www.testkungen.se samarbetar med ett antal olika återförsäljare. Därför kan det förekomma affiliatelänkar från AdTraction och TradeDoubler där vi får en reklamprovision för den trafik vi driver till olika butiker.

Bästa brödrost 2023

Brödrost bäst i test 2023

Många säger att frukost är dagens viktigaste mål – det håller vi med om. Rostade mackor är däremot något som enligt många kan ätas flera gånger om dagen, och det med mängder av olika pålägg. Vi är många där ute som gillar att rosta våra mackor vid olika tillfällen! Det framförallt då det ger brödet en varmare och krispigare yta. Att kombinera en rostad macka med en god kopp kaffe, eller ett glas egenpressad juice, gör stunden om möjligt ännu lite bättre!

Trots att det går väldigt snabbt att rosta sitt bröd kan rostandet göra stor skillnad för resultatet! Just av den anledningen används en brödrost ofta flera gånger om dagen. Oavsett hur (och när) du gillar att äta ditt rostade bröd och vilket pålägg du vill lägga på finns det en brödrost som kan passa dina behov.

Det tack vare att du idag kan hitta brödrostar med en uppsjö av olika funktioner. Brödrostarna kommer även i olika storlekar, designs och utformningar. För att hitta den som passar dig och ditt kök kan det vara bra att kolla igenom ett brödrost test och jämföra olika modeller. Utgå från dina behov för att se vilka varianter som kan uppfylla dina önskemål.

Vi hoppas att vårt bäst i test av brödrostar, med jämförelser av de olika funktionerna kan hjälpa dig att hitta din personliga favorit!

1. Cuisinart Brödrost Metal Classic 2 Skivor

Här har vi en mycket populär och omtalad brödrost från Cuisinart. Att just denna variant av brödrost blivit så populär beror på många saker – här finns det många fördelar att ta del av. Framförallt beror det dock på att den är otroligt stilren och har en snygg design i rostfritt stål, samt att den är utformad med lagom många funktioner som gör den lättanvänd och säker. 

De funktioner som denna brödrost har är också sådana som underlättar väldigt mycket. Den har bland annat automatisk avstängning, defrost-funktion, smulbricka och smart sladdförvaring. Allt detta får du till ett mycket bra pris!

Praktisk och lättanvänd brödrost

En av de främsta anledningarna till att vi gillar just den här brödrosten från Cuisinart är just att den är väldigt praktisk och lättanvänd. För det har vi framförallt dess olika funktioner att tacka, men även det faktum att den är tillverkad av rostfritt stål och därmed både hållbar, tålig och enkel att hålla ren. 

Några av de funktioner som främst underlättar användning och gör det hela mer funktionellt är den automatiska avstängningen, defrost och reheat funktionen, cancel-knapp som avbryter rostningen och hissar upp brödet, samt de tydliga knapparna och den lättanvända timern med ratt. 

Smarta funktioner som ger det där lilla extra

Vi gillar även att detta är en brödrost som är utrustad med några sådana där ”extra smarta” funktioner. Där är bland annat smulbrickan och den smarta sladdförvaringen under rosten de som sticker ut. Vi vill också slå ett slag för att brödrosten har två extra breda fack – du kan rosta i princip vilket bröd du vill, i såväl tunna som tjocka skivor, utan problem. 

Snygg och stadig 

Många av de som använt denna brödrost, och som precis som vi ser den som en stor favorit, anser att denna modell också är väldigt bra då den känns väldigt stadig och trygg. Många skriver även i sina recensioner att brödrosten är väldigt snygg och därmed passar bra in i köket och hemmet överlag. Den känns också lagom stor men samtidigt rejäl. 

  Specifikationer

   • Sladdförvaring
   • 2 st extra breda fack
   • Smulbricka undertill
   •  4 olika inställningar med tydliga knappar

  Kolla Priset

1. Den smarta brödrosten

En mycket smart, lättanvänd och snygg brödrost med lagom många funktioner och praktisk design. Mycket hög kvalité till bra pris! 

2. Recension om Bosch TAT8613

Den här brödrosten från Bosch har funnits länge – under åren har den jämförts med en uppsjö av liknande brödrostar. Denna variant har dock hållit kvar sin placering som en av de bästa, och mest populära, brödrostarna. Bara att den har funnits i så många år är ett tydligt bevis på att den är uthållig och har en bra kvalité.

