Bästa bebisleksaker 1 åring 

www.testkungen.se samarbetar med ett antal olika återförsäljare. Därför kan det förekomma affiliatelänkar från AdTraction och TradeDoubler där vi får en reklamprovision för den trafik vi driver till olika butiker.

Tänk att ditt barn nu har varit med dig i denna värld i ett år, i ett helt år! Det är något som ska firas stort för både barn och föräldrar. Under detta år har barnet lärt sig otroligt mycket, och förmodligen du också? Kanske har barnet börjat prata lite, och kanske har det till och med börjat springa? Eller åtminstone kanske testat att ta sina första steg i livet? Det bästa är att detta första år bara är början på barnets utveckling och på er relation. För under många kommande år framöver så kommer barnet fortfarande fortsätta utvecklas, på många olika sätt, precis som er relation. 

Du får helt enkelt vara med och se barnets utveckling till fullo. Samtidigt ges du chansen att vara dag mysa, leka och umgås med barnet. Om ni tycker att det är extra roligt att leka tillsammans finns det många olika lekar ni kan testa på, och en uppsjö av olika leksaker att testa tillsammans. Frågan är vilka leksaker som är bäst för ditt barn som just har fyllt, eller som snart ska fylla, ett år? 

Att välja leksaker för 1-åring 

Om du inte vet vilka leksaker som kan passa just dig och ditt barn kan du läsa vidare här nedan. För här har vi nämligen valt att samla våra absolut bästa tips på leksaker att köpa till just 1 åringar. Vi kommer mer specifikt att tipsa om tre olika leksaker som är populära bland ettåringar, men som också är pedagogiska och bra. De kanske inte gör sig bra att spara tills det att barnet är 3 år, eller 5 år. Men under de första åren är de riktigt passande!

De här leksakerna kan med andra ord både du som förälder, syskon, gudförälder, far- eller morförälder, vän till familjen eller annan anhörig till barnet köpa och med stor sannolikhet göra alla inblandade glada. I och med att det i grund och botten inte spelar någon roll vilket kön barnet har så kommer dessa leksaker passa till av alla barn, oavsett kön. 

Populära leksaker för 1 åring

Det finns betydligt många fler leksaker är de tre som vi valt ut som är väldigt populära bland ettåringar. Men de som vi kommer att ha med här är några av de mest populära som alltid går hem. Alla leksakerna är pedagogiska och utvecklande på något sätt, vilket är viktigt att främja hos ett så pass litet barn. De är också spännande att upptäcka och ditt barn kan använda sin motorik och rörelseförmåga med dessa leksaker. 

Men nog med fördelarna med leksakerna. Här kommer en specifik lista på tre populära leksaker för ettåringar:

Duplo

Något av det mest klassiska – men också bästa – som man kan ge en bebis på ett år är Duplo. Det är ju som Lego fast specifikt anpassat för barn som inte riktigt har fått in förmågan att kunna bygga med små delar än. Men ett Duplo kan du hjälpa barnet att komma dit, och dessutom bidra till att barnet får utveckla sin fantasi genom att bygga massa olika saker. 

Duplo gör att ditt barn upptäcker sin kreativa sida samtidigt som barnet lär sig följa instruktioner. För ditt barn kan antingen komma på egna saker att bygga, eller så kan ni bygga saker ihop, eller så kan barnet bygga sådant som det finns tydliga instruktioner till. 

Finmotoriken tränas med andra ord på flera sätt med Duplo. En annan otroligt positiv aspekt med just denna leksak är att du kan vara säker på att barnet inte kommer svälja några Duplobitar – i och med bitarna är dubbelt så stora som Lego finns inte ens den risken. Det är i våra ögon en perfekt gåva som kommer gynna både barn och föräldrar. 

Gåvagn

En gåvagn är perfekt både för ettåringen som redan har börjat gå och för den som är påväg att ta sina första steg. Med en gåvagn kan barnet lära sig att gå utan att du behöver hålla i barnet hela tiden, vilket i sig är viktigt i utvecklingen och inlärningen. Barnet håller ju själv i vagnen och får stöd av den för att ta sig framåt. 

Dessutom kan man lägga saker i vagnen som barnet kan skjutsa, till exempel andra leksaker, kläder, kritor eller andra barntillbehör. Du kan antingen köpa en vagn som redan är målad och dekorerad med fina detaljer, eller så kan du köpa en vagn och måla den själv om du vill det. Om du vet om att barnet tycker om en speciell färg kan du måla vagnen i den färgen och kanske addera andra detaljer som passar barnet mer specifikt. Det kan vara roligt! 

En stor fördel med en gåvagn är att det även är en hållbar leksak då barnet kan använda det i många år, det alltså till och med när barnet inte behöver stöd för att gå längre. Leksaken kan vara till stor hjälp även när barnet blir äldre, och om inte annat så är det en väldigt fin detalj att ha i barnrummet. Med andra ord en bra investering på många sätt. 

 • Black week & Black Friday 2022

  Om du är på jakt efter att göra riktiga reafynd är det nu i november du ska vara extra alert..

  Read
 • Tips för bilåkning med barn

  Ska du åka på bilsemester med dina barn? Då har du flera drömlika scenarion att se framemot, men även en.

  Read
 • Mors dag present 2023

  Snart är det dags för dagen då alla mammor förtjänar lite extra uppvaktande, uppmärksamhet och uppskattning, det vill säga mors.

  Read
 • Barnsäkra ditt hem

  En viktig sak du kommer att behöva göra såväl innan din bebis föds och kommer till världen, och allt eftersom.

  Read

Bollhav

Alla barn tycker om att bada i bollhav, eller hur? Därför är det kanske en av de bästa presenterna man kan ge till ett barn att få tillgång till ett eget bollhav hemma. Bollhavet behöver inte vara hur stort som helst, speciellt inte om det gäller en ettåring. Utan det räcker ofta med ett som är handtillverkad med mjuka kanter så att barnet inte skadar sig.

Annars är storleken inte särskilt avgörande – det viktiga är att barnet får plats där i, att det känns säkert och stadigt, samt att det är roligt och spännande. När du köper ett bollhav får du dock inte glömma att köpa giftfria plastbollar som barnet kan leka runt med i bollhavet. Då blir leksaken komplett.

Ett bollhav kan innebära flera timmar av lek och bus, vilket gör att föräldrar och andra anhöriga kan få en liten stund för sig själva. Det är alltså inte en leksak som endast gynnar barnet, utan det kan också gynna den vuxna. Kanske är det en perfekt present att ge till den nyblivna mamman på morsdag, eller varför inte som doppresent till barnet i fråga? Om du vill lyxa till bollhavet kan du sätta upp en sänghimmel över bollhavet så att det blir som en mysig koja.