Bästa motionscykel

www.testkungen.se samarbetar med ett antal olika återförsäljare. Därför kan det förekomma affiliatelänkar från AdTraction och TradeDoubler där vi får en reklamprovision för den trafik vi driver till olika butiker.

Känner du att det är dags för dig att uppgradera ditt hemmagym? Eller vill du bara få tillgång till fler träningsmöjligheter på hemmaplan? Då kan en motionscykel vara en passande investering för dig. Med en motionscykel hemma kan du cykla precis hur och när du vill. Det spelar ingen roll om det regnar ute, om det är kallt eller om du bara har 15 minuter på dig – motionscykeln finns alltid där, redo att användas i alla lägen. 

Samtidigt som investeringen i en motionscykel för hemmabruk bidrar till att dina träningsmöjligheter breddas så bidrar denna investering även till att du kan träna mer och oftare, samt mer effektivt. Vi har i denna text om bästa motionscykel listat allt du bör veta om just motionscyklar för hemmabruk, så att du kan hitta den bästa modellen för dig!

Jämför motionscyklar 

Innan du ger dig ut på marknaden av motionscyklar och liknande träningsmaskiner vill vi förtydliga en sak, och det är att du alltid bör jämföra olika modeller innan det att du gör ditt köp. Detta för att du ska få en tydlig bild av vilket utbud du har att välja mellan såväl som vill olika konstruktioner, designs, funktioner, egenskaper och prisklasser som passar dig bäst. 

Skulle du inte jämföra motionscykel innan du gör ditt köp är sannolikheten rätt stor att den modell du väljer inte är den absolut mest optimala baserat på dina behov och önskemål. För har du inte jämfört olika modeller vet du ju heller inte vad som finns att välja mellan, och inte då heller vad du kan förvänta dig eller anpassa dina beslut efter. Det samma gäller om du vill köpa andra redskap för hemmaträning, så som löpband och vikter. 

Läs senaste nyheter och tips till hemmet

Motionscykel eller spinningcykel?

En sak som kan vara bra att tänka igenom innan det att du köper en motionscykel är om du ska köpa just en motionscykel eller om en spinningcykel kan passa dig bättre. En spinningcykel kan exempelvis vara en bättre investering om du ofta kör träningspass i form av spinning. Denna cykel är ofta mer stabil och tålig, och den kan ofta justeras efter behov. 

Motionscykeln är lite mer mångsidig i dess användning. Det vill säga, du kan genomföra högintensiva träningspass på den, men den kan också användas för att genomföra lite lugnare cykelträning. Kort sagt skulle man kunna säga att om du vill träna mer intensivt på cykeln så är en spinningcykel att föredra, medan motionscykel är bättre för lugnare tempo.

Design

En annan aspekt som kan vara bra att ha i åtanke då du ska köpa en motionscykel är hur pass viktig dess design är för dig. Då kan du tänka såhär; ska cykeln stå framme på en plats eller i ett rum där dess estetik kommer att påverka övriga rummet, eller kommer cykeln stå mer gömd eller att du efter varje användning ställer undan cykeln?

Om det förstnämnda scenariot stämmer in på dig kan det vara värt att investera i en motionscykel vars design är något mer estetiskt tilltalande. Du bör dock inte prioritera en snygg design framför funktionalitet, men det kan ändå vara trivsamt att räkna in den aspekten. 

Ska cykeln stå i ett gym, på en mer avlägsen plats eller plockas undan efter användning är designfrågan inte alls lika viktig. Utan då kan du främst fokusera på att cykeln ska erbjuda de funktioner du vill ha, samt att den är bekväm och passar dig utefter dina förutsättningar och önskemål. 

Funktioner

Att se över vilka funktioner du vill att motionscykeln ska ha för att du ska kunna genomföra den träning du vill anser vi är väldigt viktigt. Idag finns det allt från motionscyklar som erbjuder de allra mest grundläggande funktionera till motionscyklar som är otroligt moderna och tekniska. Här får du helt enkelt avgöra vad just du behöver och vill ha. Om du inte vill behöva använda ett aktivitetsarmband för att se puls, träningstid, avstånd och så vidare kan det vara bra att köpa en motionscykel som kan registrera sådan data åt dig. 

Byggkvalité

Den absolut viktigaste egenskapen hos en motionscykel är dess byggkvalité. Det åtminstone om du vill investera i en träningsmaskin som håller länge, som känns stabil och trygg att använda. I och med att en motionscykel ofta innebär att man måste göra en rätt stor investeringen rent prismässigt är det extra viktigt att man får ett värde för pengarna, det då genom att se till att byggkvalitén är hög så att cykeln står sig i många år framåt. 

Övriga aspekter att räkna in

Andra aspekter som kan vara bra att tänka på inför ett köp av motionscykel, och som du bör ha med dig när du jämför motionscykel, är följande:

 • Användarvikt
 • Storlek
 • Display 
 • Ljudnivå 
 • Motstånd 

Hopfällbar motionscykel

Idag är det rätt vanligt att man väljer att investera i olika träningsmaskiner och redskap till hemmet. Det för att man vill ha enklare åtkomst till att genomföra olika typer av träning, utan att behöva vara beroende av väder och temperatur eller av att behöva ta sig till ett gym. 

Har man tillgång till ordentliga träningsredskap hemma är sannolikheten att träningen faktiskt blir av kanske också större, det framförallt de gånger då man endast har en liten stund över till att genomföra ett träningspass. Med motionscykeln blir variationsmöjligheterna också större, och det känns helt enkelt mer tillgängligt. 

Modern motionscykel för enkel transportering

En stor fördel med många av de modeller av motionscyklar som säljs idag är att de är utformade för att vara så optimala för hemmabruk som möjligt. Det innebär alltså att många av dagens cyklar utan problem kan fällas ihop och transporteras dit man önskar i hemmet. Då kan du placera cykeln på ett ställe för användning, och därefter ställa bort den.  

Detta bidrar inte bara till att användningen blir effektivare och smidigare, utan det bidrar även till att cykeln kan förvaras på praktiska ställen där det finns plats. Dessa hopfällbara motionscyklar kommer alltså med många fördelar som både underlättar och effektiviserar användningen oavsett hur man bor och hur man har tänkt använda cykeln. 

Fördelar med att investera i en motionscykel

Det finns ingen tvekan om att det finns mängder av fördelar med att investera i en motionscykel. Det alltså även om man inte har obegränsat med pengar eller en superstabil ekonomi. För idag kan det finnas riktigt bra och användarvänliga motionscyklar som säljs till mycket bra pris, och möjligheten att köpa begagnade träningsmaskiner finns ju också.

Med en motionscykel i hemmet kan du träna oftare och precis på det sätt som du själv önskar, utan att du blir beroende av väder eller av att ta dig till en viss träningsplats. Du slipper också bäva dig för att träna i närheten av andra om du inte är bekväm med det, utan kan träna precis lika bra, effektivt och mångsidigt på egen hand hemma. 

Några av de främsta fördelarna med motionscykel är följande:

 • Motionscykeln erbjuder mångsidig träning hemma
 • Du slipper ta dig till ett gym eller annan träningslokal för att genomföra träningen
 • Du är inte beroende av väder eller temperatur för att genomföra cyklingen
 • Du slipper betala för ett gymkort 
 • Du kan träna precis på det sätt som passar dig, helt i ditt eget sällskap
 • Det finns motionscyklar av många olika prisklasser
 • Den motionscykel du köper kan anpassas helt efter dina behov och önskemål
 • Sannolikheten att träningen blir av blir större, även då du bara har lite tid över 

Bäst i test