BÀsta smart dörrklocka 2021

BÀst i test smart dörrklocka 2021

Är du orolig för vad som hĂ€nder utanför ditt hem nĂ€r du inte Ă€r hemma? DĂ„ kan en smart dörrklocka vara en perfekt investering för dig! Med en smart dörrklocka kommer din vardag bli sĂ€krare samtidigt som du slipper oro och rĂ€dsla sĂ„vĂ€l nĂ€r du Ă€r i ditt hem som utanför.

Just av anledningen att smarta dörrklockor agerar som lite av en husvakt, dÀr du via dess smarta kamera enkelt kan se vem eller vad som stÄr utanför din dörr, Àr det en produkt som blir alltmer populÀr. Och det bland olika typer av bostadsÀgare. Det vÀxande intresset har lett till att det idag finns mÄnga olika modeller av smarta dörrklockor att vÀlja mellan. 

Genom att ta del av vÄrt bÀst i test av smart dörrklocka kan du fÄ en kÀnsla av vilken typ av smart dörrklocka du behöver. Vi har kommit fram till att de fem modellerna i testet Àr nÄgra av de bÀsta pÄ marknaden just nu. Köper du nÄgon av dessa kan du vara sÀker pÄ att du tryggt och lugnt kan kontrollera vad som sker utanför ditt hem trots att du inte Àr hemma!

1. Recension om Ring Video Doorbell 3 

Ring Video Doorbell 3 Àr en mycket populÀr modell av smart dörrklocka som Àven fÄtt vÀldigt höga betyg frÄn oss. Denna smarta dörrklocka Àr en uppdaterad modell som med dess sÀkra funktioner ser till att du kÀnner dig trygg i alla lÀgen. Du fÄr en 160 graders vinkel sÄ att du kan hÄlla full pÄ vad som sker vid din ytterdörr. 

De utvecklade rörelsesensorerna tillsammans med mörkerseendet gör att du till och med kan se vad som hĂ€nder utanför dörren dygnet runt. Kamerans upplösning pĂ„ 1080p gör att bilderna blir klara och tydliga i alla lĂ€gen. Den nya funktionen ”Near Motion Zone” kan fĂ„nga upp rörelser inom ett spann pĂ„ 1,5–4,5 meter framför dörren. 

Det bÀsta med Ring Video Doorbell 3 Àr dock att du kan ladda ned en app dÀr du smidigt och enkelt kan styra alla dina Ring-enheter. Appen ger dig notifikationer och möjliggör en tvÄvÀgskommunikation mellan dig och din smarta dörrklocka. Du fÄr en tydlig överblick över dörrklockan och kan snabbt fÄ tillgÄng till kamerans synfÀlt pÄ din mobilskÀrm.

Kort sagt Ă€r det hĂ€r en komplett dörrklocka som erbjuder alla vĂ€sentliga funktioner för en sĂ€krare vardag – med denna dörrklocka kan du fĂ„ bra koll pĂ„ vad som hĂ€nder utanför ytterdörren dygnet runt.

1. Den smarta dörrklockan för full kontroll

Ring

Video Doorbell 3

Med den hÀr dörrklockan kan du kÀnna dig lika sÀker nÀr du Àr hemma som nÀr du inte Àr det. Det dÄ Ring Video Dorrbell 3 alltid visar dig vem som stÄr utanför din dörr, oavsett tid pÄ dygnet. 

 

2. Recension om Ring Video Doorbell Pro Plug-in 

HÀr har vi en Ànnu en favorit frÄn Ring. Deras Video Doorbell Pro Plug- in Àr en nÄgot lite mer utvecklad modell som tar din dörrklocka till en helt ny nivÄ av kontroll, sÀkerhet och komfort, som dessutom passar i alla hem! VÀlj mellan silver, svart, diskret guld eller brun för att matcha dörrklockan med din ytterdörr. 

Med denna dörrklocka har du möjligheten att var du Àn Àr prata till eller höra dina besökare, samt lyssna pÄ eller se över vad som hÀnder utanför dörren. Du fÄr snabba notifikationer om du laddar ned appen till din telefon, vilket Àven Àr den som möjliggör enkel tvÄvÀgskommunikation hur och nÀr du vill. 

I appen kan du ocksÄ till och med vÀlja vilken ringsignal du vill ha pÄ dörrklockan. Det gör du genom Ring Chrime som inkluderas nÀr du köper Ring Video Doorbell Pro Plug-in. Du kan alltsÄ sjÀlv bestÀmma bÄde anvÀndning, fÀrg och signal för att fÄ den bÀsta smarta dörrklockan för dig!

