www.testkungen.se samarbetar med ett antal olika återförsäljare. Därför kan det förekomma affiliatelänkar från AdTraction och TradeDoubler där vi får en reklamprovision för den trafik vi driver till olika butiker.

Bästa ångmopp 2023

Bäst i test ångmopp 2023

Ångmoppar är något som du idag kan hitta i många hem och hushåll, det då det är ett väldigt bra rengöringsredskap som kan användas för många olika ytor. Att kunna rengöra sitt hem utan att behöva applicera farliga kemikalier, men ändå få bort bakterier och annan smuts, är något som många uppskattar. Är detta något även du vill ha möjlighet att göra är en ångmopp en perfekt investering. 

När du har en ångmopp behöver du inte heller krångla för att komma åt svåra ytor, och så går det även snabbt och enkelt att rengöra lite större ytor på en och samma gång. Det tack vare produktens smarta skaft och munstycken. Så länge du ser till att dammsuga bostaden ordentligt innan kommer ångmoppen kunna bidra till ett skinande rent och fräscht hem på nolltid. 

En ångmopp är med andra ord effektiv på olika sätt. Du sparar tid genom att endast använda ett redskap samtidigt som du gör en tjänst för miljön genom att inte använda kemikalier. I det här testet har vi listat de 5 modeller som anses vara bästa ångmopp på marknaden. I och med att vi har valt ut ångmoppar i flera olika kategorier kan du lätt hitta den modell som är mest värdefull för dig

1. Recension om Morphy Richards Supersteam Pro Steam Cleaner 

Morphy Richards ångmopp är ett riktigt bra alternativ för dig som vill investera i en komplett variant med många smarta funktioner. Utöver att den kan rengöra både mattor och golv utan kemikalier kan den även rengöra möbler och textilier. Det är inte heller ett problem att rengöra köksbänken eller kaklet i badrummet rent – ångmoppen kan användas till det mesta! 

De två tankarna är fördelaktiga då det rymmer 0,6 liter vatten totalt samt att det med två tankar blir lättare att hålla i och få ett bra grepp om ångmoppen. När du startar ångmoppen behöver du inte vänta i mer än 30 sekunder innan du kan börja rengöra ditt hem. Mängden ånga kan du själv reglera till upp till 30 g per minut. Du kan även välja mellan handhållet läge och golvmoppsläge vilket gör att ångmoppen blir ännu lite mer mångsidig. 

Vid köp får du med många tillbehör som gör städningen väldigt mycket enklare. Du får till exempel med skurtrasor, ett fäste och en mattglidare. Ångmoppen agerar därmed som många olika städredskap i ett! Med fästet kan du till exempel putsa fönster, och med mattglidaren kan du smidigt och bekvämt rengöra mattor. 

I och med att redskapet endast väger 3,5 kg upplevs den som smal och nätt som lätt kan komma åt överallt. Det är inte svårt att rengöra i hörn och vrår tack vare dess praktiska triangelform. När du är färdig med ångmoppen kan du förvara den i städskåpet utan att den ramlar tack vare att den kan stå upprätt utan stöd.

  Specifikationer

   • Effekt: 1500W
   • Vattentank: 350ml
   • Ångkapacitet: 17,5 – 23,5g/min
   • Ca. 20 min driftstid

  Kolla Priset

1. Smart ångmopp

Morphy Richards Supersteam Pro Steam Cleaner bjuder på många olika funktioner och kan användas på många olika ytor. Ångmoppen är därför smartast i detta ångmopp test. 

 

2. Recension om Kärcher SC 3 Easy Fix 

Kärcher SC 3 Easy Fix är en snabb och effektiv ångmopp som endast kräver 30 sekunders uppvärmning. Dessutom är funktionen om att kunna fylla på vatten regelbundet medans du använder ångmoppen väldigt smidig. 

Dock är den inte bara snabb, utan den är även användbar för många olika uppgifter. Det som däremot gör den till vår bäst i test vinnare i detta ångmopp test är att ångmoppen har möjligheten att ta bort 99,9 % av alla bakterier och rengör utan kemikalier – det är bättre rengöringen är många andra alternativ. 

Trots sin lätta vikt på 3,1 kg rymmer ångmoppen 1,1 liter vatten samtidigt som den är tillräckligt kraftfull för att sköta all rengöring åt dig – du behöver inte skrubba eller riva för att det ska gå bort. Dessutom får du med fler olika tillbehör som förenklar din städning. Det platta munstycket gör att du lätt kan rengöra under möbler utan problemet om att inte komma åt alla ytor. 

