kattunge

Därför är katt bättre än hund

Om katt eller hund är det bästa husdjuret har det länge tvistats om, och ett enhälligt svar kommer med största sannolikhet aldrig kunna tas fram. Men katt och hund är definitivt två olika husdjur som kräver helt olika saker och att jämföra dessa är egentligen väldigt svårt. Även om katt också kräver mycket av dig som ägare, är det ändå mycket lättare att ha som husdjur än vad en hund är. 

Katten klarar sig bättre själv

En katt klarar sig själv mycket bättre än vad en hund gör. Självklart behöver katten ha sällskap och daglig omvårdnad av dig som ägare, men du behöver inte gå ut och rasta den flera gånger per dag som med en hund. En katt klarar sig hemma på egen hand en dag medan du är på jobbet, det gör inte en hund. 

Katter kan gå ut själv

Så vida du inte bor så att du kan ha en hundgård på tomten kan hunden inte vara ute på egen hand, det kan däremot en katt. Utekatter är mycket vanliga och katter brukar klara sig bra ute. Du behöver dock ha koll på din katt även om det är en utekatt, och ett GPS-halsband kan vara en bra idé. 

Katt är oftast billigare

Även om en katt kostar pengar är den oftast billigare än en hund ur de flesta perspektiv. Den är billigare att köpa, matkostnaden brukar bli billigare och den är vanligtvis billigare att försäkra. 

Nyheter

Följ oss

Nyheter