test av pizzastenar

Så lagar du den godaste pizzan hemma

Vi är väldigt många som kan hålla med om att pizza är något av det godaste man kan äta! Inte nog med det, pizza är också något av det lättaste man kan tillaga hemma på egen hand. Så länge du har en bra deg att jobba med, en bra ugn (det behöver inte vara en pizzaugn), en pizzasten eller liknande redskap, och goda saker att lägga på pizzan finns det inte särskilt mycket som kan gå fel. Däremot kan resultatet variera beroende på hur dina pizza kunskaper ser ut.

Vill du att pizzan ska bli så där drömmigt god finns det en hel del saker som kan vara bra att tänka på. Vi listar våra bästa tips för dig som vill laga den godaste pizzan hemma!

Pizza – ett mångsidigt alternativ

En av de absolut främsta fördelarna med att baka en egen pizza hemma är att du har alla möjligheter att lägga på precis det du själv tycker om – välj mellan allt från skinkor, ostar och vegetariska alternativ eller grönsaker till frukter, bär och söta krämer! Det till skillnad från om du beställer en färdig pizza från en restaurang eller pizzeria.

Degen är otroligt viktig

För att din pizza, med valfria toppings, ska bli så god som möjligt är det dock viktigt att man arbetar med en bra bas. Pizzabottnen är A och O för att du ska lyckas!
Och det är just det svåraste momentet då man ska tillaga pizza hemma – att få till den där perfekta pizzadegen kan vara rätt krävande. Det finns dock ett par saker du kan göra, som både kan underlätta och öka dina chanser om att få till den där godaste pizzan!

Så lyckas du med pizza hemma!

Ett av våra bästa, och mest användbara tips, inför pizzabaket är att du köper en pizzadeg som redan är färdig. Detta kan du antingen hitta på din lokala mataffär i form av färdiga pizzabottnar, eller så kan besöka din lokala pizzeria och be snällt om att få köpa en av deras degar.

Den kan du sen baka ut på egen hand och grädda för att få till riktigt bra resultat. Har du en pizzasten till hands kan du grädda pizzan i både ugnen och på grillen, beroende på vad just du vill få för resultat. Känns det krångligt att baka ut degen och grädda den på egen hand kan du beställa en redan färdiggräddad deg som redan är bakad med tomatsås eller en vit botten. På så sätt behöver du bara fokusera på att addera dina toppings!

Investera i bra redskap

Ytterligare ett riktigt hett tips, som faktiskt kan göra väldigt stor skillnad, är att investera i
bra redskap och verktyg. Det behöver som sagt inte vara svårare än att du köper en redan färdiggräddad botten (med sås) från din pizzeria för att du sen bara ska kunna addera toppings. Men, om du faktiskt vill laga pizzan lite mer på egen hand och ge dig in i det på riktigt kan vissa redskap underlätta väldigt. Först och främst kan vi rekommendera dig att köpa en pizzasten.

Den kan placeras i ugnen eller över elden för att ge den där perfekta ytan. Vi tipsar om de bästa pizzastenarna på marknaden i olika kategorier! Andra redskap som kan underlätta är en pizzaspade, en bra borste och en pizzaskärare.

Bäst i test

Nordwik Pizzasten är enligt oss den variant som är bäst i test! Denna har bearbetats för hand i Norrland, där den är tillverkad av hållbart stål från Kirunas gruva. Lyxigt, funktionellt och stilrent, samtidigt som den är mycket prisvärd. Ger riktigt bra resultat.

Andra redskap som kan vara bra att ha hemma då du vill laga riktigt god pizza är en
pizzaspade, som underlättar vid hantering och tillagning. Utöver det kan du komma rätt
långt med det som finns hemma!

Snabba tips om tillagningen av pizzan

När det kommer till själva skapandet och tillagningen av pizzan i sig har vi även där ett antal tips som kan ta din pizza från god till godaste!

 • Om du gör en egen deg bör den göras redan dagen innan pizzabakandet. Efter 1
  timmes jäsning bör degen ställas i kyl fram tills bakningen ska ske.
 • Gör din egen tomatsås! Det behöver inte vara svårt eller ta lång tid, men det smakar
  otroligt mycket mer och gör att det känns mer äkta.
 • När du ska grädda pizzan bör ugnen vara så varm som det bara går. Grillfunktion är
  bra att slå på om det finns.
 • Tänk på att alla råvaror inte bör följa med pizzan in i ugnen. Såser, ostar, grönsaker
  och en del chark är bra att tillaga, medan örter och exempelvis lufttorkad skinka kan
  vara gott att ta på efteråt.
 • Anpassa såväl sås som toppings efter det som du gillar! Det finns massa recept med
  inspiration online.

Nyheter

Följ oss

Nyheter