www.testkungen.se samarbetar med ett antal olika återförsäljare. Därför kan det förekomma affiliatelänkar från AdTraction och TradeDoubler där vi får en reklamprovision för den trafik vi driver till olika butiker.

Bästa amningsprodukter 2023

Att bli mamma för första gången är något utöver det vanliga. Det kommer så många känslor och väller över en på en och samma gång – det går nästan inte att beskriva hur det känns! Man är orolig, glad, tacksam, lättad, nervös och allt däremellan. Samtidigt som det ofta är fantastiskt härligt, häftigt och mysigt att bli förälder så kommer föräldraskapet också med en hel del svårigheter, utmaningar och bekymmer. Det ska ammas, bytas blöja, matas, sova, gosas, läras och lekas. 

Det är med andra ord långt ifrån enkelt att få barn. Som tur är så finns det idag en enorm marknad för just barnprodukter och olika redskap som föräldrarna kan använda sig av för att det hela ska bli lite enklare, smidigare och tryggare, det bland annat inför amningen. Ta del av våra rekommendationer på bästa amningsprodukter nedan för att underlätta din vardag!

Recension av bbhugme Gravid- och Amningskudde

Den produkt som vi anser är absolut bäst i test på marknaden av amningsprodukter är denna BB hug me Gravid- och amningskudde. Att ha tillgång till en amningskudde är överlag något vi kan rekommendera alla föräldrar, där just denna kudde från BB hud me är en solklar vinnare för oss.  

Denna amningskudde är nämligen så bra på så många sätt. Du kan använda den när du ska amma, som sovstöd och kudde när barnet ska sova, som ett babynest, som kroppsstöd och som en vanlig kudde. Användningsområdena är med andra ord väldigt många, vilket i sig gör det till en riktigt bra investering. Amningen blir specifikt väldigt mycket enklare!  

När du använder denna gravidkudde kommer den att avlasta din kropp på ett både skönt och ergonomiskt sätt. Ta med den till soffan, placera den i sängen eller lägg den på golvet – den anpassar sig efter det just du och ditt barn behöver där och då. Materialet är naturligt, mjukt och miljövänligt och bidrar även till att kudden blir extra formbar. 

På kuddens ändar finns det som små silikonstroppar som kan användas som bitringar. Ett stort plus är att amningskudden är designad och utvecklad av tre norska, kvinnliga kiropraktiker som vill främja hälsan och välmåendet för både barn och mamma. Kudden finns i mängder av olika färger och avdraget kan tvättas i maskin på 40 grader.

  Specifikationer

   • Material: OEKO-TEX certifierat material
   • Tvättbar: ja, överdraget på 40 grader maskintvätt
   • Längd: 150 cm

  Kolla Priset

1. BBHUGME

En amningskudde som alla nyblivna mammor borde ha hemma. Anpassar sig efter kropp och behov, ger hög komfort och bra stöd, och känns både mjuk och följsam längs kroppen.

Recension av MAM 2-i-1 Bröstpump Elektrisk & Manuell

Ett annat riktigt bra hjälpmedel som kan underlätta amningen är en bröstpump. Inom den kategorin av amningsprodukter på marknaden anser vi att denna premiumvinnare, MAM 2-i-1 Bröstpump Elektrisk & Manuell, är en produkt som slår de allra flesta. Trots dess höga pris är det otroligt prisvärd, det inte minst då du här får som två produkter i en. 

Denna bröstpump är nämligen utformad så att du ska kunna välja om du vill använda den elektriska apparaten eller om du vill pumpa manuellt. Det gör produkten väldigt anpassningsbar efter vad just du behöver och vill ha. Oavsett vilken variant du väljer att använda kan du med denna pumpa effektivt och smidigt utan obehag. 

Pumpen från MAM kommer heller inte att begränsa din rörelseförmåga eller din flexibilitet. Den passar alla olika bröststorlekar, och dess mjuka silikonskydd erbjuder maximal komfort i alla lägen. Silikonskyddet är också enkelt att ta av och kan tvättas. Vid köp får du med flera tillbehör som kommer vara användbara på flera sätt. 