Under åren har det däremot även tillkommit olika uppdateringar som i sin tur gjort den ännu lite bättre och mer modern. Den har en praktisk och komplett design med smart placering av knappar som är lätta att komma åt. Även om du har kortsidan utåt krävs det inte att du flyttar runt den i köket.

Dess absolut främsta egenskap, som också gör den till vår brödrost bäst i test, är att den kan rosta alla sorters brödskivor tills de blir perfekt krispiga och varma. Har du rosttiden inställd på medel tar det drygt 2 minuter och 15 sekunder för brödet att bli klart. Det finns även en inbyggd sladdförvaring undertill som underlättar hantering.

  Specifikationer

   • Jämn rostning från
   • Rostningen kan ställas i nio steg
   • Värm frallor och bullar på det integrerade gallret

  Kolla Priset

2. Testvinnande brödrost

Denna brödrost ger dig den perfekta rostningen på alla sorters bröd. Dess mångsidiga användning och prisvärda modell gör att den kammar hem vinsten som bäst i test brödrost.

3. Recension om SMEG TSF01

SMEG är kända för sin riktigt coola retrostil. Pastellfärgerna på deras produkter ger en gammeldags känsla som trots sin unika design passar in de flesta kök. Deras brödrost TSF01 håller samma mått gällande såväl kvalité som snygg design!

Brödrosten är i den större och lite dyrare klassen, men du kan ändå vara säker på att du får riktigt mycket för dina pengar. De olika inställningarna på brödrosten är svåra att missa då knapparna och hjulet man snurrar på för att reglera tiden är stora och tydligt utformade.

Att rosta mackan går också relativt snabbt och du får bra resultat oavsett om rosten är uppvärmd eller inte. Har du ett stort kök, eller ett litet kök där du vill att brödrosten ska ta mycket plats, är det här brödrosten perfekt för dig. Den är snygg och kvalitésäker och kan garanterat användas år efter år.

  Specifikationer

   • Extra breda fack (36 mm) med 6 nivåer av rostningsgrad
   • Återuppvärmningsfunktion
   • Upptiningsfunktion
   • Bagelfunktion – rostar bara ena sidan av brödet
   • Stoppknapp för att avbryta rostning

  Kolla Priset

3. Den lyxiga brödrosten

En lyxig brödrost i premiumklassen! Denna variant är mycket snygg att placera som en stilren köksdetalj samtidigt som den ger riktiga fina rostmackor.

4. Recension om Philips HD2581

Skulle vi beskriva denna brödrost med bara två ord väljer vi bra och billig. Dess enkelhet och låga pris gör att den passar bra i allas kök. Samtidigt håller den en kvalité som kan jämföras med brödrostar i högre prisklasser.

Du kan rosta två skivor samtidigt och välja mellan åtta olika inställningar för din rostning, enklare än så blir det knappast. Smulbrickan samlar ihop alla smulor så att de lätt kan hamna i matavfallspåsen istället för på köksbänken eller golvet. Något du verkligen inte vill missa är att denna brödrost även har ett inbyggt uppvärmningsställ!

Philips brödrost HD2581 kan låta för bra för att vara sann – att den är så billiga kan vara svårt att förstå. Det är dock sant! Brödrosten är både snygg och användarvänlig, och den kan lätt stå framme tack vare dess kompakta form. Detta är utan tvekan vår bäst i test vinnare i budgetklassen.

  Specifikationer

   • Kapacitet: 2 stycken
   • Strömtillförsel: elnät
   • Spänning: 220-240 V

  Kolla Priset

4. Bästa budgetval

Den billiga och funktionella brödrosten som ger brödet en perfekt, frasig yta. Philips HD2581 är enligt oss det bästa budgetvalet!

5. Recension om Dualit Lite 4 Slot Toaster

Är ni fler än två i familjen kan det vara bra att ha en brödrost som kan rosta fler skivor samtidigt. Därför vill vi rekommendera Dualit Lite 4 Slot toaster! Här får du en stor brödrost med snygga detaljer som är perfekt för den som verkligen älskar rostat bröd i mängder. Så länge det finns gott om plats i köket kommer denna funka riktigt bra.

För att få fyra jämt och frasigt rostade brödskivor tar det ungefär 2 minuter och 20 sekunder. Glöm dock inte att du kan göra mer än att bara rosta bröd. Här kan du även tina och värma bröd, eller använda bagelfunktionen som rostar endast en sida av brödet.

