png

Rabattkod

NY150KR

150 kr rabatt för nya kunder!

Giltigt t.o.m. 31/12 2022

köket matlagning
hemköp logo png

Rabattkod

HEMKÖP100

100 kr rabatt när du handlar för 700 kr!

Giltigt t.o.m. 31/12 2022

stekpanna test
kitchentime

Outlet

-70%

Här hittar du populära köksredskap.

Gäller så länge lagret räcker

stekpanna test
linas matkasse logopng

REA

Få 30%

Få 30 % rabatt på dina första 2 kassar.

Gäller till 30:e November

Sammanfattning av Hello Fresh Recension 

Hello Fresh är en matkasse där fokus ligger på hållbarhet genom att leverera råvaror efter säsong, samt att de köper in maten direkt från producenter istället för att ta omvägen via återförsäljare. På så vis får du färskare mat och klimatet belastas med färre transporter.  

Du kan välja mellan fyra olika matkassar, hur många personer ni är samt hur många recept per vecka ni vill ha. Skulle du vilja hoppa över en vecka kan du enkelt pausa ditt abonnemang den veckan.  

Du får förslag på recept men kan själv byta ut recepten varje vecka för att få en matkasse som faller dig i smaken. Maten är god, enkel att laga och fylld av färska grönsaker.  

En mycket bra kasse för dig som vill spara både tid och pengar i vardagen genom att minska på svinnet och den egna matplaneringen.  

 

Bäst i test
hello fresh varor

Fresh Recension

Fördelar med Hello Fresh

Hello Fresh är en matkasse där fokus ligger på hållbarhet. Hello Fresh är ett internationellt matkasseföretag med huvudkontor i Tyskland men är det största matkasseföretaget i USA. Du väljer själv mellan olika typer av matkassar, hur många personer som ska äta och hur många recept du vill ha per vecka, på så vis blir det mindre matsvinn och du spar både pengar och tid genom att slippa matplaneringen.