Att byta duk på munstyckena har heller aldrig varit enklare. Ställ dig på golvdukens fotflik och dra munstycket uppåt, och vips så är duken avtagen. Ångmoppens många funktioner och tillbehör gör den snarare till ett kombinerad rengöringsredskap än en vanlig ångmopp, vilket vi tycker är så praktiskt. 

En annan bra sak med ångmoppen är att den har en avkalkningspatron som avkalkar vattnet, även de med höga halter av kalk. Allt detta får du för ett väldigt bra pris, så det finns egentligen ingen tvekan om att detta är den absolut bästa ångmoppen!

  Specifikationer

   • Effekt: 1100 – 1300 W.
   • Tankkapacitet: 410 ml
   • Uppvärmningstid: 45 s
   • Ångtillförsel: upp till 22 ± 6 g / min

  Kolla Priset

2. Bäst i test ångmopp

Denna ångmopp från Kärcher kan bli ditt nya, perfekta städredskap som hjälper dig att hålla hemmet fräscht och rent på ett kick. I och med dess praktiska utformning och behändiga funktioner till ett väldigt bra pris anser vi att det är den bästa ångmoppen i det här ångmopp testet!

 

3. Recension om H2O Mop HD

Här har vi en uppgraderad version av ångmopp som kommer med en löstagbar vattentank och ett hopfällbar handtag. Den är även smidig att använda och behändig att förvara. Du kan justera ångan efter materialet på städytorna tack vare funktionen ”Constans Steam Flow”. Ditt hem blir med andra ord rent på bästa möjliga sätt, utan kemikalier och annat läskigt. 

Vi gillar också att mikrofiberduken kan tvättas i tvättmaskin, något som både är miljövänligt och gör att du sparar pengar! En annan riktigt bra funktion är att ångmoppen har tre lägen där alla ger HD-rengöring på olika golvytor.

Du kan städa i ungefär 15–20 minuter utan att behöva fylla på vatten, vilket är länge för en så smidig och liten ångmopp.  Du kan även städa när det börjar mörkna tack vare LED-belysningen som ger ett tydligt men behagligt ljus. 

Trots en något mindre storlek har ångmoppen ett rätt stort mopphuvud med en rengöringsbredd på 31 centimeter. Att moppa golvet, även stora ytor går därmed väldigt snabbt. De ytor du städar desinficerar också, och moppen hjälper mot dåliga lukter. Kort sagt en väldigt bra ångmopp som ger dig det mesta du behöver.

  Specifikationer

   • 2-I-1 Dammsugare och Ångmopp
   • Sanera hårda golv utan användning av starka kemikalier

  Kolla Priset

3. Snabb och enkel ångmopp

Få ett hem som är skinande rent med H2O Mop HD. Detta är en mycket effektiv ångmopp som med dess stora mopphuvud tar sig fram över samtliga ytor utan problem eller krångel. Det går snabbt, enkelt och smidigt så att städningen blir lite roligare! 

 

4. Recension om Vileda Steam XXL

Vill du ha en lättanvänd ångmopp med hög kapacitet? Då har du hittat rätt. Vileda Steam XXL är en eldriven ångmopp med ett stort mopphuvud på 40 cm – detta är det största i vårt ångmopp test. Mopphuvudets rektangulära form gör att rengöringen går som en dans, där det inte heller är något problem att rengöra i hörn och på andra ytor som kan vara svåra att komma åt. 

Något negativt är dock att vattentanken rymmer 0,4 liter vatten, vilket kan vara något litet. Men, till dess pris är det ändå en bra mängd. Å andra sidan uppskattar vi dess låga vikt på 2,3 kg, samt sladdlängden på 7m. 

Att städa med denna är alltså både ergonomiskt och rätt bekvämt. Uppvärmningstiden är dessutom hälften av tiden som de andra testade ångmopparna har, det vill säga endast 15 sekunder! Ångmoppen har också en stark effekt på 1550 Watt. Men, du kan även städa mer känsliga ytor eftersom ångan kan ändras med den inbyggda knappen. 

Allt detta får du för det lägsta priset i detta ångmopp test, därför är Vileda Steam XXL bäst i test i budgetklassen. Vi är faktiskt riktigt nöjda!