Alla dessa funktioner är lätta att komma åt. En annan praktisk grej är att den har två separata spakar. Du kan alltså rosta två par mackor samtidigt men med olika inställningar. Dess smarta funktioner, generösa storlek och designinspiration från 50-talet skapar en unik brödrost perfekt för stora familjer!

5. Perfekta familjevalet

Är ni på jakt efter en brödrost som funkar för hela familjen? Dualit Lite 4 Slot Toaster är brödrosten som möjliggör härliga frukost- och fikastunder tillsammans.

Hur gör man rent en brödrost?

Idag är det vanligt att brödrostar är utformade med en smulbricka i botten som samlar ihop smulorna. Du kan enkelt dra ut smulbrickan och kasta smulorna i matavfallspåsen, utan massa spill och smil på golv eller bänk. För att göra rent brödrosten på ytan är det viktigt att dra ut kontakten och använda en lätt fuktad trasa. Du ska aldrig diska eller rengöra en brödrost med vatten.

Hur fungerar en brödrost?

Inuti brödrosten finns det ett värmeelement som ser till att temperaturen höjs. Det är sen detta element som värmer brödet från båda sidor. Ju högre temperatur desto finare och mer rostad yta får brödet.

För att du inte ska behöva trycka på en knapp när brödet är klart finns det en timer och pop-up funktion inbyggd i brödrosten. Timern hjälper dig med rosttiden och pop-up funktionen med att få upp brödet ur rosten när det är klart. Vissa brödrostar har fler funktioner, men de allra flesta fungerar utifrån den här beskrivningen.

Vilken brödrost är bäst?

Att svara på frågan om vilken brödrost som är bäst är rätt svårt - alla brödrostar är utformade på olika sätt och passar därför olika användare. Det beror helt på vilka behov och önskemål du har!

Utifrån vår jämförelse är Bosch TAT8613 bäst i test. Det är en brödrost som många tycker om. Trots det kanske vår vinnare saknar en viss (eller flera) funktion som du efterfrågar, och då är det kanske någon annan brödrost i testet som är bäst för dig. Så länge brödrosten erbjuder jämn rostning som inte tar för lång tid anser vi att det finns mycket att vinna.

Vilket material på brödrost är bäst?

Det material som de allra flesta brödrostar är tillverkade av är rostfritt stål eller plats. Det finns även brödrostar med fortgjutet skal. Vilket av dessa som är bäst beror på vad just du efterfrågar och tycker om, samt hur du vill att brödrosten ska hanteras och vad den ska erbjuda.

Vi skulle säga att det är värt att investera i en brödrost i rostfritt stål då den håller väldigt länge samtidigt som den blir inte lika varm på ytan som en av plats. Plast kan dock vara bra då de ofta är väldigt lätta och smidiga att hantera.

Hur gör jag för att få bort smulor från brödrosten?

Det första du ska göra är att tömma smulbrickan. Är det fortfarande smulor kvar ska du dra ur kontakten, ta bort smulbrickan och vända brödrosten upp och ned över en matavfallspåse eller diskbänk. Skaka brödrosten försiktigt tills alla smulor är ute. Eventuellt kan du använda en mjuk borste för att få bort smulorna inuti brödrosten.

Nyheter och tips till köket

Läs de senaste nyheterna och de bästa tipsen till köket

Aktuella Erbjudanden

köket matlagning
cervera

Erbjudande

50%

Se aktuella kampanjer hos Cervera.

Gäller så länge lagret räcker

köket matlagning
mathem logo png

Rabattkod

NY150KR

150 kr rabatt för nya kunder!

Giltigt t.o.m. 31/12 2022

köket matlagning
hemköp logo png

Rabattkod

HEMKÖP100

100 kr rabatt när du handlar för 700 kr!

Giltigt t.o.m. 31/12 2022

stekpanna test
kitchentime

Outlet

-70%

Här hittar du populära köksredskap.

Gäller så länge lagret räcker

stekpanna test
linas matkasse logopng

REA

Få 30%

Få 30 % rabatt på dina första 2 kassar.

Gäller till 30:e November

Tips när du ska köpa brödrost

Om du har en egen brödrost tillgänglig i hemmet slipper du krångla till det med att steka brödet i stekpannan för att ge det lite extra färg. Istället kan du rosta brödet till perfektion i brödrosten, som både är säker och smidig att använda. Snabbt går det också!

