BĂ€sta padelrack 2021

BÀst i test padelrack 2021 

Ingen har nog missat den relativt nya och vĂ€ldigt trendiga sporten paddel!? Man skulle kunna kalla det för en lite enklare, men samtidigt mer social och underhĂ„llande, version av tennis – bra trĂ€ning kombinerat med koordination och umgĂ€nge. Det finns med andra ord ett flertal anledningar till att sporten blivit sĂ„ populĂ€r! 

Om du Àr sugen pÄ att börja spela paddel kan det vara hög tid att du införskaffar dig ett riktigt bra padelracket. För att du ska kunna optimera din trÀning och lyckas under dina matcher behöver du ha det bÀsta padelracket för dig. I det hÀr testet vÀgleder vi dig kring hur du gÄr tillvÀga för att hitta just det. 

Vi har testat fem olika padelrack som vi anser kvalar in i vÄr bÀst i test guide. Racken har olika egenskaper och funktioner som gör att de passar olika bra beroende pÄ erfarenhet och skicklighet. Oavsett om du Àr nybörjare pÄ paddel eller om du hunnit bli ett riktigt paddelproffs finns det alla möjligheter för dig att hitta en favorit som kan möjliggöra bÀsta möjliga spel pÄ banan. Lycka till.

1. Recension om Head Flash 2021 

Är du nybörjare pĂ„ paddel och letar efter ett padelrack som Ă€r lĂ€tt att hantera, som ger kontroll samtidigt det ger dig en viss kraft? DĂ„ kan vi verkligen rekommendera Head Flash 2021! Det Ă€r enligt oss ett ypperligt alternativ dĂ„ det möjliggör för i princip alla att manövrera spelet med racket – det kan med andra ord hjĂ€lpa dig att samla poĂ€ng pĂ„ planen. 

Vi vill dock Àven slÄ ett slag för att detta Àr ett paddelrack som Àven kan anvÀndas av den som Àr en nÄgot mer van spelare. Head Àr ett av de mest populÀra tennismÀrkena och sedan den första lanseringen av padelrack 2010 har de vÀxt nÄgot otroligt. NÄgra av spelarna i World Padel Tour anvÀnder sig av Heads padelrackets och om det inte Àr ett bevis pÄ kvalité sÄ vet vi inte vad!

Sweet spoten har du lite ovanför mittpunkten pÄ trÀffytan vilket ger paddelracket balans. I recensioner kan man lÀsa att det Àr ett fint och stabilt för enkel hantering. Oavsett kunskap och erfarenhet av sporten kan detta rack funka riktigt bra. Vill du spela i samma liga som proffsen? Börja dÄ din resa in i padelvÀrlden med Head Flash.

 

1. BÀsta padelracket för nybörjare

Head

Flash 2021

Head Flash 2021 Àr ett utmÀrkt padelrack för nybörjare som du utan tvekan har chansen att bÄde vÀxa och utvecklas i. Denna uppdaterade modell ger dig den perfekta balansen och fÄr dig att skina pÄ paddelplanen. 

 

2. Recension om Wilson Ultra Team V2 Padel

PopulĂ€rt hos bĂ„de nybörjare och mer vana spelare Ă€r detta paddelrack frĂ„n Wilson. Deras variant Ultra Team V2 Padel kommer till ett bra pris men erbjuder samtidigt lĂ€tt hantering och trygg anvĂ€ndning för alla nivĂ„er. Dess mjuka kĂ€rna ger dig kontroll pĂ„ spelet sĂ„ att du kan komma upp i fart utan att riskera din vinst – det gillar vi! 

Faktum Àr att Wilson Ultra Team V2 tillhör den allra mjukaste i Ultra-serien. Kombinationen av dess mjuka kÀrna och trivsamma diamantform fÄr du kÀnslan av att spela som ett proffs.  

Rackets yta av glasfiber ser till att du slipper vibrationer oavsett hur och var du spelar samtidigt som dess konkava ram erbjuder en stor sweet spot. MĂ„nga av de som testat detta rack sĂ€ger att det Ă€r ett stabilt sĂ„dant som ger riktigt bra kontroll – dina chanser om att trĂ€ffa bollen pĂ„ ett behagligt sĂ€tt ökar verkligen . 

