Bästa vinkylen 2023

www.testkungen.se samarbetar med ett antal olika återförsäljare. Därför kan det förekomma affiliatelänkar från AdTraction och TradeDoubler där vi får en reklamprovision för den trafik vi driver till olika butiker.

Vinkyl bäst i test 2023

Trenden om att vinkylar endast är något för riktiga vinentusiaster och fina vinsparare är minst sagt över. Idag är utbudet av vinkylar både generöst och mångsidigt, vilket även innebär att utbudet finns tillgängligt för alla. Oavsett om du vill ha en vinkyl eller champagnekyl finns det gott om modeller att välja bland. Du behöver med andra ord inte vara extremt nördig eller ha vetskapen om hur man serverar ett vin perfekt för ett kunna hitta en vinkyl som passar dig. 

För dig som gillar att dricka vin och gärna vill ha vinerna kylda när det är dags kommer en vinkyl göra sig riktigt bra. Beroende på vilken storlek av vinkyl du köper, hur den är utformad och hur dina intressen kring vinsparande ser ut kan det även vara en passande plats för lagring av de alkoholhaltiga dryckerna.

Såväl vita som röda viner, och även champagne och mousserande, kan förvaras i kylen. Där ligger de stilla på sin plats i en jämn temperatur som är perfekt för deras utveckling. Har du minsta intresse för viner överlag så skulle vi verkligen rekommendera dig att köpa en vinkyl. I den här texten tipsar vi om de bästa vinkylarna på marknaden!

Är en vinkyl eller ett vinlagringsskåp bäst för mig?

Det finns många fördelar med att investera i en vinkyl. Däremot är det som mest fördelaktigt för dig som vill ha en kyl tillgänglig för förvaring av vinerna, där du planerat att avnjuta de flesta vinerna inom en snar framtid.

I vinkylen håller den en jämn temperatur perfekt för servering, samtidigt som de ligger på en trygg plats och alltid finns tillgängliga att ta fram vid behov. Vinlagringsskåp är att föredra om du vill ha möjligheten att lagra dina vina flera, flera år framöver. Däremot kan vinkylen även fungera lagring om det inte gäller allt för långsiktiga investeringar.

Hur många temperaturzoner bör min vinkyl ha?

Det beror på vilka viner du vill förvara och möjligen även lagra. Vill du ha möjligheten att förvara både vitt, rött och champange är tre temperaturzoner att föredra. Två temperaturzoner räcker om du bara vill förvara rött och vitt, medan en räcker om du bara vill ha en och samma vin i kylen.

Var är bäst att placera vinkylen?

Idag kan du välja mellan vinkylar som ska monteras i eller på väggen, eller vinkylar som är fristående. Beroende på hur de är utformade ser montering och placering olika ut. Däremot ska en vinkyl alltid ställas i ett rum med inomhusklimat – temperaturen bör vara minst 15 grader, utan särskilt stora svängningar. Annars kommer kylen inte fungera som den ska.

Låter en vinkyl mycket?

För att kylen ska kunna kyla ditt vin och hålla en jämn temperatur enligt det du ställt in krävs det att den låter lite grann. Det då kompressorn behöver arbeta då och då för att hålla igång. Ljudnivån kan dock variera mellan olika vinkylar. Även det kan vara en avgörande faktor för om den kommer passa i ditt hem och där du tänk placera den.

Nyheter och tips till köket

Läs de senaste nyheterna och de bästa tipsen till köket

Aktuella Erbjudanden

köket matlagning
cervera

Erbjudande

50%

Se aktuella kampanjer hos Cervera.

Gäller så länge lagret räcker

middag under infravärme
lamp24 logo png

Rabattkod

SE22-UTE14

Lys upp utomhus! Få 14% rabatt på all belysning

Giltigt t.o.m. 31/8 2022

köket matlagning
mathem logo png

Rabattkod

NY150KR

150 kr rabatt för nya kunder!

Giltigt t.o.m. 31/12 2022

köket matlagning
hemköp logo png

Rabattkod

HEMKÖP100

100 kr rabatt när du handlar för 700 kr!

Giltigt t.o.m. 31/12 2022

stekpanna test
kitchentime

Outlet

-70%

Här hittar du populära köksredskap.

Gäller så länge lagret räcker

stekpanna test
linas matkasse logopng

REA

Få 30%

Få 30 % rabatt på dina första 2 kassar.

Gäller till 30:e November

Bästa vinkyl 2021 – vi hjälper dig att hitta rätt

Intresset för vinkylar har rent ut sagt exploderat bara under de senaste åren. Idag finns det mängder av olika vinkylar att investera i, och då inte bara riktigt lyxiga sådana utan även lite mer budgetanpassade modeller. Oavsett vad just du efterfrågar, är i behov av och har intresse för kan det finnas en vinkyl för dig.

Med tanke på att vinkylar så länge varit något som endast funnits tillgängligt för riktiga vinentusiaster och seriösa sparare har utvecklingen till dagens generösa utbud lett till att allt fler fattar intresse för investeringen. Att kunna kyla ditt vin i en riktigt snygg och elegant kyl anpassad för just viner är en otrolig vardagslyx.

