www.testkungen.se samarbetar med ett antal olika återförsäljare. Därför kan det förekomma affiliatelänkar från AdTraction och TradeDoubler där vi får en reklamprovision för den trafik vi driver till olika butiker.

Bästa pizzasten 2023

Bäst i test pizzasten 2023

Tycker du om att laga mat hemma från grunden? Och gillar du att äta pizza? Då kan en pizzasten vara en perfekt investering för dig! Förutom att den kan vara en mycket passande investering för dig, är pizza något som träffar rätt hos de flesta människor.

Sannolikheten är med andra ord rätt stor att ni får stor användning för er pizzasten, där ni kan göra hemmagjorda och riktiga goda pizzor på det ”riktiga sättet”. Det bästa med pizza är att det passar som maträtt i princip när som helst – framför Melodifestivalen en lördagskväll, till minglet med vännerna, eller när du har brist på fantasi och bara vill ha något enkelt.

Genom att investera i en pizzasten kan du äta god pizza precis när du vill. Det är enkelt, mångsidigt och ger enorma möjligheter för alla. Känner du att en pizzasten skulle vara något för dig? I vårt pizzasten test har vi samlat de pizzastenar som är bäst i test på marknaden. Ta del av våra tips och rekommendationer för att hitta din favorit!

1. Recension om Modern House Pizza Angels Pizzasten/Baksten rektangulär

Enligt oss finns det ingen tvekan om att denna pizzasten, Pizza Angels pizzasten/ baksten från Modern House, är en av de bästa modellerna på marknaden. Trots att den inte är vår bäst i test vinnare håller den riktigt hög kvalité. Det inte minst i förhållande till dess pris.

Modern House pizzasten/ baksten är ett mångsidigt redskap som låter dig baka både pizzor, bröd och andra degar. Den gör sig perfekt för sådana brödtyper som inte behöver gräddas så länge. Din pizza såväl som ditt bröd kommer bli fluffigt samtidigt som det får en riktigt krispig botten och en fin yta. Temperaturen hålls på den perfekta nivån.

Det bästa är dock att den kan användas på flera olika ställen. Placera den direkt i din ugn i, köket lägga den på grillen eller använd i pizzaugnen. Vi gillar också att pizzastenen har en fyrkantig form, något som är rätt unikt. Du förflyttar den enkelt tack vare handtagen i rostfritt stål. En riktigt bra och prisvärd investering för alla!

  Specifikationer

   • Längd: 40 cm
   • Bredd: 35.5 cm

  Kolla Priset

1. Prisvärd pizzasten

Vill du laga pizza som ett riktigt proffs utan att det svider i plånboken? Kolla in denna prisvärda pizzasten från Modern House. Du kan även grädda bröd och andra degar med denna!

2. Recension om Nordwik Pizzastål 39 cm

Är du på jakt efter den bästa pizzastenen? Då är det denna modell du ska kolla in! Nordwik Pizzasten är enligt oss den bästa varianten på marknaden, och det är det många som håller med oss om. Den är både stilren, hållbar och väldigt funktionell, samtidigt som den kommer till ett väldigt bra pris.

Till att börja med är den tillverkad av hållbart stål från Kirunas Gruva. Detta har sen bearbetats för hand i Norrland, vilket i sin tur givit dess exklusiva känsla och snygga design. Med andra ord håller pizzastenen väldigt hög kvalité – du kan förvänta dig en livslängd som håller hela livet.

Vi gillar också att pizzastenen kan användas såväl i ugnen som på grillen. Stålet tål riktigt höga temperaturer och kan användas för det mesta. Oavsett om du ska baka pizza eller bröd blir resultaten riktigt fina. Vi vill dock förtydliga att stenen väger en del. Men det gör också att den känns extra rejäl och tålig. Så bra!

  Specifikationer

   • Baka pizza som på restaurang!
   • Kan användas som stekbord på grillen
   • Passar på de flesta kolgrillar

  Kolla Priset

2. bäst i test pizzasten

Nordwik Pizzasten är enligt oss den variant som är bäst i test! Denna har bearbetats för hand i Norrland, där den är tillverkad av hållbart stål från Kirunas gruva. Lyxigt, funktionellt och stilrent, samtidigt som den är mycket prisvärd. Ger riktigt bra resultat.

3. Recension om Outdoorchef Pizzasten M

Här har vi en mycket funktionell och praktisk pizzasten som låter dig tillreda alla olika typer av degar och bröd. Stenen i sig är av syntetiska material för extra bra tålighet och förlängd hållbarhet. Tack vare dess tåliga ram av rostfritt stål är även värmefördelning såväl som värmehållning på topp.