Du behöver inte heller tÀnka pÄ att racket ska rÄka glida ut ur din hand nÀr du svettas dÄ grundlinan Àr av ett mjukt men greppvÀnligt material med inbyggd fukttransport. Detta paddelracket tar hem vinsten som vÄr bÀst i test dÄ det gÄr att anvÀnda av vÀldigt mÄnga olika spelare. Vi gillar Àven dess smarta design, samt att du fÄr allt till ett mycket bra pris.

2. BĂ€st i test padelrack

Wilson

Ultra Team V2 Padel

VĂ„r bĂ€st i test vinnare av vĂ„rt test av padelrack Ă€r denna modell frĂ„n Wilson! Detta paddelrack passar bra sĂ„vĂ€l nybörjare som för vana spelare – det Ă€r ett padelrack av hög klass och kvalitĂ© som höjer ditt spel till skyarna.  

 

3. Recension om Babolat Defiance Carbon 2020 

Babolat Àr ett franskt företag som funnits sedan 1875. 2020 kom de ut med deras populÀra racket Defiance Carbon. Med dess nya 3D Spin- tekniken kan du skruva dina bollar till en sÄn grad att dina motstÄndare fÄr svÄrt att möta dina slag. Coolt va? 

HĂ„len pĂ„ racket kallas för borrhĂ„l och Ă€r strategiskt utplacerade för att ge den ultimata kontrollen. Du fĂ„r extra fart pĂ„ bollen och spelet tack vare rackets utformning och lĂ€tta handtag. Är du nybörjare behöver du dock inte oroa dig för att detta ska vara för svĂ„rt – rackets runda form ger bra balans som gör att spelare av alla olika nivĂ„er kan anvĂ€nda det.  

Det i kombination med dess nĂ„got kompakta design gör det mycket allsidigt. Vibrationer dĂ€mpas oavsett anvĂ€ndare för att minska risken för skador och smĂ€rta. Trots att just den hĂ€r modellen kommer till ett lite lyxigare pris anser vi att det 100% Ă€r vĂ€rt det – kvalitĂ©n Ă€r pĂ„ topp, det Ă€r mĂ„ngsidigt och tryggt för alla. Du fĂ„r dessutom med ett skyddande fodral.

3. BĂ€sta premiumracket

Babolat

Defiance Carbon 2020

Om kontroll Àr det viktiga för dig nÀr du spelar paddel kan vi verkligen tipsa om detta rack frÄn Babolat. Det Àr ett mycket vÀlkÀnt padelrack som passar för i princip alla olika spelare. Lyxigt pris, men du fÄr verkligen mycket för pengarna.  

 

4. Recension om Babolat Storm

Äntligen Ă€r det hĂ€r, ett paddelracket som fungerar för alla olika nivĂ„er av spelare men som Ă€ndĂ„ Ă€r vĂ€ldigt billigt. Babolat Storm Ă€r nĂ€mligen ett av de billigaste racken pĂ„ marknaden just nu. Trots det fĂ„r du ett rack som hĂ„ller vad det lovar och som funkar i de flesta lĂ€gen. DĂ€rför Ă€r detta vĂ„r bĂ€st i test vinnare i budgetkategorin! 

Den stora sweet spoten gör racket lite perfekt för nybörjare som för mer avancerade spelare. Tack vare rackets lÀtta vikt Àr det enkelt att svinga med, medan den mjuka trÀffyta möjliggör lÀtt spel med utan att det kÀnns trÄkigt eller enformigt. Dess yta av glasfiber erbjuder hög komfort vilket vi uppskattar. 

Du fÄr Àven ett skydd mot stötar pÄ rackets toppen, samt ett smart handledssnöre som minskar risken för att du ska tappa det Àven om du spelar med mycket kraft. Du kan dÀrmed kÀnna dig sÀker pÄ att racket hÄller rÀtt lÀnge! Kort sagt en stor favorit hos sÄvÀl oss som hos mÀngder av andra padelspelare. SÄ prisvÀrt!

 

4. BĂ€sta budgetval

Babolat

Storm

Babolat Storm Àr det bÀsta paddelracket för dig som vill investera i ett bra rack men som samtidigt vill vara snÀll mot sin plÄnbok. Detta Àr nÀmligen ett av de billigaste padelracken pÄ marknaden just nu, men som ÀndÄ levererar kvalité och trivsam anvÀndning. 

