jamie oliver kök

Bästa globalkniv du kan ha i köket

Global är ett japanskt knivmärke som är kända runt om i världen för att göra köksknivar av absolut bästa kvalitet. Globalknivar används i många restaurangkök runt om i världen och har blivit prisade av många kockar. 

Med en globalkniv även i ditt hemma kök kommer matlagningen bli både enklare och roligare, för vem vill stå och hacka grönsaker med en slö gammal kökskniv? 

Global har tillverkat knivar ända sedan 80-talet och har en kniv för varje tillfälle i sitt sortiment. Varje entusiastisk hemmakock vet att endast en kökskniv duger inte, utan du behöver några olika för olika tillfällen. Vi har tittat på flera av Globals olika knivar och gjort ett litet globalkniv test. 

Alla deras knivar är tillverkade av Globals egen stålblandning Cromova 18. 

Global kockkniv

En kockkniv är kanske den viktigaste kniven i ett kök, och ska du satsa på endast en riktigt bra kvalitets kniv är det absolut en kockkniv från Global du ska vända blicken mot. Global har flera olika kockknivar, både i olika storlekar och i olika serier. 

Den allra populäraste serien är deras original, som är en klassisk kockkniv som har sett likadan ut sedan den först lanserades 1985. Kniven har en riktigt vass egg och ett handtag fyllt av sjösand för en perfekt balansering. 

Med globals kockkniv kommer du kunna hacka, skära och dela allting du vill i köket, och är egentligen den enda kniv du behöver. Kockkniven finns i flera olika storlekar, allt ifrån 11–30 cm. Exakt vilken storlek som är bäst för dig får du avgöra. 

Bäst i test
global kockkniv

Global Kockkniv

Välj mellan flera storlekar

En kockkniv från Global är det självklara valet för en hemmakock. Global har gjort sig kända världen över för att skapa köksknivar av högsta kvalitet och används av professionella kockar runt om i världen. Resan till ett komplett knivset börjar med en gedigen kockkniv.

Grönsakkniv från Global

Vi vet att det finns många engagerade hemmakockar, som absolut inte skulle nöja sig med endast en kockkniv utan vill ha olika knivar för olika tillfällen. Global har också ett stort utbud av grönsaksknivar. 

En grönsakskniv – som framförallt kan komma till användning om du ofta äter vegetariskt – har oftast ett högre blad och ett mer tvärt avslut, som gör det ultimat att skära alla slags grönsaker med dem. Precis som med kockknivarna är alla slipade i en 12,5 graders vinkel för att få den ultimata vassheten. 

Även grönsaksknivarna finns i flera olika storlekar. 

Bäst i test
global grönsakskniv

Global Grönsakskniv

Välj mellan flera storlekar

En kockkniv från Global är det självklara valet för en hemmakock. Global har gjort sig kända världen över för att skapa köksknivar av högsta kvalitet och används av professionella kockar runt om i världen. Resan till ett komplett knivset börjar med en gedigen kockkniv.

Global Santoku

Är du inte en riktig matnörd kanske du aldrig ens har hört talas om en santokukniv och undrar om du verkligen behöver en kniv som du aldrig har hört talas om. Nej, det behöver du såklart inte men en santoku kniv från Global kan vara en riktigt bra investering eftersom den är anpassad för att skära i kött, fisk och grönsaker. Santoku betyder ”tre användningar” på japanska och det är precis det den här klarar av, tre olika användningsområden. 

Klicka här för att hitta en Global Santoku

Övriga knivar och knivset

För dig som är riktigt intresserad av matlagning och kanske till och med lite prylgalen har Global fler knivar än de vi har nämnt här. Det finns skalknivar, brödknivar och filéknivar bland annat. De erbjuder också ett flertal keramiska knivar som är både tåliga och lättanvända.

Är du inte lika insatt i vad det är du verkligen behöver kan du titta på ett knivset från Global. I ett knivset får du 3–5 olika knivar, anpassade för att komplettera varandra på bästa sätt och du behöver inte fundera allt för mycket på vilka knivar som är viktigast att köpa. Se till att du tar hand om dina knivar och att du förvarar dem i ett knivställ för att säkerställa att de håller länge.

Men summa summarum – Globals köksknivar må kosta en del, men tar du väl hand om dem har du en perfekt kniv i många många år framöver, och behöver aldrig stå och svära i köket igen över slöa knivar. 

Klicka här för att beställa hem en globalkniv

Nyheter

Följ oss

Nyheter