Vid användning underlättar de ergonomiska handtagen otroligt mycket, något vi verkligen gillar. Pizzastenen känns väldigt stabil och är lätt att hantera, det såväl inomhus som utomhus.

Oavsett om du vill laga pizza eller baka bröd kommer denna variant göra sig riktigt bra. Du kan även använda den för att steka kött eller liknande över öppen eld. Med andra ord väldigt mångsidig och användbar för alla. Stenen suger upp fukt och ser till att brödet blir sprött med fin yta. Du får full kontroll och kan garantera bra resultat.

  Specifikationer

   • Laga god pizza
   • Funkar till ugn och grill

  Kolla Priset

3. Funktionell pizzasten

Denna pizzasten är väldigt funktionell och kan användas till mycket. Oavsett om du vill laga pizza, baka bröd eller grilla kött över öppen eld kommer stenen funka riktigt bra.

4. Recension om Weber Pizzasten original

För dig som vill investera i en billig pizzasten kan vi varmt rekommendera vår budgetvinnare, Weber Pizzasten Original. Trots att denna modell kommer till ett väldigt lågt pris anser vi att den gör ett väldigt bra jobb. Den är lätt att använda, smidig att hantera och är samtidigt tålig och hållbar.

Pizzastenen kan användas direkt på grillen såväl som i ugnen – användningsmöjligheterna är många! Du behöver inte vara rädd för att denna slits i första taget. I och med att den är speciellt ytbehandlad får dina bröd en väldigt krispig och spröd yta. Det även om du är nybörjare. Tillaga hemmagjord pizza, gör knäckebröd eller baka annat bröd, du väljer!

En väldigt uppskattad detalj hos just denna variant är att du vid köp får med en tillhörande bakplåt i aluminium. På så sätt kan du enkelt flytta pizzan eller brödet direkt från grillen till matbordet. Snygg servering och praktisk hantering i ett. Kort sagt en billig pizzasten som funkar riktigt bra.

  Specifikationer

   • Höjd: 2.34 cm
   • Bredd: 29.95 cm
   • Djup. 26.01 cm

  Kolla Priset

4. Bästa budgetval

Weber Pizzasten Original är enligt oss det bästa budgetvalet på marknaden. Trots lågt pris ger den spröda, härliga bröd i alla olika former. Slitstark och tålig men enkel och smidig.

5. Recension om Eppicotispai Pizzaset med Lavasten och Bakspade

Att vi valde att ha med just denna variant av pizzasten från Eppicotispai beror inte minst på att den fått otroligt höga betyg och goda recensioner från mängder av användare. Utan att vi anser att den hör till vårt bäst i test av pizzasten beror också på att pizzastenen kommer i ett komplett pizzaset.

Utöver en kvalitativ och funktionell pizzasten/baksten, tillverkad av lavasten från den sicilianska vulkanen Etna, får du även med en praktisk bakspade i fin design. Att tillaga egen pizza med detta kit är därmed väldigt smidigt. Vi vill dock poängtera att denna sten är lite känsligare än andra – den bör hanteras och underhållas med varsamhet.

Stenen i sig kan däremot användas både i ugnen och över grillen. Tack vare dess platta design och goda värmefördelning är den även utmärkt att använda då du vill steka fisk, grönsaker eller kött. Det behövs inget extra fett, men trots det fastnar inte råvarorna. Detta gäller även då du bakar bröd. Riktigt bra och prisvärt kit!

  Specifikationer

   • Bakspatel i vackert björkträ
   • Från vulkanen Etna på Sicilien
   • En baksten gjord av lavasten

  Kolla Priset

5. Komplett kit

Eppicotispai pizzaset är enligt oss en självklar vinnare i vårt pizzasten test. Här får du ett komplett kit med både pizzasten och bakspade, så att du kan tillaga hemmagjorda pizzor likt ett proffs.

Är en pizzasten en nödvändig investering?

Vi skulle absolut säga att en pizzasten kan komma till stor användning hemma. Utöver att du med pizzastenen kan laga egen, riktigt god pizza hemma kan den även användas för att baka bröd och liknande.

Vad är syftet med en pizzasten?

Syftet med en pizzasten är att du ska kunna göra goda pizzor med fluffigt innehåll, krispig botten och en härlig yta utan problem. Det tack vare att stenens material fördelar värmen jämnt och ser till att ge dig de resultat du önskar.