Men det slutar inte dÀr. Du kan Àven bestÀmma vad klockans rörelsedetektor ska reagera pÄ för att aktiveras. Har du vajande trÀd eller liknande i nÀrheten kan du vÀlja att dörrklockan inte ska aktiveras av dem. Kombinationen av anpassningsbar design, trygga funktioner och ett bra pris gör denna till en sjÀlvklar vinnare av vÄrt smart dörrklocka test.

2. BÀst i test smart dörrklocka

Ring

Video Doorbell Pro Plug-i

Den smartaste dörrklockan med den bÀsta tvÄvÀgskommunikationen och kameran. Med denna fÄr du bÀsta möjliga överblick över vad som sker utanför din ytterdörr. Just av den anledningen Àr Ring Video Doorbell Pro Plug-in vÄr bÀst i test vinnare. 

 

3. Recension om Honeywell Home DC917S 

Unikt för den hÀr smarta dörrklockan frÄn Honeywell Àr dess rÀckvidd pÄ 200 meter. Den inbyggda signalförstÀrkaren möjliggör ocksÄ för dig att öka rÀckvidden upp till 400 meter. Det Àr bÄde tryggt och vÀldigt smart, samt rÀtt unikt för att vara en dörrklocka! Vi valde dÀremot inte denna dörrklocka som en av vÄra bÀst i test deltagare bara pÄ grund av denna egenskap. 

Utan det hÀr Àr Àven en modell dÀr du enkelt kan stÀlla in den signal du tycker bÀst om utifrÄn dörrklockans Ätta alternativ. Det Àr Àven enkelt att justera volymen och sÀtta pÄ vilo- eller ljudlöst lÀge. 

Dörrklockan kan ocksÄ anvÀndas direkt nÀr du har köpt den dÄ de trÄdlösa ringklockorna Àr förinstÀllda. SÄ bekvÀmt. Att installera och sÀtta upp dörrklockan Àr Àven det vÀldigt smidigt. Vid köp fÄr du med batterier till tryckknappen samt ett vÀggfÀste. 

Vid optimal anvÀndning kan dörrklockan sitta pÄ din vÀgg i upp till fem Är innan batteriet försÀmras. Sist men inte minst kan den hÀr dörrklockan anslutas till upp till sex andra Honeywell-enheter, just för att du ska kunna ha koll pÄ hÀndelser som sker i bostadens omgivning var du Àn befinner dig.

3. Smart dörrklocka med lÄng rÀckvidd

Honeywell

Home DC917S

Med en smart dörrklocka som har bra ljud och lÄng rÀckvidd kommer du vÀldigt lÄngt. Trots att denna modell saknar kamera erbjuder den hÀr smarta dörrklockan flertalet funktioner och praktisk anvÀndning till mycket bra kvalité. 

 

Recension om Nexa LML-710 Plug-in 

Nexa LML-710 Àr den trÄdlösa smarta dörrklockan som fÄtt riktigt bra betyg trots dess billiga pris, och det Àven frÄn oss. Vi valde framförallt denna som budgetvinnare dÄ den trots lÄgt pris levererar kvalité. En perfekt klocka för dig som vill fÄ bÀttre helhetskontroll utanför din ytterdörr men som ÀndÄ inte har behov av att ta del av exakt alla detaljer. 

Du kan vÀlja mellan fem olika signaler samt justera volym utifrÄn fyra nivÄer. NÀr klockan ringer tÀnds en blÄ LED-lampa vilket Àr en bra funktion för mÀnniskor som hör sÀmre eller till och med har en hörselnedsÀttning. Har du dÄlig syn Àr den valbara rörelsevakten perfekt. 

För att anvĂ€nda dörrklockan mĂ„ste den kopplas till ett vĂ€gguttag. DĂ€refter kan den kommunicera trĂ„dlöst med upp till fyra andra sĂ€ndare. Det gör dörrklockan Ă€nnu smartare – du kan kĂ€nna dig sĂ€ker pĂ„ att den skapar en tryggare vardag för dig.

 

4. BĂ€sta budgetval

Nexa

LML-710 Plug-in

Det hÀr Àr den optimala dörrklockan för den som vill ha en modell till ett bra pris. Trots att den Àr rÀtt billig erbjuder den möjligheten att koppla ihop med andra enheter för komplett övervakning och behaglig kontroll. 

