Bästa skruvdragare 2023

www.testkungen.se samarbetar med ett antal olika återförsäljare. Därför kan det förekomma affiliatelänkar från AdTraction och TradeDoubler där vi får en reklamprovision för den trafik vi driver till olika butiker.

Skruvdragare bäst i test 2023

Ska du bara investera i några få verktyg till hemmet är en skruvdragare definitivt en av dem. Med en bra skruvdragare kommer du riktigt långt i allt hemmafixande, oavsett om det gäller en större renovering, att skruva ihop en IKEA-möbel eller helt enkelt bara dra åt skruvarna på en redan befintlig pall.

Med en skruvdragare spar du både tid och energi när du ska skruva i skruvar, samt att du kommer kunna dra åt skruvarna mycket mer ordentligt än vad du troligtvis kommer att kunna göra för hand. En del skruvdragare fungerar idag även som enklare borrmaskiner.

Vilken som är den bästa skruvdragare för dig beror förstås på hur du tänker att använda den, och hur ofta. Kommer du skruva några möbler då och då eller kommer du skruva in skruvar direkt i träväggar eller väggfästen som kräver lite mer behöver du kanske lite olika kvalitet på produkten. Vi har gjort ett skruvdragare test för att hitta en produkt som passar dig bra.

Går det att borra med en skruvdragare?

En vanlig skruvdragare kan du inte borra med och den har inte heller någon chuck som du kan fästa en borr i. En borrskruvdragare däremot kan du borra med samt att det finns skruvdragare som också har slagborrsläge som du kan borra med i vissa material.

Hur länge bör en skruvdragare hålla?

En skruvdragare av bra kvalitet håller ofta i många år, kanske något eller några decennium. Det som kan slitas ut i förtid är batteriet men har du köpt en skruvdragare från ett känt märke kan du nästan alltid köpa ett nytt batteri.

Aktuella Erbjudanden

köket matlagning
MEDS

Erbjudande

30%

Se aktuella kampanjer hos MEDS.

Gäller så länge lagret räcker

tjej som kyler sig med fläkt
gino:s logo png

Erbjudande

50%

Se aktuella erbjudanden hos Gino:s

Gäller så länge lagret räcker

tjej som kyler sig med fläkt
nordicfeel logo png

Erbjudande

40%

Upptäck aktuella erbjudanden hos Nordicfeel!

Gäller så länge lagret räcker

tjej som kyler sig med fläkt
parfym logo png

Erbjudanden

40%

Upptäck aktuella erbjudanden hos Parfym.se

Gäller så länge lagret räcker

middag under infravärme
lamp24 logo png

Rabattkod

SE22-UTE14

Lys upp utomhus! Få 14% rabatt på all belysning

Giltigt t.o.m. 31/8 2022

stekpanna test
linas matkasse logopng

REA

Få 30%

Få 30 % rabatt på dina första 2 kassar.

Gäller till 30:e November

Tips när du ska köpa skruvdragare

En skruvdragare är en mycket bra investering och är absolut en av de saker som är värd att faktiskt satsa på och ha hemma i sitt verktygsförråd. Planen är såklart att du ska kunna ha din skruvdragare under en lång tid och då kan det vara bra att göra ett genomtänkt köp, så att den skruvdragare du köper faktiskt blir den bästa skruvdragare utifrån dina behov och förutsättningar.

Är du helt säker på att det enda du kommer göra med din skruvdragare är att dra åt skruvar, exempelvis när du skruvar ihop möbler och liknande? Ja, då kan du satsa på en enklare variant som endast fungerar som skruvdragare och som du inte kommer att ha någon möjlighet alls att borra med. Dessa är oftast lite billigare än en skruvdragare som också fungerar som en enklare borr, och kan därför vara mer värt för dig att köpa.

Det kan vara svårt att sätta sig in i siffror som vridmoment och varvantal och förstå vad de egentligen innebär, och det bästa du kan göra är att jämföra de olika egenskaperna mellan olika produkter. På så vis får du en bättre överblick på vad som känns rimligt för dig.