Framförallt ska denna tillagning kunna ske i din vanliga köksugn tack vare stenens form och funktion, men det funkar även på grillen och över öppen eld.

Var kan jag använda min pizzasten?

Detta beror lite på vad din pizzasten är tillverkad av och hur den ser ut. Vanligt är dock att de tål otroligt höga temperaturer, vilket innebär att du kan använda den såväl i din köksugn som på grillen och i en pizzaugn. De kan användas till mycket och på flera ställen!

Nyheter och tips till köket

Läs de senaste nyheterna och de bästa tipsen till köket

Aktuella Erbjudanden

köket matlagning
cervera

Erbjudande

50%

Se aktuella kampanjer hos Cervera.

Gäller så länge lagret räcker

köket matlagning
mathem logo png

Rabattkod

NY150KR

150 kr rabatt för nya kunder!

Giltigt t.o.m. 31/12 2022

köket matlagning
hemköp logo png

Rabattkod

HEMKÖP100

100 kr rabatt när du handlar för 700 kr!

Giltigt t.o.m. 31/12 2022

stekpanna test
kitchentime

Outlet

-70%

Här hittar du populära köksredskap.

Gäller så länge lagret räcker

stekpanna test
linas matkasse logopng

REA

Få 30%

Få 30 % rabatt på dina första 2 kassar.

Gäller till 30:e November

Hur använder man en pizzasten?

I grund och botten är en den utformad för att underlätta och ge bättre resultat då du vill laga egen pizza hemma. Men beroende på vilket material den är tillverkad av är tåligheten varierande. Om du jämför en pizzasten med en annan kan alltså användningsmöjligheterna se lite olika ut. De tål dock ofta väldigt mycket!

En pizzasten kan med andra ord väldigt ofta användas på flera olika sätt och till flera olika saker. De kan många gånger användas såväl i ugnen som över grillen, och även då du har en riktig pizzaugn där du tillagar maten direkt över öppen eld. Skulle du vilja tillaga bröd eller någon annan form av deg kan en pizzasten även användas till det. Placera den på eller i din värmekälla och låt stenen göra jobbet. Temperaturen hålls jämn och ger fina resultat.

Hur rengör man en pizzasten?

Olika pizzastenar är tillverkade av olika material. Somliga är gjorda av stål, plåt och andra metaller, medan andra är tillverkade av keramiska material i form av olika stenar.

Detta innebär att olika pizzastenar underhålls och sköts om på olika sätt. Hur man rengör en pizzasten kan alltså variera. Det vill säga, precis som att du måste ta hand om dina knivar på olika sätt och variera rengöring såväl som hantering och förvaring beroende på hur de är utformade – har du ett knivställ kommer de hålla längre och du kommer inte behöva slipa knivarna lika ofta! Att rengöra en pizzasten är dock sällan svårt. De tål väldigt mycket och är därmed inte heller särskilt känsliga när det kommer till vare sig hantering eller underhåll.

Det absolut bästa, och enklaste, sättet att rengöra en pizzasten är att du diskar den för hand med tvål och vatten. På så sätt blir den ren utan att du riskerar att göra sönder den, eller att den gör sönder något annat. Somliga modeller kan nog diskas i maskin, men då gäller det både att den får plats och att materialet tål det. Kolla upp vad som gäller för just din sten.

Sammanfattning

En pizzasten är ett köksredskap som de flesta kan få nytta av i köket. Det speciellt om du gillar att laga egen mat från grunden (precis på samma sätt som du kan göra egen hemmagjord pasta), att experimentera och testa nya saker. Är pizza en stor favorit, eller om du gillar att baka bröd och liknande, kommer den minst sagt gå hem!

It may not be the tool we would say is the absolute most important thing to prioritize when you are moving away from home . However, pizza stones are very versatile and can be used in several ways for different things – regardless of whether you are a pizza geek or not, it can therefore with a high probability be sent, not least in the outdoor kitchen .

Today there is a plethora of different pizza stones on the market. They come in different sizes, shapes, materials, designs and price ranges. In other words, you have every opportunity to find a variant that can suit you and what you are looking for. If you want to get tips on which pizza stones are the best in different categories, you can take a look at our buying tips above.

Bäst i test

Nordwik Pizzasten är enligt oss den variant som är bäst i test! Denna har bearbetats för hand i Norrland, där den är tillverkad av hållbart stål från Kirunas gruva. Lyxigt, funktionellt och stilrent, samtidigt som den är mycket prisvärd. Ger riktigt bra resultat.