 

5. Recension om Google Nest Hello 

Googles Nest Hello ser ut som en helt vanlig dörrklocka, men bakom utseendet gömmer sig mÄnga smarta funktioner. Först och frÀmst Àr klockan utformad med en kameran med 2K-sensor och 8x digital zoom. Den har en synvinkel pÄ 160 grader som gör att du fÄr en tydlig helhetsbild utanför dörren. Med dess HD UXGA-upplösning Àr det nÀstan som att se pÄ film. 

Har du inte möjlighet att öppna dörren för den som ringer pÄ kan du kommunicera pÄ distans direkt via din smartphone, eller vÀlja att spela upp redan förinspelade svar. Personen pÄ utsidan av dörren hör klart och tydligt det som sÀgs tack vare den inbyggda mikrofonen. 

Ytterligare en sĂ€ker egenskap Ă€r att Google Nest Hello övervakar dygnet runt. Är du inte hemma skickas notiser till dig nĂ€r dörrklockan upptĂ€cker nĂ„got ovanligt. DĂ„ kan du snabbt se vad som hĂ€nder och agera dĂ€refter. Missar du dessa notiser kan du nĂ€r som helst gĂ„ in i din Nest-app och se foton som tagits under de tre senaste timmarna. 

Vill du maximera kvalitén och premiumkÀnslan kan du vÀlja att ladda ned en betalversion av appen som Àven lÄter dig lagra videos frÄn dörrklockan i ett smart moln. Utöver alla dessa egenskaper och funktioner Àr detta ocksÄ en mycket snygg smart dörrklocka. Den Àr dyr men kÀnns samtidigt vÀldigt prisvÀrd för det du fÄr!

5. BÀsta premiumvalet av smart dörrklocka

Google

Nest Hello

Googles smarta dörrklocka som har utmÀrkt videokvalitet och en diskret men ÀndÄ snygg design Àr vÄrt frÀmsta val i premiumkategorin. Den kommer med mÄnga smarta och sÀkra funktioner och hÄller genomgÄende hög kvalité.  

 

Vad Àr viktigast att tÀnka pÄ vid köp av smart dörrklocka?

Det viktigaste Àr att vÀlja en smart dörrklocka som stÀmmer överens med just dina behov. Dörrklockan ska passa ditt hem och dina önskemÄl. RÀckvidden, kameran och volymen Àr de viktigaste aspekterna för att den smarta dörrklockan ska fungera optimalt. Vill du ha fler Àn en smart dörrklocka i ditt hem Àr det bra att se till att flera enheter kan kopplas till samma app.

Vad drivs en smart dörrklocka av?

En smart dörrklocka drivs antingen av batterier eller av el. Det Àr smart att vÀlja en smart dörrklocka med uppladdningsbara batterier sÄ att du slipper köpa nya. Har du en eldriven smart dörrklocka monteras den med de kablar som redan finns frÄn den vanliga dörrklockan.

MÄste min smarta dörrklocka ha en kamera?

Att ha en kamera pÄ sin smarta dörrklocka Àr inget mÄste. DÀremot Àr det en egenskap som kan ge dig mer sÀkerhet och kontroll över vad som sker. Med en kamera behöver du sjÀlv inte vara i hemmet eller vid dörren för att se vem eller vad som Àr dÀr. Vad som sker utanför dörren kan du se över pÄ din mobil, dator eller surfplatta.

Vilken Àr den bÀsta smarta dörrklockan?

UtifrÄn detta test av smart dörrklocka Àr den bÀsta smarta dörrklockan Ring Video Doorbell Pro Plug-in. Den har de mest vÀsentliga funktionerna och smidigast anvÀndning. I vÄrt test kan du dock ta del av flera testvinnare för att matcha klockan med ditt hem och dina behov. VÄr vinnare kanske inte Àr den bÀsta klockan för dig!

Nyheter och tips till hemmet

LÀs de senaste nyheterna och de bÀsta tipsen till köket

Vad Àr en smart dörrklocka? 

Enkelt sagt Àr en smart dörrklocka en typ av dörrklocka som erbjuder dig att se över vad som sker utanför din ytterdörr trots att du inte Àr i eller i nÀrheten av din bostad. Det antingen via trÄdlös anslutning och tvÄvÀgskommunikation, eller via en övervakande kamera. Dörrklockan mÄste dock alltid vara kompatibel till internatanslutning för att fÄ kallas smart.

