www.testkungen.se samarbetar med ett antal olika återförsäljare. Därför kan det förekomma affiliatelänkar från AdTraction och TradeDoubler där vi får en reklamprovision för den trafik vi driver till olika butiker.

Bästa espressomaskin 2023

Espressomaskin bäst i test 2023

Kaffe är en del av mångas vardag och även om en kopp vanligt bryggkaffe kan vara riktigt gott är det idag många som vill dricka en riktigt god espresso, cappuccino eller en kaffe latte där hemma. För att få till en bra finkaffe hemma behöver du ha en espressomaskin.

Idag är utbudet av espressomaskiner nästan lika stort som kaffebryggare och det kan kännas som en djungel där ute på marknaden. Det finns espressomaskiner i många olika prisklasser, med olika funktioner och dessutom måste du också välja mellan automatisk och manuell espressomaskin. Vill du att rengöringen av kaffemaskinen ska gå extra smidigt till eller att det ska finnas olika program kan du hitta mängder av olika alternativ. 

För att hjälpa dig att välja rätt har vi gjort ett espressomaskin test där vi har valt ut fem stycken automatiska espressomaskiner i olika kategorier som vi tycker är allra bäst på marknaden. Vi har endast valt att titta på automatiska espressomaskiner för att göra jämförelserna så tydliga som möjligt. En automatisk espressomaskin är oftast enklare att använda, går snabbare men gör ändå mycket bra kaffe. 

1. Recension av DeLonghi ECAM 350.55B Espressomaskin

Vill du ha en mycket bra kaffemaskin som också finns till ett bra pris rekommenderar vi DeLonghi Kaffemaskin ECAM 350.55.B. Visst är priset fortfarande mycket högre än en vanlig kaffebryggare, men det får du räkna med om du vill ha en espressomaskin som faktiskt håller måttet.

DeLonghi är ett mycket välkänt märke inom kaffekulturen, och har espressomaskiner i många olika varianter och prisklasser. Just den här tycker vi levererar riktigt gott kaffe, är enkel att använda och dessutom tar den lite mindre plats än andra espressomaskiner.

Du kan göra flera olika kaffedrycker med endast en knapptryckning, och precis som testvinnaren kan även denna brygga två koppar samtidigt.

För att få kaffet precis efter din smak finns flera olika inställningar att göra, du kan exempelvis anpassa malningsnivån utifrån ditt eget tycke. Maskinen har kornformade stålkvarnar och ställs in med mycket noggrann precision.

Någonting alla kaffeälskare vet är att för att få den perfekta smaken på kaffet gäller det att kaffet bryggs med exakt rätt temperatur. Men för att få en god kaffedryck med mjölk krävs det också att mjölken har rätt temperatur, och den bör inte hålla samma höga temperatur som vattnet som brygger kaffet. Denna espressomaskin från DeLonghi har två oberoende värmesystem, ett för vattnet och ett för mjölken vilket ger dig en helt perfekt cappuccino – eller vilken kaffedryck du nu föredrar.

DeLonghi har ett system som kallas för ”tube less” som gör att så lite kaffepulver som möjligt stannar kvar i kvarnen mellan malningarna och garanterar att största mängden kaffepulver alltid är färskt malet. Något som har stor påverkan på smaken och är något som de allra flesta faktiskt inte har i åtanke när de väljer mellan olika espressomaskiner.

  Specifikationer

   • Mjölkskummare: Ja
   • Inbyggd kaffekvarn: Ja
   • Typ: Helautomatisk
   • Vattenbehållare: 1.8 liter
   • Automatisk avstängning: Ja

  Kolla Priset

1. Mycket prisvärd espressomaskin

DeLonghi Kaffemaskin ECAM 350.55.B är en prisvärd espressomaskin som låter dig välja malningsnivå för att du ska få den perfekta smaken på din kaffedryck.

3. Recension av Sage Espressomaskin SES990

Är du riktigt kaffeintresserad och framför allt riktigt kräsen, och vill i princip ha en egen barista där hemma i köket- ja då är Sage Espressomaskin SES990 UK något för dig. Priset är högt men leveransen är om möjligt ännu högre.

Den här automatiska espressomaskinen levererar espresso och andra kaffedrycker av allra högsta kvalitet och tack vare många olika inställningar liknar den till viss del en manuell espressomaskin – utan att du behöver stå och krångla med kaffepulver som du ska trycka till.