  Specifikationer

   • Verktyg:
   • Vattenmugg
   • Moppdyna för platta ytor
   • Grön borste (inbyggd förvaring)

  Kolla Priset

4. Bästa budgetval

Spara tid och pengar med den billiga ångmoppen Vileda Steam XXL. Trots lågt pris är detta en väldigt bra investering då den rengör noggrant utan att det krävs att du själv anstränger dig eller tar i. Vi är nöjda!

 

5. Recension om iRobot Braava Jet M6

Har du sett en kombination av en ångmopp och en robotdammsugare förut? Förmodligen inte! Om du däremot tar dig en titt på iRobot Braava Jet M6 så kan vi säga att det är ungefär så det ser ut – denna variant av ångmopp fungerar nämligen ungefär på det sättet. 

Det enda du behöver göra är välja vilken funktion moppen ska ha, sen gör den jobbet åt dig. Här kan du välja om du vill att den ska sopa, dammsuga, skura eller lösa upp smuts. Tack vare ångmoppens navigationssystem iAdapt kan ångmoppen hitta den bästa lösningen för att rengöra ditt hem utan att stöta in i möbler eller liknande. 

Du behöver inte ens hålla koll på varken tid, plats eller batteriet, för när det börjar ta slut åker ångmoppen själv in i laddningsstationen. Om moppen var tvungen att ladda mitt i en städning fortsätter den där den sist slutade när batteriet är tillräckligt laddat igen. Kort sagt är iRobot Braava Jet M6 en väldigt modern produkt. Den kan till och med anslutas till wifi och därmed styras via en app.

Priset är dock ganska mycket högre än de andra testade ångmopparna vilket kan dra ned betyget lite. Men, med tanke på hur funktionell, smart och smidig ångmoppen är så är priset väldigt överkomligt. Självgående, pålitlig och effektiv sammanfattar produkten bra. Därför är iRobot Braava Jet M6 den bästa ångmoppen i premiumklassen.

  Specifikationer

   • Vikt: 2.2 kg
   • Bredd: 27 cm
   • Höjd: 9 cm
   • Djup: 25.2 cm

  Kolla Priset

5. Bästa ångmopp i premiumklassen

iRobot Braava Jet M6 sticker ut från de andra testade ångmopparna då det är som en kombination av en ångmopp och en robotdammsugare. Däremot är det absolut inte en sämre modell för det, utan snarare tvärtom är denna väldigt bra av flera olika anledningar. 

 

Hur många olika typer av ångmoppar finns det?

Det finns fyra typer av ångmoppar - handhållna ångmoppar, vanliga ångmoppar, cylinder ångmoppar och ångtvättar. Vilken som du ska ha beror på vilka behov du såväl som ditt hem har - alla är i behov av olika saker.

Behövs något mer än vatten för att använda ångmoppen?

För att rengöra med ångmoppen krävs det egentligen bara vatten, det vill säga inget rengöringsmedel eller andra kemikalier. Ångan kan, utan hjälpmedel, ta bort smuts och göra ytorna rena. Om du dock har en eldriven ångmopp behöver du ett eluttag för att starta den, annars bara vatten.

Passar ångmopp bra i hem med allergier?

Många som har en allergi väljer att köpa en ångmopp just på grund av att man där inte behöver addera olika medel och kemikalier för att göra rent. Dessutom är det vanligt att ångmoppar även rengör luften, där ångan både dödar bakterier och tar bort damm, smuts och kvalster.

Hur ofta behöver jag använda ångmoppen?

Det beror på vilka typer av ytor och material som ska rengöras och hur snabbt ditt hem blir smutsigt. Är det bara du i hemmet blir det inte smutsigt lika snabbt, men om ni är en större familj och kanske också har husdjur kan det gå rätt snabbt. Anpassa städningen efter det klimat du föredrar att ha hemma!

Nyheter och tips till hemmet

Läs de senaste nyheterna och de bästa tipsen till hemmet

Aktuella Erbjudanden

köket matlagning
MEDS

Erbjudande

30%

Se aktuella kampanjer hos MEDS.

Gäller så länge lagret räcker

tjej som kyler sig med fläkt
gino:s logo png

Erbjudande

50%

Se aktuella erbjudanden hos Gino:s

Gäller så länge lagret räcker

tjej som kyler sig med fläkt
nordicfeel logo png

Erbjudande

40%

Upptäck aktuella erbjudanden hos Nordicfeel!

