www.testkungen.se samarbetar med ett antal olika återförsäljare. Därför kan det förekomma affiliatelänkar från AdTraction och TradeDoubler där vi får en reklamprovision för den trafik vi driver till olika butiker.

Bästa Dammsugare 2023

Bäst i test dammsugare 2023

En dammsugare är ett redskap som kan hittas i de flesta hem. Detta då det är en nödvändig apparat för att hålla ytor rena och fria från damm och smuts. Att ha en bra dammsugare är med andra ord väldigt viktigt, inte minst om någon i hemmet är allergisk eller lider av astma. Oavsett vad så förtjänar alla att ha ett rent och fräscht hem, och för det krävs en dammsugare som uppfyller dina behov. 

Vi har gjort detta bäst i test av dammsugare, där vi jämför olika modeller för att hitta de som är mest användbara och som vi tror kan passa bäst i olika hem. Förhoppningsvis kan du hitta en dammsugare som du känner skulle passa in hemma hos just dig. 

Vi kan lova dig att alla dammsugare som medverkar i vårt test tar din dammsugning till en ny nivå – det kommer bli skinande rent och fräscht på ett kick. Läs igenom testet och jämför våra olika dammsugare för att hitta din nya städhjälp som möjliggör en mer trivsam vardag för alla!

 

1. Recension om Dyson V8 Absolute Extra

Med sin smidiga form och sladdlösa funktionalitet ger Dyson V8 Absolute Extra den där önskvärda känslan av vardagslyx. Den har ett riktigt starkt sug, även fast den är utformad utan sladd. Det finns med andra ord ingen tvekan om att dammsugaren gör rent hemmets olika ytor. Munstyckena som medföljer vid köp är också riktigt bra. 

Samtidigt är den enkel att tömma – det krävs ingen större ansträngning för att den ska hanteras så optimalt som möjligt. Handtaget på dammsugaren ligger bra i handen och ser till att din dammsugning inte blir till en jobbig eller påfrestande process. Batterier räcker i ungefär 50 minuter, vilket är långt om man jämför med andra sladdlösa dammsugare. 

Kort sagt passar den här dammsugaren perfekt för dig som vill ha en smidig dammsugare i ett kompakt och komplett format. Något som kan vara värt att veta om är dock att du måste hänga upp dammsugaren i sitt väggfäste innan du släpper den. Annars finns det risk för att den ramlar och att dess display av hårdplast skadas. Utöver det är allt på topp!

 

  Specifikationer

   • Sladdlös
   • 24 månaders garanti
   • 220W sugkraft

  Kolla Priset

1. Bästa premiumval

Trots att denna dammsugare saknar sladd får du här en högpresterande variant som ger riktigt rena resultat. Dess kraftiga och lyxiga utformning gör att den blir vårt bästa premiumval i detta test av dammsugare.  

 

2. Recension om Electrolux UltraOne EUOC9green

Vare sig du har hårda eller mjuka underlag klarar den här dammsugaren från Electrolux av att suga upp allt. Trots en effektiv motor på 850 watt är dammsugaren tystgående och mycket behaglig att använda. Den har en inbyggd Silent Air-teknik, vilket i kombination med dess tysta slang gör att ljudet endast kommer upp i ungefär 60 dB. 

Samtidigt som dammsugaren är tyst möjliggör den långa sladden smidig framkomst – den har en räckvidd på 12 meter och därmed inget som kan hindra dig. När du är färdig dras sladden automatisk inte med hjälp av den inbyggda sladdupprullningen. 

Den främsta fördelen med denna dammsugare är dock att den är riktigt bra om du är allergisk eller har astma. Dammsugarens Allergy Plus-filter fångar upp mer än 99 % av alla dammpartiklar och garanterar att luften blir fräsch och ren. Som extra plus är den stilren och rullar lätt på alla slags underlag. Samtliga funktioner gör denna till vår bäst i test!

 

  Specifikationer

   • Sladdlängd: 9 m
   • Räckvidd: 12 m
   • Maximal ljudnivå: 66 dB
   • Vikt: 8.07 Kg

  Kolla Priset

2. Bäst i test dammsugare

Miljövänlig, effektiv och tyst dammsugare. Dessutom är den snygg, smidig och har en lång sladd. Kort sagt en given bäst i test vinnare i detta test av dammsugare. 

 

3. Recension om Miele Complete C3 Cat&Dog 

Letar du efter en miljövänlig dammsugare som erbjuder kraft, hög kvalité och snygg stil? Då kan den här varianten vara något för dig. Miele Complete C3 Cat&Dog har en motor med en effekt på 890 Watt. Trots det mäter dess ljudnivå endast upp till 76 dB. 

Vi gillar också att den här modellen har ett teleskopsrör som du snabbt och enkelt kan justera utifrån din egen längd – att dammsuga ergonomiskt är inte ett problem här. Den rymmer 4,5 liter. Med andra ord behöver du inte byta dammsugarpåse så ofta, det framförallt jämfört med andra dammsugare. 