Det är även bra för vinerna i fråga, speciellt om du även vill ha en trygg plats för lagring. Men, trots att det idag finns så många olika varianter av vinkylar, och därav något som kan passa alla, kan det vara svårt att veta vilken variant som är bäst. Alla har ju olika behov även när det kommer till vinkylar.

Just av den anledningen kan den här artikeln om de bästa vinkylen vara till stor hjälp för dig som vill investera i just en vinkyl. Vi har nämligen samlat några av de bästa varianterna på marknaden, samt samlat en hel del tips och råd kring vad som är viktigt att tänka på inför köpet. Att investera i en vinkyl eller champagnekyl är riktigt smart!

Tips till din vinkyl

För att din vinkyl eller champagnekyl ska göra sig så bra som du önskar när det kommer till att bevara och lagra dina olika viner är det viktigt att du väljer en modell som passar dig. Det är ju nämligen så att olika vinkylar lämpar sig olika bra både för olika hem och för olika personer, och även för olika viner. Beroende på om du planerar att använda din vinkyl inne i hemmet eller om du vill ställa den på uteplatsen eller i uteköket kommer det även där vara väldigt olika vilken modell som passar bäst. 

Utöver att det finns många olika typer av vinkylar att välja mellan så finns det även en hel del saker som kan vara bra att veta inför ditt köp. Det gällande vinets lagring i sig, det vill säga vad som krävs för att de ska må så bra som möjligt både på kort och lång sikt.

Där är frågor som temperatur, placering och läge, ljusinsläpp, lukt och luftfuktighet avgörande. Dessa är faktorer som du själv kan påverka och även justera om du placerar vinerna i en vinkyl. Oavsett om du köper viner för att kunna dricka dem direkt eller om du vill lagra dem kommer en vinkyl göra stor skillnad. 

Har du dem istället framme i ett rum, i en vanlig kyl eller bara i ett skåp finns det en risk för att vinerna förstörs. Det framförallt de lite ”finare” vinerna som ska lagras. I vinkylen hålls vinerna kylda, vilket innebär att de är redo att drickas precis när du önskar. Temperaturen är också bra och stabil, vilket är bra på lång sikt.

Jämför vinkylar

I och med det breda utbud av vinkylar som faktiskt finns idag kan det, som vi tidigare varit inne på, vara svårt att veta vilken modell som kommer passa en själv bäst. Trots att vinkylarna i grund och botten fungerar på samma sätt och erbjuder liknande funktioner finns det en del saker som kan skilja dem åt.

Beroende på vad just du är i behov av, vad du efterfrågar och hur ditt intresse kring vininköp och sparande ser ut kan olika vinkylar passa olika bra. Där kan både storlek, montering, design, antalet platser och funktioner vara avgörande i frågan om vilken vinkyl som är bäst för dig.

Just av den anledningen är det viktigt att du jämför vinkylar innan det att du bestämmer dig för vilken modell du vill köpa. Och då menar vi inte bara att du ska jämföra vinkylar genom att exempelvis ta inspiration från våra olika testvinnare här ovan. Utan vi menar att du även bör göra en jämförelse överlag.

Fundera då över följande faktorer:

  • Vilken storlek av vinkyl har du plats med i ditt hem? Bredd/ höjd?
  • Hur många vinflaskor är du i behov av att kunna förvara?
  • Vill du att vinkylen även ska funka bra för lagring av viner?
  • Hur ska vinkylen monteras? Ska den vara stående eller monteras i väggen?
  • Vilka funktioner önskar du? Temperatur? Fuktighet? Luftrening?
  • Budget – vad är en vinkyl värd för dig?
  • Vill du kunna förvara andra drycker i kylen, så som läsk, juice och saft?

Sammanfattning

Idag är vinkylar inte bara något för riktiga vinentusiaster! En vinkyl är en riktigt bra investering för dig som vill ha möjligheten att förvara dina viner på ett tryggt, säkert och praktiskt sätt.

I vinkylen ligger de på en stadig plats, där du även kan känna dig trygg med att temperaturen är optimal för såväl förvaring som lagring – den ligger på en jämn nivå oavsett läge. Det till skillnad från om du förvarar vinerna i en vanlig kyl som hela tiden öppnas och stängs, eller om de står placerade i ett skåp. Du själv kan hålla koll på vinernas omgivning.

Oavsett om du vill köpa en vinkyl för att bara förvara dina viner, eller om du vill investera i en vinkyl för att spara och lagra dina viner finns det ett flertal olika varianter som kan göra sig bra. Idag finns det vinkylar som kan passa alla olika intressen och behov.

Så länge du anpassar storlek, antalet platser, funktioner, montering och pris efter dina förutsättningar finns det goda chanser att hitta en modell för dig. Vi hoppas att vår köpguide om bästa vinkylen kan hjälpa dig att hitta en favorit som matchar med det du efterfrågar. Ta del av våra rekommendationer, tips och råd för att lära dig mer om vinkylar!

Bäst i test

Är du på jakt efter ett riktigt lyxigt vinkylskåp? I det moderna Caso WineComfort 66 kan du förvara upp till 66 vinflaskor fördelade på 2 temperaturzoner. Elegant är det också! 

Bäst i test