www.testkungen.se samarbetar med ett antal olika återförsäljare. Därför kan det förekomma affiliatelänkar från AdTraction och TradeDoubler där vi får en reklamprovision för den trafik vi driver till olika butiker.

Bästa juicepressen 2023

Juicepress bäst i test 2023

Att göra sin egen färskpressade juice är något som har blivit allt mer populärt under de senare åren, och av många olika anledningar. Detta har lett till att det idag finns flera olika sorters juicepressar att välja mellan. Att pressa sin egen juice är troligtvis det allra bästa sättet att få helt färsk juice som både är godare och mer näringsrik än köpt juice, till ett relativt bra pris.

Det finns färskpressade juicer att köpa i butikerna idag, men dels kan du själv då inte kontrollera vilka smaker som finns och dels är de ofta också väldigt dyra. När du pressar din juice på egen hand är det du som har kontrollen över vilka smaker du vill ha, blanda hej vilt och prova dig fram med olika kombinationer. I vissa fall kan det vara nödvändigt för dig att köra frukterna i en blender innan du häller ner dem i juicepressen!

Hitta den bästa juicepressen för dig

Det finns som sagt olika slags juicepressar att välja på, det finns manuella, det finns juicecentrifuger/råsaftscentrifuger och det finns kallpressar även kallade slowjuicers. Vilken du ska ha beror på vilka frukter du vill göra juice på, hur ofta du vill göra juice och hur mycket pengar du vill lägga ner på en juicepress.

Vi på Testkungen har testat flera olika juicepressar och hittat den bästa juicepressen enligt oss.

1. Recension av Witt by Kuvings B6200S

Om den allra största anledning till att du vill göra egen juice är hälsoskäl rekommenderar vi dig absolut att satsa på en slowjuicer som kallpressar dina frukter och grönsaker. Den slowjuicern vi tycker är allra bäst är Witt by Kuvings B6200S.

Det här är en riktig premiummaskin och du kommer att kunna tillverka juicer av världsklass. Även här slipper du skära dina frukter och grönsaker i mindre delar tack vare det stora inmatningsröret som har en diameter på 76,5 mm. Det är bara att börja mata ner dina valda frukter och grönsaker och ut kommer härlig kallpressad färsk juice.

Maskinen är väldigt tystgående, vilket vi gillar, för när vill man helst ha färskpressad juice? Jo på morgonen, och då är det skönt att kunna göra det utan att störa hela familjen och grannskapet.

Tyvärr får du inte med en kanna eller tillbringar till Witt by Kuving utan det behöver du själv tillhandahålla. Du rekommenderas att ha en ljus- och lufttät behållare för bästa hållbarheten på din juice. Förvaras den rätt kommer den att hålla i cirka tre dagar tack vare att maskinen pressar frukterna och grönsakerna så pass varsamt att oxideringen kommer att ske mycket långsamt.

Däremot har maskinen ett droppstopp på sin pip och du kan i lugn och ro ta hand om juicen på ett bra sätt innan du rengör maskinen, utan att oroa dig över att bänkskivan kladdas ner av överbliven juice. När du sedan är klar rengör du maskinen med det medföljande rengöringsverktyget som underlättar rengöringen mycket.

Förutom funktionen är det såklart viktigt att maskinen ser snygg ut, speciellt om du vill att den ska stå framme hela tiden så att du enkelt kan göra nypressad juice varje morgon. Witt by Kuving är mycket stilren och dessutom ganska liten jämfört med många andra juicepressar, vilket gör att den är enkel att förvara.

1. Den bästa slowjuicern

Tystgående slowjuicer som behåller frukterna och grönsakernas näringsämnen. Pressar juicen mycket varsamt så att oxideringen blir minimal och ger längre hållbarhet.

2. Recension av Bosch Vitajuice 2

Den juicepress vi på Testkungen tycker är allra bäst i test är Bosch Vitajuice 2 som är en så kallad råsaftcentrifug, det är den vanligaste typen av juicepress, är billigare än en slowjuicer och passar bra för de allra flesta hushållen.