 

5. Recension om Adidas Metalbone 

Om du vill bli, eller om du redan Ă€r, ett proffs pĂ„ paddel kan det hĂ€r vara det bĂ€sta padelracket för dig. Metalbone Ă€r Adidas mest utvecklade och avancerade racket just nu – efterfrĂ„gar du kvalitĂ© och komfort för att kunna spela med kontrollerad kraft kommer detta funka galant. Bland annat vĂ€rldsspelaren Ale GalĂĄns anvĂ€nder just detta racket i sina spel!

För att skapa det bÀsta paddelracket har Adidas kombinerat de mest populÀra funktionerna, dÀr de Àven tagit dem till en ny nivÄ. HÀr fÄr bra riktigt studs och rikligt med fart pÄ bollen tack vare den mjuka kÀrnan EVA SOFT. Detta i kombination med en yta av kolfiber som ger dig bra spinn, och en sandpappersyta som bidrar med hÄllbarhet.  

RÄkar du trÀffa fel fÄr du hjÀlp av den förstorade sweet spoten att manövrera tillbaka bollen sÄ att du Äterigen fÄr kontroll över spelet. 

Det som dock Àr mest unikt med detta padelrack Àr att det har ett vikt- och balanssystem som du kan reglera sjÀlv utifrÄn dina önskemÄl. PÄ sÄ sÀtt Àr det vÀldigt mÄngsidigt och anvÀndarvÀnligt. Racket tillhör den lite mer exklusiva prisklassen, men samtidigt finns det mycket som talar för att du fÄr mycket för pengarna. BÀst i test för proffsen helt enkelt.

 

5. Padelracket för proffsen

Adidas

Metalbone

Vill du satsa pĂ„ paddel kan vi verkligen rekommendera dig att kolla in detta paddelrack frĂ„n Adidas. Det Ă€r otroligt vĂ€lgjort – utvecklat för dig som gillar att spela med kraft och kontroll. Den höga kvalitĂ©n kostar dĂ€remot lite mer hĂ€r! 

 

Jag har spelat tennis förut, Àr jag fortfarande nybörjare pÄ paddel dÄ?

Man kan sÀga att paddel Àr en blandning mellan tennis och squash. Har du tidigare erfarenhet av att spela tennis har du alltsÄ en hel del fördelar nÀr du ska spela paddel. VÀrt att komma ihÄg Àr dock att det ÀndÄ rör sig om tvÄ olika sporter.

Kontroll eller kraft - vad Àr viktigast för att lyckas med spelet?

De flesta nybörjare föredrar att ha mer kontroll Àn kraft i sina slag. Det dÄ ju mer kontroll du har desto större Àr dina chanser om att lyckas med ditt spelande. NÀr du sen efter ett tag börjar kÀnna dig mer och mer bekvÀm med spelet kan du testa padelrack som ger dig mer kraft. DÄ kan du överraska din motstÄndare och vinna pÄ riktigt.

Hur lÄng hÄllbarhet har ett padelrack?

Om du tar hand om ditt padelrack pÄ rÀtt sÀtt kan det i princip hÄlla hur lÀnge som helst. Materialet kan dock bli torrt och förlora sin spÀnst. DÀrför kan det faktiskt vara bra att köpa helt nya padelrack för att din favorit ska hÄlla sÄ lÀnge som möjligt. Begagnade rack fungerar dock utmÀrkt om du bara spelar dÄ och dÄ.

MÄste jag byta padelrack varje gÄng jag kommer upp till en ny nivÄ?

Hur ofta du ska testa nya padelrack Ă€r upp till dig. Du kanske inte ska ha ett nybörjarracket om du spelar pĂ„ de högre nivĂ„erna, medan det kan bli lite vĂ€l svĂ„rt att anvĂ€nda ett proffsracket dĂ„ du precis börjat spela. En bra riktlinje att utgĂ„ frĂ„n Ă€r att du som spelar 2–3 gĂ„nger i veckan bör byta racket en gĂ„ng per Ă„r. Spelar du mer eller mindre sĂ€llan bör du byta dĂ€refter.

Nyheter och tips för dig som gillar att sporta

LÀs de senaste nyheterna och de bÀsta tipsen för sport & fritid

Tips nÀr du ska köpa paddel rack

Är du intresserad av att komma igĂ„ng med paddel? DĂ„ Ă€r det dags att investera i ett vĂ€lfungerande och stadigt paddelrack! Beroende pĂ„ hur duktig just du Ă€r nĂ€r det kommer till sporten kan olika paddelrack passa olika bra. För att du ska kunna bli riktigt vass pĂ„ plan Ă€r det viktigt att du vĂ€ljer det som passar just dig och dina behov bĂ€st!

