www.testkungen.se samarbetar med ett antal olika återförsäljare. Därför kan det förekomma affiliatelänkar från AdTraction och TradeDoubler där vi får en reklamprovision för den trafik vi driver till olika butiker.

Bästa smart dörrklocka 2023

Bäst i test smart dörrklocka 2023

Är du orolig för vad som händer utanför ditt hem när du inte är hemma? Då kan en smart dörrklocka vara en perfekt investering för dig! Med en smart dörrklocka kommer din vardag bli säkrare samtidigt som du slipper oro och rädsla såväl när du är i ditt hem som utanför. Den smarta dörrklockan och dess system låter dig ha koll på allt från ytterdörren och ingången till uteplatsen, uteköket, altanen och andra områden runt bostaden. 

Just av anledningen att smarta dörrklockor agerar som lite av en husvakt, där du via dess smarta kamera enkelt kan se vem eller vad som står utanför din dörr, är det en produkt som blir alltmer populär. Och det bland olika typer av bostadsägare. Du slipper använda din egen kamera, eller kanske till och med barnets babyvakt, för att hålla koll. Det växande intresset har lett till att det idag finns många olika modeller av smarta dörrklockor att välja mellan. 

Genom att ta del av vårt bäst i test av smart dörrklocka kan du få en känsla av vilken typ av smart dörrklocka du behöver. Vi har kommit fram till att de fem modellerna i testet är några av de bästa på marknaden just nu. Köper du någon av dessa kan du vara säker på att du tryggt och lugnt kan kontrollera vad som sker utanför ditt hem trots att du inte är hemma!

1. Recension om Ring Video Doorbell 3 

Ring Video Doorbell 3 är en mycket populär modell av smart dörrklocka som även fått väldigt höga betyg från oss. Denna smarta dörrklocka är en uppdaterad modell som med dess säkra funktioner ser till att du känner dig trygg i alla lägen. Du får en 160 graders vinkel så att du kan hålla full på vad som sker vid din ytterdörr. 

De utvecklade rörelsesensorerna tillsammans med mörkerseendet gör att du till och med kan se vad som händer utanför dörren dygnet runt. Kamerans upplösning på 1080p gör att bilderna blir klara och tydliga i alla lägen. Den nya funktionen ”Near Motion Zone” kan fånga upp rörelser inom ett spann på 1,5–4,5 meter framför dörren. 

Det bästa med Ring Video Doorbell 3 är dock att du kan ladda ned en app där du smidigt och enkelt kan styra alla dina Ring-enheter. Appen ger dig notifikationer och möjliggör en tvåvägskommunikation mellan dig och din smarta dörrklocka. Du får en tydlig överblick över dörrklockan och kan snabbt få tillgång till kamerans synfält på din mobilskärm.

Kort sagt är det här en komplett dörrklocka som erbjuder alla väsentliga funktioner för en säkrare vardag – med denna dörrklocka kan du få bra koll på vad som händer utanför ytterdörren dygnet runt.

  Specifikationer

   • 1080p HD-video och tvåvägssamtal
   • Avancerade rörelseinställningar
   • Tvåbandsanslutning med 2,4 och 5 GHz
   • Snabbuppladdningsbart batteripaket

  Kolla Priset

1. Den smarta dörrklockan för full kontroll

Med den här dörrklockan kan du känna dig lika säker när du är hemma som när du inte är det. Det då Ring Video Dorrbell 3 alltid visar dig vem som står utanför din dörr, oavsett tid på dygnet. 

 

2. Recension om Ring Video Doorbell Pro Plug-in 

Här har vi en ännu en favorit från Ring. Deras Video Doorbell Pro Plug- in är en något lite mer utvecklad modell som tar din dörrklocka till en helt ny nivå av kontroll, säkerhet och komfort, som dessutom passar i alla hem! Välj mellan silver, svart, diskret guld eller brun för att matcha dörrklockan med din ytterdörr. 

Med denna dörrklocka har du möjligheten att var du än är prata till eller höra dina besökare, samt lyssna på eller se över vad som händer utanför dörren. Du får snabba notifikationer om du laddar ned appen till din telefon, vilket även är den som möjliggör enkel tvåvägskommunikation hur och när du vill. 

