lövblås

Gör trädgården redo för vintern

Sommaren är slut, hösten faller från träden och du vet att nu finns det inget återvändo – snart kommer vintern, då kan det vara bra att göra en sista ansträngning i trädgården för säsongen och göra den redo för vintern. 

Rädda gräsmattan

När snön lägger sig på gräsmattan vill du inte att det ligger allt för mycket gamla löv och annat bös som kväver gräsmattan och gör att den får svårt att få syre. När löven har fallit är det därför bra att samla ihop dessa och lägga i komposten. Det kan du göra genom att kratta ihop löven, men har du en större tomt kan annars en lövblås vara ett effektivt alternativ. 

Genom att ta bort alla gamla löv, kvistar och dylikt får du också ett snyggare möte med trädgården på våren, när snön börjar smälta och du kommer tacka dig själv för att du gjorde jobbet i höstas. 

Vinterförvara det som inte ska stå framme

Troligtvis kommer du inte ha någon större nytta av dina trädgårdsmöbler exempelvis under vintern, och många möbler mår inte heller bra av att stå ute under vintern. Se därför till att plocka in saker som inte bör stå ute och planera för hur du ska förvara dessa under vintern. Kanske lägger du in dem i en källare eller så räcker det att täcka dem med en presenning om du inte har möjlighet att förvara dem någonstans. 

Bäst i test

Husqvarna

525BX

Husqvarna 525BX Bensindriven är en riktigt kraftig lövblås för dig som har mycket att blåsa och som gärna vill ha en bensindriven blås.

Se pris

Nyheter

Följ oss