Andra uppskattade egenskaper är sladden på 12 meter som passar utmärkt till större ytor. Även de tre hjulen underlättar och erbjuder en smidig dammsugning, medan låsknapparna gör att handtagen och munstyckena sitter där de ska. Miele Complete C3 Cat&Dog är en fulländad dammsugare med enastående kraft. Lätthanterlig men otroligt effektiv.

 

  Specifikationer

   • Strömförbrukning: 890 W
   • Indragbar sladd
   • Vikt 7 kg

  Kolla Priset

3. Lätthanterlig och snygg dammsugare

Miele Complete C3 Cat&Dog kommer med ett flertal smarta detaljer, är lätt att hantera och håller hög kvalité. En trio som gör att den här dammsugaren utan tvekan kvalar in i vårt test av dammsugare. 

 

4. Recension om Philips Performer Compact XD3112/09

Bor du ett mindre hus eller lägenhet anser vi att den här dammsugaren är perfekt för dig. Det billiga priset gör att det hela känns ännu lite bättre! Den rullar fram enkelt och smidigt utan svårigheter trots att ytorna är lite mindre. 

Något vi också upptäckte när vi jämförde dammsugarna, till vår fördel, var att denna dammsugare har ett ganska platt munstycke. Med andra ord är det inga problem att dammsuga under låga möbler och skåp. När det behövs är denna också lätt att bära, vilket vi verkligen gillar. 

Är du också som oss och fasar för att byta dammsugarpåsar kan du vara lugn – den här dammsugaren byter du påsarna enkelt. Du behöver nämligen inte ta bort slangen innan byte, utan det går ändå. Enligt oss, och många andra, är Philips Performer Compact XD3112/09  det bästa budgetvalet på grund av dess smidighet, funktionalitet och låga pris.

 

  Specifikationer

   • Action radius: 9 m
   • Carrying handle: Front
   • Cord length: 6 m

  Kolla Priset

4. Bästa budgetval

Denna lätta och smidiga dammsugaren från Philips är perfekt för dig som dammsuger lite mindre ytor. Dessutom det bästa budgetvalet i och med dess låga pris men samtidigt höga kvalité. 

 

5. Recension om Bosch Ingenius ProSilence BGL8330T

Det här är dammsugaren håller vad den lovar utan att den stör varken dig eller någon annan. Med endast 59 dB kan de andra i huset fortsätta sova, samtidigt som du kan höra din musik eller den ringande köksklockan trots att du dammsuger intensivt. Den tysta ljudnivån gör dock dessvärre att sugförmågan är något sämre jämfört med de andra dammsugarna i testet. 

Något som räddar upp detta är dock munstyckena. De olika munstyckena som medföljer vid köp gör din städning ännu lite mer effektiv samtidigt som de är mer skonsamma mot dina möbler. Dammsugarens handtag är ergonomisk och har en lång räckvidd så att du slipper värk och smärta då du böjer dig ner. 

Samtidigt rullar den bra och är behändig att använda. Är ditt hem eller ytan du ska städa normalt smutsigt och stökig klarar den här dammsugaren av rengöringen galant. Vi hade däremot önskat en lite högre effekt för att den skulle passa in som bäst i test. Den placerar sig ändå i vårt test av dammsugare tack vare dess låga ljudnivå och höga kvalitétsnivå.

 

  Specifikationer

   • Effekt: 650 W
   • Ljudnivå: 59 dB
   • Påse: Andersson A8347
   • Energiklass A

  Kolla Priset

5. Tystlåten men rejäl dammsugare

En mycket genomtänkt och bekväm dammsugare på flera sätt och vis. Denna är också den mest tystgående i vårt dammsugare test. Hög kvalité och många funktioner erbjuder den också!

 

Dyrare pris = bättre dammsugare?

Ja, i detta fall visar ett dyrare pris på högre kvalité. Det kan vara lockande att köpa den billigare dammsugaren, men vi anser att du får bättre valuta för dina pengar om du köper de lite dyrare. Tänk dock på att endast välja den dyrare dammsugaren om den verkligen uppfyller alla dina behov.

Olika dammsugare för olika ytor?

För att få bästa möjliga effekt av din dammsugare gäller det faktiskt att du väljer den som fungerar bäst på de ytor du ska dammsuga. Har du olika ytor och underlag i ditt hem? Utgå från den yta som är störst, alternativt köp en dammsugare med ett flexibelt munstycke som klarar av olika ytor.

Var går gränsen för en tyst dammsugare?

För att en dammsugare ska klassas som tyst brukar man säga att dess ljudnivå ska ligga på 60 dB eller mindre. 60 dB är samma ljudnivå som ett vanligt samtal, så helt tyst blir det alltså inte ändå. Men du kan såväl höra som delta i ett vanligt samtal medans du dammsuger på denna nivå.

Har storleken på dammsugaren någon betydelse?

Storleken på dammsugaren har förmodligen störst betydelse när det kommer till förvaring och framkomlighet. Får den plats i ditt städskåp tillsammans med alla dess delar? Tar den sig fram i ditt hem? Detta är bra att se över innan köp. En större storlek behöver inte alltid betyda bättre sugförmåga eller större dammsugarpåse.