I appen kan du också till och med välja vilken ringsignal du vill ha på dörrklockan. Det gör du genom Ring Chrime som inkluderas när du köper Ring Video Doorbell Pro Plug-in. Du kan alltså själv bestämma både användning, färg och signal för att få den bästa smarta dörrklockan för dig!

Men det slutar inte där. Du kan även bestämma vad klockans rörelsedetektor ska reagera på för att aktiveras. Har du vajande träd eller liknande i närheten kan du välja att dörrklockan inte ska aktiveras av dem. Kombinationen av anpassningsbar design, trygga funktioner och ett bra pris gör denna till en självklar vinnare av vårt smart dörrklocka test.

2. Bäst i test smart dörrklocka

Den smartaste dörrklockan med den bästa tvåvägskommunikationen och kameran. Med denna får du bästa möjliga överblick över vad som sker utanför din ytterdörr. Just av den anledningen är Ring Video Doorbell Pro Plug-in vår bäst i test vinnare. 

 

3. Recension om Honeywell Home DC917S 

Unikt för den här smarta dörrklockan från Honeywell är dess räckvidd på 200 meter. Den inbyggda signalförstärkaren möjliggör också för dig att öka räckvidden upp till 400 meter. Det är både tryggt och väldigt smart, samt rätt unikt för att vara en dörrklocka! Vi valde däremot inte denna dörrklocka som en av våra bäst i test deltagare bara på grund av denna egenskap. 

Utan det här är även en modell där du enkelt kan ställa in den signal du tycker bäst om utifrån dörrklockans åtta alternativ. Det är även enkelt att justera volymen och sätta på vilo- eller ljudlöst läge. 

Dörrklockan kan också användas direkt när du har köpt den då de trådlösa ringklockorna är förinställda. Så bekvämt. Att installera och sätta upp dörrklockan är även det väldigt smidigt. Vid köp får du med batterier till tryckknappen samt ett väggfäste. 

Vid optimal användning kan dörrklockan sitta på din vägg i upp till fem år innan batteriet försämras. Sist men inte minst kan den här dörrklockan anslutas till upp till sex andra Honeywell-enheter, just för att du ska kunna ha koll på händelser som sker i bostadens omgivning var du än befinner dig.

  Specifikationer

   • Räckvidd: max 200 m.
   • Honeywell-Activ Link™

  Kolla Priset

3. Smart dörrklocka med lång räckvidd

Med en smart dörrklocka som har bra ljud och lång räckvidd kommer du väldigt långt. Trots att denna modell saknar kamera erbjuder den här smarta dörrklockan flertalet funktioner och praktisk användning till mycket bra kvalité. 

 

Recension om Nexa LML-710 Plug-in 

Nexa LML-710 är den trådlösa smarta dörrklockan som fått riktigt bra betyg trots dess billiga pris, och det även från oss. Vi valde framförallt denna som budgetvinnare då den trots lågt pris levererar kvalité. En perfekt klocka för dig som vill få bättre helhetskontroll utanför din ytterdörr men som ändå inte har behov av att ta del av exakt alla detaljer. 

Du kan välja mellan fem olika signaler samt justera volym utifrån fyra nivåer. När klockan ringer tänds en blå LED-lampa vilket är en bra funktion för människor som hör sämre eller till och med har en hörselnedsättning. Har du dålig syn är den valbara rörelsevakten perfekt. 

För att använda dörrklockan måste den kopplas till ett vägguttag. Därefter kan den kommunicera trådlöst med upp till fyra andra sändare. Det gör dörrklockan ännu smartare – du kan känna dig säker på att den skapar en tryggare vardag för dig.

 

  Specifikationer

   • Trådlös och batteridriven ringklocka
   • Perfekt till båten, sommarstugan, på altanen eller i stugan som saknar el
   • 5 olika ringsignaler
   • Räckvidd upp till 120 meter

  Kolla Priset

4. Bästa budgetval

Det här är den optimala dörrklockan för den som vill ha en modell till ett bra pris. Trots att den är rätt billig erbjuder den möjligheten att koppla ihop med andra enheter för komplett övervakning och behaglig kontroll. 

