väggfäste tv

Så sätter du upp en tv på gipsvägg

Att hänga upp sin tv på väggen är både snyggt och praktiskt. Det ger ett stilrent uttryck och genom att slippa ha en stor tv-bänk sparar du en del plats i rummet och slipper också ha en möbel som gärna samlar damm. Det är dock viktigt att du fäster tvn ordentligt i väggen så att den inte riskerar att ramla ner och gå sönder. Har du gipsväggar i ditt hus krävs det en del kunskap för att fästa tvn ordentligt i väggen. 

Bestäm plats och hitta reglar

Först och främst behöver du såklart bestämma var på väggen tvn ska sitta. Gör en markering på väggen där du tror blir bra och fäst upp ett stort papper eller liknande där. Sätt dig i soffan och känn efter som det känns som att det är lagom höjd. 

När du har hittat rätt plats för tvn måste du hitta reglarna som finns i väggen, eftersom det är där du måste skruva fast väggfästet för tvn. Du kan hitta reglarna genom att knacka på väggen och lyssna, eller om du känner dig osäker finns det regeldetektorer att köpa. 

Om väggfästet inte räcker över två reglar kan du fästa en planka horisontellt mellan reglarna och sedan använda den för väggfästet istället. Många soundbars till TV:n går också att sätta upp på väggen!

Använd rätt skruv och plugg

Det är mycket viktigt att du använder rätt skruv och plugg för just din vägg, även om det följer med i förpackningen är det inte säkert att dessa passar i ditt fall. Till gipsvägg bör du använda gipsexpanderskruv, eller Molly som dessa brukar kallas, du hittar dem i en järn- eller byggaffär. Se även till att du har de rätta verktygen hemma för att underlätta monteringen och säkerställa att resultatet blir som du önskar.

Bäst i test

Prisvärt väggfäste som passar bra till den lilla tvn. Hama full motion TV fäste kan både vridas och tiltas utan problem.

Nyheter

Följ oss

Nyheter