www.testkungen.se samarbetar med ett antal olika återförsäljare. Därför kan det förekomma affiliatelänkar från AdTraction och TradeDoubler där vi får en reklamprovision för den trafik vi driver till olika butiker.

Bästa babyskydd 2023

Bäst i test babyskydd 2023

Ett babyskydd är den första bilbarnstolen du kommer att ha i bilen till ditt barn. Ett babyskydd används från födseln fram till att barnet är cirka 9–12 månader, beroende på vikt och längd på barnet. När barnet är riktigt litet kan ett spädbarnsinlägg behövas i babyskyddet för att bebisen ska sitta säkert.

Ett babyskydd sitter alltid bakåtvänt i bilen och en del babyskydd spänner du fast med bilens trepunktsbälte och andra kan du fästa med isofix-fästen om din bil har det.

En del babyskydd kan du också sätta fast i barnvagnens chassi, ofta kommer du dock behöva en adapter för det. En mycket smidig lösning eftersom det innebär att du inte behöver packa med dig både chassit och liggdelen eller sittdelen i bilen. Det smidigaste är då att ha ett babyskydd som sitter fast i en bas, då är det basen du sätter fast i bilen och sedan kan du enkelt klicka i och ur babyskyddet ur basen.

Många babyskydd liknar varandra, men självklart finns det en hel del skillnader. Vi har gjort ett babyskydd test där vi jämför babyskydd för att hjälpa dig att hitta det bästa.

 

1. Recension av Cybex LoreCloud Z i-Size

När vi jämför babyskydd ser vi att det inte är speciellt vanligt att det går att ha skyddet i liggläge och det är anledningen till att vi fastnade för just det här skyddet. Det är dock viktigt att poängtera att det inte går att ha babyskyddet i liggläge när det är monterat i bilen, men däremot om du har det monterat på en barnvagn.

Vad vi också gillar med det här babyskyddet från Cybex är att du kan rotera skyddet i bilen så att du kan rotera den mot bildörren när du ska ta ut eller lyfta in ditt barn. På så vis är det enklare att se till så att du verkligen spänner fast barnet ordentligt samt att du slipper vrida dig och riskera att göra illa ryggen när du lyfter barnet.

Du kan köpa till en bas till detta babyskydd om du önskar för enklare montering. Babyskyddet kan användas upp till 13 kilo eller tills att barnet är cirka 90 cm långt. Både nackstödet och selen kan anpassas allt eftersom barnet växer och blir längre.

  Specifikationer

   • Kan fällas till ergonomiskt liggläge utanför bilen
   • Kan enkelt fästas på en barnvagn
   • Lätt att ta i och ur barnet tack vare rotering

  Kolla Priset

1. Har liggläge

Ett babyskydd som kan få liggläge när den används utanför bilen. Cybex Cloud Z i-Size kan dessutom vridas mot bildörren för enklare i- och urlyftning.

2. Maxi-Cosi Pebble Pro

Det bästa babyskyddet enligt oss är Joolz Maxi-Cosi Pro i-Size och har blivit utsett till bäst i test på många babyskydd test. Anledningen till att vi verkligen gillar detta skydd är att det är enkelt att använda och är mycket ombonat så barnet åker väldigt bekvämt i det.

Visst kan det vara skönt och roligt med många flashiga funktioner på barnprylar, men ibland är det enkla faktiskt det allra bästa och speciellt när det också handlar om säkerhet. Det här babyskyddet är utvecklat efter den senaste bilstolsstandarden i-Size, vilket maximerar allra högsta säkerhet för ditt barn.

Men det är inte bara säker det är också skönt för barnet att sitta i tack vare den mjuka vadderingen och en mycket ombonad känsla. Det medföljer också ett spädbarnsinlägg som du kan använda under barnets första månader.

Extra bra passar dessutom det här babyskyddet om du har en barnvagn från Joolz, eftersom du då kan köpa en adapter till och placera skyddet direkt i vagnen.

Köper du till en bas monterar du babyskyddet med isofix, annars monterar du det med bilens trepunktsbälte.

  Specifikationer

   • Avtagbart baby-hug-inlägg med separat nackstöd.
   • Sidokrocksskydd för optimalt skydd mot sidokollisioner.
   • Stor solsufflett
   • Vadderad 5-punktssele.

  Kolla Priset

2. Bäst i test

Joolz Maxi-Cosi Pro i-Size är utvecklad enligt den senaste och säkraste standarden för bilbarnstolar. Förutom att ditt barn åker säkert åker det också mycket bekvämt.