För att du ska hitta den bästa brödrosten för dig är det viktigt att du vet vilka behov och önskemål du har. Hur ofta använder du din brödrost och vad vill du att den ska ge dig för resultat? Behöver du en brödrost som kan rosta fyra skivor samtidigt, eller räcker det med två? Vill du kunna pausa rostningen för att kunna kontrollera ditt bröd?

Dessa och liknande frågor är bra att ställa till dig själv innan du köper din brödrost. När du väl fått en lite tydligare bild av vad just du är ute efter är det enklare att hitta brödrostar som matchar just dina krav. Det är dock också viktigt att du jämför brödrostar med och mot varandra för att du ska hitta den bästa modellen för dig.

Material och design viktigt

Vi vill också tipsa om att tänka en extra gång på material och design. En brödrost är en maskin som ofta används många gånger om dagen. Du vill att den ska hålla länge! Därför är det viktigt att den inte bara har ett bra material av hög kvalité, utan det är även viktigt att den är snygg och stilren eftersom du förmodligen kommer att tröttna på att ställa in den i skåpet efter varje användning. Ser den bra ut skadar det inte att ha den framme.

Brödrost i plast

När det kommer till material är brödrostar av plast bra då de ofta är väldigt enkla och inte väger så mycket. Å andra sidan kan de lätt bli varma, vilket kan vara en fara i sig då du kan bränna dig.

Brödrost av rostfritt stål

Brödrostar av rostfritt stål väger ofta lite mer men har å andra sidan en yta som inte blir varm. De kan även rengöras lite bättre utan att de slits. Dessutom är stål ofta mer hållbart vilket även är en långsiktig investering.

Formgjuten brödrost

Ett tredje alternativ är brödrostar med formgjutna skal. Dessa gör att brödrosten får betydligt längre hållbarhet, samt att de tål mer slit och släng utan att gå sönder. Formgjutna rostar brukar dock väga en hel del och inte vara så smidig att hantera. Tänk över vilket material som skulle passa dig bäst och som du tycker är värt att investera i.

Jämför brödrost

Att jämföra brödrostar innan du köper en är viktigt i och med att olika brödrostar är byggda olika, och därmed ger de också olika resultat.

En viss brödrost kan se riktigt snygg ut och framställas som att hur bra som helst, men trots det passar den inte dig utifrån dina önskemål och behov. Den brödrost som är bäst för dig är kanske inte bäst för någon annan.

Därför bör du läsa tester och guider som den vi skrivit ovan innan du lägger pengar på ett köp du kanske inte blir nöjd med. Brödrosten är en sådan maskin som man sällan gör sig av med – du vill köpa en modell som du känner att du kan leva med länge!

Om du jämför brödrostar har du större sannolikhet att hitta din nya bästavän i köket. Du kan då se över olika funktioner, lära dig om olika egenskaper och ta del av smarta tips som du kanske inte visste. Oavsett vad just du efterfrågar kan vi dock garantera att det finns något som passar dig. När du vill hittat din favorit kan du få stor glädje av den.

En brödrost är ibland en livräddare vid stressiga stunder, exempelvis när du inte vet vad du ska äta eller då du vill värma din macka snabbt. De möjliggör även lite vardagslyx, samt mängder av goda helgfrukostar och mellanmål.

Sammanfattning

I det här testet går vi igenom vad som kan vara bra att tänka på då du jämför brödrostar – funktion, material, design och pris kan vara avgörande faktorer i frågan om vilken som är den bästa brödrosten för dig.

Utöver vår guide för jämförelser har vi skapat ett bäst i test av brödrostar, med så stor variation som möjligt men som samtidigt ger tips om alternativ som håller hög kvalité. I vårt test har vi jämfört brödrostar åt dig, så att du ska slippa göra det själv när du går i tankarna på att köpa en ny. Vi har fokuserat på brödrostarnas funktionalitet samt på de detaljer som inte syns vid första anblick. Designen kan man se genom att titta på brödrosten, men vi vill hjälpa dig med att hitta de gömda funktionerna.

Baserat på vår research och våra jämföreleser kom vi fram till att Bosch TAT8613 är bäst i test. De andra deltagarna har dock också kvalitéer som utan tvekan kan passa olika användare, behov och önskemål. Det viktigaste är som sagt att du utgår från behoven hos dig och de i din närhet som ska använda brödrosten. Vi hoppas att vår guide underlättar vid ditt köp!

 

Bäst i test

Denna brödrost ger dig den perfekta rostningen på alla sorters bröd. Dess mångsidiga användning och prisvärda modell gör att den kammar hem vinsten som bäst i test brödrost.