 

5. Recension om Google Nest Hello 

Googles Nest Hello ser ut som en helt vanlig dörrklocka, men bakom utseendet gömmer sig många smarta funktioner. Först och främst är klockan utformad med en kameran med 2K-sensor och 8x digital zoom. Den har en synvinkel på 160 grader som gör att du får en tydlig helhetsbild utanför dörren. Med dess HD UXGA-upplösning är det nästan som att se på film. 

Har du inte möjlighet att öppna dörren för den som ringer på kan du kommunicera på distans direkt via din smartphone, eller välja att spela upp redan förinspelade svar. Personen på utsidan av dörren hör klart och tydligt det som sägs tack vare den inbyggda mikrofonen. 

Ytterligare en säker egenskap är att Google Nest Hello övervakar dygnet runt. Är du inte hemma skickas notiser till dig när dörrklockan upptäcker något ovanligt. Då kan du snabbt se vad som händer och agera därefter. Missar du dessa notiser kan du när som helst gå in i din Nest-app och se foton som tagits under de tre senaste timmarna. 

Vill du maximera kvalitén och premiumkänslan kan du välja att ladda ned en betalversion av appen som även låter dig lagra videos från dörrklockan i ett smart moln. Utöver alla dessa egenskaper och funktioner är detta också en mycket snygg smart dörrklocka. Den är dyr men känns samtidigt väldigt prisvärd för det du får!

  Specifikationer

   • Höjd: 11.7 cm
   • Bredd: 4.3 cm
   • Vikt: 121.6 g
   • Djup: 2.6 cm

  Kolla Priset

5. Bästa premiumvalet av smart dörrklocka

Googles smarta dörrklocka som har utmärkt videokvalitet och en diskret men ändå snygg design är vårt främsta val i premiumkategorin. Den kommer med många smarta och säkra funktioner och håller genomgående hög kvalité.  

 

Vad är viktigast att tänka på vid köp av smart dörrklocka?

Det viktigaste är att välja en smart dörrklocka som stämmer överens med just dina behov. Dörrklockan ska passa ditt hem och dina önskemål. Räckvidden, kameran och volymen är de viktigaste aspekterna för att den smarta dörrklockan ska fungera optimalt. Vill du ha fler än en smart dörrklocka i ditt hem är det bra att se till att flera enheter kan kopplas till samma app.

Vad drivs en smart dörrklocka av?

En smart dörrklocka drivs antingen av batterier eller av el. Det är smart att välja en smart dörrklocka med uppladdningsbara batterier så att du slipper köpa nya. Har du en eldriven smart dörrklocka monteras den med de kablar som redan finns från den vanliga dörrklockan.

Måste min smarta dörrklocka ha en kamera?

Att ha en kamera på sin smarta dörrklocka är inget måste. Däremot är det en egenskap som kan ge dig mer säkerhet och kontroll över vad som sker. Med en kamera behöver du själv inte vara i hemmet eller vid dörren för att se vem eller vad som är där. Vad som sker utanför dörren kan du se över på din mobil, dator eller surfplatta.

Vilken är den bästa smarta dörrklockan?

Utifrån detta test av smart dörrklocka är den bästa smarta dörrklockan Ring Video Doorbell Pro Plug-in. Den har de mest väsentliga funktionerna och smidigast användning. I vårt test kan du dock ta del av flera testvinnare för att matcha klockan med ditt hem och dina behov. Vår vinnare kanske inte är den bästa klockan för dig!

Nyheter och tips till hemmet

Läs de senaste nyheterna och de bästa tipsen till köket

Aktuella Erbjudanden

köket matlagning
MEDS

Erbjudande

30%

Se aktuella kampanjer hos MEDS.

Gäller så länge lagret räcker

tjej som kyler sig med fläkt
gino:s logo png

Erbjudande

50%

Se aktuella erbjudanden hos Gino:s

Gäller så länge lagret räcker

tjej som kyler sig med fläkt
nordicfeel logo png

Erbjudande

40%

Upptäck aktuella erbjudanden hos Nordicfeel!

Gäller så länge lagret räcker

tjej som kyler sig med fläkt
parfym logo png

Erbjudanden

40%

Upptäck aktuella erbjudanden hos Parfym.se

Gäller så länge lagret räcker

middag under infravärme
lamp24 logo png

Rabattkod

SE22-UTE14

Lys upp utomhus! Få 14% rabatt på all belysning

Giltigt t.o.m. 31/8 2022

stekpanna test
linas matkasse logopng

REA

Få 30%

Få 30 % rabatt på dina första 2 kassar.

