tips på mors dag present

Mors dag present 2023

Snart är det dags för dagen då alla mammor förtjänar lite extra uppvaktande, uppmärksamhet och uppskattning, det vill säga mors dag. På mors dag kan det vara mycket passande att ge en mors dag present till din kära mor. 

Genom att ge en mors dag present till visar du att du älskar din mamma lite extra mycket, och att hon är den bästa mamman i hela världen. En present behöver dock inte betyda en present i form av ett föremål eller en upplevelse, utan en present i form av ord, tid eller en kram kan vara minst lika betydelsefull. Där avgör du vad som passar bäst!

Om du däremot känner dig osäker på vad du ska köpa eller ge kan vi hjälpa dig. I denna text kan du tal del av våra bästa tips på fem olika presenter som din mamma kommer att älska. Även fast det är tanken och engagemanget som räknas är en bra present alltid ett säkert kort. Att uppvakta sin mamma lite extra är det minsta man kan göra, eller hur?

Present till mamma

Att köpa en present till sin mamma är dock inte alltid det enklaste. Speciellt inte när det enda hon önskar sig, år efter år, är snälla barn. Det kan med andra ord krävas en del eftertanke för att få till något bra. Med en “bra present” menar vi dock inte bara presenter i form av materiella ting. 

Utan som vi tidigare nämnt kan det betyda minst lika mycket att bara visa lite extra uppskattning eller ge lite extra kärlek till sin mamma. Att ge en present kan alltså innebära att du säger att du älskar din mamma, eller att du på något sätt visar att du älskar henne. 

Hur du väljer att göra det och vad som passar just er relation är dock upp till dig. Trots att det kan kännas lite extra viktigt att visa uppskattning till sin mamma på just mors dag så är det såklart viktigt att göra det alla dagar! Du ska bara veta hur mycket din mamma uppskattar dig och din närvaro. 

Mammornas tur att få

Speciellt på mors dag är det alla mammors tur att bli bortskämda. Du kan självklart skämma bort din mamma vilken dag du vill, men att göra det på mors dag är som sagt ett ypperligt tillfälle där det även kan vara roligt att ge bort eller fira lite extra.

Tänker man tillbaka på hur många dagar alla mammor har behövt skämma bort sina barn finns det ingen tvekan om att de åtminstone förtjänar en “egen dag”! På mors dag är det med andra ord din tur att ge tillbaka till henne och visa hur mycket du uppskattar allting hon gör för dig. 

När är morsdag 2023?

Mors dag inträffar alltid den sista söndagen i maj, något som verkligen kan vara bra att hålla koll på. Det innebär att mors dag 2023 infaller 28:e Maj. Trots att det kommer stå i din kalender är det smart att ha denna dag i åtanke så att du hinner planera något bra i tid – det är det minsta din mamma förtjänar. 

Hur just ni firar dagen kan se olika ut, det beroende på vilken familj det gäller. Det som de flesta familjer dock har gemensamt är att mammorna under denna dag ska höjas till skyarna, och att hela dagen ska handla om dem. Du behöver dock inte känna press på att du måste köpa den bästa presenten någonsin – din mamma kommer att bli glad av minsta lilla, bara det kommer från dig och ditt hjärta. 

Och egentligen är det just det man vill ge sin mamma, omtanke, kärlek, tid och uppskattning. Hur du visar det kan dock se helt olika ut. Det kan handla om en gest, en upplevelse, ett besök, en chokladask, en trisslott, en spaweekend och allt däremellan. Även det minsta kommer göra din kära mor otroligt glad. 

Våra tips till mors dag present 

Känns det svårt att komma på vad du ska ge till din mamma på mors dag? En bra utgångspunkt när du ska köpa en mors dag present är att anpassa valet efter vad din mamma tycker om och vad hon är intresserad av. 

Tänk efter hur hon är som person och vad hon tycker är roligt, spännande, intressant eller häftigt. Tycker din mamma om saker eller vill hon hellre få upplevelser? Du är förmodligen en av de personer som känner din mamma bäst och vet vad hon kan uppskatta, så utgå först från att hitta presenter som skulle kunna passa henne och det hon gillar. Det kan du komma långt med.

Om det fortfarande känns knepigt att komma på något bra att ge till din mamma tipsar vi om lite olika kategorier av presenter nedan, där du förhoppningsvis kan få lite inspiration kring vad som kan passa. 

Personliga presenter

Älskar din mamma smycken? Perfekt! Om du vill göra det lite mer personligt är ett mycket bra tips att exempelvis köpa en berlock med ditt namns första bokstav, eller ett halsband där ditt (och eventuellt dina syskons om ni är fler barn i familjen) namn är ingraverat. Ett smycke är något som alltid brukar gå hem och som kommer att ligga varmt om hjärtat för er båda. 

