www.testkungen.se samarbetar med ett antal olika återförsäljare. Därför kan det förekomma affiliatelänkar från AdTraction och TradeDoubler där vi får en reklamprovision för den trafik vi driver till olika butiker.

Bästa padelrack 2023

Bäst i test padelrack 2023

Ingen har nog missat den relativt nya och väldigt trendiga sporten padel!? Sen sporten introducerades i Sverige har flera hundratusentals människor ”hittat hem” vad gäller sport och träning. Det är med andra ord väldigt populärt att spela padel, och det bland såväl unga som gamla. Man skulle kunna kalla det för en lite enklare, men samtidigt mer social och underhållande, version av tennis – bra träning kombinerat med koordination och umgänge. Det finns med andra ord ett flertal anledningar till att sporten blivit så populär! 

Om du är sugen på att börja spela paddel kan det vara hög tid att du införskaffar dig ett riktigt bra padelracket, precis som att du också bör ha ett par rejäla padelskor. För att du ska kunna optimera din träning och lyckas under dina matcher behöver du ha det bästa padelracket för dig. I det här testet vägleder vi dig kring hur du går tillväga för att hitta just det. 

Vi har testat fem olika padelrack som vi anser kvalar in i vår bäst i test guide. Racken har olika egenskaper och funktioner som gör att de passar olika bra beroende på erfarenhet och skicklighet. Oavsett om du är nybörjare på paddel eller om du hunnit bli ett riktigt paddelproffs finns det alla möjligheter för dig att hitta en favorit som kan möjliggöra bästa möjliga spel på banan. Lycka till.

1. Recension om Head Flash 2021 

Är du nybörjare på paddel och letar efter ett padelrack som är lätt att hantera, som ger kontroll samtidigt det ger dig en viss kraft? Då kan vi verkligen rekommendera Head Flash 2021! Det är enligt oss ett ypperligt alternativ då det möjliggör för i princip alla att manövrera spelet med racket – det kan med andra ord hjälpa dig att samla poäng på planen. 

Vi vill dock även slå ett slag för att detta är ett paddelrack som även kan användas av den som är en något mer van spelare. Head är ett av de mest populära tennismärkena och sedan den första lanseringen av padelrack 2010 har de växt något otroligt. Några av spelarna i World Padel Tour använder sig av Heads padelrackets och om det inte är ett bevis på kvalité så vet vi inte vad!

Sweet spoten har du lite ovanför mittpunkten på träffytan vilket ger paddelracket balans. I recensioner kan man läsa att det är ett fint och stabilt för enkel hantering. Oavsett kunskap och erfarenhet av sporten kan detta rack funka riktigt bra. Vill du spela i samma liga som proffsen? Börja då din resa in i padelvärlden med Head Flash.

 

  Specifikationer

   • Vikt: 360 gram
   • Speltyp: Kontroll
   • Spelnivå: Medel, nybörjare

  Kolla Priset

1. Bästa padelracket för nybörjare

Head Flash 2021 är ett utmärkt padelrack för nybörjare som du utan tvekan har chansen att både växa och utvecklas i. Denna uppdaterade modell ger dig den perfekta balansen och får dig att skina på paddelplanen. 

 

2. Recension om Wilson Ultra Team V2 Padel

Populärt hos både nybörjare och mer vana spelare är detta paddelrack från Wilson. Deras variant Ultra Team V2 Padel kommer till ett bra pris men erbjuder samtidigt lätt hantering och trygg användning för alla nivåer. Dess mjuka kärna ger dig kontroll på spelet så att du kan komma upp i fart utan att riskera din vinst – det gillar vi! 

Faktum är att Wilson Ultra Team V2 tillhör den allra mjukaste i Ultra-serien. Kombinationen av dess mjuka kärna och trivsamma diamantform får du känslan av att spela som ett proffs.  

