vandring berg

Vandra i Sverige

I Sverige finns mycket fin natur och allra bäst upplever du den genom vandring. Att vandra behöver inte vara så krångligt och avancerat som det kan verka, kortare dagsturer kan också leda till många fina upplevelser. Ska du ge dig ut i fjällen och på längre sträckor är det viktigt med god kunskap om området, men det finns många utmärkta kortare leder som är väldigt enkla och väl utmärkta. För dessa är allt du egentligen behöver ett par bra skor, en vandringsryggsäck och kanske lite picknick. 

Vandra längs Sörmlandsleden 

Bor du i eller i närheten av Södermanland kan Sörmlandsleden vara ett utmärkt utflyktsmål. Här kommer du möta både sjöar och berg. Totalt är Sörmlandsleden cirka 1 000 km men den består av 63 etapper plus ett antal grenetapper, och dessa sträcker sig från någon kilometer upp till cirka 15 km. Du kan alltså själv välja hur långt du vill vandra. 

Bäst i test

Haglöfs

Detta är den vandringssko som vi valt att utse som bäst i test för män. Den har olika funktioner för olika ändamål vilket möjliggör mångsidig användning. Dessutom är det en rejäl sko som kommer till ett bra pris. 

 

Vandra längs Hälsingeleden

En annan mycket populär led i norra Sverige är Hälsingeleden, här får du uppleva berg, skog och sjöar. Totalt är leden 49,4 km och består av tre stycken etapper på 9–17 km, alltså något längre än etapperna på Sörmlandsleden. 

Vandra med övernattning

Har du vandrat ett antal dagsturer och är redo att ta din vandring till nästa nivå kan en vandring med övernattning vara ett alternativ. Välj om du vill tälta eller om du vill vandra längs en led där det finns vandringstugor tillgängliga för övernattning. Väljer du att övernatta kommer det krävas lite mer utrustning och troligen en något större vandringsryggsäck

Nyheter

Följ oss

Nyheter