www.testkungen.se samarbetar med ett antal olika återförsäljare. Därför kan det förekomma affiliatelänkar från AdTraction och TradeDoubler där vi får en reklamprovision för den trafik vi driver till olika butiker.

Bästa padelskorna 2023

Padelskor bäst i test 2023

Padel är en sport som har växt sig omåttligt populär under de senaste åren och fler och fler spelar idag padel regelbundet. Precis som med de flest andra sporter bör du ha väl anpassade skor för att kunna spela så bra som möjligt och för att minska skaderisken.

Padelbanor är kan vara hala och eftersom du rör dig snabbt när du spelar och gör tvära kast är det viktigt att du har skor med bra grepp, så att du inte halkar. Det är också bra om dina skor känns stabila eftersom det är enklare att få bra kraft i slaget om du känner att du står stadigt på golvet.

Skor anpassade för padel liknar tennisskor, och du kan absolut spela med tennisskor men padelskor är oftast lite lättare och smidigare. De är också mer anpassade för att röra sig framåt och bakåt, och inte lika mycket i sidled som tennisskor är.

I takt med att padelsporten har växt har utbudet att padelskor också växt sig större och idag är utbudet stort. Självklart måste du hitta skor som passar just din fot, men vi har ändå gjort test för att hitta de bästa padelskorna för att du ska få lite hjälp.

1. Recension av Babolat Movea

Den padelsko som vi har utsett till bäst i test är Babolat Movea. Det är en padelsko som finns i både dam- och herrmodell vilket inte alltid är fallet.

Dessa padelskor har ett riktigt bra grepp och risken att du ska halka under din match är näst in till minimal. Sulan har kombinerat två stycken metoder för att göra skorna så halkfria som möjligt. Dels har sulan ett sicksackmönster, som i sig ger ett väldigt bra grepp men skorna har också som små dubbar gjorda i gummi, vilket ger dem ännu bättre grepp. Gummisulan är tillverkad av Michelin – ja samma märke som är ett av de världsledande företagen för bildäck. Och är det någonting Michelin har koll på så är det halkfritt gummi.

Skorna ger så pass bra grepp att du kan röra dig helt obehindrat på planen utan att behöva oroa sig att skon ska glida. Det gör också att du kan ta i med riktigt mycket kraft när du ska skjuta iväg ett slag.

På ovansidan är skon tillverkad av ett mjukt och luftigt tyg som gör att dina fötter kommer att andas och inte bli allt för svettiga. Det mjuka tyget gör också att skon är behaglig att ha på foten och känns inte hård. I och med att ovansidan är så pass mjuk och följsam kan större delen av sulan vara i golvet hela tiden, även vid tvära vändningar vilket i sin tur gör att greppet förblir stabilt hela tiden. Hälkappan är dock något hårdare, för stabilitetens skull.

Babolat Movea använder sig av en Power strap-teknik vid snörningen, vilket gör att skon sitter fast på foten mycket det. Det minskar både halkrisk och risken för att få skavsår.

Priset på Babolat Movea i herrmodell ligger på cirka 1 300 kronor

  Specifikationer

   • Powerstraps
   • Flexibelt tyg
   • Bra andningsförmåga

  Kolla Priset

1. Bäst i test

Padelskor som finns i både herr- och dammodell. Gummisula tillverkad av Michelin som kan allt om att göra halkfritt gummi.

3. Recension av Adidas Gamecourt W

Många padelskor är relativt dyra, och många är också väl värda sitt pris men självklart kan eller vill alla inte lägga ut allt för mycket pengar på ett par träningsskor. Kanske vill du inte spendera allt för mycket pengar innan du vet om padel verkligen är något för dig, eller så är du helt enkelt på en begränsad budget. Men goda nyheter är att det finns bra padelskor till ett lägre pris och de vi tycker är bäst är Adidas Gamecourt W.

Precis som våra testvinnande skor från Babolat har dessa skor en sula med både ett sicksackmönster och dubbar i gummi för att få ett riktigt bra grepp. När det kommer till padelskor är greppet det allra viktigaste för att du inte ska skada dig, och på den fronten behöver du inte kompromissa om du väljer dessa prisvärda skor från Adidas.

Ovansidan är i den främre delen tillverkat i mesh, vilket ger bra ventilation för foten och du slipper bli alltför varm, däremot påverkar det stabiliteten något och skon känns väldigt mjuk. Den ger dock en skön åtsittande känsla på foten, och risken för skav känns väldigt liten. Skon passar därför bra till dig som vet med dig att du har känsliga fötter och att du lätt får skavsår och blåsor, speciellt på tårna.

Skorna är anpassade för damer och är helt vita, och faktiskt riktigt snygga – i alla fall så länge de håller sig vita.

Priset ligger på cirka 650 kronor.

  Specifikationer

   • Cloudform sula
   • Ventilerar

  Kolla Priset

2. Budget-varianten

Bra padelskor med ett riktigt bra grepp till ett bra pris. Adidas Gamecourt W har en ovansida i mesh för bra ventilation.

4. Recension av Bullpadel W Flow

Ett annat par padelskor för damer som vi blir riktigt imponerade av är Bullpadel W Flow. Den här skon är 100 % framtagen för just padel, och är inte en kombination av padel- och tennisskor. Sulan är speciellt tillverkad för alla unika rörelser du gör under ett padelspel och kommer ge dig ett riktigt bra grepp, vridmoment och stabilitet samtidigt som skorna också är riktigt snygga.

