padel

När padelhysterin kom till Sverige

Padel är en sport som under många år har varit mycket populär i Spanien, och där är det faktiskt den andra största sporten räknat till antal utövare. I Sverige har dock padel länge varit relativt anonymt och inte haft speciellt många utövare. Men helt plötsligt hände någonting och hela Sverige hade drabbats av padelhysteri. 

Under andra halvan av 2020 hade antalet unika spelare som bokat en padelbana i Sverige fördubblats varje år sedan 2017. Och inte nog med det, 2015 fanns det 88 padelbanor i Sverige, under andra halvan av 2020 fanns det hela 1 237 stycken. Men ökningen har verkligen skett det senast åren och under 2020 fördubblades nästan antalet banor på bara sex månader. 

Bäst i test

Vår bäst i test vinnare av vårt test av padelrack är denna modell från Wilson! Detta paddelrack passar bra såväl nybörjare som för vana spelare – det är ett padelrack av hög klass och kvalité som höjer ditt spel till skyarna.  

 

Därför är padel så populärt

Men vad är då egentligen anledningen till att padel har blivit så populärt? Det är svårt att säga men experter hävdar att det beror på att det är en sport som är enkel att komma igång med, den är inte allt för påfrestande för kroppen och du behöver inte speciellt mycket utrustning. 

Det enda du egentligen behöver införskaffa själv till en början är padelskor, padelracket och boll får du hyra eller låna när du bokar en padelbana. Du behöver förstås någon att spela både med och mot, men ju fler som spelar desto enklare blir det att hitta spelpartners.

Sporten är också enkel att lära sig, inlärningskurvan är snabb och reglerna förhållandevis enkla. Dessutom är det för många en social aktivitet, utan att du för den delen behöver ha ett helt lag. Vill du inte satsa stenhårt på padel behöver du inte köpa specifik utrustning för sporten utan då kan det räcka med ett par löparskor, kondition från vardagsmotionen eller löpningen på springbandet, en partner att spela med och ett gott humör!

Nyheter

Följ oss

Nyheter