Bästa bebisleksaker 3 åring

www.testkungen.se samarbetar med ett antal olika återförsäljare. Därför kan det förekomma affiliatelänkar från AdTraction och TradeDoubler där vi får en reklamprovision för den trafik vi driver till olika butiker.

Något som man förälder nästan måste ha hemma är leksaker av olika slag. Och då menar vi inte bara leksaker i form av roliga bollar, lego, pussel, dockor och fordon, utan med leksaker menar vi även sådana som bidrar till att barnet lär sig saker och utvecklas på olika sätt. Att köpa leksaker till barn är dock inte helt lätt, speciellt inte om det gäller barn i en viss ålder där man då behöver anpassa valet av leksak efter barnets utvecklingsnivå. Idag finns det mängder av alternativ att välja mellan på marknaden, men vilken leksak för treåring är den bästa?

Beroende på vilket barn det gäller, och vad dess föräldrar tycker om eller själva brukar använda, finns det vissa leksaker som kan vara bättre än andra. Där kan faktorer som kön, utvecklingsnivå, tidigare ägda leksaker, intressen och relation till dig vara avgörande för frågan om vilken leksak till 3 åring som är bäst. Vill du få tips på vad du ska köpa kan du ta del av vår recension av populära leksaker för 3 åring nedan!

3-åringar och deras utveckling

Något som kan vara bra att veta om då du ska köpa en leksak till en 3-åring är just vilken utvecklingsnivå en 3-åring bör ligga på (det vill säga generellt). Detta för att du därefter ska kunna köpa något som kommer vara både roligt, utmanande och lärorikt för barnet i fråga. Annars finns det ju en risk för att leksaken istället passar bättre för yngre barn, så som 1-åringar, eller för äldre barn, så som 5-åringar. Det kan bli lite fel.

Kort sagt kan man säga att det ofta händer väldigt mycket i huvudet på en 3-åring. Utvecklingen är med andra ord i fullgång, och de kommer lära sig såväl nya ord och meningar som att prata en hel del och berätta berättelser. Treåringar rör sig också mycket, de har mycket energi och spring i benen och kan ofta både gå, springa och hoppa. 

För dig som ska köpa en leksak till en treåring innebär alltså detta att det finns många valmöjligheter för dig att göra. Det kan vara lika passande att köpa ett pack med byggstenar eller en rittavla som att köpa kökstillbehör, en dockvagn, ett instrumentset eller docka. Det är helt enkelt upp till dig att avgöra vad du tror passar bäst. 

Den breda marknaden – handla leksaker på nätet 

Idag finns det en otroligt bred marknad när det kommer till leksaker för barn. Oavsett vad just du vill köpa till ditt eller någon annans barn kommer du med andra ord att hitta minst en leksak som passar. Det finns leksaker av alla olika färger, former, storlekar, konstruktioner, designs och prisklasser, och för alla olika åldrar. Det finns med andra ord något för alla!

Idag är det också så otroligt tacksamt att man kan handla och beställa hem leksaker på nätet via en e-handel för barn. Det innebär att du slipper packa in allt i bilen, köra dit med barnet, fälla ut vagnen och besöka olika butiker där du ska ägna tid åt att båda ta dig dit och ta dig därifrån, och att känna och klämma på allting. Istället kan du söka dig fram bland ett enormt sortiment av alla möjliga olika leksaker på webbshopparna på nätet. 

De leksaker som vi tipsar om nedan finns självklart tillgängliga för dig att klicka hem online. Det krävs bara att du väljer vilken, eller vilka, leksak du vill klicka hem till barnet, lägger det i varukorgen, fyller i dina uppgifter och gör din beställning. Svårare än så är det inte. Ta del av våra tips här nedan för att få inspiration till vilken leksak till 3 åring just du ska köpa.

Populära leksaker för 3-åringar

Melissa & Doug Delbara frukter i trälåda

Melissa & Doug Delbara frukter i trälåda är enligt oss, och väldigt många andra, en perfekt leksak att ge till en 3-åring. Detta då barnet här tillåts att utforska och testa sig fram när hen ska skära isär och sen bygga ihop de olika frukterna. I detta paket får du med hela 7 olika frukter som alla kan delas upp i totalt 17 bitar. 

Det ingår även en träkniv som barnet kan använda för att dela frukterna. Det roliga här är att alla fruktdelar sitter fast med hjälp av kardborre – när barnet skär frukterna kommer de alltså göra roliga ljud. 

Utöver att det är roligt för barnet att utforska, testa sig fram och använda sina händer kan fruktbitarna även användas för att lära barnet begrepp som hel, halv och bråkdel. Barnet kan även räkna de olika bitarna, försöka pussla ihop rätt bitar med varandra, och så vidare. En riktigt bra leksak till 3-åringar till ett väldigt bra pris!

Magic Pad Light Up LED Board

Detta är en perfekt gåva till det barnet som gillar att rita och måla. Med Magic Pad Light Up LED Board kan barnet måla och rita hur mycket hen bara vill. Tack vare att man med de tillhörande pennorna kan rita och sen sudda lika enkelt finns det inga begränsningar för hur mycket, hur ofta och hur länge man kan måla utan att något tar slut. 

Det bästa enligt oss är dock att barnet kan välja om hen vill måla på egen hand eller om hen vill använda sig av någon av de förtryckta bakgrunderna som följer med vid köp. Bara det är ett sätt att få igång fantasin på. Plattan är enkel att starta igång genom att du kopplar in den. Det är då alla färger som på ett magiskt sätt kommer till liv. I kitet ingår totalt 33 pennor. 

Siku John Deere 8430-traktor med timmersläp

Är ditt barn ett fan av bilar och fordon av olika slag? Då kan vi verkligen tipsa dig om denna populära John Deere 8430-traktor med tillhörande timmersläp. Som om det inte vore nog med att denna traktor är så otroligt cool och snygg så är den också väldigt rolig att leka med. Timmersläpet har nämligen en rörlig kran och grip-arm – perfekt då ni ska lasta stockar!

Låtsas att ni bedriver en timmerfabrik, eller att ni precis varit ute i skogen och fällt massa stockar. Barnet kommer ha så roligt med denna leksak, och den gör sig perfekt för barn som är 3 år och uppåt. Både traktorn och släpet är hållbara och tåliga men är samtidigt smidiga att hantera och köra med. Vid köp ingår även tillhörande stockar. 

Populära ehandlare för barn

Det finns flera butiker online som säljer produkter för barn i alla åldrar. Ibland kan det upplevas svårt att veta vilken ehandel som är den bästa. Därför har vi summerat och recenserat de allra vanligaste och populäraste ehandelsbutikerna online 2022. Hos dessa nätbutiker kan du hitta allt du kan tänkas behöva såväl till dig själv som mamma – så som amningsprodukter och gravidkudde – till barnet. Om ni har några frågor eller funderingar så är det bara att kontakta oss så berättar vi gärna mer!

Missa inte heller vår genomgång av bästa leksaker för en 1 åring!