Bosch Vitajuice 2 fungerar utmärkt både för frukt och för grönsaker, och det finns två olika inställningar, en för hårdare frukter och grönsaker, exempelvis morötter och en för de mjukare. Det här gör att du får ut de mesta möjliga av både dina frukter och grönsaker och det blir väldigt lite svinn – bra för miljön och bra för din plånbok.

Något som vi verkligen gillar på den här maskinen är att hålet där du stoppar in dina frukter och grönsaker som ska pressas är väldigt stort, hela 73 mm i diameter. Det betyder att du inte behöver göra speciellt mycket förarbete genom att skära ner frukterna i små bitar, det går att stoppa i relativt stora bitar och exempelvis ett mindre äpple får plats utan att ens behöva delas.

Till Bosch Vitajuice 2 medföljer en kanna som du pressar juicen direkt in i. Mycket bekvämt och du kan sedan enkelt förvara juicen i kylskåp utan att behöva hälla över den i en flaska med kork eller liknande. Sedan har du kall färskpressad juice i en tillbringare i kylen, och det är bara att gå och hämta när du blir sugen. Kannan är 1,25 liter stor och har en skumavskiljare, vilket vi gillar eftersom det gärna blir en hel del skum av råsaftcentrifuger.

Du slipper oroa dig för spill och kladd med denna juicepress eftersom den har ett droppstopp som gör att pipen inte kommer att stå och smådroppa efter användning. Pipen stängs igen och du kan i lugn och ro hälla upp ett glas juice för provsmakning och sedan ställa in resten i kylskåpet för förvaring utan att behöva torka av hela diskbänken efteråt.

Alla plastdelar i maskinen är helt fria från BPA och du behöver inte oroa dig över giftiga plaster. Maskinen är dessutom mycket enkel att rengöra efter användning eftersom en del av delarna går att diska i maskin. Alla delar du kan ta lös från juicepressen kan du också maskindiska. Det medföljer också en borste som du enkelt kan rengöra silen med.

Maskinen har plats för 2 liter fruktkött innan du behöver tömma den, och du tar enkelt bort behållaren där fruktköttet samlas. Välj om du vill använda det till att göra exempelvis en paj eller liknande, eller om du helt enkelt bara vill kasta bort det.

Maskinen står stadigt eftersom den har sugproppar på fötterna och den är säker att använda eftersom den endast går att starta om alla delar är helt och hållet på plasts. Skulle en del avlägsnas stannar maskinen automatiskt.

En mycket bra maskin som gör det enkelt att göra färskpressad juice i hemmet.

2. Bäst i test

Bosch Vitajuice 2 är en råsaftcentrifug där du pressar juicen direkt ner i en kanna med tillhörande lock. Smidig och enkel användning och rengöring.

3. Recension av

KENWOOD PureJuice Pro JMP800SI Slowjuicer

enwood PureJuice Pro är ett riktigt lyxigt alternativ av juicepress. Inte nog med att den kommer till ett väldigt lyxigt pris, utan den är även utformad för att både se och kännas exklusiv och proffsig. Den är rejäl och stadig, den kan ta sig an alla olika typer av frukter och grönsaker utan minsta problem, och så den är väldigt enkel att använda och rengöra. 

I och med att detta är en slowjuicer kommer den även ta fram och bevara all den näring som juicen innehåller. Den juice du pressar kommer alltså både smaka och vara bättre, samtidigt som den kommer hålla sig fräsch längre. Helt klart en bäst i test vinnare i premiumklassen. 

Du behöver inte skära upp dina frukter och grönsaker

En av de absolut främsta egenskaperna hos denna juicepress från Kenwood är att den är så pass kraftig och stark att du inte behöver skära upp dina frukter och grönsaker innan du vill göra juice av dem. Det alltså oavsett råvarans storlek och form. 