Rackets yta av glasfiber ser till att du slipper vibrationer oavsett hur och var du spelar samtidigt som dess konkava ram erbjuder en stor sweet spot. Många av de som testat detta rack säger att det är ett stabilt sådant som ger riktigt bra kontroll – dina chanser om att träffa bollen på ett behagligt sätt ökar verkligen . 

Du behöver inte heller tänka på att racket ska råka glida ut ur din hand när du svettas då grundlinan är av ett mjukt men greppvänligt material med inbyggd fukttransport. Detta paddelracket tar hem vinsten som vår bäst i test då det går att använda av väldigt många olika spelare. Vi gillar även dess smarta design, samt att du får allt till ett mycket bra pris.

  Specifikationer

   • Spelnivå: Nybörjare, medel
   • Balans: Medium
   • Form: Diamant
   • Speltyp: Fart

  Kolla Priset

2. Bäst i test padelrack

Vår bäst i test vinnare av vårt test av padelrack är denna modell från Wilson! Detta paddelrack passar bra såväl nybörjare som för vana spelare – det är ett padelrack av hög klass och kvalité som höjer ditt spel till skyarna.  

 

3. Recension om Babolat Defiance Carbon 2020 

Babolat är ett franskt företag som funnits sedan 1875. 2020 kom de ut med deras populära racket Defiance Carbon. Med dess nya 3D Spin- tekniken kan du skruva dina bollar till en sån grad att dina motståndare får svårt att möta dina slag. Coolt va? 

Hålen på racket kallas för borrhål och är strategiskt utplacerade för att ge den ultimata kontrollen. Du får extra fart på bollen och spelet tack vare rackets utformning och lätta handtag. Är du nybörjare behöver du dock inte oroa dig för att detta ska vara för svårt – rackets runda form ger bra balans som gör att spelare av alla olika nivåer kan använda det.  

Det i kombination med dess något kompakta design gör det mycket allsidigt. Vibrationer dämpas oavsett användare för att minska risken för skador och smärta. Trots att just den här modellen kommer till ett lite lyxigare pris anser vi att det 100% är värt det – kvalitén är på topp, det är mångsidigt och tryggt för alla. Du får dessutom med ett skyddande fodral.

  Specifikationer

   • Form: Rund form – Ger maximal kontroll
   • Ram och träffyta är tillverkad i Karbon
   • Räfflad yta – för maximal spin
   • Helfodral ingår

  Kolla Priset

3. Bästa premiumracket

Om kontroll är det viktiga för dig när du spelar paddel kan vi verkligen tipsa om detta rack från Babolat. Det är ett mycket välkänt padelrack som passar för i princip alla olika spelare. Lyxigt pris, men du får verkligen mycket för pengarna.  

 

4. Recension om Babolat Storm

Äntligen är det här, ett paddelracket som fungerar för alla olika nivåer av spelare men som ändå är väldigt billigt. Babolat Storm är nämligen ett av de billigaste racken på marknaden just nu. Trots det får du ett rack som håller vad det lovar och som funkar i de flesta lägen. Därför är detta vår bäst i test vinnare i budgetkategorin! 

Den stora sweet spoten gör racket lite perfekt för nybörjare som för mer avancerade spelare. Tack vare rackets lätta vikt är det enkelt att svinga med, medan den mjuka träffyta möjliggör lätt spel med utan att det känns tråkigt eller enformigt. Dess yta av glasfiber erbjuder hög komfort vilket vi uppskattar. 

Du får även ett skydd mot stötar på rackets toppen, samt ett smart handledssnöre som minskar risken för att du ska tappa det även om du spelar med mycket kraft. Du kan därmed känna dig säker på att racket håller rätt länge! Kort sagt en stor favorit hos såväl oss som hos mängder av andra padelspelare. Så prisvärt!

 

  Specifikationer

   • Paket som inkluderar ett rör Padel Tour
   • Perfekt instegsrack!
   • Droppformat
   • Babolat 2021

  Kolla Priset

4. Bästa budgetval

Babolat Storm är det bästa paddelracket för dig som vill investera i ett bra rack men som samtidigt vill vara snäll mot sin plånbok. Detta är nämligen ett av de billigaste padelracken på marknaden just nu, men som ändå levererar kvalité och trivsam användning. 

