BĂ€sta pizzasten 2021

BĂ€st i test pizzasten

Gillar du att laga mat hemma frÄn grunden? Och gillar du att Àta pizza? DÄ kan en pizzasten vara den perfekta investeringen för dig! Utöver att det kan vara en vÀldigt passande investering för dig sÄ Àr pizza nÄgot som gÄr hem hos de allra flesta.

Sannolikheten Ă€r med andra ord rĂ€tt stor att ni fĂ„r stor anvĂ€ndning för er pizzasten, dĂ€r ni kan göra hemmagjorda och riktiga goda pizzor pĂ„ det ”riktiga sĂ€ttet”. Det bĂ€sta med pizza Ă€r att det passar som matrĂ€tt i princip nĂ€r som helst – framför Melodifestivalen en lördagskvĂ€ll, till minglet med vĂ€nnerna, eller nĂ€r du har brist pĂ„ fantasi och bara vill ha nĂ„got enkelt.

Genom att investera i en pizzasten kan du Àta god pizza precis nÀr du vill. Det Àr enkelt, mÄngsidigt och ger enorma möjligheter för alla. KÀnner du att en pizzasten skulle vara nÄgot för dig? I vÄrt pizzasten test har vi samlat de pizzastenar som Àr bÀst i test pÄ marknaden. Ta del av vÄra tips och rekommendationer för att hitta din favorit!

1. Recension om Modern House Pizza Angels Pizzasten/Baksten rektangulÀr

Enligt oss finns det ingen tvekan om att denna pizzasten, Pizza Angels pizzasten/ baksten frÄn Modern House, Àr en av de bÀsta modellerna pÄ marknaden. Trots att den inte Àr vÄr bÀst i test vinnare hÄller den riktigt hög kvalité. Det inte minst i förhÄllande till dess pris.

Modern House pizzasten/ baksten Àr ett mÄngsidigt redskap som lÄter dig baka bÄde pizzor, bröd och andra degar. Den gör sig perfekt för sÄdana brödtyper som inte behöver grÀddas sÄ lÀnge. Din pizza sÄvÀl som ditt bröd kommer bli fluffigt samtidigt som det fÄr en riktigt krispig botten och en fin yta. Temperaturen hÄlls pÄ den perfekta nivÄn.

Det bÀsta Àr dock att den kan anvÀndas pÄ flera olika stÀllen. Placera den direkt i din ugn i, köket lÀgga den pÄ grillen eller anvÀnd i pizzaugnen. Vi gillar ocksÄ att pizzastenen har en fyrkantig form, nÄgot som Àr rÀtt unikt. Du förflyttar den enkelt tack vare handtagen i rostfritt stÄl. En riktigt bra och prisvÀrd investering för alla!

1. PrisvÀrd pizzasten

Modern House

Pizza Angels Pizzasten/Baksten rektangulÀr

Vill du laga pizza som ett riktigt proffs utan att det svider i plÄnboken? Kolla in denna prisvÀrda pizzasten frÄn Modern House. Du kan Àven grÀdda bröd och andra degar med denna!

2. Recension om Nordwik PizzastÄl 39 cm

Är du pĂ„ jakt efter den bĂ€sta pizzastenen? DĂ„ Ă€r det denna modell du ska kolla in! Nordwik Pizzasten Ă€r enligt oss den bĂ€sta varianten pĂ„ marknaden, och det Ă€r det mĂ„nga som hĂ„ller med oss om. Den Ă€r bĂ„de stilren, hĂ„llbar och vĂ€ldigt funktionell, samtidigt som den kommer till ett vĂ€ldigt bra pris.

Till att börja med Ă€r den tillverkad av hĂ„llbart stĂ„l frĂ„n Kirunas Gruva. Detta har sen bearbetats för hand i Norrland, vilket i sin tur givit dess exklusiva kĂ€nsla och snygga design. Med andra ord hĂ„ller pizzastenen vĂ€ldigt hög kvalitĂ© – du kan förvĂ€nta dig en livslĂ€ngd som hĂ„ller hela livet.

Vi gillar ocksÄ att pizzastenen kan anvÀndas sÄvÀl i ugnen som pÄ grillen. StÄlet tÄl riktigt höga temperaturer och kan anvÀndas för det mesta. Oavsett om du ska baka pizza eller bröd blir resultaten riktigt fina. Vi vill dock förtydliga att stenen vÀger en del. Men det gör ocksÄ att den kÀnns extra rejÀl och tÄlig. SÄ bra!

2. bÀst i test pizzasten

Nordwik

PizzastÄl 39 cm

Nordwik Pizzasten Àr enligt oss den variant som Àr bÀst i test! Denna har bearbetats för hand i Norrland, dÀr den Àr tillverkad av hÄllbart stÄl frÄn Kirunas gruva. Lyxigt, funktionellt och stilrent, samtidigt som den Àr mycket prisvÀrd. Ger riktigt bra resultat.

