cappucino

Så gör du en god cappuccino hemma

För att få dricka en riktigt god cappuccino behöver du faktiskt varken gå på café och betala dyra pengar, eller ha en elegant espressomaskin där hemma. Du kan göra en riktig god cappuccino eller caffe latté med endast kaffe från en helt vanlig kaffebryggare

Brygg riktigt gott och starkt kaffe

Hemligheten för att få till en riktigt god espressodryck är att lyckas brygga riktigt gott kaffe. Om inte kaffet är gott kommer inte slutresultatet heller att bli gott. Eftersom man egentligen använder en espresso till både cappuccino och caffe latté behöver du brygga kaffet starkare än vanligt. Här har du goda möjligheter till att anpassa din dryck efter din personliga smak, prova dig fram gällande styrka på kaffet. 

Några faktorer som är viktiga för att få ett riktigt gott kaffe är att din kaffebryggare är av bra kvalitet, att bryggaren eller kaffemaskinen är ordentligt rengjord och redo för användning, samt att vattnet är tillräckligt varmt under bryggningen. Se till att alltid använda kallt och färskt vatten och välj en kaffesort som du tycker om. I det här fallet kan det med fördel vara mörkrost. 

Bäst i test

Deluxemaskin som passar finsmakaren. Sage Espressomaskin SES990 UK espressomaskin är en semi-automatisk maskin som levererar kaffe i absoluta toppklass. Enkel att använda. 

Dags att skumma mjölken

Kanske tror du att du behöver ha en speciell mjölkskummare eller liknande för att kunna få till ett bra skum, men det behövs faktiskt inte. Häll mjölk i en kastrull och hetta upp den samtidigt som du vispar det hårt. Ett härligt skum kommer då att bildas i kastrullen som passar alldeles utmärkt till en cappuccino. Var försiktigt så att mjölken inte börjar koka eftersom den lätt kokar över och du vill inte att din dryck ska bli allt för varm. 

Slå kastrullen lite försiktigt mot en hård yta, som exempelvis diskbänken några gånger för att få bort de största bubblorna. 

Nyheter

Följ oss

Nyheter