4. Recension av Beemoo Babyskydd

Babyskydd är många gånger ganska så kostsamt och alla kan eller vill såklart inte lägga en eller flera tusenlappar på produkten, men alla barn ska självklart åka säkert i bilen. Det här babyskyddet från Beemoo är mycket prisvärt och låter ditt barn också tryggt och säkert i bilen.

Du kan kanske inte förvänta dig några extra och speciella funktioner med det här babyskyddet, men du kan vara helt trygg med att ditt barn sitter säkert under bilfärden. Babyskyddet är enkelt och praktiskt, och även den nyfödde kan åka bekvämt i skyddet. Både sittdynan och huvudkudden är vadderad för god komfort samt att bältesremmarna är vadderade för att inte skava på barnet.

Vill du hålla det riktigt prisvärt fäster du helt enkelt babyskyddet direkt i bilen med bilens trepunktsbälte. Vill du däremot göra det lite bekvämare för dig själv finns det en isofix-bas att köpa till som du enkelt klickar i skyddet i sedan.

  Specifikationer

   • Rekommenderad ålder: 0-3 år.

  Kolla Priset

3. Bästa budgetvalet

Ett mycket prisvärt babyskydd från Beemoo som gör att du slipper kompromissa med bilsäkerheten för ditt barn, oavsett hur din budget ser ut.

5. Recension av Doona+ Babyskydd

Här snackar vi verkligen om innovation och produktutveckling, men du får också vara beredd att betala för det. Det här babyskyddet från Doona är inte enbart ett babyskydd utan en hel vagn. Du behöver alltså inte fundera på om det behövs någon adapter eller liknande för att kunna fästa babyskyddet direkt i vagnens chassi, här är babyskyddet också vagnen.

Med en enkel knapptryckning fäller du ut snabbt ut hjulen, du behöver inte ens ta ut barnet först och vips så har du en vagn istället för ett babyskydd. Det här är en extremt smidig lösning eftersom det innebär att du aldrig mer behöver bära på ett tungt babyskydd när du ska gå från bilen, eller fylla upp hela bagageutrymmet med en barnvagn.

Babyskyddet kan användas från att bebisen är nyfödd, då med till tillhörande spädbarnsinlägget till och med att bebisen väger 13 kilo, eller har växt ut skyddet på längden.

Ditt barn kommer att sitta både tryggt och bekvämt i det här babyskyddet och du väljer själv om du vill köpa den tillhörande basen för enklare montering eller om du vill montera den direkt med bilens trepunktsbälte.

  Specifikationer

   • Integrerad vagn
   • Hjulen fälls ut med en enkel knapptryckning
   • Ergonomisk

  Kolla Priset

4. Integrerad vagn

Detta babyskydd från Doona+ har en integrerad vagn. Med endast en knapptryckning fälls hjul ut och du kan enkelt köra iväg med babyskyddet.

Hur installerar jag ett babyskydd i bilen?

Antingen köper du till en bas och fäster i bilens isofix-fästen, om din bil har sådana, och då behöver du bara klicka i babyskyddet i basen. Annars får du montera babyskyddet med hjälp av bilens trepunktsbälte. Läs alltid instruktionerna för just ditt babyskydd.

Hur länge kan ett babyskydd användas?

Du kan använda babyskyddet redan från födseln och sedan upp till att barnet når maxvikten eller längden. Maxvikten brukar ligga på cirka 12–13 kilo medan längden kan variera. Vanligtvis kan barnet sitta i babyskyddet upp till cirka 9–12 månaders ålder.

Hur vet jag om mitt babyskydd är säkert?

Köper du babyskyddet på en svensk butik kan du oftast vara säker på att det följer alla säkerhetsstandarder. Men det kan alltid vara bra att kontrollera så att babyskyddet faktiskt är godkänt enligt svensk eller EU-standard innan du köper det. Kontakta affären om du känner dig osäker.

Läs inlägg om barnartiklar

Här listar vi nyheter och tips för er med barn.

 • Black week & Black Friday 2022

  Om du är på jakt efter att göra riktiga reafynd är det nu i november du ska vara extra alert..

  Read
 • Tips för bilåkning med barn

  Ska du åka på bilsemester med dina barn? Då har du flera drömlika scenarion att se framemot, men även en.

  Read
 • Mors dag present 2023

  Snart är det dags för dagen då alla mammor förtjänar lite extra uppvaktande, uppmärksamhet och uppskattning, det vill säga mors.

  Read
 • Barnsäkra ditt hem

  En viktig sak du kommer att behöva göra såväl innan din bebis föds och kommer till världen, och allt eftersom.

  Read

Aktuella Erbjudanden

barn i bilstol
Jollyroom

Erbjudanden

20%

Aktuella erbjudanden hos Jollyroom.

Gäller så länge lagret räcker

barnvagn
bonti logo png

REA

40%

Just nu har vi upp till 40% på utvalda leksaker!