Du väljer enkelt vilken kaffedryck du önskar genom att swipea fram ditt önskemål på skärmen. När du hittat din favorit kan du, precis som på vår testvinnare spara den under din egen profil för att enkelt kunna få ditt favoritkaffe i framtiden.

För att få det perfekta kaffet är det fyra olika faktorer som måste stämma precis. Det är doseringen av själva kaffepulvret, temperaturen på vattnet, trycket som bildas i maskinen samt rätt ångtryck på mjölken. Och det är här denna maskin från Sage skiljer sig från många andra, då de allra flesta andra inte lyckas nå upp till en perfekt nivå på alla fyra faktorer – men det gör Sage.

Det du däremot bör uppmärksamma med den är espressomaskinen från Sage är att den räknas som semi-automatisk och du behöver jobba lite grann för att få din kaffe. Den har ett likadant munstycke som manuella espressomaskiner har, som ska packas med kaffepulver, men du behöver inte packa den själv. Du placerar den i munstycket längst till höger, varpå maskinen maler bönor och packar munstycket själv. Du får sedan flytta den till bryggenheten. Den har också en separat mjölkskummare, vilket för att du måste hälla i mjölken i kaffet. Men å andra sidan blir resultatet helt perfekt då också.

  Specifikationer

   • 3 värmeelement
   • Touchskärm
   • Automatiskt och manuell

  Kolla Priset

2. Bästa espressomaskin deluxevariant

Deluxemaskin som passar finsmakaren. Sage Espressomaskin SES990 UK espressomaskin är en semi-automatisk maskin som levererar kaffe i absoluta toppklass. Enkel att använda. 

4. Recension av Melitta Caffeo Solo & Perfect

Om en svart espresso inte riktigt är din grej, utan det du eftersöker allra mest är en riktigt krämig och silkeslen cappuccino eller caffe crème kan det vara så att Melitta Caffeo Solo&Perfect Milk är espressomaskinen du eftersöker.

Det här är en enkel och prisvärd espressomaskin, men tack vare ett speciellt rör till mjölkskummaren som kallar för Cappuccinatorre får du ett mjölkskum av absolut bästa kvalitet. En espresso och en cappuccino är två helt olika drycker som kräver olika saker för bästa smak och är det cappuccino, eller annan kaffe med mjölk du är ute efter bör du helt klart satsa på en maskin som har fokus på dessa drycker.

Den här espressomaskinen från Melitta är liten och kompakt och passar bra i ett kök med begränsad bänkyta – samtidigt som den kan brygga två koppar samtidigt. Den är enkel att använda och du kan anpassa både styrka och temperatur på kaffet. Dessutom kan du enkelt anpassa mängden kaffe du vill ha genom att vrida på en ratt.

En mycket bra maskin för dig som vill dricka kaffe med mjölk, ha en maskin som är enkel att använda och inte betala allt för mycket pengar.

  Specifikationer

   • Vikt/Volym 9,86 kg/1 st
   • Höjd (mm) 380
   • Bredd (mm) 300
   • Djup (mm) 545

  Kolla Priset

3. Bästa espressomaskinen för cappuccino

Är cappuccino din favoritdryck är detta espressomaskinen för dig. Melitta Caffeo Solo&Perfect ger perfekt krämig mjölk tack vare det speciella röret till mjölkskummaren.

Vilka kaffedrycker kan jag göra i en automatisk espressomaskin?

Det kan variera mellan olika maskiner, men vanligtvis brukar man kunna göra espresso, cappuccino, latte macchiato, cafe crème och ofta också varm mjölk och varmt vatten.

Hur rengör jag en espressomaskin?

Dropp- och sumpbehållarna tömmer du och sköljer ur regelbundet. Utöver det brukar du också behöva rengöra din maskin med rengöringstabletter. De flesta maskiner talar om för dig när det är dags och ger dig också instruktioner om hur du ska göra.

Vilket kaffe ska jag använda?

Du använder hela kaffebönor som maskinen sedan maler inför varje bryggning. Vilken sort du ska använda väljer du utifrån din personliga smak. En del espressomaskiner har också ett litet separat fack som du kan använda färdigmalet kaffepulver i, exempelvis om du vill dricka koffeinfritt kaffe på kvällen.

Nyheter och tips till köket

Läs de senaste nyheterna och de bästa tipsen till köket

Aktuella Erbjudanden

köket matlagning
cervera

Erbjudande

50%

Se aktuella kampanjer hos Cervera.