3. Recension om Outdoorchef Pizzasten M

HÀr har vi en mycket funktionell och praktisk pizzasten som lÄter dig tillreda alla olika typer av degar och bröd. Stenen i sig Àr av syntetiska material för extra bra tÄlighet och förlÀngd hÄllbarhet. Tack vare dess tÄliga ram av rostfritt stÄl Àr Àven vÀrmefördelning sÄvÀl som vÀrmehÄllning pÄ topp.

Vid anvÀndning underlÀttar de ergonomiska handtagen otroligt mycket, nÄgot vi verkligen gillar. Pizzastenen kÀnns vÀldigt stabil och Àr lÀtt att hantera, det sÄvÀl inomhus som utomhus.

Oavsett om du vill laga pizza eller baka bröd kommer denna variant göra sig riktigt bra. Du kan Àven anvÀnda den för att steka kött eller liknande över öppen eld. Med andra ord vÀldigt mÄngsidig och anvÀndbar för alla. Stenen suger upp fukt och ser till att brödet blir sprött med fin yta. Du fÄr full kontroll och kan garantera bra resultat.

3. Funktionell pizzasten

Outdoorchef

Pizzasten M

Denna pizzasten Àr vÀldigt funktionell och kan anvÀndas till mycket. Oavsett om du vill laga pizza, baka bröd eller grilla kött över öppen eld kommer stenen funka riktigt bra.

4. Recension om Weber Pizzasten original

För dig som vill investera i en billig pizzasten kan vi varmt rekommendera vÄr budgetvinnare, Weber Pizzasten Original. Trots att denna modell kommer till ett vÀldigt lÄgt pris anser vi att den gör ett vÀldigt bra jobb. Den Àr lÀtt att anvÀnda, smidig att hantera och Àr samtidigt tÄlig och hÄllbar.

Pizzastenen kan anvĂ€ndas direkt pĂ„ grillen sĂ„vĂ€l som i ugnen – anvĂ€ndningsmöjligheterna Ă€r mĂ„nga! Du behöver inte vara rĂ€dd för att denna slits i första taget. I och med att den Ă€r speciellt ytbehandlad fĂ„r dina bröd en vĂ€ldigt krispig och spröd yta. Det Ă€ven om du Ă€r nybörjare. Tillaga hemmagjord pizza, gör knĂ€ckebröd eller baka annat bröd, du vĂ€ljer!

En vÀldigt uppskattad detalj hos just denna variant Àr att du vid köp fÄr med en tillhörande bakplÄt i aluminium. PÄ sÄ sÀtt kan du enkelt flytta pizzan eller brödet direkt frÄn grillen till matbordet. Snygg servering och praktisk hantering i ett. Kort sagt en billig pizzasten som funkar riktigt bra.

4. BĂ€sta budgetval

Weber

Pizzasten original

Weber Pizzasten Original Àr enligt oss det bÀsta budgetvalet pÄ marknaden. Trots lÄgt pris ger den spröda, hÀrliga bröd i alla olika former. Slitstark och tÄlig men enkel och smidig.

5. Recension om Eppicotispai Pizzaset med Lavasten och Bakspade

Att vi valde att ha med just denna variant av pizzasten frÄn Eppicotispai beror inte minst pÄ att den fÄtt otroligt höga betyg och goda recensioner frÄn mÀngder av anvÀndare. Utan att vi anser att den hör till vÄrt bÀst i test av pizzasten beror ocksÄ pÄ att pizzastenen kommer i ett komplett pizzaset.

Utöver en kvalitativ och funktionell pizzasten/baksten, tillverkad av lavasten frĂ„n den sicilianska vulkanen Etna, fĂ„r du Ă€ven med en praktisk bakspade i fin design. Att tillaga egen pizza med detta kit Ă€r dĂ€rmed vĂ€ldigt smidigt. Vi vill dock poĂ€ngtera att denna sten Ă€r lite kĂ€nsligare Ă€n andra – den bör hanteras och underhĂ„llas med varsamhet.

Stenen i sig kan dÀremot anvÀndas bÄde i ugnen och över grillen. Tack vare dess platta design och goda vÀrmefördelning Àr den Àven utmÀrkt att anvÀnda dÄ du vill steka fisk, grönsaker eller kött. Det behövs inget extra fett, men trots det fastnar inte rÄvarorna. Detta gÀller Àven dÄ du bakar bröd. Riktigt bra och prisvÀrt kit!

5. Komplett kit

Eppicotispai

Pizzaset med Lavasten och Bakspade

Eppicotispai pizzaset Àr enligt oss en sjÀlvklar vinnare i vÄrt pizzasten test. HÀr fÄr du ett komplett kit med bÄde pizzasten och bakspade, sÄ att du kan tillaga hemmagjorda pizzor likt ett proffs.