Precis som flera andra skor vi har nämnt i den här artikeln har sulan en kombination av sicksackmönster och dubbar, eller Dote-soles som Bullpadel kallar det. Skillnad på den här skon jämfört med många andra är att den har en speciell funktion i hälen, kallad Lateral Movement. Detta kommer göra att du riktigt effektivt kan röra dig framåt och bakåt, samt kunna göra bra upphopp vid exempelvis en smash.

I sulan finns också rotationsplattor som kallas Rotax, och dessa gör att du kan få till alla vridmoment som uppstår, exempelvis vid hörnslag på ett bra och säkert sätt. Alla dessa funktioner gör att du kommer bli så effektiv som du bara kan i ditt padelspel, samt att du minimerar risken att skada dig.

Skorna är också mycket slitstark och sömmarna är även limmade som förstärkning. Dessutom är tyget framme vid tårna förstärkt för att det inte ska bli hål. Vid hälen finns en stabilisator som gör att din fot blir mycket stabil i skorna samtidigt som de är väldigt bekväma.

Priset ligger på cirka 1 200 kronor.

  Specifikationer

   • Framtagen för paddel
   • Delad sula

  Kolla Priset

3. Bekväma och slitstarka padelskor

Skor utvecklade speciellt för padel och rörelserna som hör till sporten. Bullpadel W Flow passar extra bra vid vridmoment för att minska skaderisken.

Måste jag ha speciella skor för padel?

Nej det måste du såklart inte, men det är starkt rekommenderat. Padelskor är anpassade för padelbanornas underlag och rörelsemönstret du utsätts för när du spelar padel. Det är viktigt att du har skor som du inte riskerar att halka i för att inte skada dig.

Hur knyter jag ett par padelskor?

Som vilka träningsskor som helst. Knyt dem så att de sitter åt ordentligt på foten, samtidigt som blodet kan cirkulera bra.

Hur länge håller padelskor?

Det beror på hur mycket och hur du använder dem. Byt skor när de börjar kännas slitna, nedtrampade eller hala.

Nyheter och tips till sport & fritid

Läs det senaste nyheterna och tipsen till olika sporter.

Att tänka på när du köper skor till padel

Självklart behöver du inte köpa speciella padelskor första gången du ska prova på padel, utan då kan det gott och väl räcka med ett par vanliga löparskor. Men, om du gillar det och planerat att fortsätta kan det faktiskt vara lika bra att investera såväl i ett par bra skor som i ett racket. Det är mycket viktigt att du använder ett par skor som får bra fäste, oavsett vilken sorts padelbana du spelar på, du vill inte riskera att ramla och skadade dig redan innan din padelkarriär har kommit igång.

Anpassad efter din fot

En annan sak som är viktig är förstås att skon sitter bra och är bekväm på just din fot. Allas fötter är olika och vi har olika rörelsemönster, och för att du ska kunna spela på ett effektiv, bekvämt och säkert sätt behöver du ha en som passar för just dig.

Du rekommenderas absolut att välja en sko som är anpassad för just padel, även om det finns skor som är kombinerade tennis- och padelskor som också är bra. Anledningen till att du bör ha specialanpassade skor är att sulan är anpassad för rörelserna du gör i padel, som skiljer sig en del från tennis. Vanligtvis har sulorna ett sicksackmönster och många har även gummidubbar på ena halvan för allra bäst effekt.

Pris

Vill du ha bra padelskor bör du vara beredd på att lägga ut i alla fall cirka 1 000 kronor, även om det finns några bra modeller till ett bättre pris. Men padelskor är ofta mycket hållbara och du kommer kunna använda samma skor under en lång period, exakt hur lång beror förstås på hur mycket du använder dem. Värt att nämna är dock att padelskor inte bör användas då du utför annan typ av sport eller rörelse – så som cykling, löpning eller likande – då de är anpassade specifikt för padel. 

Underhåll av skorna

Tar du hand om dina skor på ett bra sätt kommer du att förlänga livslängden på dina skor. Det viktigaste är att aldrig lämna kvar dina skor i träningsväskan efter att du kommer hem, plocka alltid ur skorna och låt dem vädra för att de ska hålla sig fräscha. Undvik att tvätta dina skor i tvättmaskin, och rengör dem endast med en fuktig trasa om de blivit smutsiga. Ta aldrig av och på dig skorna utan att knyta upp dem först, eftersom det sliter väldigt mycket på skorna.

Sammanfattning padelskor

Vi har i den här artikeln recenserat sex stycken skor till padel, och den vi utsett till testvinnare är Babolat Movea som är skor med riktigt bra grepp, stabilitetet och andningsförmåga. Skorna finns i både dam- och herrmodell, något som är relativt ovanligt och vanligtvis brukar män och kvinnor behöva titta på olika modeller för att hitta rätt passform och storlek.

Skor är förstås väldigt individuellt och även om Babolat Movea är mycket bra skor passar de kanske inte alla, och därför har vi recenserat fem andra skor som vi tycker är riktigt bra. Bland annat ett par budgetskor från Adidas, ett par snörningsfria skor från Adidas samt ett par skor som passar bra till smalare fötter.

Det allra viktigaste är att skorna får bra grepp i underlaget och därför bör du alltid använda just padelskor när du spelar padel. Ett kännetecken för padelskor är ett sicksackmönster under sulan.

Hitta ett par bra skor för just din fot när du ska spela paddel.

Bäst i test

Bra padelskor med ett riktigt bra grepp till ett bra pris. Adidas Gamecourt W har en ovansida i mesh för bra ventilation.

Bäst i test