Gäller så länge lagret räcker

tjej som kyler sig med fläkt
parfym logo png

Erbjudanden

40%

Upptäck aktuella erbjudanden hos Parfym.se

Gäller så länge lagret räcker

middag under infravärme
lamp24 logo png

Rabattkod

SE22-UTE14

Lys upp utomhus! Få 14% rabatt på all belysning

Giltigt t.o.m. 31/8 2022

stekpanna test
linas matkasse logopng

REA

Få 30%

Få 30 % rabatt på dina första 2 kassar.

Gäller till 30:e November

Vad är en ångmopp?

En ångmopp är ett effektivt städredskap som både underlättar städningen och gör att du får bättre, renare resultat. Tänk dig en vanlig golvmopp, fast utan det att du använder rengöringsmedel och utan behovet av att byta vatten. Istället verkar ångmoppen med ånga som gör att olika ytor rengörs väldigt bra på kort tid.

Dessutom är en ångmopp ett bra alternativ då du vill kunna städa lite mer ergonomiskt. Ångmoppar är vanligtvis avlånga och har handtaget placerat högst upp – du behöver därmed inte böja ryggen eller andra kroppsdelar i skadliga eller obekväma vinklar särskilt mycket. De olika munstyckena som oftast medföljer gör städningen ännu lite enklare då de kommer åt även i svåra och trånga utrymmena. Med handdammsugaren kan du suga upp allt damm och smuts, för att sen gå på med ångmoppen för att få ett perfekt rent resultat. 

Väljer du att investera i en ångmopp räcker det alltså bara med en. Det är ett redskap som kan användas på många olika ytor! Behöver du rengöra fönster, städa soffan eller få bort tvålrester i duschen? Vill du städa i uteköket, på uteplatsen eller terassen inför sommaren och alla varma och soliga dagar, så att du sen kan ställa ut grillen, stekhällen och allt du kan tänkas vilja ha där? Allt detta och mycket mer kan en ångmopp göra. Därför sparar du både tid, pengar och energi om du använder en ångmopp. 

Att tänka på när du köper ångmopp

Det är främst sju olika aspekter som bör prioriteras när du ska köpa en ångmopp. Storlek och vikt, pris, tillbehör, rymlighet för vatten samt tryck och temperatur. Beroende på hur dessa aspekter samspelar med varandra kan resultatet av ångmoppen bli bättre eller sämre utifrån dina behov och önskemål. 

För att hitta den bästa ångmoppen för dig kan det därmed vara bra att tänka till lite extra när det kommer till samtliga sju aspekter för att få en bild av helheten. Att investera i en ångmopp som bättre stämmer överens med det du önskar, trots att den kanske är lite dyrare, är alltid en bättre investering både på kort och lång sikt.  

Frågor du kan ställa dig är exempelvis hur stor yta du ska städa med ångmoppen, om du är i behov av extra tillbehör som en mattglidare, samt hur mycket utrymme du har att röra dig på och om du är i behov av att kunna ta bort svåra smutsfläckar. Vi hoppas att våra tips kan hjälpa dig något på vägen när du ska välja modell!

Sammanfattning

Det spelar ingen större roll var, vad eller hur du ska rengöra ditt hem – med en ångmopp kan du snabbt städa ditt hem och få det skinande rent utan krångel och krux. De är både ergonomiska, ekonomiska och tidseffektiva samtidigt som resultaten blir riktigt bra. Med en ångmopp tar städningen betydligt mindre tid så att du kan lägga tid på andra roligare saker! 

På marknaden finns det olika modeller och olika typer av ångmoppar. För att du ska hitta den bästa ångmoppen skapade vi detta ångmopp test i förhoppning om att ge dig kunskap och rekommendationer kring vad du kan behöva. De fem modellerna vi valt ut som vinnare är välfungerande och har sina unika användningsområden, allt för att du ska hitta den bästa ångmoppen för just dig. 

Bäst i test

Denna ångmopp från Kärcher kan bli ditt nya, perfekta städredskap som hjälper dig att hålla hemmet fräscht och rent på ett kick. I och med dess praktiska utformning och behändiga funktioner till ett väldigt bra pris anser vi att det är den bästa ångmoppen i det här ångmopp testet!

 

Bäst i test