Väljer du att använda den elektriska pumpen kan du välja mellan två olika lägen; expression och stimulering. Det finns även 9 olika nivåer av sugkraft som du kan justera mellan. För manuell pump byter du bara läge. Ladda pumpens laddningsbara batteri och sätt sen igång enligt det som passar dig. Batteriet laddas snabbt men räcker länge. Pumpa direkt i flaska eller burk. Vi är så nöjda!

  Specifikationer

   • Material: Silikon & Polypropen
   • Tvättbar: Ja
   • Mått: D24,3xH15,8xB28,5cm

    

  Kolla Priset

2. MAM

En mycket prisvärd premium-bröstpump som kan användas för både elektrisk och manuell pumpning. Två produkter i en, med ett mjukt silikonskydd och justerbar sugnivå för olika behov. Passar alla bröststorlekar!

Recension av Medela Graviditets Och Amnings-BH

En amningsprodukt som även den kan underlätta föräldralivet men som är lite mer budgetvänlig är en amningsbh. Med denna blir det väldigt mycket smidigare och enklare att amma barnet då BH:n ser till att du slipper krångla med att klä av dig plagget inför varje matning. 

Du sparad därmed både tid och energi, och ges även möjligheten att amma precis var du vill. Istället för att du måste dra upp hela BH:n för att komma åt bröstet och därefter ge barnet mat kan du med en amningsbh bara fälla upp tröjan, avlägsna amningsklämman på BH:n och placera barnet intill bröstet direkt. Detta kan du göra med bara en hand!

Tack vare att materialet är väldigt stretchigt och formbart kommer BH:n att anpassa sig efter dig och din kropp. Den sitter väldigt bekvämt och är som sagt otroligt behändig i alla lägen. Trots att du öppnar upp amningsbh:n genom att fälla ner klämmorna kan du känna dig trygg med att du får det stöd du behöver. Väl på plats sitter klämmorna nämligen riktigt säkert. 

En stor fördel är också att du slipper sömmar eller byglar som stör och klämmer. Frågar du oss är detta den optimala BH:n för alla mammor som ammar. Det hela blir så mycket enklare och smidigare, det går snabbare att amma och tryggheten såväl som komforten för dig som mamma ökar. Det utan att du behöver betala mer än ett par hundra kronor.

  Specifikationer

   • Material: Nylon & Elastan 
   • Tvättbar: Ja

  Kolla Priset

3. Medela

Underlätta amningen oavsett situation och plats med denna amningsbh. Lätt att använda med bara en hand, formbar och stadig. Utan byglar och sömmar för minsta möjliga obehag.

Här listar vi nyheter och tips för er med barn.

 • Black week & Black Friday 2022

  Om du är på jakt efter att göra riktiga reafynd är det nu i november du ska vara extra alert..

  Read
 • Tips för bilåkning med barn

  Ska du åka på bilsemester med dina barn? Då har du flera drömlika scenarion att se framemot, men även en.

  Read
 • Mors dag present 2023

  Snart är det dags för dagen då alla mammor förtjänar lite extra uppvaktande, uppmärksamhet och uppskattning, det vill säga mors.

  Read
 • Barnsäkra ditt hem

  En viktig sak du kommer att behöva göra såväl innan din bebis föds och kommer till världen, och allt eftersom.

  Read

Aktuella Erbjudanden

barn i bilstol
Jollyroom

Erbjudanden

20%

Aktuella erbjudanden hos Jollyroom.

Gäller så länge lagret räcker

barnvagn
bonti logo png

REA

40%

Just nu har vi upp till 40% på utvalda leksaker!

Gäller så länge lagret räcker

Vilka olika amningsprodukter finns det på marknaden?

Idag finns det en uppsjö av olika amningsprodukter att välja mellan på marknaden. Oavsett om du vill investera i en amningsbh, i en bröstpump, i en amningskudde eller gravidkudde, i en amningsfilt, bröstvårdsprodukter eller andra liknande alternativ som underlättar livet som mamma finns det gott om alternativ att välja mellan. 

Många av de produkter som erbjuds på marknaden är sådana som underlättar för både mamma och barn. Produkterna är utformade för att ge hög komfort, öka tryggheten, och helt enkelt se till att ni kan njuta av er första tid tillsammans lite extra oavsett vilka bekymmer ni upplever och vilka utmaningar ni stöter på. 