Gäller så länge lagret räcker

köket matlagning
mathem logo png

Rabattkod

NY150KR

150 kr rabatt för nya kunder!

Giltigt t.o.m. 31/12 2022

köket matlagning
hemköp logo png

Rabattkod

HEMKÖP100

100 kr rabatt när du handlar för 700 kr!

Giltigt t.o.m. 31/12 2022

stekpanna test
kitchentime

Outlet

-70%

Här hittar du populära köksredskap.

Gäller så länge lagret räcker

stekpanna test
linas matkasse logopng

REA

Få 30%

Få 30 % rabatt på dina första 2 kassar.

Gäller till 30:e November

Skillnaden på automatisk och manuell espressomaskin

Ska du köpa espressomaskin behöver du besluta om du vill köpa en automatisk eller en manuell maskin. De manuella är oftast billigare, ger dig med kontroll över bryggningen men kan också vara svårare att använda och kräver definitivt mer av dig än vad en automatisk gör. Denna kan du alltså inte bara ha ståendes i uteköket och hoppas på att den i princip ska sköta sig själv. 

En manuell espressomaskin är en sådan du oftast ser på caféer, det vill säga en sådan som har ett handtag som du packar med kaffepulver och sedan fäster på maskinen. Vill du dricka en äkta italiensk espresso är det en sådan du ska satsa på, men var beredd på att det kommer krävas en del jobb från din sida. Men i gengäld har du full kontroll på bryggningen och har mycket större chans att påverka hur kaffet ska smaka. Vill du ha en espressodryck med mjölk, exempelvis en cappuccino måste du ångskumma mjölken separat via ångröret och sedan hälla i den i din kopp.

När det kommer till automatiska espressomaskiner så finns det även där egentligen också olika varianter, det finns nämligen både helautomatiska och automatiska. Dessa två är mycket lika varandra och den största skillnaden är hur du skummar mjölken.

Både automatisk och helautomatisk maler bönorna när du ska brygga ditt kaffe, och du behöver egentligen bara trycka på en knapp för att få färsk kaffe – i alla fall om du vill ha en espresso. Vill du däremot ha en espresso med mjölk, exempelvis en cappuccino kommer det vara skillnad på en automatiskt och helautomatiskt. En helautomatiskt har vanligtvis en behållare för mjölken som du sätter fast på maskinen, och sedan väljer du önskar dryck och maskinen fixar fram den. På en automatiskt, eller halvautomatisk som de ibland kallas för får du ångskumma mjölken separat via ett rör, precis som på en manuell.

Ibland pratas det också om semi-automatiska, Sage Espressomaskin SES990 UK är ett exempel på en sådan. Där fyller du ett munstycke med kaffepulver, men maskinen själv fyller munstycket genom att mala bönor.

Sammanfattning

Här har vi testat och recenserat fem olika automatiska espressomaskiner i olika kategorier och olika prisklasser. Den espressomaskin som vi tycker är allra bäst är Siemens EQ.9 s300. Den gör mycket gott kaffe, är enkel att använda och har flera smarta funktioner. Den är också enkel att hålla ren, något som självklart är mycket viktigt.

Är du en äkta kaffenörd och vill ha det allra bästa bör du titta närmare på Sage Espressomaskin SES990 UK, en espressomaskin som ger dig det allra bästa kaffet. Du får vara beredd på att betala ganska mycket, men är du riktigt kräsen kommer du nog bli nöjd med denna.

Är du däremot inte lika kräsen och söker en enkel espressomaskin som levererar bra kaffe, men inte har allt för mycket fluff runt omkring kan vi rekommendera DeLonghi Kaffemaskin ECAM 350.55.B eller Gaggia Cadorna Plus. Är du däremot mest ute efter cappuccino och inte bara svart espresso kan Melitta Caffeo Solo&Perfect Milk med sitt specialdesignade ångrör för mjölk vara ett bra alternativ.

Skillnaden på en automatisk och manuell espressomaskin är stor, och det är helt två olika produkter. En manuell maskin ger dig mer kontroll medan en automatisk är enklare att använda och kräver mindre jobb från dig.

Bäst i test

Deluxemaskin som passar finsmakaren. Sage Espressomaskin SES990 UK espressomaskin är en semi-automatisk maskin som levererar kaffe i absoluta toppklass. Enkel att använda. 

Bäst i test