Utan denna maskin kan pressa alla olika typer frukter och grönsaker hela. Den kraftfulla induktionsmotorn tar sig an det mesta utan minsta problem. Det innebär att det krävs minimalt med jobb från din sida, samtidigt som du kan få färskpressad, riktigt god och nyttig juice på bara några minuter. Du kan variera dina juicer i en oändlighet!

Nyttig och god juice som håller länge

I och med att denna juicepress ser till att pressa ut allt det där nyttiga, hälsosamma och goda som de frukter och grönsaker du använder dig av innehåller kommer denna juicepress erbjuda dig att göra egen färskpressad juice som håller riktigt länge. 

Det alltså i kombination med att den smakar väldigt gott (och mycket), gör gott för din kropp och knopp, samt ser mycket fräsch ut. Behållaren rymmer hela 1,5 liter så att du kan pressa en stor sats juice på en och samma gång. 

Lämna rengöringen åt juicepressen

Sist men inte minst vill vi slå ett slag för ytterligare en unik funktion som denna juicepress besitter. Närmare bestämt juicepressens sköljfunktion. Denna ser till att du, efter att du pressat färdigt din juice, inte behöver bry dig särskilt mycket om rengöring. Istället sätter du igång denna rengöringsfunktion och vips är maskinen rengjord helt utan krångel. Så smidigt. 

  Specifikationer

   • Kapacitet: 1,5 liter
   • Vikt: 7,1 kg
   • Mått: B20xH44xD15cm

  Kolla Priset

3. Bästa juicepressen i premiumklassen

En av de mest kraftfulla och effektiva juicepressarna på marknaden. Tar sig an alla frukter och grönsaker på bara några sekunder, för smidig användning varje dag. 

4. Recension av Philips Viva Slow Juicer

En slowjuicer är absolut den bästa juicepressen för dig som är noga med näringsinnehållet, men de är ofta ganska så dyra. Det finns dock en del billigare och den mest prisvärda slowjuicern enligt oss på Testkungen är Philips Viva Collection Slow Juicer.

En något mindre slowjuicer än många andra, men tillräckligt stor för en härlig frukost med nypressad juice för en familj, då den har en kapacitet på en liter. Precis som vår testvinnare har även den här en medföljande kanna, även om denna inte är förslutningsbar. Det innebär att det är enkelt att servera den färskpressade juicen direkt på matbordet till frukost.

Även här kan du enkelt köra ner hela frukter och grönsaker utan att förbereda dem tack vare ett stort inmatningsrör på 70 mm. Frukterna och grönsakerna pressas sedan mycket varsamt, utan slungning för att behålla maximalt av alla näringsämnen. Resterna efter pressningen kommer ut i en egen behållare, och du kommer själv att kunna se att det blir minimalt med spill.

Pipen har ett droppstopp och du kan dricka din juice i lugn och ro innan du behöver rengöra maskinen. Maskinen är mycket enkel att rengöra och tar enligt tillverkaren endast 90 sekunder. Detta tack vare att alla delar är släta och runda och du behöver inte oroa dig för att rester ska fastna i skarvar och hål som är omöjliga att få rena. Dessutom kan du diska alla löstagbara delar i maskin.

Maskinen känns mycket liten och nätt, och väger endast 5,8 kilo. En bra slowjuicer för dig som vill ha något riktigt bra men varken har stor yta eller stor plånbok.

4. Mest prisvärda slowjuicer

Prisvärd slowjuicer som serverar färskpressad juice på morgonen till hela familjen. Philips Viva Collection Slow Juicer är både liten och nätt.

5. Viceversa TIX Citruspress

Vill du inte ha en råsaftcentrifug eller en slowjuicer, utan en enklare och mer klassisk juicepress kan du välja en elektrisk juicepress, eller citruspress som dessa egentligen heter. Med dessa blir det något begränsat vilka frukter du kan pressa och främst är det alla sorters citrusfrukter. Men trots detta kan du få stor variation genom att använda exempelvis apelsin, mandarin, grapefrukt, citron eller blodapelsin. Den bästa elektriska juicepressen är enligt oss Viceversa TIX Citruspress.