 

5. Recension om Adidas Metalbone 

Om du vill bli, eller om du redan är, ett proffs på paddel kan det här vara det bästa padelracket för dig. Metalbone är Adidas mest utvecklade och avancerade racket just nu – efterfrågar du kvalité och komfort för att kunna spela med kontrollerad kraft kommer detta funka galant. Bland annat världsspelaren Ale Galáns använder just detta racket i sina spel!

För att skapa det bästa paddelracket har Adidas kombinerat de mest populära funktionerna, där de även tagit dem till en ny nivå. Här får bra riktigt studs och rikligt med fart på bollen tack vare den mjuka kärnan EVA SOFT. Detta i kombination med en yta av kolfiber som ger dig bra spinn, och en sandpappersyta som bidrar med hållbarhet.  

Råkar du träffa fel får du hjälp av den förstorade sweet spoten att manövrera tillbaka bollen så att du återigen får kontroll över spelet. 

Det som dock är mest unikt med detta padelrack är att det har ett vikt- och balanssystem som du kan reglera själv utifrån dina önskemål. På så sätt är det väldigt mångsidigt och användarvänligt. Racket tillhör den lite mer exklusiva prisklassen, men samtidigt finns det mycket som talar för att du får mycket för pengarna. Bäst i test för proffsen helt enkelt.

 

  Specifikationer

   • Spelarnivå: Avancerad
   • Egenskap: Kraft
   • Ramprofil: 38 mm
   • Vikt: 370 gram

  Kolla Priset

5. Padelracket för proffsen

Vill du satsa på paddel kan vi verkligen rekommendera dig att kolla in detta paddelrack från Adidas. Det är otroligt välgjort – utvecklat för dig som gillar att spela med kraft och kontroll. Den höga kvalitén kostar däremot lite mer här! 

 

Jag har spelat tennis förut, är jag fortfarande nybörjare på paddel då?

Man kan säga att paddel är en blandning mellan tennis och squash. Har du tidigare erfarenhet av att spela tennis har du alltså en hel del fördelar när du ska spela paddel. Värt att komma ihåg är dock att det ändå rör sig om två olika sporter.

Kontroll eller kraft - vad är viktigast för att lyckas med spelet?

De flesta nybörjare föredrar att ha mer kontroll än kraft i sina slag. Det då ju mer kontroll du har desto större är dina chanser om att lyckas med ditt spelande. När du sen efter ett tag börjar känna dig mer och mer bekväm med spelet kan du testa padelrack som ger dig mer kraft. Då kan du överraska din motståndare och vinna på riktigt.

Hur lång hållbarhet har ett padelrack?

Om du tar hand om ditt padelrack på rätt sätt kan det i princip hålla hur länge som helst. Materialet kan dock bli torrt och förlora sin spänst. Därför kan det faktiskt vara bra att köpa helt nya padelrack för att din favorit ska hålla så länge som möjligt. Begagnade rack fungerar dock utmärkt om du bara spelar då och då.

Måste jag byta padelrack varje gång jag kommer upp till en ny nivå?

Hur ofta du ska testa nya padelrack är upp till dig. Du kanske inte ska ha ett nybörjarracket om du spelar på de högre nivåerna, medan det kan bli lite väl svårt att använda ett proffsracket då du precis börjat spela. En bra riktlinje att utgå från är att du som spelar 2–3 gånger i veckan bör byta racket en gång per år. Spelar du mer eller mindre sällan bör du byta därefter.

Nyheter och tips för dig som gillar att sporta

Läs de senaste nyheterna och de bästa tipsen för sport & fritid

Tips när du ska köpa paddel rack

Är du intresserad av att komma igång med paddel? Då är det dags att investera i ett välfungerande och stadigt paddelrack! Beroende på hur duktig just du är när det kommer till sporten kan olika paddelrack passa olika bra. För att du ska kunna bli riktigt vass på plan är det viktigt att du väljer det som passar just dig och dina behov bäst!