Är din mamma pysslig och händig av sig? Har hon gröna fingrar? Då kan du istället köpa ett personligt pussel med en fin bild på er två, eller varför inte ge henne några roliga frön eller växter som hon kan plantera i trädgården. I och med att mors dag alltid inträffar i slutet av maj är det oftast vår i luften, så att få något som kan planteras utomhus är perfekt. Kanske är det en söt utomhuskruka eller en smart vattenkanna hon behöver? 

Upplevelser i present

Om din mer är en sådan person mamma uppskattar att göra saker kan en upplevelse-present vara riktigt bra. Det framförallt om hon redan har allting hon vill ha och inte önskar sig något specifikt. Vem tackar nej till en professionell massage, eller en dag tillsammans på spa? Det som verkligen kan sätta pricken över i:et är om du bokar in något som du och din mamma kan uppleva tillsammans. 

En annan upplevelse som är lite snällare mot plånboken är att ordna upp en picknick eller en mysig fika. Förhoppningsvis kan maj bjuda på i alla fall några dagar med riktigt fint väder. Så passa på att bjuda med din mamma på en mysig stund tillsammans utomhus, det med lite gott till. 

Köp hennes favoritfika och favoritdricka och sätt er tillsammans på en filt. Ta er tiden att bara njuta av solen och varandras sällskap, där ni kan umgås och på riktigt faktiskt hinna prata om allting mellan himmel och jord som ni i andra fall kanske inte gör. Svårare än så behöver det inte vara.  

Den bästa presenten är din tid

Någonting som alla mammor blir otroligt glada över, till och med så pass att de kan bli rörda, är när du prioriterar att vara med dem och spendera tid tillsammans. Att få tid tillsammans med sitt barn är det inte så många föräldrar som får. Med andra ord kan det vara en av de bästa presenterna du kan ge – att ni gör någonting tillsammans kan leda till oförglömliga minnen för er båda. 

Att spendera tid med sin mamma behöver dock inte alltid betyda att ni behöver gör massa coola grejer. Utan det kan vara något så enkelt som att äta en lång brunch tillsammans, att ta en långpromenad, att gå på stan tillsammans eller att sitta i en park och prata. Det som spelar roll för alla mammor är att de får vara med sitt/sina barn, det finns nog ingen present som kan slå det. 

Tänk även på andra mammor i din närhet

Även fast din mamma är den bästa mamman i världen, och att du därmed vill fira just henne på morsdag, så finns det även andra mammor där ute som även de förtjänas att firas. Kanske har du en kompis som är mamma, eller har du farmor och mormor i liv? 

Din mormor och farmor är ju faktiskt också mammor. På mors dag kan det med andra ord vara bra att ta sig tid till att uppskatta dem också, där du visar dem hur mycket du älskar dem och hur mycket även de betyder för dig. 

Nyblivna mammor

Gäller det en kompis som är nybliven mamma vill vi tipsa om bebisrelaterade presenter. Då menar vi inte bara presenter till barnet, utan även presenter som mamman kan uppskatta. Något som alla nyblivna mammor, såväl som mammor till lite äldre barn, skulle tycka väldigt mycket om är egentid. Det kan till exempel handla om att du bokar en frisörtid, ger en massage eller låter mamman gå iväg på egen hand när du passar barnet. 

Är du själv mamma, eller ska bli en mamma? Ja men se då till att också uppvakta dig själv lite extra på mors dag. Köp en present till dig själv, stor som liten, eller gör någonting bara för att du vill det. Det är minst lika viktigt att du själv som mamma ska firas som att din egna mamma ska firas. 

Tips på 5 presenter

Vi tipsade innan om smycken, pussel, trädgårdsredskap och upplevelser att ge som mors dag present. Utöver dessa finns det oändlighet med presenter som du skulle kunna köpa eller anordna. Det gäller helt enkelt att hitta vad just du vill ge bort! 

För att hjälpa dig på traven har vi samlat ihop fem konkreta tips på presenter som du kan skämma bort din mamma med. Oavsett vilken present du vill ge din mamma tipsar vi om att inte glömma att säga grattis på mors dag och att du älskar henne – kanske ska det stå på ett litet kort!? 

Lyxig kaffemaskin

Oavsett om man spenderar väldigt mycket tid hemma eller om man är hemma då och då är det många som anser att en god kopp kaffe kan piffa upp dagarna lite extra. Att starta dagen med en kopp värmande dryck är till och med nästan ett måste för många. Och vad passar då bättre än att ge sin mamma möjligheten att lyxa till vardagen varje dag? Mammor förtjänar all lyx de kan få!

