lövblås

Gör trädgården redo för vintern

Sommaren är slut, hösten faller från träden och du vet att nu finns det inget återvändo – snart kommer vintern, då kan det vara bra att göra en sista ansträngning i trädgården för säsongen och göra den redo för vintern. Trots att du kanske fortfarande kan ta tillvara på det sista av sommaren på uteplatsen med hjälp av terrassvärmare, tända ljus, mysiga filtar och trevligt umgänge kommer det förr eller senare vara dags att göra sig redo för de kyligare månaderna.

Rädda gräsmattan

När snön lägger sig på gräsmattan vill du inte att det ligger allt för mycket gamla löv och annat bös som kväver gräsmattan och gör att den får svårt att få syre. När löven har fallit är det därför bra att samla ihop dessa och lägga i komposten. Det kan du göra genom att kratta ihop löven, men har du en större tomt kan annars en lövblås vara ett effektivt alternativ. 

Genom att ta bort alla gamla löv, kvistar och dylikt får du också ett snyggare möte med trädgården på våren, när snön börjar smälta och du kommer tacka dig själv för att du gjorde jobbet i höstas. Se till att klippa gräsmattan ordentligt en sista gång innan det är dags att ”stänga igen”. Använder du dig av en robotgräsklippare sköter det sig automatiskt.

Vinterförvara det som inte ska stå framme

Troligtvis kommer du inte ha någon större nytta av dina trädgårdsmöbler exempelvis under vintern, och många möbler mår inte heller bra av att stå ute under vintern. Se därför till att plocka in saker som inte bör stå ute och planera för hur du ska förvara dessa under vintern. Kanske lägger du in dem i en källare eller så räcker det att täcka dem med en presenning om du inte har möjlighet att förvara dem någonstans. 

Bäst i test

Lövblåsen som passar dig med liten ytan att blåsa. Bosch Garden – Universal Garden Tidy 1800 är en smidig eldriven lövblås.

Nyheter

Följ oss

Nyheter