gravidmage

Ta hand om dig när du är gravid

Att vara gravid är förhoppningsvis en härlig upplevelse och en förväntansfull tid för er båda. Men en graviditet är en mycket stor påfrestelse för kroppen och förmodligen kommer du att ha någon form av krämpa någon gång under graviditeten. Det är viktigt att du tar hand om dig och lyssnar på din kropp. 

Försök sova bra

Allt eftersom magen växer kan det vara svårt att få en god natts sömn, men försök ändå att ordna för dig så att du kan sova bra, eftersom sömnen ger den bästa återhämtningen för kroppen. En gravidkudde som ger avlastning på rätt ställe kan hjälpa dig att ligga bekvämt i sängen. 

Ge din kropp bra mat

Gravidcravings har vi nog alla hört talas om, och visst är det inget fel på att trycka i sig lite mer godis än vanligt under en period, men var ändå noga med att du också försöker få i dig bra mat. Din kropp jobbar enormt och den behöver all näring den kan få för att må bra.

Försök att tänka på vad du äter och ät mat som ger din kropp all näring den behöver. Försök också att få i dig mycket järn eftersom järnbrist är ett vanligt fenomen hos gravida. 

Fortsätt att röra på dig

Självklart kommer du att behöva modifiera din träning under graviditetens gång, men försök ändå att fortsätta röra på dig på ett eller annat sätt. Vardagsmotionen ska verkligen inte underskattas här! Löpbandet och motionscykeln kan vara två bra alternativ för träning till en början, men därefter kan det vara bra att hålla sig till enklare former av hemmaträning, promenader och rörlighetsträning som yoga.

Värt att nämna är dock att du ska anpassa träningen och din rörelse under graviditeten helt efter det som passar dig. Känns det inte bekvämt att träna alls så gör du inte det, och om du är trygg med att köra hårt på gymmet så gör du det. Våra kroppar är gjorda för att röra på sig och mår oftast bra av det. En promenad kan dock och väl räcka bra.

Nyheter

Följ oss

Nyheter