En lyxig kaffemaskin kan inte bara pigga upp även de gråaste dagarna, utan har din mamma fått maskinen av dig kanske hon även tänker på dig varje gång hon gör sig en kopp. Ett tips är att exempelvis köpa en kapselmaskin från Nespresso då de är väldigt enkla att använda (och inte behöver rengöras så mycket), samt att de till och med kan skumma mjölk. Din mamma kan alltså få en lyxigare kaffestund hemma, något som vi vet att hon kommer uppskatta otroligt mycket. 

logga medalj
Bäst i test
nespressomaskin

Nespresso

Kaffemaskin

En kaffemaskin som verkligen ger dig alla möjligheter till ett perfekt kaffe. Med en stark och välutvecklad espressomaskin tillsammans med en inbyggd Aeroccino mjölkskummare, är ditt sortiment av möjliga kaffedrycker stort.

För mamman som tränar

Ingen kan ju ha missat att padel rent av sagt har tagit över Sverige? Det känns nästan som att varenda svensk spelar padel, där många verkligen har blivit helt fast i sporten. Kanske är det paddel som är den riktiga pandemin? Skämt åsido, men padel är otroligt populärt. Med andra ord kan ett padelracket kanske vara något för mamman som tycker om att röra på sig och träna? 

Oavsett om din mamma redan testat paddel eller om hon är helt ny på bollen tror vi att hon kommer bli jätteglad av att få ett eget racket som hon kan slå sina motståndare med, samt använda för att utvecklas på padelbanan. Så länge du anpassar val av rack efter hennes spelnivå kan det bli riktigt bra. 

Om din mamma däremot redan har det bästa padelracket kan du alltid köpa en tillhörande väska, padelskor, kläder eller andra redskap som kan hjälpa henne på banan. Detta gäller även om din mamma gillar andra sporter eller om hon vill testa på något nytt. Kanske kan ni spela ihop eller prova på en ny sport tillsammans? Har du en mamma som älskar att springa eller vandra kan löparskor, vandringsskor, en vandringsryggsäck eller liknande vara minst lika passande morsdagsgåvor.

Bäst i test

Bra padelskor med ett riktigt bra grepp till ett bra pris. Adidas Gamecourt W har en ovansida i mesh för bra ventilation.

Doftljus som lyser upp tillvaron

Ett doftljus är en produkt som gör mer än bara luktar gott. Det är nämligen något som också bidrar med en mysig stund och en lugnande stämning, vilket kanske är exakt vad din mamma behöver. 

Om din mamma ofta virrar runt och ständigt ser till att alla andra har det bra, det till och med till den grad att hon ofta glömmer bort sig själv, kan ett doftljus vara exakt det hon behöver. Med det kan hon varva ner och bara få vara för en stund. 

Vi vill tipsa om doftljus från Märket Skandinavisk – där kan du hitta varianter som doftar av natur. Välj mellan SKOG, HAV, FJORD eller någon annan doft som du tror att din mamma skulle uppskatta och bli lugn av. Doftljusen är väldigt stilrena behållare och ger en snygg inredningsdetalj till hemmet. Där kan du alltså slå två flugor i en smäll. 

Bäst i test
doftljus som är tända

Skog

Doftljus med lock

SKOG doftljus med noter av tall, grankottar, björksaft och liljekonvalj.rn

Vackra vaser

På tal om inredning kan en vas också vara någonting som din mamma behöver. Att ha blommor hemma gör mycket för själen, men utan en fin vas är det hela inte komplett. Gillar din mamma att köpa hem blommor kan det alltså göra sig riktigt bra. Kanske tycker din mamma om färger och former? Köp då en vas som sticker ut från mängden, exempelvis en sådan som har en ovanlig form. Varumärket By On har bland annat en vas i form av ett snäckskal – det skulle vi inte tacka nej till!

Vill du lyxa till det lite samtidigt som du får din mamma att hänga med i trenderna kan Klong Äng Vas i mässing göra sig perfekt på din mammas soffbord. Med en vas från Klong blir hennes hem mer modernt tack vare den stilrena inredningsdetaljen. Köp med lite fina blommor till vasen så kan vi lova dig att din present kommer långt. 

Portabel ryggmassage

Vem vill inte ha möjligheten att få massage oavsett var man befinner och vad man gör? Med Zenkuru Ryggmassage är detta något som är möjligt! Ge denna maskin som present till din mamma så att hon kan få massage på hela ryggen, det när hon sitter hemma i sin egen kontorsstol eller i en fåtölj! Eller varför inte koppla in massagemaskinen i bilen? 

Mammor är ofta lite extra spända i musklerna och trötta i kroppen, där de har spänningar och upplever smärta på grund av stress och andra oroskänslor. Då kan en ryggmassage vara exakt det hon behöver för att må bra igen. Med en portabel massagemaskin, som dessutom också kan ge värme, kan din mamma säga hejdå till ömma muskler och istället säga hej till sitt nya, avslappnade jag! 

Beställ en Zenkuru Ryggmassage till mamma i mors dag present!

Nyheter

Följ oss

Nyheter