Är en pizzasten en nödvĂ€ndig investering?

Vi skulle absolut sÀga att en pizzasten kan komma till stor anvÀndning hemma. Utöver att du med pizzastenen kan laga egen, riktigt god pizza hemma kan den Àven anvÀndas för att baka bröd och liknande.

Vad Àr syftet med en pizzasten?

Syftet med en pizzasten Àr att du ska kunna göra goda pizzor med fluffigt innehÄll, krispig botten och en hÀrlig yta utan problem. Det tack vare att stenens material fördelar vÀrmen jÀmnt och ser till att ge dig de resultat du önskar.

Framförallt ska denna tillagning kunna ske i din vanliga köksugn tack vare stenens form och funktion, men det funkar Àven pÄ grillen och över öppen eld.

Var kan jag anvÀnda min pizzasten?

Detta beror lite pÄ vad din pizzasten Àr tillverkad av och hur den ser ut. Vanligt Àr dock att de tÄl otroligt höga temperaturer, vilket innebÀr att du kan anvÀnda den sÄvÀl i din köksugn som pÄ grillen och i en pizzaugn. De kan anvÀndas till mycket och pÄ flera stÀllen!

Nyheter och tips till köket

LÀs de senaste nyheterna och de bÀsta tipsen till köket

Hur anvÀnder man en pizzasten?

I grund och botten Àr en den utformad för att underlÀtta och ge bÀttre resultat dÄ du vill laga egen pizza hemma. Men beroende pÄ vilket material den Àr tillverkad av Àr tÄligheten varierande. Om du jÀmför en pizzasten med en annan kan alltsÄ anvÀndningsmöjligheterna se lite olika ut. De tÄl dock ofta vÀldigt mycket!

En pizzasten kan med andra ord vÀldigt ofta anvÀndas pÄ flera olika sÀtt och till flera olika saker. De kan mÄnga gÄnger anvÀndas sÄvÀl i ugnen som över grillen, och Àven dÄ du har en riktig pizzaugn dÀr du tillagar maten direkt över öppen eld. Skulle du vilja tillaga bröd eller nÄgon annan form av deg kan en pizzasten Àven anvÀndas till det. Placera den pÄ eller i din vÀrmekÀlla och lÄt stenen göra jobbet. Temperaturen hÄlls jÀmn och ger fina resultat.

Hur rengör man en pizzasten?

Olika pizzastenar Àr tillverkade av olika material. Somliga Àr gjorda av stÄl, plÄt och andra metaller, medan andra Àr tillverkade av keramiska material i form av olika stenar.

Detta innebÀr att olika pizzastenar underhÄlls och sköts om pÄ olika sÀtt. Hur man rengör en pizzasten kan alltsÄ variera. Att rengöra en pizzasten Àr dock sÀllan svÄrt. De tÄl vÀldigt mycket och Àr dÀrmed inte heller sÀrskilt kÀnsliga nÀr det kommer till vare sig hantering eller underhÄll.

Det absolut bÀsta, och enklaste, sÀttet att rengöra en pizzasten Àr att du diskar den för hand med tvÄl och vatten. PÄ sÄ sÀtt blir den ren utan att du riskerar att göra sönder den, eller att den gör sönder nÄgot annat. Somliga modeller kan nog diskas i maskin, men dÄ gÀller det bÄde att den fÄr plats och att materialet tÄl det. Kolla upp vad som gÀller för just din sten.

Sammanfattning

En pizzasten Ă€r ett köksredskap som de flesta kan fĂ„ nytta av i köket. Det speciellt om du gillar att laga egen mat frĂ„n grunden, att experimentera och testa nya saker. Är pizza en stor favorit, eller om du gillar att baka bröd och liknande, kommer den minst sagt gĂ„ hem! Pizzastenar Ă€r mĂ„ngsidiga och kan anvĂ€ndas pĂ„ flera sĂ€tt till olika saker.

Idag finns det en uppsjö av olika pizzastenar pÄ marknaden. De kommer i olika storlekar, former, material, designs och prisklasser. Du har med andra ord alla möjligheter att hitta en variant som kan passa dig och det du efterfrÄgar. Vill du fÄ tips pÄ vilka pizzastenar som Àr bÀst i olika kategorier kan du ta del av vÄra köptips ovan.

BĂ€st i test

Nordwik

PizzastÄl 39 cm

Nordwik Pizzasten Àr enligt oss den variant som Àr bÀst i test! Denna har bearbetats för hand i Norrland, dÀr den Àr tillverkad av hÄllbart stÄl frÄn Kirunas gruva. Lyxigt, funktionellt och stilrent, samtidigt som den Àr mycket prisvÀrd. Ger riktigt bra resultat.

Se Pris