I början kan det dock vara svÄrt att hitta det paddelrack som du sen kan kalla för ditt. Just av den anledningen har vi satt ihop denna köpguide dÀr vi tipsar om de bÀsta paddelracken. Ytterligare ett tips frÄn oss Àr att du jÀmför padelrack för att se hur de kÀnns innan du vÀljer din favorit. NÀr du sedan har hittat ett som kÀnns bra kan du börja leta efter det du ska köpa. DÄ finns det olika faktorer att tÀnka pÄ, sÄsom vikt, form, balans och yta. 

Faktorer som spelar roll

Börja med att titta pÄ padelrackets vikt. DÄ kan du fÄ ett hum om hur mycket kontroll och kraft du kan fÄ i dina slag. DÀrefter kan du börja titta pÄ formen pÄ padelrack. Formen har betydelse för hur balanserade dina slag blir, vilket i sin tur Àr avgörande för hur lÀtt eller svÄrt det Àr att spela. Balansen i ditt padelrack Àr med andra ord viktigt för att du ska fÄ kontroll över spelet. 

Precis som att rackets vikt Àr av betydelse för den kontroll och kraft du fÄr har Àven rackets tjocklek det. Ytan och ramen kan ocksÄ vara bra att lÀgga fokus pÄ. En yta av glasfiber fungerar bÀst för nybörjare medan man för rutinerade spelare rekommenderar kolfiber eller grafen. Ramen pÄ padelrack Àr ofta mycket tÄligt och kan hantera en hel del. 

Genom att jÀmföra olika padelrack och samtliga ovannÀmnda egenskaper blir det vÀldigt mycket lÀttare för dig att fÄ en bild av vad just du faktiskt efterfrÄgar eller behöver. Vi hoppas att vÄr guide om bÀsta paddelrack, med diverse tips och rÄd, kan hjÀlpa dig att hitta rÀtt!

Skillnaden mellan olika padelrack?

I skrivande stund finns det tre olika padelrack att vÀlja mellan pÄ marknaden; runda, diamantformade eller droppformade. De runda Àr den variant som rekommenderas till nybörjare dÄ det har en stor trÀffyta i mitten vilket skapar ett mer balanserat spel. 

De padelrack som har en diamant- eller droppform Àr utformade med en trÀffyta som sitter lite lÀngre upp Àn hos de runda. De Àr ofta toppbalanserade vilket innebÀr att de kan vara lite svÄrare att spela med. Beroende pÄ hur duktig du Àr som spelare, och vilken klass du spelar i, kan alltsÄ olika storlek pÄ trÀffytan vara olika bra. 

NĂ€r det kommer till olika paddelrack kan Ă€ven vikten variera. De flesta padelrack vĂ€ger dock mellan 330–395 gram. Sen finns det Ă€ven lite tyngre racket som kan ge dina slag Ă€nnu mer samtidigt som de kan vara lite svĂ„rare att anvĂ€nda. DĂ€rför skulle vi sĂ€ga att nybörjare gör bĂ€st i att testa ett lĂ€ttare padelracket.

Sammanfattning

Paddel Àr en sport som vÀxer i popularitet för varje dag som gÄr. Det Àr bÄde roligt, socialt och sÄ ger det bra trÀning. Oavsett tidigare erfarenhet och kunskap finns det alla möjligheter för dig att komma igÄng om du investerar i ett bra paddelrack!

För att fÄ ett sÄ bra spel som möjligt Àr det dock viktigt att du spelar med det paddelrack som passar bÀst för dig. Det ska kÀnnas bekvÀmt att spela med, dÀr du ska kÀnna det som att det Àr du som har kontrollen över racket och inte tvÀrtom. Med hjÀlp av detta paddelrack test hoppas vi att du kan hitta den bÀsta modellen för dig oavsett vilken nivÄ du ligger pÄ.

BĂ€st i test

Wilson

Ultra Team V2 Padel

VĂ„r bĂ€st i test vinnare av vĂ„rt test av padelrack Ă€r denna modell frĂ„n Wilson! Detta paddelrack passar bra sĂ„vĂ€l nybörjare som för vana spelare – det Ă€r ett padelrack av hög klass och kvalitĂ© som höjer ditt spel till skyarna.  

 

Se Pris