Du kan också behöva fundera på om du vill ha en batteridriven eller en som drivs med elsladd. Det allra vanligaste är att skruvdragaren drivs med batteri och oftast är det endast några enklare och billigare varianter som drivs med sladd. Det mest praktiskt är absolut batteri eftersom du då slipper bli begränsad av sladdens längd, men såklart gäller det då att komma ihåg att ha batteriet laddat till när du ska använda den.

En bra idé är också att titta på storleken och kanske vikten på din skruvdragare. Tänk på att du ibland kommer att använda den under en längre tid, och du vill du att den ligger bekvämt i handen och inte är allt för tung. Dyrare skruvdragare är ofta mycket kompakta och har ett ergonomiskt handtag, men du måste väga det med priset och de vad som kommer kännas mest värt för dig utifrån hur mycket och ofta du tros komma att använda din skruvdragare.

Det finns många bra skruvdragare på marknaden men den bästa skruvdragare är den som uppfyller dina behov. Det finns ingen anledning att betala för egenskaper och funktioner du inte kommer att använda.

Skillnad på skruvdragare och borrmaskin

Vad som är skillnaden på skruvdragare och borrmaskin hörs så klart på namnet, den ena är till för att skruva i skruvar och den andra är till för att borra med. Men det är endast den enkla förklaringen och idag är många produkter en kombination av skruvdragare och borrmaskin, eftersom en del skruvdragare även går att borra med, i alla fall i mjukare och porösare material. Dessa kallas för borrskruvsdragare.

En borrskruvdragare är alltså en hybrid av en skruvdragare och en borrmaskin, och går både att skruva och borra med. Istället för att endast ha en bitshållare har den också en chuck som du kan fästa borren i. Men en borrskruvdragare kan du borra i trä, gips, metall och plast och passar bra om du exempelvis ska sätta upp innerväggar. Men du kan inte räkna med en skruvdragare för betong, då krävs en riktigt borrmaskin.

En maskin som endast är en skruvdragare är helt enkelt endast till för att skruva med, och har ingen chuck utan endast en bitshållare. En enklare maskin som inte har så effektiv eller stark motor och passar bra till enklare projekt i hemmet, exempelvis om du ska skruva i trä eller gips. Men skruvdragare som endast kan användas som just skruvdragare är idag inte alls lika vanligt.

Det finns också något som kallas för slagskruvdragare, som också endast är en skruvdragare och inte till för att borra med men är anpassad för större projekt, exempelvis om du ska skruva ihop en hel altan. En slagskruvdragare har slagfunktion, som underlättar när motståndet ökar. En slagskruvdragare ska inte förväxlas med en slagborr, som alltså är en kraftig borrmaskin, även om den del skruvdragare kan ha slagborrsläge.

En borrmaskin och en skruvdragare är alltså två olika produkter och bör inte jämföras med varandra. Vill du ha en maskin som endast hjälper dig att skruva i skruvar är det en skruvdragare eller en slagskruvdragare du ska satsa på, medan om du också vill kunna borra i lättare material kan en borrskruvdragare vara en bra kompromiss.

Sammanfattning

Vi har gjort ett skruvdragare test för att hjälpa dig hitta bästa skruvdragare. Vi har utsett en skruvdragare bäst i test men för att avgöra vilken som verkligen är bäst för dig måste du först se över ditt behov.

Det finns enklare skruvdragare som passar bäst för att montera exempelvis möbler och köksskåp, men det finns också kraftigare som passar bra om du ska skruva ihop en hel altan. Det finns även borrskruvdragare som är en hybrid av en skruvdragare och en borrmaskin, och som kan användas till att borra i en del material.

I vårt test har vi också recenserat två skruvdragare som har slagborrsläge och som kan användas som slagborr i enklare stenmaterial, exempelvis i tegel. Men ingen skruvdragare kan jämföra sig med en riktig borrmaskin som är mycket kraftfullare, något som kan vara bra att ha i åtanke.

Fundera över vad du ska använda din skruvdragare till och jämför sedan saker som vridmoment och varvantal.

Bäst i test

En kraftfull skruvdragare från BOSCH som är bekväm att använda. Tack vare motorskyddet som stannar motorn vid överbelastning får den en längre livslängd.

Bäst i test