valp utomhus

Aktiviteter att göra tillsammans med sin hund

Varför det sägs att hunden är människans bästa vän är inte svårt att förstå. Hundar är mycket lojala djur som ofta är väldigt trogna sina ägare. De flesta hundar gillar att göra saker tillsammans med sina ägare, och det finns faktiskt många roliga saker ni kan hitta på. Utöver att gosa tillsammans i soffan eller sova tillsammans i sängen – om din hund tillåts att sova i sängen det vill säga – kan ni göra mängder av andra aktiviteter ihop.

Träna agility

Agility är en aktivitet som både många hundar och ägare gillar. Det är en hundsport där hunden ska springa en hinderbana och klara alla hindren så bra och så snabbt som möjligt. Alla hundar kan tävla i agility och det ger både bra motion och mental stimulans till hunden. 

Träna tillsammans

Både hundar och vi människor måste röra på oss för att må bra och många gillar att vara ute och springa med sin hund. Här behöver du förstås anpassa din löptur utifrån vilken sorts hund du har, och precis som människor måste du se till så att hunden får tillräckligt med återhämtning. Det förslagsvis i hundens egna säng eller viloplats.

En del hundar gillar faktiskt också att simma, och på sommaren kan du i så fall med fördel ta en sim- eller badtur utomhus med din hund. Tänk dock på att hundar alltid ska ha flytväst om de befinner sig i vatten som de inte bottnar i. 

Under våren, sommaren och hösten kan det också vara perfekt att vandra ihop med hunden. Investera i ett par bra vandringsskor och en rejäl vandringsryggsäck, packa med dig matsäck och bekväma underlag, och investera i en bekväm sele för hunden. Ge dig sen ut på fjället, i skogen eller på stigen och upptäck naturen tillsammans.

Kantarellsökning

Förena nytta med nöje, lär din hund att hitta kantareller. En del hundraser är bättre än andra på att söka, men de flesta hundar tycker det är väldigt kul. Och du kommer troligtvis också tycka det är kul när hunden hittar skogens guld åt dig. Och om ni inte lyckas har ni i alla fall fått er en trevlig skogspromenad tillsammans. 

Nyheter

Följ oss

Nyheter