I början kan det dock vara svårt att hitta det paddelrack som du sen kan kalla för ditt. Just av den anledningen har vi satt ihop denna köpguide där vi tipsar om de bästa paddelracken. Ytterligare ett tips från oss är att du jämför padelrack för att se hur de känns innan du väljer din favorit. När du sedan har hittat ett som känns bra kan du börja leta efter det du ska köpa. Då finns det olika faktorer att tänka på, såsom vikt, form, balans och yta. 

Faktorer som spelar roll

Börja med att titta på padelrackets vikt. Då kan du få ett hum om hur mycket kontroll och kraft du kan få i dina slag. Därefter kan du börja titta på formen på padelrack. Formen har betydelse för hur balanserade dina slag blir, vilket i sin tur är avgörande för hur lätt eller svårt det är att spela. Balansen i ditt padelrack är med andra ord viktigt för att du ska få kontroll över spelet. 

Precis som att rackets vikt är av betydelse för den kontroll och kraft du får har även rackets tjocklek det. Ytan och ramen kan också vara bra att lägga fokus på. En yta av glasfiber fungerar bäst för nybörjare medan man för rutinerade spelare rekommenderar kolfiber eller grafen. Ramen på padelrack är ofta mycket tåligt och kan hantera en hel del. 

Genom att jämföra olika padelrack och samtliga ovannämnda egenskaper blir det väldigt mycket lättare för dig att få en bild av vad just du faktiskt efterfrågar eller behöver. Vi hoppas att vår guide om bästa paddelrack, med diverse tips och råd, kan hjälpa dig att hitta rätt!

Skillnaden mellan olika padelrack?

I skrivande stund finns det tre olika padelrack att välja mellan på marknaden; runda, diamantformade eller droppformade. De runda är den variant som rekommenderas till nybörjare då det har en stor träffyta i mitten vilket skapar ett mer balanserat spel. 

De padelrack som har en diamant- eller droppform är utformade med en träffyta som sitter lite längre upp än hos de runda. De är ofta toppbalanserade vilket innebär att de kan vara lite svårare att spela med. Beroende på hur duktig du är som spelare, och vilken klass du spelar i, kan alltså olika storlek på träffytan vara olika bra. 

När det kommer till olika paddelrack kan även vikten variera. De flesta padelrack väger dock mellan 330–395 gram. Sen finns det även lite tyngre racket som kan ge dina slag ännu mer samtidigt som de kan vara lite svårare att använda. Därför skulle vi säga att nybörjare gör bäst i att testa ett lättare padelracket.

Sammanfattning

Paddel är en sport som växer i popularitet för varje dag som går. Det är både roligt, socialt och så ger det bra träning. Oavsett tidigare erfarenhet och kunskap finns det alla möjligheter för dig att komma igång om du investerar i ett bra paddelrack! Du behöver inte vara en mästare på tennis eller annan bollsport för att det ska vara kul, och du behöver inte heller ha spenderat varje dag på löpbandet eller motionscykeln för att du ska orka med. Istället är det ett perfekt sätt att göra vardagsmotionen något mer intensiv. 

För att få ett så bra spel som möjligt är det dock viktigt att du spelar med det paddelrack som passar bäst för dig. Det ska kännas bekvämt att spela med, där du ska känna det som att det är du som har kontrollen över racket och inte tvärtom. Med hjälp av detta paddelrack test hoppas vi att du kan hitta den bästa modellen för dig oavsett vilken nivå du ligger på.

Bäst i test

Vår bäst i test vinnare av vårt test av padelrack är denna modell från Wilson! Detta paddelrack passar bra såväl nybörjare som för vana spelare – det är ett padelrack av hög klass och kvalité som höjer ditt spel till skyarna.