Den har många smidiga funktioner och det vi gillar allra bäst är att den nästan fungerar som en juicepress på det sättet att juicen som pressas rinner ut genom en pip och rakt ner i ett glas. På så vis kan får du ett glas nypressad apelsinjuice utan att behöva hålla på och kladda och hälla över juicen från någon behållare till ett glas. Mycket smidigt tycker vi.

Pressen har två olika storlekar på sina koner som du pressar din citrusfrukt mot, vilket gör att du lika enkelt kan pressa en liten mandarin som en stor grapefrukt. Dessutom har pipen ett droppstopp och du behöver inte oroa dig för spill. Pressa din juice, sätt dig ner och ät frukost med din färskpressade juice och städa undan senare.

Viceversa citruspress finns i flera olika färger och är en mycket stilren köksapparat som du mer än gärna kommer vilja att ha framme hela tiden för att pryda din köksbänk. Det finns ett praktiskt lock du lägger över konen för att skydda den mellan användningar, du behöver alltså aldrig oroa dig för damm eller liknande om det går lite längre tid mellan dina juicepressningar.

5. Bästa elektriska juicepressen

En elektrisk citruspress som gör det enkelt att servera färskpressad apelsinjuice. Viceversa TIX Citruspress pressar rakt ner i glaset med minimal ansträngning.

Vad är skillnaden på en råsaftcentrifug och en slowjuicer?

En råsaftcentrifug slungar runt dina frukter och grönsaker med mycket hög kraft medan en slowjuicer istället pressar ut juicen med hård kraft. En slowjuicer behåller mer näringsämnen och fibrer. En slowjuicer är oftast dyrare än en råsaftcentrifug.

Är färskpressad juice nyttigt?

Frukt innehåller fruktsocker och alla sorters juicer bör intas med måtta. Färskpressad juice innehåller dock mycket vitaminer och näringsämnen som är bra för dig. För bästa näringstäthet bör du välja en slowjuicer då den pressar frukter och grönsaker mer varsamt, men undersökningar har visat att skillnaden inte är jättestor på slowjuicer och råsaftcentrifuger.

Hur rengör jag min juicepress?

På de flesta juicepressar kan du rengöra alla löstagbara delar i diskmaskinen. Ibland medföljer även ett rengöringsverktyg. Läs alltid instruktionerna för just din produkt vad som gäller för rengöring.

Vad är en citruspress?

En citruspress är en enklare variant av en juicepress där du kan pressa alla olika sorters citrusfrukter. Du delar din citrusfrukt i hälften och sedan pressar du den mot en räfflad kon. Dessa finns både manuella och elektriska och är ofta mycket prisvärda för just citrusjuicer.

Nyheter och tips till hemmet

Läs de senaste nyheterna och de bästa tipsen till hemmet

Aktuella Erbjudanden

köket matlagning
cervera

Erbjudande

50%

Se aktuella kampanjer hos Cervera.

Gäller så länge lagret räcker

köket matlagning
mathem logo png

Rabattkod

NY150KR

150 kr rabatt för nya kunder!

Giltigt t.o.m. 31/12 2022

köket matlagning
hemköp logo png

Rabattkod

HEMKÖP100

100 kr rabatt när du handlar för 700 kr!

Giltigt t.o.m. 31/12 2022

stekpanna test
kitchentime

Outlet

-70%

Här hittar du populära köksredskap.

Gäller så länge lagret räcker

stekpanna test
linas matkasse logopng

REA

Få 30%

Få 30 % rabatt på dina första 2 kassar.

Gäller till 30:e November

Tips för att pressa den bästa juicen

Det är få saker som faktiskt slår ett glas färskpressad juice på frukostbordet, och vi tycker absolut det kan vara värt att investera i en juicepress. Frågan är då vara vilken juicepress som är rätt för dig, eftersom utbudet är stort. Så länge du har tillgång till en bra kniv, en rejäl skärbräda, i vissa fall en blender, samt diverse frukt och grönt som du tycker om finns det mycket som talar för att användningen av en juicepress kan ge väldigt lyckade resultat.