Gäller så länge lagret räcker

Tips när du ska köpa babyskydd

Ett babyskydd när något du behöver köpa redan innan födseln, i alla fall om ni planerar att åka bil hem ifrån förlossningen och därför är det såklart svårt att prova ut vilket babyskydd som känns bäst för just ditt barn.

Däremot bör du jämföra babyskydd för att hitta bästa babyskydd utifrån dina behov och önskemål. Det kan du göra enkelt och smidigt genom att beställa hem produkten hos en e-handel för barn på nätet. Genom att jämföra babyskydd ser du inte bara till att hitta den bästa produkten för er bil, utan du säkerställer även att bilåkningen med barn kan gå så smidigt till som möjligt, samt att ni alla kommer sitta säkert.

Det du kanske behöver bestämma dig för först är vilken budget du vill hålla dig inom, och utifrån det sedan börja jämföra babyskydd. En annan viktig sak du behöver tänka på är om din bil har isofix-fästen eller inte. Om din bil har det är det absolut rekommenderat att köpa till en bas till babyskyddet som du installerar med isofix. Dels kommer det bli mycket bekvämare för dig att slippa krångla med bilensbälte varje gång, men undersökningar visar också att babyskydd som monteras med bilens trepunktsbälte ofta monteras fel eller slarvigt. Därför rekommenderas en bas med isofix-fäste om det är möjligt.

Även om de flesta babyskydd har ungefär samma maxvikt kan de vara olika stora, en del tar större plats än andra och du bör fundera på hur rymlig din bil är. Rymligast brukar vara att placera babyskyddet i fram, men då måste airbagen kunna kopplas ur.

Sedan finns det alltid små detaljer du kan lägga fokus på om du vill, exempelvis hur mjuk och vadderad stolen känns eller hur suffletten ser ut. Det här påverkar inte babyskyddets säkerhet men kan påverka barnets åkkomfort.

Du bör aldrig köpa ett babyskydd begagnat eftersom du inte vet hur den har behandlats. Ett babyskydd som har varit med om en kollision eller ett fall kan ha blivit skadat på insidan och inte längre vara säker, men detta är extremt svårt att upptäcka. Tänk också på att babyskydd har ett bäst före-datum.

Skillnad mellan babyskydd och bilbarnstol

Ett babyskydd är en slags bilbarnstol, det är den första bilbarnstolen. Du kan använda babyskyddet från att barnet är nyfött och upp till och med cirka 9–12 månaders ålder.

I ett babyskydd sitter alltid barnet bakåtvänt i bilen och barnet sitter alltid fast i babyskyddets fempunktsbälte. En bilbarnstol för äldre barn finns i både bakåtvända och framåtvända modeller samt modeller som går att ha åt båda hållen. En bilbarnstol kan ha ett fempunktsbälte men kan också innebära att du måste spänna fast barnets direkt med bilens eget bälte.

Ett babyskydd är mycket mer ombonat än en bilbarnstol, eftersom den används av mycket små barn. Eftersom det används redan från födseln sitter inte barnet upp helt och hållet i ett babyskydd, utan har mer en halvsittande position.

Ett babyskydd har ofta en tillhörande bas som du köper separat och fäster i bilens isofix, sedan kan du enkelt klicka fast babyskyddet i basen vilket gör att du enkelt kan lyfta i och hur hela babyskyddet ut bilen. En bilbarnstol väger för det första mycket mer men är också mycket svårare att montera.

Sammanfattning

Ett babyskydd är den första åkanordning du har till ditt barn bilen och kan användas från att barnet är nyfött upp till och med cirka ett års ålder, eller när barnet når maxvikten eller maxlängden för skyddet.

De flesta babyskydd kan du använda tillsammans med en bas, då installerar du basen med bilens isofix-fästen och klickar sedan enkelt fast skyddet i basen. Har bilen inte isofix-fästen eller om du inte vill köpa till en bas fäster du babyskyddet med bilens trepunktsbälte.

Det finns många olika varianter av babyskydd, men de flesta liknar varandra både till utseende och funktion. Det finns dock några på marknaden som är mycket innovativa och har funktioner som underlättar.

Vi har i vårt babyskydd test stött på babyskydd du kan rotera mot bildörren och babyskydd med integrerad barnvagn. Men kom ihåg att detta är endast funktioner som kan vara bekväma att ha och innebär inte att de är mer säkra än ett enklare babyskydd.

Bäst i test

Joolz Maxi-Cosi Pro i-Size är utvecklad enligt den senaste och säkraste standarden för bilbarnstolar. Förutom att ditt barn åker säkert åker det också mycket bekvämt.