I och med att utbudet av amningsprodukter är så pass stort idag har du alla möjligheter att hitta olika modeller och alternativ som passar just dina behov och önskemål bäst. Det finns amningsprodukter i alla olika prisklasser, av olika färger och former, i olika storlekar och material, och med olika funktioner och egenskaper. Om du tycker att det är lika värdefullt att investera i amningsprodukter som det är att köpa en ordentlig bilbarnstol eller en smart och praktisk vagn är helt upp till dig att avgöra!

Vilken amningsprodukt är bäst för mig? 

Vi skulle utan tvekan säga att vilken amningsprodukt som är bäst för dig till mångt och mycket beror på vilka behov du och ditt barn har. Där spelar saker som barnets ålder, dina erfarenheter och kunskap som förälder, samt vilka bekymmer och utmaningar ni har in i bilden. Vi skulle även säga att det även spelar roll om du sen tidigare har köpt olika barn- och amningsprodukter. 

Upplever du bekymmer i form av smärta, stelhet eller obehag vid amning kan en amningskudde vara den bästa investeringen. Vill du att amningen ska gå snabbare, smidigare utan att du behöver känna dig utstirrad eller utsatt på allmän plats är amningsbh:n att rekommendera. 

Vill du få hjälp med amningen av en exteriör apparat, vill du att amningen ska gå mer effektivt eller vill du ha möjligheten att spara bröstmjölken för matning från flaska vid senare tillfälle kan en bröstpump vara den bästa lösningen. En babyvakt kan vara en trygg investering för dig som vill kunna ha full koll på barnet utan att vara i samma rum, så att du slipper springa in och störa barnets vila för att se om hen behöver eller vill amma. Det finns med andra ord något för alla – det gäller bara att du hittar vad just du behöver!  

Måste jag köpa amningsprodukter?

Tycker du att amningen går bra och du inte upplever några problem, bekymmer, svårigheter eller obehag finns det egentligen ingenting som säger att du måste investera i några amningsprodukter. Utan precis som att inte alla är i behov av ett babygym, mammakläder eller speciella nappflaskor så är amningsprodukter inte nödvändigt för alla. De finns mer till för dig att köpa om du tycker att amningen är svårt eller om det på något sätt blir obekvämt eller jobbigt. 

Det finns många som inte upplever några som helst svårigheter när det kommer till amningen. Och så finns det dem som upplever att det är väldigt jobbigt, svårt och obehagligt på flera sätt. Då kan det underlätta att exempelvis köpa en bröstpump, en amningskudde, att investera i en amningsbehå eller ta hand om sig själv med bröstvårdsprodukter. 

Värt att nämna är dock att produkter som amningsbehå och amningsfilt inte bara är till för att underlätta för dem som upplever problem av något slag. Utan dessa kan underlätta livet som mamma och förälder trots att det mesta går smidigt. På dagens marknad av amningsprodukter finns det med andra ord något för alla! En stor fördel med att du kan köpa i princip allt du behöver online idag – via olika alternativ av e-handel för barn – är att du kan handla det du behöver och vill ha tryggt, bekvämt och smidigt sätt utan krångel. 

Sammanfattning amningsprodukter

Vi hoppas att ni i detta test av bästa amningsprodukter kan hitta några alternativ som passar era behov och önskemål. Vi valde att lista tre stora favoriter av olika kategorier och i olika prisklasser för att ge så många som möjligt chansen att hitta något som kan tänkas matcha det som eftersöks. 

Efter noggrann research på marknaden kom vi fram till att den självklara storvinnaren för väldigt många var den välkända bbhugme Gravid- och Amningskudde. Detta är inte bara en amningsprodukt som gör sig otroligt bra för nyblivna mammor. Utan det är en produkt som alla kan få nytta av hemma, det vill säga såväl förälder som icke föräldrar. 

Är du i behov av att få rejäl hjälp med amningen kan du istället kolla in vår premiumvinnare MAM 2-i-1 Bröstpump Elektrisk & Manuell. Pumpa dina bröst med hjälp av denna apparat och se hur mycket smidigare och snabbare det går. För dig som vill investera i en budgetvänlig amningsprodukt rekommenderar vi Medela Graviditets Och Amnings-BH. 

Bäst i test