Bästa babygym 2023

www.testkungen.se samarbetar med ett antal olika återförsäljare. Därför kan det förekomma affiliatelänkar från AdTraction och TradeDoubler där vi får en reklamprovision för den trafik vi driver till olika butiker.

Det stora babygym testet 2022

Ett babygym är en sån där produkt som alla föräldrar bör ha hemma. Detta inte bara då ett babygym är perfekt för att underhålla ditt barn utan att du måste anstränga dig eller engagera dig särskilt mycket. Utan ett babygym är också en väldigt bra investering då det är en form av underhållning som hjälper till att utveckla och stimulera ett flertal olika sinnen hos din bebis. Både koordination och rörelseförmåga tränas upp när bebisen får klämma, känna, kolla och lyssna på alla de leksaker som hänger ner från ställningen. 

Det bästa är att detta är en underhållning för barn som kan börja användas redan när barnet är mellan 1-2 månader gammalt, det vill säga nästan direkt från det att ni kommer hem från förlossningen. Detta då bebisen ligger så bekvämt och tryggt på babygymmets mjuka och stadiga dyna, det vill säga om du investerar i ett bra och kvalitativt babygym!

Aktuella Erbjudanden

barn i bilstol
Jollyroom

Erbjudanden

20%

Aktuella erbjudanden hos Jollyroom.

Gäller så länge lagret räcker

barnvagn
bonti logo png

REA

40%

Just nu har vi upp till 40% på utvalda leksaker!

Gäller så länge lagret räcker

Jämför babygym 

Idag finns det mängder av olika modeller av babygym att välja mellan på marknaden. Det innebär att oavsett vad just du eftersöker utefter dina önskemål och behov så är sannolikheten väldigt stor att du kommer hitta ett babygym som passar för just er. Så länge du har någorlunda koll på vad du vill ha kommer du alltså kunna hitta ert bästa babygym. 

Något som däremot kan vara bra att veta om är att det kan vara rätt svårt att veta vilken av alla olika modeller som är det bästa babygymmet. För vad söker man egentligen, vad är man i behov av? Hur stort bör babygymmet vara? Vilka leksaker bör det ha? Av vilket material bör det vara? Vad bör det kosta? 

Beroende på hur situationen och förutsättningarna ser ut för just dig och ditt barn kommer alltså olika modeller passa olika bra. Innan du bestämmer dig för vilket babygym du ska köpa hem kan det med andra ord vara smart att jämföra babygym. Och det inte bara genom att jämföra konkreta produkter, utan det även genom att jämföra andras recensioner och betyg.

Lägger du ner lite tid och energi på att jämföra olika babygym kommer du med ännu större sannolikhet hitta det bästa alternativet för dig och ditt barn redan från början. För trots att många av de produkter som finns på marknaden idag är både kvalitativa och säkra är det inte säkert att alla är så bra, eller att de har egenskaper som passar det du söker! Handlar du ett babygym hos en e-handel för barn kommer du kunna se över alla olika modeller och jämföra på ett väldigt smidigt och enkelt sätt. 

Vad är ett babygym?

Innan du börjar söka dig fram efter olika babygym och börjar jämföra olika produkter på marknaden kan det vara bra att ha koll på vad ett babygym är mer exakt. Kort sagt kan man säga att det är precis som det låter, det vill säga ett ”gym” för din bebis. 

Det må låta märkligt, men faktum är att ett babygym är just ett verktyg som hjälper barnet att träna upp såväl olika förmågor och kunskaper som olika muskler och rörelser. Detta tack vare att ett babygym är utformat med en mjuk mattbas, där man sen har fäst en liten ställning som det i sin tur hänger olika leksaker från. 

När du placerar barnet på babygymmet (främst på rygg när bebisen fortfarande är väldigt liten) kommer barnet att vilja utforska de olika leksakerna. Det främjar då rörelse, koordination och utveckling av flera olika sinnen hos barnet. Ett babygym är med andra ord både stimulerande och roligt för barnet, och det kan användas redan från väldigt tidig ålder. 

Det finns däremot många som håller med om att ett babygym inte är en av de absolut viktigaste produkterna att köpa hem till barnet. Det viktigaste är ju att prioritera saker som vagn, skötbord, bilbarnstol för bilåkning med bebisen, och så vidare. Men, om du vill investera i en produkt som både kan underlätta livet som förälder och stimulera barnet på flera sätt kan vi verkligen rekommendera babygym. Kanske ett bra tips på morsdag present till den nyblivna mamman?

När kan man börja använda ett babygym? 

Så när kan man då börja använda ett babygym? Precis som med allt annat när det kommer till barn så är även detta individuellt. Rekommenderad ålder för att börja använda ett babygym är dock oftast 2 månader, men somliga modeller sägs även kunna användas av bebisar som är 1 mån. Det kan med andra ord användas som aktivering väldigt tidigt. 

Värt att tänka på är dock att om du använder ett babygym till en väldigt liten bebis så kan det vara smart att endast låta ett par leksaker hänga ner från ställningen. Annars finns det en risk för att det blir alldeles för många intryck på samma gång, vilket istället kan ha en negativ effekt. När bebisen kommer upp lite i ålder kan du antingen välja att köpa ett babygym med fler leksaker, eller att exempelvis köpa leksaker för 1-åring och hänga dit själv för ytterligare underhållning och stimulering. 

Varför använda ett babygym?

Om du inte redan förstått det så finns det mängder av fördelar med att använda sig av ett babygym. Det är utvecklande på så många olika sätt för bebisen, och så är det även roligt. För att du ska förstå hur bra att babygym faktiskt är (om det används på rätt sätt det vill säga) har vi listat de främsta fördelarna med verktygen här nedan:

Stimulerar och utvecklar bebisens sinne

Den absolut främsta fördelen med att använda ett babygym är som sagt att det stimulerar och utvecklar många sinnen hos bebisen. Tack vare att barnet får chansen att röra sig fritt och klämma och känna på olika leksaker främjar det rörelseförmågan och utvecklingen av muskler. 

Även bebisens koordination tränas och utvecklas, det samtidigt som barnet får en rolig stund. Köper du ett babygym med leksaker som rör sig och låter kommer också bebisens syn och hörsel att stimuleras, och bebisen kanske till och med försöker härma olika ljud eller liknande. 

Att få klämma, känna, kolla, lyssna och röra sig fritt, men på en säker, trygg och bekväm grund, kommer med andra ord med många fördelar för bebisen. Bebisen får en chans att utforska på egen hand samtidigt som hen förses med nya intryck och lärdomar, men under kontrollerade former. 

Du får en liten stund för dig själv

En annan väldigt stor fördel med just babygym är att du som förälder ges möjligheten att ta en liten stund för dig själv. När bebisen ligger på babygymmet finns det så mycket som hen kan kolla eller klämma på att det inte är några som helst problem för barnet att underhålla sig på egen hand. 

Det till skillnad från om du kanske skulle försöka lägga ner barnet, som kanske inte heller är särskilt trött, i vagnen eller sängen – ofta ger det snarare motsatt effekt, det vill säga protester och följden att barnet bara är i ännu mer behov av uppmärksamhet efter sovstunden. Det är då babygymmet agerar perfekt underhållning och aktivering. 

Oavsett om du vill ta en liten paus och kolla telefonen, behöver vika tvätt, fixa i köket eller kanske jobba en liten stund kan du alltså ta till babygymmet. Efter en stund på mattan och alla de intryck som ges där kan vi nästan garantera dig att bebisen kommer vara redo att sova. Det är med andra ord en win-win situation för både dig och barnet!

Budget