kaffe

Rengör din kaffemaskin

Att ha en kaffemaskin hemma är både praktiskt och lyxigt, med ett enkelt knapptryck kan du få en riktigt god cappuccino eller espresso serverad. Men en espressomaskin kräver lite underhåll för att den ska hålla under tid. 

Rengör maskinen enligt instruktion

De flesta kaffemaskiner idag är smarta och talar om för dig när det dags för rengöring. Den vardagliga rengöringen du behöver göra är att tömma droppbehållaren och sumpbehållaren, eftersom de blir fulla efter några användningar. Skölj gärna ut båda behållarna vid tömning, så håller de sig rena och fräscha längre. 

Men då och då kommer du att behöva göra en rengöring. När maskinen talar om för dig att det är dags är det viktigt att du har rengöringstabletter hemma. Exakt hur du rengör din maskin varierar från modell till modell, men i nästan alla fall talar maskinen om för dig genom text på displayen vad du ska göra. Om inte så står det i instruktionsboken, att rengöra en kaffemaskin är vanligtvis en enkel procedur. Du behöver bara se till att ha rätt rengöringstabletter hemma. Dessa kan du vanligtvis köpa på samma ställe som du köpte din maskin. 

Bäst i test

Siemens

EQ.9 s300

En smart espressomaskin som är enkel att använda. Siemens EQ.9 s300 ger dig din personliga favoritdryck med endast en knapptryckning, välj mellan 10 olika drycker.

Se pris

Avkalka kaffemaskinen

Beroende på hur mycket kalk som finns i kranvattnet där du bor kommer du att behöva avkalka maskinen olika ofta. Men du kommer att behöva göra det oavsett vart du bor. För att göra det behöver du avkalkningsmedel anpassat för kaffemaskiner, precis som med rengöringstabletterna kan du ofta köpa det där var du köpte din maskin.

Maskinen kommer troligtvis tala om för dig när det är dags för avkalkning och även hur du ska göra. Det som är viktigt är att du verkligen fullföljer hela avkalkningsproceduren så att du blir av med resterna från avkalkningsmedlet, för det vill du inte få i din kaffe. 

Nyheter

Följ oss