De flesta smarta dörrklockor har en kamera som filmar omrĂ„det utanför din dörr inom en viss rĂ€ckvidd. Detta material kan du se se över eller spela upp pĂ„ din mobil. Tack vare att en smart dörrklocka kan anslutas direkt till din smartphone via en app kan du snabbt och enkelt fĂ„ tillgĂ„ng till detta material i mobilen – du kan nĂ€r, var och hur du vill spela upp det. I appen kan du Ă€ven manövrera klockan. 

Det finns med andra ord mÄnga fördelar med en smart dörrklocka, men det Àr frÀmst dess bekvÀmlighet som gör att mÄnga vÀljer att köpa en. Samtidigt vÀljer mÄnga att köpa en smart dörrklocka dÄ de ökar sÀkerheten för sÄvÀl dig som för ditt hem. 

Du kan se exakt vad som sker utanför dörren i realtid oavsett var du befinner dig. Med den smarta rörelsesensorn, som finns pÄ de flesta modellerna, upptÀcker klockan ocksÄ rörelser intill eller utanför din dörr. I vissa fall kan du avaktivera rörelser som du vet sker ofta och som dÀrmed inte Àr onormala. 

MÄnga smarta dörrklockor kan Àven spara bilder och videos sÄ att du vid ett senare tillfÀlle kan ta del av materialet och fÄ förstÄelse kring vad som hÀnde. Detta gör din smarta dörrklocka Ànnu tryggare och mer pÄlitlig!

Hur fungerar en smart dörrklocka? 

Hur en smart dörrklocka fungerar kan bero lite pÄ hur den Àr utformad och uppbyggd. Har din smarta dörrklocka en inbyggd kamera fÄr du en notis till din mobiltelefon eller surfplatta nÀr kameran upptÀcker rörelser. Du kan dÄ följa vad som sker utanför dörren i realtid, samt vÀlja om dörren ska öppnas eller inte.

Det Ă€r ocksĂ„ vanligt att smarta dörrklockor Ă€r utrustade med tvĂ„vĂ€gskommunikation och rörelsedetektorer. Dessa funktioner möjliggör för dig att fĂ„ ut samma syfte med klockan trots att den saknar kamera – rörelser upptĂ€cks och du fĂ„r notis om det. TvĂ„vĂ€gskommunikationen gör att du kan bĂ„de prata till besökare eller lyssna pĂ„ omgivningen.  

För att du ska kunna anvÀnda den smarta dörrklockan mÄste du ha tillgÄng till internet, samt kunna sÀtta fast den pÄ en vÀgg vid din dörr. Det krÀvs ocksÄ att klockans batteri (ofta laddningsbart) Àr fullt. DÀrefter kopplas dörrklockan vanligtvis till en app pÄ din smartphone. DÀr kan du manövrera och styra  klockan sÄvÀl som ytterdörren utan att sjÀlv vara i nÀrheten. 

Sammanfattning

Oavsett hur och var du bor kan det vara bÄde tryggt och smart att investera i en smart dörrklocka. Med den kan du övervaka det som sker utanför din ytterdörr trots att du sjÀlv inte Àr hemma. PÄ sÄ sÀtt ökar den bÄde sÀkerheten för dig och ditt hem!

Idag finns det mÀngder av olika modeller av smarta dörrklockor att vÀlja mellan. Just av den anledningen har vi skapat detta smart dörrklocka test för att ge dig tips och inspiration gÀllande vilken modell som kan passa dig bÀst. Vi har valt ut 5 modeller som Àr bÀst i test i olika kategorier sÄ att du kan hitta den som funkar bÀst i ditt hem. 

NÄgra saker som Àr bra att tÀnka pÄ vid köp av smart dörrklocka Àr funktioner som rÀckvidd, volym, placering och om den har en kamera eller inte. TÀnk pÄ att ett högre pris inte alltid indikerar pÄ en bÀttre dörrklocka. De dyrare modellerna kan gömma funktioner som du kanske inte ens behöver. Vi hoppas att vÄrt test kan hjÀlpa dig hitta en sÀker favorit. 

BĂ€st i test

Ring

Video Doorbell Pro Plug-i

Den smartaste dörrklockan med den bÀsta tvÄvÀgskommunikationen och kameran. Med denna fÄr du bÀsta möjliga överblick över vad som sker utanför din ytterdörr. Just av den anledningen Àr Ring Video Doorbell Pro Plug-in vÄr bÀst i test vinnare. 

 

Se Pris