Det gäller då bara att du hittar den bästa modellen för dig. Det första du behöver bestämma dig för är vilken slags juicepress du vill ha, vill du ha en råsaftcentrifug, en slowjuicer eller en citruspress. Tre olika produkter som oftast ligger i tre olika prisklasser.

Råsaftcentrifug

Vill du ha god färskpressad juice utan för mycket ansträngning, men bryr dig inte allt för mycket om näringsinnehållet är det en råsaftcentrifug du ska satsa på. Näringsinnehållet kommer fortfarande att vara bättre än köpt juice gjord på koncentrat, men inte riktigt lika bra som med en slowjuicer. En råsaftcentrifug slungar dina frukter och grönsaker med hög kraft och på så vis pressas juicen ut.

Slowjuicer

Använder du dig av en slowjuicer pressas juicen istället ut långsamt men med hård kraft. I en slowjuicer bryts inte fibrerna ned lika mycket och juicen kommer därför att vara mer fiberrik. Eftersom slowjuicern pressar dina frukter och grönsaker mer varsamt kommer de inte att utsätta för lika mycket oxidation, vilket också gör juicen mer näringsrik men ger den också en längre hållbarhet.

Därför kan en slowjuicer vara det bästa alternativet för dig om du vill göra dina egna juicer främst ut näringssynpunkt. En slowjuicer brukar dock ofta kosta något mer, även om det finns lite billigare slowjuicers också.

Citruspress

Är du en riktig apelsinjuice-älskare och vill bara ha ett enkelt sätt att dricka färsk apelsinjuice, eller juice gjord på andra citrusfrukter kan du satsa på en citruspress. Det finns både manuella och elektriska och är ett mycket enkelt och prisvärt sätt att få färskpressad apelsinjuice på morgonen utan att behöva ha en stor elektrisk hushållsmaskin.

Hur du hittar den godaste smaken på din juice är förstås mycket personligt och något du behöver testa dig fram. Vill du ha en söt juice bör du satsa på mycket frukt, medan om du vill ha en som är mindre söt bör du satsa på en juice med mycket grönsaker. Blanda gärna i gröna grönsaker i din juice för att få i dig både järn och folsyra, exempelvis spenat, broccoli och selleri är tre grönsaker som passar bra i juicer. Våga testa dig fram för att hitta din favoritkombination.

Sammanfattning

Vår testvinnare i detta test av olika juicepressar blev Bosch Vitajuice 2 som är en mycket bra råsaftcentrifug där du kan pressa i princip alla frukter och grönsaker. Vi gillar extra mycket att den kommer med en tillbringare med lock som du pressar din juice direkt ner i. Maskinen är kraftfull och har två olika intensiteter för att kunna göra den bästa juicen av både hårda och mjuka grönsaker och frukter.

Är du mycket noga med näringsinnehållet på din juice och inte enbart smaken bör du istället satsa på en slowjuicer som kallpressar fram din juice. Den slowjuicern vi tycker är allra bäst är Witt by Kuvings B6200S. En mycket bra maskin som är enkel att använda, enkelt att rengöra samtidigt som en är mycket snygg.

Både råsaftcentrifuger och slowjuicers finns i olika prisklasser även om slowjuicers oftast är något dyrare.

Vill du ha en enkel produkt för juice kan du istället satsa på en citruspress, som finns i både manuell och elektrisk variant. Då pressar du din juice på klassiskt sätt och du kan pressa alla sorters citrusfrukter. Urvalet är alltså stort och oavsett vilken slags juicedrickare du är finns det en produkt för dig. Färskpressad juice slår det mesta och en juicepress är värd att investera i.

Bäst i test

Bosch Vitajuice 2 är en råsaftcentrifug där du pressar juicen direkt ner i en kanna med tillhörande lock. Smidig och enkel användning och rengöring.

Premium