Gäller till 30:e November

Vad är en smart dörrklocka? 

Enkelt sagt är en smart dörrklocka en typ av dörrklocka som erbjuder dig att se över vad som sker utanför din ytterdörr trots att du inte är i eller i närheten av din bostad. Det antingen via trådlös anslutning (precis som en trådlös högtalare – här kan du läsa om de bästa trådlösa högtalarna på marknaden) och tvåvägskommunikation, eller via en övervakande kamera. Dörrklockan måste dock alltid vara kompatibel till internatanslutning för att få kallas smart.

De flesta smarta dörrklockor har en kamera som filmar området utanför din dörr inom en viss räckvidd. Detta material kan du se se över eller spela upp på din mobil. Tack vare att en smart dörrklocka kan anslutas direkt till din smartphone via en app kan du snabbt och enkelt få tillgång till detta material i mobilen – du kan när, var och hur du vill spela upp det. I appen kan du även manövrera klockan. 

Det finns med andra ord många fördelar med en smart dörrklocka, men det är främst dess bekvämlighet som gör att många väljer att köpa en. Samtidigt väljer många att köpa en smart dörrklocka då de ökar säkerheten för såväl dig som för ditt hem. 

Du kan se exakt vad som sker utanför dörren i realtid oavsett var du befinner dig. Med den smarta rörelsesensorn, som finns på de flesta modellerna, upptäcker klockan också rörelser intill eller utanför din dörr. I vissa fall kan du avaktivera rörelser som du vet sker ofta och som därmed inte är onormala. 

Många smarta dörrklockor kan även spara bilder och videos så att du vid ett senare tillfälle kan ta del av materialet och få förståelse kring vad som hände. Detta gör din smarta dörrklocka ännu tryggare och mer pålitlig!

Hur fungerar en smart dörrklocka? 

Hur en smart dörrklocka fungerar kan bero lite på hur den är utformad och uppbyggd. Har din smarta dörrklocka en inbyggd kamera får du en notis till din mobiltelefon eller surfplatta när kameran upptäcker rörelser. Du kan då följa vad som sker utanför dörren i realtid, samt välja om dörren ska öppnas eller inte.

Det är också vanligt att smarta dörrklockor är utrustade med tvåvägskommunikation och rörelsedetektorer. Dessa funktioner möjliggör för dig att få ut samma syfte med klockan trots att den saknar kamera – rörelser upptäcks och du får notis om det. Tvåvägskommunikationen gör att du kan både prata till besökare eller lyssna på omgivningen.  

För att du ska kunna använda den smarta dörrklockan måste du ha tillgång till internet, samt kunna sätta fast den på en vägg vid din dörr. Det krävs också att klockans batteri (ofta laddningsbart) är fullt. Därefter kopplas dörrklockan vanligtvis till en app på din smartphone. Där kan du manövrera och styra  klockan såväl som ytterdörren utan att själv vara i närheten. 

Sammanfattning

Oavsett hur och var du bor kan det vara både tryggt och smart att investera i en smart dörrklocka. Med den kan du övervaka det som sker utanför din ytterdörr trots att du själv inte är hemma. På så sätt ökar den både säkerheten för dig och ditt hem! Det är enligt oss ett smart verktyg som alla borde ha hemma

Today there are many different models of smart doorbells to choose from. Precisely for that reason, we have created this smart doorbell test to give you tips and inspiration regarding which model might suit you best. We have selected 5 models that are the best in tests in different categories so that you can find the one that works best in your home. 

Some things that are good to consider when buying a smart doorbell are features such as range, volume, location and whether or not it has a camera. Keep in mind that a higher price does not always indicate a better doorbell. The more expensive models may hide features that you may not even need. We hope our test can help you find a sure favourite. 

Bäst i test

Den smartaste dörrklockan med den bästa tvåvägskommunikationen och kameran. Med denna får du bästa möjliga överblick över vad som sker utanför din ytterdörr. Just av den anledningen är Ring Video Doorbell Pro Plug-in vår bäst i test vinnare.