Nyheter och tips till köket

Läs de senaste nyheterna och de bästa tipsen till köket

Aktuella Erbjudanden

köket matlagning
MEDS

Erbjudande

30%

Se aktuella kampanjer hos MEDS.

Gäller så länge lagret räcker

tjej som kyler sig med fläkt
gino:s logo png

Erbjudande

50%

Se aktuella erbjudanden hos Gino:s

Gäller så länge lagret räcker

tjej som kyler sig med fläkt
nordicfeel logo png

Erbjudande

40%

Upptäck aktuella erbjudanden hos Nordicfeel!

Gäller så länge lagret räcker

tjej som kyler sig med fläkt
parfym logo png

Erbjudanden

40%

Upptäck aktuella erbjudanden hos Parfym.se

Gäller så länge lagret räcker

middag under infravärme
lamp24 logo png

Rabattkod

SE22-UTE14

Lys upp utomhus! Få 14% rabatt på all belysning

Giltigt t.o.m. 31/8 2022

stekpanna test
linas matkasse logopng

REA

Få 30%

Få 30 % rabatt på dina första 2 kassar.

Gäller till 30:e November

Tips när man ska köpa dammsugare

För att hitta den dammsugare som är optimal för dig är det viktigt att se på helheten. Sugeffekten är en viktig komponent för att dammsugaren ska göra bra ifrån sig. Samtidigt bör du även ha dammsugarnas andra delar i åtanke, så som vikt, design, storlek och funktioner. Det är exempelvis jobbigt att släpa runt på en tung och otymplig dammsugare. Istället är det mycket enklare att städa med en smidig dammsugare, eller en handdammsugare.

Med andra ord är helheten viktig för att användning såväl som resultat ska ge bli som du önskar. När du ska köpa dammsugare bör du räkna in allt ifrån dess vikt, storlek och rullning till knappar, tillbehör som medföljer och små detaljer. Dammsugningen ska inte behöva ta mer tid eller energi än vad som behövs. Se då till att din framtida dammsugare är den smidigaste och mest lätthanterliga för dig, oavsett om det är i form av en vanliga dammsugare eller en robotdammsugare.  

Ett annat tips för att hitta den bästa dammsugaren är att du ägnar dig åt att kolla energimärkningen på dammsugarna. Märkningen går på en skala mellan F till A och visar dig var på skalan dammsugaren ligger för rengöring, återvinning, energieffektivitet, energiförbrukning och ljudnivå. Alla har olika behov när det kommer till dessa olika kategorier. 

Priset är också en väsentlig del i ditt val av dammsugare. När det kommer till dammsugare är det generellt som så att ett högre pris ger en bättre dammsugare. Du bör dock först reda ut vilka behov du har och hur mycket du är villig att betala för en dammsugare innan du kan förstå vad som är prisvärt för dig. Utgå exempelvis från vilka underlag du har hemma, hur stor din bostad är eller om du har astma.

Jämför dammsugare 

Som sagt så har alla olika behov, vilket i sin tur innebär att olika personer tycker att olika dammsugare är olika bra. Dammsugaren som är bäst i test hos oss kanske inte är bäst i test för ett visst hem eller vissa ytor. Med andra ord är det viktigt att jämföra dammsugare för att förstå vilka funktioner just du behöver prioritera. En dammsugare ska ändå följa med länge, då vill du ha den som är bäst för dig!

Den kan verka svårt och knepigt med det här att jämföra dammsugare. Dock är det egentligen inte så svårt – det gäller bara att du ska veta vad du söker och behöver. Sen kan du hitta din favorit som uppfyller dina olika krav och önskemål. 

När vi skapade detta test valde ut våra olika dammsugare genom att jämföra dem med varandra. Utifrån det kunde vi få svar på hur dess varierande funktioner kan hjälpa dig med din städning på olika sätt. Genom att lägga lite extra tid på detta kan du känna dig säker på att din dammsugare gör sig bra under en väldigt lång tid framöver. Och det är det verkligen värt!

Sammanfattning

Det finns ingen tvekan om att en dammsugare är något som alla bör ha i sitt hem, och det oavsett hur eller var man bor! En dammsugare kan komma till användning för alla – du slipper damm och smuts på ett enkelt och bekvämt sätt.

When you are going to buy a vacuum cleaner, however, there is a lot to think about. Comparing and seeing what different vacuum cleaners offer is always good as it gives you more insight into which vacuum cleaner is best for you before your purchase. We hope that our test on the best vacuum cleaner can facilitate this process. To find our five winners that we believe will suit most homes, we have based price, efficiency, flexibility and sound level. 

The vacuum cleaner that we think is the best in the test is the Electrolux UltraOne EUOC9green. But the other vacuum cleaners have their advantages too and we hope that you can find one that suits your needs and that can help you with your cleaning in the best way. Take a look at our tips and advice above!

 

Bäst i test

Miljövänlig, effektiv och tyst dammsugare. Dessutom är den snygg, smidig och har en lång sladd. Kort sagt en given bäst i test vinnare i detta test av dammsugare. 

 

Premium