valp

Ska hundar få sova i soffan/sängen eller inte?

Om hundar ska få sova eller en ligga i soffan eller sängen är ett omtvistat ämne bland hundägare. Det finns inget rätt eller fel svar på den frågan och alla hundägare måste göra det som känns bäst för dem. 

Håll hunden ren

Är du en av dem som gärna vill gosa med din hund både i soffan och i sängen är det en god idé att försöka hålla hunden ren. Hundar går barfota ute och du har ingen aning om vad de trampar på, och många hundar gillar även att rulla runt ute. 

Försök därför alltid att torka av hunden, speciellt tassarna när ni har varit ute. Gör du det med hunden redan från att den är valp kommer det att bli en vana och hunden kommer inte ha något emot det. 

Har ni varit ute och sprungit, tagit en långpromenad eller gjort någon annan lite mer fartfylld aktivitet ihop kan det till och med vara nödvändigt att ge dem ett bad. Även det är något hunden måste vänjas vid att tycka om, så träna på det på ett positivt sätt så blir tillvaron roligare för er båda.

Skaffa en egen säng till hunden

Är du däremot en av dem som inte vill trängas med en hund i vare sig soffan eller sängen kan det vara en bra idé att skaffa en egen säng till hunden. Hundsängar finns det gott om i olika varianter och modeller, och en hundsäng kan faktiskt också vara bra för att avlasta äldre hundars muskler och leder.

Välj i så fall en hundsäng som är tillräckligt stor för att hunden ska kunna sträcka på sig, men samtidigt ska den kännas mysig och ombonad. Om du ska ensamträna hunden kan det vara perfekt att lägga in dess egna, omtyckta säng i rummet för att göra det hela lite tryggare och mer bekvämt. Ha koll på vad hunden gör med en babyvakt.

Nyheter

Följ oss

Nyheter